От: Схватките в Украйна откъм техническата им част
Явно му пука достатъчно, за да не вкара войски в Украина. А обстрелът на съседна страна си е точно толкова агресия, колкото и вкарването на войски. Ама и да се решили да гръмнат малко през границата, малкто нещо се съмнявам да го правят пред свидетели от ОБСЕ.
Подчертаното в цитата Гуково е населеното място от района, на което било стреляно. Нещо не ми се връзва.
Освен това ми се губи малко смисълът от упражнението. Хубаво, да речем, че са оказали огнева поддръжка на проруските сили в крайграничния район. Ама това, откъдето и да го п огледнеш, си е тактическа дреболия, дето трудно може да донесе кой знае каква полза, която да оправдава рискът от евентуалните последствия в международен план.
Първоначално публикуван от DBRS
Преглед на мнение
"В качестве подготовки и в рамках консультаций по поводу мандата и полномочий миссии наблюдателей ОБСЕ, организация направит оценочную миссию, состоящую из трех представителей секретариата ОБСЕ на пропускные пункты "Донецк" и "Гуково" на российско-украинской границе", — рассказали "Интерфаксу" в пресс-службе организации.
Освен това ми се губи малко смисълът от упражнението. Хубаво, да речем, че са оказали огнева поддръжка на проруските сили в крайграничния район. Ама това, откъдето и да го п огледнеш, си е тактическа дреболия, дето трудно може да донесе кой знае каква полза, която да оправдава рискът от евентуалните последствия в международен план.
Коментар