Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Схватките в Украйна откъм техническата им част

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Схватките в Украйна откъм техническата им част

Достоен трофей и мишена.

Коментар

И още снимки от бившата батарея.

Коментар

Има ли някъде реална статистика колко са жертвите и ранените от украинска страна до момента ? За опълчението ясно че е трудно да се намери .
        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

А гроші скінчилися
          Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Първоначално публикуван от Dagobar Преглед на мнение
            По скоро се е търсила универсалност и предимствата на високоточно оръжие. Освен всичко друго една ЗР е снаражена с OФ бойна глава, която с висока точност може да съсипе нещо. Примера на Veni1 е красноречив. Един кораб да унищожиш/повредиш не е малко.
            Честно казано - продължавам да не разбирам, какви задачи решава украинската армия в противопартизанска операция със средствата на чисто ракетен ЗРК (БУК) , които да не могат да бъдат решени посредством елементарна стволна артилерия ? За ЗСУ съм съгласен, ама ракети ? ОФ снаряди има и за артилерията, ако е за висока точност - има Краснопол, който пак е в порядъци по-евтин от зенитна ракета. Кораби и стратосферни бомбардировачи сепаратистите май все още (засега) не са завъдили. Друго какво остава ?

Малко екстравагантно ми идва да пуцаш наземни цели със ЗРК. Айде разбирам да си надвил на масрафа, ама в държава дето цивилните събират пари да купят дрехи и прибори за нощно виждане за армията.... Горе-долу като разликата между това да си палиш със 100$ банкнота скъпата пура или току що изпросената от случаен минувач Арда - качак.
            Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
              И още снимки от бившата батарея.....
              Два въпроса:
              Какви знамена веят силите? Жълто синьото на кой е?
              Защо никъде по снимките като горните не виждам трупове?Аз ли недоглеждам?
              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
                Честно казано - продължавам да не разбирам, какви задачи решава украинската армия в противопартизанска операция със средствата на чисто ракетен ЗРК (БУК) , които да не могат да бъдат решени посредством елементарна стволна артилерия ? За ЗСУ съм съгласен, ама ракети ? ОФ снаряди има и за артилерията, ако е за висока точност - има Краснопол, който пак е в порядъци по-евтин от зенитна ракета. Кораби и стратосферни бомбардировачи сепаратистите май все още (засега) не са завъдили. Друго какво остава ?

Малко екстравагантно ми идва да пуцаш наземни цели със ЗРК. Айде разбирам да си надвил на масрафа, ама в държава дето цивилните събират пари да купят дрехи и прибори за нощно виждане за армията.... Горе-долу като разликата между това да си палиш със 100$ банкнота скъпата пура или току що изпросената от случаен минувач Арда - качак.
                Aз това го писах като за възможност по принцип, а не за конкретната ситуация там.
                Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Жълто сините са украинските знамена, тн жовто-блакитните. Труповете няма, щото според мен, а и според многите видеа, при първия снаряд екипажите масово са бягат мноого надалече.

И още фото от Донбас.

Дядо, този флаг е на проруските опълченци.

Коментар

Сибирски-каква е била тази батарея и кога е попиляна?
                    Едната машина направо е изкормена и разполовена-от какво може да е?

Дедо-не знам дали е имало трупове, които преди снимките са отстранени, или не е имало, но ако е имало по-добре е, че ги няма на снимките, защото щеше да е...!А, най-добре би било, ако са напуснали техниката предварително.
                    много автомати-слаби резултати!

Коментар

Тази батарея е била украинската, изтърбушеното нещо на снимка е 122мм 2С1 САУ Гвоздика.

Коментар

Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
                        Честно казано - продължавам да не разбирам, какви задачи решава украинската армия в противопартизанска операция със средствата на чисто ракетен ЗРК (БУК) ,............ Друго какво остава ?
                        Инвазия от съсед, поддържащ партизаните.....

Коментар

С какво е изтърбушена говорихме преди няколко страници, за мен касетъчни или със самонасочващи се елементи ракети за РСЗО Град. Сибирски да каже най-добре, аз казармата бях механик-водач на МТЛБ, а и Гвоздиката, дето е изтърбушена, съм карал. На нея много не и трябва, един сант броня от алуминиева сплав.
                          Последно редактирано от derhunter; 25-07-14, 20:35.

Коментар

Първоначално публикуван от Arangel Преглед на мнение
                            Срещу този съсед това е абсолютно безполезно . Знаят им точните координати в реално време и ще са фира още в първите минути .
                            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Според мен цялата батарея са я попиляли със сосредоточен минохвъргачен огън на 82мм или 120мм минохвъргачки.

Коментар

Първоначално публикуван от Arangel Преглед на мнение
                                Дори и да приемем, че сериозно са се филмирали до такава степен, какъв е тактическия замисъл ? Че ще ги спрат с 3 дивизиона ЗРК, и то незнайно доколко окомплектовани и боеспособни ?

А кой е казал че Империята на Злото ще ползва самолети в подкрепа на паЛтизаните ? Крим го превзеха с 2-3 излизания на пикник от местната руска база. И то имаха срещу себе си кадрова армия, а не сбирщайн - украински вариант на пицаджиите на фон Луфтханза.
                                Последно редактирано от derhunter; 25-07-14, 21:37.
                                Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X