Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Схватките в Украйна откъм техническата им част

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Схватките в Украйна откъм техническата им част

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
    Лека им пръст...

Простете за глупавия въпрос - тия правилно подредените рамки - от легла ли са ? Ако да - да разбирам ли че са си били разгънали спално по конец вместо да са разпръснати ?
    Походни легла в правоъгълна армейска палатка няма много начини по които да ги подредиш .
    Първоначално публикуван от Павлин Андреев Преглед на мнение

По-скоро не е спално, а полеви медицински пункт.
    При наличието на толкова тежка бронетехника ме съмнява че е медицински пункт .
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
      Походни легла в правоъгълна армейска палатка няма много начини по които да ги подредиш .
      Имах предвид - разпръснати хората из лагера, а не разпръснати вътре в рамките на палатката.
      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Имах предвид - разпръснати хората из лагера, а не разпръснати вътре в рамките на палатката.
        Като цяло е грешка да се съсредоточава техниката на едно място особено при положение че противника ти разполага с реактивна и друга сравнително големокалибрена артилерия . Един пълен залп на БМ 21 ГРАД 40 снаряда се изстрелват за 20 секунди и покриват плътно площ от 1000 квадратни метра . Това само от една машина .
        Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
        Лично за мен, най-шокираща е липсата на какъвто и да знак от страна на УА, че поне са започнали да се опитват, да се адаптират! Продължават да са във ВСВ...
        Как да се адаптират към новите условия при положение че повече от 20 години не си инвестирал почти нищо в тази армия . Скапана техника ниски заплати . Вероятно са останали само най некадърните офицери които за нищо друго не стават освен да повтарят научения на изуст устав .
        Последно редактирано от sek.1; 15-07-14, 21:05.

Коментар

Както и да бяха разпръснати хора и техника в този лагер - на открито и незащитено - по сред полето и с оглед на това с което са ги стреляли - резултата щеше да е същия! Пораженията не са като от ОФ или запалителни БЧ (термит). Прилича ми на поражения от термобарични БЧ (има такива за "Град"). Като гледам как чинно и сбито са били наредили всичко, била е достатъчна само една установка и един залп. В сърцевината на експлозията на термобарична БЧ температурата достига 10 000 градуса. Каквото е можело да изгори в зоната на поражение - е станало на кокал! При термобаричното оръжие няма кратери след експлозиите (БЧ се пръскат във въздуха, разпрашавайки взривното вещество под формата на облак в който се разпръскват детонатори, които експлодират едновременно..), затова и ви се губят типичните следи като за след тежък артилерийски обстрел. Разбира се - само предполагам.
          Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 15-07-14, 21:21.

Коментар

При наличието на толкова тежка бронетехника ме съмнява че е медицински пункт.
            Не е чак толкова много бронираната техника. Три-четири, примерно за прикритие на колоната. Доста повече са камионите и другите транспортни средства.
            "Смъртта е по-лека от перо, Дългът е тежък като планина" - Мейджи, император на Япония

2007' Jeep Cherokee KJ 2,8 CRD

Коментар

Сваленият вчера Ан-26
              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:59281_1000.jpg
Прегледи:1
Размер:39.4 КБ
ID:5599825

местните вече го разфасоват

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:59769_1000.jpg
Прегледи:1
Размер:91.3 КБ
ID:5599826

един от скочилите с парашут......... май не е пилот а от ПВО

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
                ...
                един от скочилите с парашут......... май не е пилот а от ПВО
                ...
                Голяма простотия и от двете страни да демонстрират разпити на пленници, съблечени по бельо!
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                  Голяма простотия и от двете страни да демонстрират разпити на пленници, съблечени по бельо!
                  Стандартен подход при разпит .

Коментар

Лека им пръст...

Простете за глупавия въпрос - тия правилно подредените рамки - от легла ли са ? Ако да - да разбирам ли че са си били разгънали спално по конец вместо да са разпръснати ?

нещо такова:

Първоначално публикуван от Capitalist111
                    recent photos (in photo-video thread) from destroyed ukrainian army camp at Zelenopol'e open a truth about real UA lossess

burned skulls lie on beds - they all slept, when the strike has come... i think noone survived in this tents
                    i count about 6 burned tents, each tent has from 8 to 14 bed

in this way total losses can't be less than 60-80
                    Публикувайте отговор

Коментар

Първоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнение
                      нещо такова:
                      ......от картинките на предната страница не виждам загуби на жива сила....
                      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
                        Точно това правят, не виждаш ли............ но Чечня си имаше фази и те не ги прескачат, почват точно като в първата чеченска 94г.............сега чакаме танковата колона в Донецк /Грозни/ .......дано помнят как завърши тя.
                        Аз имах предвид да прескочат първите фази и директно да минат на последната, т.е. да взаимстват сегашния статут на Чечня в Русия и да го приложат на местна почва. В случая откриването на топлата вода коства човешки животи и доста негативи.

Вчера или днеска са отишли и официалните европейски наблюдатели на граничните райони след поканата от страна на Русия.
                        Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Стандартен подход при разпит .
                          Стандартен, ама май публичното унижение на пленниците чрез излъчване на видео от разпитите не съответства много на разни конвенции ...
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                            Стандартен, ама май публичното унижение на пленниците чрез излъчване на видео от разпитите не съответства много на разни конвенции ...
                            И аз съм съгласен с Чавдар, че не е много приятно да се излъчват такива унизителни кадри, ама пък и ги разбирам - УА (и май по-точно десен сектор) поведоха модата в това направление. Също така налагането на страх у другата страна е задължително, а такива видеа със сдухан и унижен боец със сигурност свалят и без това малкият боен дух у УА. А това е най-силното оръжие на опълченците всъщност, те на друго май не могат да се надяват. Иначе поне разпитващият се държи човешки и не вика истерично, което му прави чест.
                            Странни са ми новините от тази сутрин пак - група опълченци е минала в настъпление, група на УА се опитва да пробие обсада и се добере до своите... За настъплението си е новина от украинска страна, така , че съмнения не може да има. Интересно с какво и срещу какво настъпват. Откъде извадиха сили пък за това? Явно този конфликт ще има много резки и неочаквани обрати. И обявяването официално на границите на Новорусия и предупреждението към "пресеклите незаконно терористични сили" ( разбирай УА). Всъщност май тази схема работеше в бивша Югославия и ЕС и други така признаваха държави. Може би това е идеята - да се създават прецеденти от типа - "как за едни може, а за нас не" ? Никога не съм следил отблизо геополитическите игри и не съм много наясно. Това ли е идеята?
                            висете отпуснато

Коментар

Първоначално публикуван от Tony33 Преглед на мнение
                              ...те на друго май не могат да се надяват....
                              Абе и аз това си мислех, ама като четеш новините от вчера и днеска, оставам с др. вчепатление. Подетата в събота/неделя АТО е претърпиала пълно фиаско, положението им е плачевно. Укр. армия отстъпва повсеместно на всякъде, чудят се как да изкарват подразделенията от горещите точки или поне да не поапдат в обкръжение. Защо, не ми е ясно. Обаче са претърпели значителни загуби при различни локални битки. Дотолкова че, да позволят на сепаратистите да наглеят и да направят контраатака с бутиковите си бройки от техника.

Коментар

Подобни "грешки" са в пълен ущърб на украинците и жизненоважни за бунтовниците (какво пък, щом сме го ползвали до сега ). От там - имам известни резерви чия грешка е било и колко е било грешка.
                                Те пък украинците взеха, та си признаха, че са били те....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X