Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Анкета: Нужно ли е да носите пистолет за самоотбрана по време на поход в планината?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Анкета: Нужно ли е да носите пистолет за самоотбрана по време на поход в планинат

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
    Мартине-баце ти си клиничен случай. Че си във филмовия бранш знаех , ама че сам си пишеш сценариите и сам си се вкарваш във филмите - не. В закона ясно е описано къде може, и къде не може да се носи оръжие - баш в гората - може. С такива като твоите приказки "ми то не ти трябва там" именно се почва с рестрикциите - то там не ти трябва - в града за кво ти е- ми значи изобщо за какво ти е? Точно с приказки " ми то не ми/им трябва" започват и тежненията за ограничаване на притежаването и носенето на оръжие. Щото всъщност логиката на законодателя е точно обратната - колкото по- голяма е отдалечеността от органите на реда - толкова по-голяма е нуждата от оръжие. Един вид в града реакцията на силите на реда примерно е 15 минути- какво е необходимото време за реакция в планината? От там насетне пак се връщаме на административната и наказателната отговорност- като не можеш да си оправдаеш действията ще плащаш , пък ако се налага и ще лежиш.
    А либерализация на настоящият закон е пълна фикция и не научна фантастика. И то не по упоменатите от теб причини, а поради стабилният натиск от ЕС за намаляване на количеството оръжие в населението. Всеки на когото е дадено законното право да носи си има и съответните отговорности носи, както административна, така и наказателна отговорност за постъпките си.

При вас така ли е - щото при нас не е така. И представи си дори не стреляме по горите - най малкото щото е незаконно и второ защото не е безопасно. По отношение на мерките за безопасност- чети по- нагоре какво съм ти написал за административната и наказателната отговорност. Инцидентите с късо нарезно оръжие са в пъти по- малко отколкото с ловно такова - по твоята логика най добре е да ограничим или директно забраним ловното оръжие? А защо не и лова? Те в магазина месо не продават ли ? Тамън след 10 тина години сърничките ще забравят страха от хората и ще могат да им се радват децата , като идват при тях да пасат.
    А че не познаваш законите в републиката май също е ясно:

Ужасяващо вкарваш термина самоуправство в ситуация която се третира от съвсем друг член на НК а именно:

Т.е. ако те задържа докато разфасоваш сръндака , като при това не ти причиня щети надвишаващи законосъобразните мерки не само, че няма да ме осъдиш а и по всяка вероятност ще ми напишат благодарствено писмо от горското.
    Как ще ме задържиш бе братле...?!!! Като ми го размахаш ли...?!! Ставам и си тръгвам и ти какво..?!! Стреляш във въздуха - ами стреляй си! Не ми пречиш! От там на сетне или влизаш в нарушение на същия този чл. 12а или гледаш тъпо след джипа, осъзнавайки, че си ме изпратил със салюти! Какви щети ще съм ти нанесъл на тебе и по какъв начин ще съм те заплашил...?!!! Ще ме застреляш в гърба ли...?!! Именно щото често и сам си пиша сценариите - такъв ще ти напиша, подплатен със съответните медицински документи, че свят ще ти се завие после, ако и работата и връзките ти! Само едно - две твои мнения в тази тема са достатъчни от КОС да дойдат и да ти приберат железата, ако имахме кой наистина да съблюдава спазването на законите в тази държава! Айде спри се малко.... Аман от безсмъртни!

П.П. Злополуките по време на лов стават ПО ВРЕМЕ НА ЗАКОННИ ЛОВНИ ИЗЛЕТИ, СЪС ЗАКОННО ПРИТЕЖАВАНО ОРЪЖИЕ, НА МЕСТА В КОИТО ЗАМЕСЕНИТЕ ЗАКОННО ИМАТ ПРАВОТО ДА ГО НОСЯТ И ПОЛЗВАТ И СА СЛЕДСТВИЕ НА НАРУШЕНИЕ НА МЕРКИТЕ ЗА БЕЗОПАСНОСТ ПО ВРЕМЕ НА ЛОВ, А НЕ НА НЕПРАВОМЕРНО НОСЕНЕ И УПОТРЕБА! Схващаш ли разликата...?!!!

П.П.П. А относно алкохола и дали само при мен е така - виж темата за стрелковата среща и ти самия какви идейки подхвърляш!!!
    Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 22-04-13, 11:13.

Коментар

• От: Анкета: Нужно ли е да носите пистолет за самоотбрана по време на поход в планинат

Ако може да успокоим страстите, щото оръжие и страсти не са добра комбинация...

Марто, въпрос на личен избор е дали ще се намесиш ако видиш престъпление или не.

Има хора, които биха успели да те задържат, повярвай ми, аз лично бих се замислил обаче дали да навляза в явна конфронтация.

Някой има ли представа, дали и колко често КНО се притежава и носи от нежната част на обществото, имам в предвид дамите?

По моя край аз лично знам за няколко много добри и успешни ловци, едната лелка рекорда и е шест шопара в един излет, идеята ми е, че доста жени, включая и моята имат завидна точност при стрелба с кно, интересно ми е колко жени имат и носят такова?
      Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
        Как ще ме задържиш бе братле...?!!! Като ми го размахаш ли...?!! Ставам и си тръгвам и ти какво..?!! Стреляш във въздуха - ами стреляй си! Не ми пречиш! От там на сетне или влизаш в нарушение на същия този чл. 12а или гледаш тъпо след джипа, осъзнавайки, че си ме изпратил със салюти! Какви щети ще съм ти нанесъл на тебе и по какъв начин ще съм те заплашил...?!!! Именно щото често и сам си пиша сценариите - такъв ще ти напиша, подплатен със съответните медицински документи, че свят ще ти се завие после, ако и работата и връзките ти! Само едно - две твои мнения в тази тема са достатъчни от КОС да дойдат и да ти приберат железата, ако имахме кой наистина да съблюдава спазването на законите в тази държава! Айде спри се малко....
        Ти май верно не си ок със законите? Никъде в закона не пише, че трябва да си навредил на МЕН, така както и не съществува неизбежна самоотбрана, а термина е неизбежна отбрана. А за това как ще стрелям по джипа- верно си пишеш филмите- нямам и намерение... Чисто и просто ще те щракна за спомен и ще звънна на горските- хем ще останеш без джип, хем без оръжие , хем с глоба. А и след това с гордост ще те разпозная и ще свидетелствам срещу теб в съда. Пищова е с мен в случай че се опиташ ти да дигнеш пушката срещу мене. Тогава влизат в действие едни други параграфи. Не знам дали се усещаш ама от зор да си изкараш тезата вярна почваш да агитираш за обществена пасивност по отношение на нарушаването на закона - а това според мен е именно параграфа по който трябва да прибират пищови. Служба КОС още не прибират пистолети за готовност да се подпомогне прилагането на закона с тях . Не и когато притежателя им е готов да действа в случаите на неизбежна отбрана и крайна необходимост съгласно закона. А като се изключат тези два параграфа- за какво ти е изобщо оръжие? Ако за някой е удължител на пениса- ми негов проблем си е- да ти кажа тоя ефект минава на около петата година от носенето- аз нося почти 16 вече- отдавна ми е минало.

П.П. Злополуките по време на лов стават ПО ВРЕМЕ НА ЗАКОННИ ЛОВНИ ИЗЛЕТИ, СЪС ЗАКОННО ПРИТЕЖАВАНО ОРЪЖИЕ, НА МЕСТА В КОИТО ЗАМЕСЕНИТЕ ЗАКОННО ИМАТ ПРАВОТО ДА ГО НОСЯТ И ПОЛЗВАТ И СА СЛЕДСТВИЕ НА НАРУШЕНИЕ НА МЕРКИТЕ ЗА БЕЗОПАСНОСТ ПО ВРЕМЕ НА ЛОВ, А НЕ НА НЕПРАВОМЕРНО НОСЕНЕ И УПОТРЕБА! Схващаш ли разликата...?!!!
        Кое точно е неправомерното носене и употреба? Т.е. в закона къде пише, че е забранено носенето на оръжие извън населените места? А по отношение на алкохола и оръжието- твърдо съм против смесването им- това е и една от причините да не ходя на лов в последните години. Като ще се пие - оръжието се обезопасява по надлежен начин и сядате и пиете. Точно от темата за стрелковата среща:
        Ами никакъв проблем- определяме ден и час и запазваме ако трябва целия ВИП. Само никакъв алкохол преди стрелбата ей.

Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
        No man left's behind !!!!

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
          Ако може да успокоим страстите, щото оръжие и страсти не са добра комбинация...

Марто, въпрос на личен избор е дали ще се намесиш ако видиш престъпление или не.

Има хора, които биха успели да те задържат, повярвай ми, аз лично бих се замислил обаче дали да навляза в явна конфронтация.

Някой има ли представа, дали и колко често КНО се притежава и носи от нежната част на обществото, имам в предвид дамите?

По моя край аз лично знам за няколко много добри и успешни ловци, едната лелка рекорда и е шест шопара в един излет, идеята ми е, че доста жени, включая и моята имат завидна точност при стрелба с кно, интересно ми е колко жени имат и носят такова?
          Имат - но не много.... Едното ми бивше гадже има - ама тя не е представителна извадка (от фирма "Леща" е все пак). Сещам се за няколко дами от IPSC то. Незнайно (всъщност съвсем знайно) защо органите на МВР избягват да дават разрешителни на жени.

Коментар

Според мен, при крайна необходимост или неизбежна отбрана в гората (или другаде), е крайно необходимо да имаш пищоф...

Коментар

Нямам пистолет, но бих носил.
              Моята причина е, че искам да подражавам на един славен герой, защитавал Родината в мирно време - майор Тенев (справка - подходящият друг форум). Макар и вече в резерва, зелените пагони са винаги в сърцето му, както и навика да стреля с Макаров по табелите в гората... По този начин сматам, че ще получавам изблик на патриотични чувства, ще си доказвам още и още колко добре стрелям и все още ме бива... А от там ще си припомням и хилядите обстановки по браздата и ще се гордея, че съм служил верно на...
              Публикувайте отговор

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
                Ти май верно не си ок със законите? Никъде в закона не пише, че трябва да си навредил на МЕН, така както и не съществува неизбежна самоотбрана, а термина е неизбежна отбрана. А за това как ще стрелям по джипа- верно си пишеш филмите- нямам и намерение... Чисто и просто ще те щракна за спомен и ще звънна на горските- хем ще останеш без джип, хем без оръжие , хем с глоба. А и след това с гордост ще те разпозная и ще свидетелствам срещу теб в съда. Пищова е с мен в случай че се опиташ ти да дигнеш пушката срещу мене. Тогава влизат в действие едни други параграфи. Не знам дали се усещаш ама от зор да си изкараш тезата вярна почваш да агитираш за обществена пасивност по отношение на нарушаването на закона - а това според мен е именно параграфа по който трябва да прибират пищови. Служба КОС още не прибират пистолети за готовност да се подпомогне прилагането на закона с тях . Не и когато притежателя им е готов да действа в случаите на неизбежна отбрана и крайна необходимост съгласно закона. А като се изключат тези два параграфа- за какво ти е изобщо оръжие? Ако за някой е удължител на пениса- ми негов проблем си е- да ти кажа тоя ефект минава на около петата година от носенето- аз нося почти 16 вече- отдавна ми е минало.

Кое точно е неправомерното носене и употреба? Т.е. в закона къде пише, че е забранено носенето на оръжие извън населените места? А по отношение на алкохола и оръжието- твърдо съм против смесването им- това е и една от причините да не ходя на лов в последните години. Като ще се пие - оръжието се обезопасява по надлежен начин и сядате и пиете. Точно от темата за стрелковата среща:
                Галила ти ловен ли се води и ако - да на законен лов ли го взе със себе си - със съответните бележки и прочее бумажи, как и във какъв вид го транспортира, в законно обособен ловен район на ловна дружинка ли пребивава с него и тя знаеше ли, че си там както и районния ловен надзирател (ако допуснем, че си бил за вреден дивеч) или на територията ловно стопанство бяхте..?!! Бележка за подборен лов, ако си бил на такъв имаше ли издадена...?!! Лицата с теб правоимащи ли бяха, опоменати в задължителен списък на ловния излет (както и ти), инструктирани ли бяха и надлежно подписали се след това под въпросния инструктаж..?!! На какво основание си предостъпил оръжието си на втори лица...?!!

Ако не се води ловен - най общо казано – какъв го дириш в гората със него (че тук въпросите клонят към няколко стотин)..?!!

Само по тази линия си "сготвен", приятелю - нищо, че си мислиш, че ям доматите с колците! Без да знам какво ти пише в разрешителните - си готов оправен от всякъде и по линия "съхранение" и по линия "транспортиране" и по кот се сетиш, щото и ей тъй като си на кеф - сядаш и нащракваш няколко хиляди патрона, за кефа на четата и неща като "доказана необходимост" не важат за тебе! Та недей да ми приказваш еврейски приказки за закони и към какво съм подтиквал и агитирал! Ти ми посочи всичките тези простотии дето си ги изписал къде ги пише, щото в закона няма "според мене", а ти във всяко второ изречение я ползваш тази фраза! За мен не бери грижа - хем съм си със джип, хем и с квото трябва, когато трябва, където трябва и с когото трябва...
                Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 22-04-13, 12:19.

Коментар

Първоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнение
                  Нямам пистолет, но бих носил.
                  Моята причина е, че искам да подражавам на един славен герой, защитавал Родината в мирно време - майор Тенев (справка - подходящият друг форум). Макар и вече в резерва, зелените пагони са винаги в сърцето му, както и навика да стреля с Макаров по табелите в гората... По този начин сматам, че ще получавам изблик на патриотични чувства, ще си доказвам още и още колко добре стрелям и все още ме бива... А от там ще си припомням и хилядите обстановки по браздата и ще се гордея, че съм служил верно на...
                  То май заради такива индивиди и техните подражатели законопослушните граждани решават да си носят оръжието за самоотбрана... и не само в планината.

Коментар

Дублирах без на искам ...

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
                      Галила ти ловен ли се води и ако - да на законен лов ли го взе със себе си - със съответните бележки и прочее бумажи, как и във какъв вид го транспортира, в законно обособен ловен район на ловна дружинка ли пребивава с него и тя знаеше ли, че си там както и районния ловен надзирател (ако допуснем, че си бил за вреден дивеч) или на територията ловно стопанство бяхте..?!! Лицата с теб правоимащи ли бяха, опоменати в задължителен списък на ловния излет (както и ти), инструктирани ли бяха и надлежно подписали се след това под въпросния инструктаж..?!! На какво основание си предостъпил оръжието си на втори лица...?!!

Ако не се води ловен - най общо казано – какъв го дириш в гората със него (че тук въпросите клонят към няколко стотин)..?!!

Само по тази линия си "сготвен", приятелю - нищо, че си мислиш, че ям доматите с колците! Без да знам какво ти пише в разрешителните - си готов оправен от всякъде и по линия "съхранение" и по линия "транспортиране" и по кот се сетиш, щото ей тъй като си на кеф - сядаш и нащракваш няколко хиляди патрона, за кефа на четата и неща като "доказана необходимост" не важат за тебе! Та недей да ми приказваш еврейски приказки за закони и към какво съм подтиквал и агитирал! Ти ми посочи всичките тези простотии дето си ги изписал къде ги пише, щото в закона няма "според мене", а ти във всяко второ изречение я ползваш тази фраза! За мен не бери грижа - хем съм си със джип, хем и с квото трябва, когато трябва, където трябва и с когото трябва...
                      По първия ти въпрос- Галила е бил с мен и е бил транспортиран съгласно изискванията на закона - т.е. с отделени пълнители в калъфа. В съответствие с целогодишното разрешително за отстрел на вреден дивеч и да- в групата имаше и "горски" (ако искаме да бъдем точни представител на парковата охрана- той ни беше водача). На трети лица оръжието всъщност не е предоставяно (щото се оказа, че всички си носят свое КНО) та общо взето се размина с мъкненето в раницата.
                      За спортни цели драги ми Мартине имам право да съхранявам до до 5 кг. барут, да снарядявам боеприпаси за късо нарезно оръжие като количествата боеприпаси са съгласно треньорския план. Като член на спортен клуб с надлежните за това тескерета мога да придобия еднократно и 50 000 патрона, като ги транспортирам за нуждите на тренировки и състезания по цялата територия на държавата. След използване на стрелбище се съставя протокол и същите ми се снемат от отчет.

Коментар

КНО на юридическо лице, може да се носо в гората, в морето, на язовира, по реката, в пещери, в блата и т.н. Повечето ю. лица извършват всякакви дейности НЕзабранени от закона, проучване на поставяне на антена из гората, проучване за ценни метали, оглед на парцели из гората, всеки си има бизнес причини, самоохрана е нужда за да защитиш значителни суми пари в брой, платежни средства(пластик карти) + апаратура... Заблуда е, че нямаш право да носиш КНО в гората, имаш ли основание може да си го носиш НАВСЯКЪДЕ НЕзабранено от закона!
                        Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнение
                          навика да стреля с Макаров по табелите в гората... По този начин сматам, че ще получавам изблик на патриотични чувства, ще си доказвам още и още колко добре стрелям и все още ме бива... А от там ще си припомням и хилядите обстановки по браздата и ще се гордея, че съм служил верно на...
                          Човек, ти май не си взимаш редовно хапчетата. Я ходи и кажи на твой доктор какви глупости пишеш във форума, че да ти даде по силни лекарства.

Коментар

Първоначално публикуван от sk67 Преглед на мнение
                            То май заради такива индивиди и техните подражатели законопослушните граждани решават да си носят оръжието за самоотбрана... и не само в планината.
                            Абе и аз не ги разбирам много такива индивиди. Лично за мен такива "горски" стрелци трябва не да ги глобяват по няколко стотин лева , както е в момента ами директно да им прибират пищовите/ пушките. Едно, че е много опасно (сещам се поне за няколко случая на пострадали невинни), второ, че си е акт на хулиганство и вандализъм. Да ти кажа мене са ми се сърдили на няколко пъти -като излезем на палатки и все ще се намери някой с фразата " дай да гръмна" и като му кажа " като се приберем в София - водя те на ВИП а и гърми колкото си искаш" и се сърдят. Ама - да се сърдят - нито те ще ми плащат глобите , нито те ще ми носят отговорността. И изобщо мразя "салютните" изпълнения (дошло му "густото" и айде ще гърмим в небето) - има си за тази цел газови пищови, ако човек е с револвер и халосни патрони.

Коментар

И аз да добавя - също съм проверил в закона, и мога да потвърдя, че няма пречка ЗАКОННО притежаван пистолет/револвер да се носи в планината.
                              Законът не поставя ограничения къде да се носи КНО.
                              Има само една особеност, за притежателите на разрешително за спортни цели - те трябва да носят боеприпасите отделно.
                              Допълнително трябва да се има предвид, че няма законови ограничения /в Наказателния кодекс/ с какво ще се отбранява човек, ако е обект на неправомерно животозастрашаващо нападение.
                              В общи линии е това.
                              Така, че въпросът в анкетата е съобразен с действащото право към момента.

Коментар

Първоначално публикуван от piron45 Преглед на мнение
                                Човек, ти май не си взимаш редовно хапчетата. Я ходи и кажи на твой доктор какви глупости пишеш във форума, че да ти даде по силни лекарства.
                                Ти май не схвана иронията в поста ?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X