Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Анкета: Нужно ли е да носите пистолет за самоотбрана по време на поход в планината?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Анкета: Нужно ли е да носите пистолет са самоотбрана по време на поход в планинат

Едно време го носех... Сега не го правя. Никога не ми е трябвал реално а аз при всяка възможност съм в планината. Въпреки че зависи от планината... В Рила, Пирин, Вотоша е нелепо. В Няколко места из Стара планина понякога съжалявам че не е с мен... Но като цяло - не мисля че ми е нужен там!
    Последно редактирано от derhunter; 20-04-13, 20:18.
    Враг усраине

Коментар

От: Анкета: Нужно ли е да носите пистолет са самоотбрана по време на поход в планинат

Не се сещам за нито една,единствена причина да не се разделяш със Законно притежаван пищов при никакви обстоятелства.
      А тези простотии се правят от името на всички ни.
      Даника
      Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първо имах служебен и го носех винаги с мен . Банално дори и на плажа . Като си купих собствен от касата е излизал рядко . От носене на служебния 10 години един път не ми се е налагало на него да разчитам . Сега вече малко по-възрастен мисля че всеки проблем може да бъде разрешен без оръжие. Ако те е страх от мечки не ходиш в гората . Ако имаш съмнения че някой ти мисли зло това е защото не ти е чиста съвеста . Ако някой го е страх за жена му да си търси такава която само на него да му харесва . Всеки един случай е сам за себе си . Може да се окаже понякога че е по -полезно да нямаш ама в друг задължително е да имаш .
        По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

Ако не го носим сред природата, то къде?
          На пазар в МОЛ-а ли?
          Всеки сам да си преценява.
          сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
          dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

От: Анкета: Нужно ли е да носите пистолет за самоотбрана по време на поход в планинат

Далеч съм от мисълта да не се носи.Проблемът е,когато се превърне в болезнена зависимост(патология). Тогава става много гадно и за носещия,и за околните.
            Даника

Коментар

От: Анкета: Нужно ли е да носите пистолет за самоотбрана по време на поход в планинат

Нужно ли е? Ми не, не е нужно, ама може във всеки един момент да стане нужно, затова предпочитам да нося, пък нека не е нужно!
              "Do not correct a fool, for he will hate you;
              Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Колко знаят за какво и как се носи ? По подразбиране,всеки дето го има,ще се запише.А как е в действителност?
                Даника

Коментар

Мнението ми по темата: Аз нямам оръжие, освен голям нож, но някой ден в близкото бъдеще, ще имам един никелиран макаров, наследство..
                  Хубаво е човек да има вариант да се защити от каквото и да, застрашаващи живота му, ситуации..
                  Последно редактирано от derhunter; 20-04-13, 20:34. Причина: излишно

Коментар

Имам,оръжие ,но рядко го нося в гората.Не ми стига,че трябва да го мъкна вече толкова години в работата ,та и в планината ли?Ходил съм,и съм участвал в достатъчно скандали,за 25г,работа в различни управления в страната,никога не съм бил,канцеларски плъх,и от опит знам,ако не можеш да се оправиш без пистолет,в една ситуация то едва ли ще се оправиш и с него.10-15 мангали ,трудно ще ги стресира сам човек с пистолет,по-простата причина че никой от тях не вярва че имаш смелост да стреляш.Те знаят ,че законите са ни вързали здраво ръцете.Мад дог,нещо случката която разказваш ми звучи много холивудски,не че знам всички случки с мангали,но не помня последните години ,медиите да са раздухали такъв случай.Който си има пистолет и има,мерак да си го носи,всеки си с неговите разбирания.

Коментар

По-принцип в гората ходя без оръжие (има си изключение принципа - признавам), освен ако не съм на лов! Четейки някои мнения под анкетата обаче, сериозно се замислям да тръгна с бронежилетка...
                      Понеже се споменава евентуален проблем с цигани или други елементи, да попитам ползващите този довод - сериозно ли вярвате, че ще стреляте "на месо", ако се наложи..?!!

Коментар

Аз имам....ъъъъ няколко и защо ми са ако не ги нося??Два пъти ми се е случвало в миналото да ми вадят пищов и да ми го размахват пред очите е не в гората/тогава не съм бил въоръжен просто нямах право да нося КНО/та дълго е да пиша какво и как се е случило НО.......от тогава съм си взел поука!Сега жената отляво а Глока отдясно навсякъде!
                        driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Да вярваш е едно,да стреляш по сърна е друго.Това конкретно-за Мартин Христов,писали сме едновременно с колегата
                          Даника

Коментар

Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
                            Не се сещам за нито една,единствена причина да не се разделяш със Законно притежаван пищов при никакви обстоятелства.
                            Веднага една: Във фирмата в която работя носенето на оръжие е забранено.
                            Втора, вече я споменах - за толкова години съм оцелял и без желязо. Със сигурност ще се оправя и без него и за в бъдеще.
                            Бих споменал и трета но ще излезем в офтопик, защото темата е за законно оръжие ;-) А точно в гората ме тресе тежка венерическа болест за закона. И не само там но нека спрем до тук.
                            Последно редактирано от derhunter; 20-04-13, 21:47. Причина: мисли преди да драскаш
                            Враг усраине

Коментар

Видя ли кво става,като единия не мисли какво пише,а другия какво чете.С какво убеждение остана : ако съм гласувал,за или против съм?
                              Последно редактирано от derhunter; 20-04-13, 21:49. Причина: XXL започва след малко, имай търпение
                              Даника

Коментар

Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
                                Да вярваш е едно,да стреляш по сърна е друго.Това конкретно-за Мартин Христов,писали сме едновременно с колегата
                                Нещо не можах да схвана смисъла..?!! Бил съм свидетел поне на две случки в които едни и същи пистолети бяха вадени по два пъти... Първите пъти собствениците на пистолетите ги вадеха от кобурите, а после докторите им ги вадиха от задниците! Та затова питам дали си вярвате, че ще стреляте по човек в гората (без свидетели да потвърдят, че в конкретната ситуация имаме на лице неизбежна самоотбрана и т.н.)..?! Като ви чете човек и неусетно започва да се пита как са останали живи цигани, бракониери и иманяри по нашите земи..?!!

П.П. Писали сме с колегата Esper едновременно...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X