Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Анкета: Нужно ли е да носите пистолет за самоотбрана по време на поход в планината?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Анкета: Нужно ли е да носите пистолет за самоотбрана по време на поход в планинат

Първоначално публикуван от Dimitar Nenchev Преглед на мнение
    ...ловците по време на лов ако видят бездомно куче имат право да го убият. Има ли нещо вярно?...
    Съвсем вярно. Безпризорно куче, извън рамките на населено място.
    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

От: Анкета: Нужно ли е да носите пистолет за самоотбрана по време на поход в планинат

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
      Нещо не можах да схвана смисъла..?!! Бил съм свидетел поне на две случки в които едни и същи пистолети бяха вадени по два пъти... Първите пъти собствениците на пистолетите ги вадеха от кобурите, а после докторите им ги вадиха от задниците! Та затова питам дали си вярвате, че ще стреляте по човек в гората (без свидетели да потвърдят, че в конкретната ситуация имаме на лице неизбежна самоотбрана и т.н.)..?! Като ви чете човек и неусетно започва да се пита как са останали живи цигани, бракониери и иманяри по нашите земи..?!!

П.П. Писали сме с колегата Esper едновременно...
      Вярвам си да ... Точно на два пъти. Не можеш да си представиш какъв ефект сред инегрираните ни събратя има дулният пламък на . 357 Магнум. Особенно съчетан с откъртването на кората на бора на 2.5 м от тях. В съчетание с пренасянето на мерника върху тях и фразата "Момчета , кой носеше лопата?" ги кара да подобрят наколко рекорда за бягане в планинско гориста местност.
      А дали ще имаш топки да си използваш законно притежаваното желязо и в гората и в мола - ми то в въпрос на топки- познавайки достатъчно добре закона знам как и къде мога и къде не бива. И след две случки с "прекратяване на следствието поради липса на състав на престъпление" - като знам, че трябва ще го ползвам. И стига психирахте хората- не чак толко страшно да ползваш оръжие за неизбежна отбрана и крайна необходимост.
      Последно редактирано от Mad Dog; 21-04-13, 01:04.
      Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
      No man left's behind !!!!

Коментар

Понеже не съм запознат с лова, и не знам как стоят нещата с лова и закона, днес един ми разправя, че ловците по време на лов ако видят бездомно куче имат право да го убият. Има ли нещо вярно? И как стои въпроса при самозащита от диви/домашни животни? Понеже много са малко хората спазващи изискванията за кучетата - регистрация в данъчното, паспорт, повод с определената дължина ако е над определено тегло кучето, намордник...
        Вади се специално разрешително и се излиза за отстрел на скитащи кучета извън населените места . По принцип скитащите кучета са по опасни от вълците и чакалите защото те имат силен инстинкт за самосъхранение и в близост до човека се появяват само в много крайни случаи. Обикновено при много люти зими когато горе в балкана снега е много дебел и те не могат да ловуват тогава слизат близо до населените места . А скитащите кучета се събират на глутница живеят и ловуват на границите на населените места . Нападат всичко и всеки . Подивяват много бързо защото не са в градска среда където има много храна .
        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Както казах в предните постове аз понякога нося. Преди години при един самотен излет в Шар планина /от страна на Косово/ реших да изкача билото в района на Брезовица и да стигна до Ливадичкото езеро. Използвах един по страничен маршрут. Малко преди езерото,може би преди посленото изкачване до самото езеро ме нападнаха глутница кучета. Там са от порадата "Шар-планинец" доста големи овчарски кучета. Незнам какво правеше там тази глутница. Ни стадо се виждаше ,ни кошара.Е точно този ден се бях нещо "пацифирал" и нямах пистолет..само две щеки за ходене. Кучетата ме притискаха , а аз отстъпвах заднешком докато не стигнах едно място където бях минал през една козя пътека над една пропаст...Много време ми отне да я мина назад..Оставиха ме след нея. Та имаше един период когато не го оставях при такива излети...Един път ще ти потрябва
          ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Не ви ли мързи да носите един килограм желязо в повече?

Коментар

Мене лично не . Като знаеш че в един момент това желязо може да е разликата между тоя и оня свят . В интерес на истината от както нося лично оръжие съм много по сдържан преди скачах по светофарите като някой ме засечеше сега просто не им обръщам внимание .

Коментар

Именно ..идва момент когато тежи..не ти е удобно..и малко по малко го "отдалечаваш" от себе си...Преди по тебе някъде..после в чанта..и така нататък...Но винаги си е част от теб особено ако ти е бил "оръдието на труда"..Всичко е до време. Единственото което ме е дразнело винаги е някой да го носи открито.Може би в планината е по удачно револвер , в смисъл ,че можеш да комбинираш боеприпаси ,компактен и мощен
                ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Аз съм съгласен с всички ВИ, но планината ми е под носа, почти всеки ден съм сред природата, още от както се помня. Имал съм мноого случки, почти при никоя не ми е трябвало оръжие, обаче в джипа си нося, за всеки случай един газов револвер, с халосни патрони. Ползвах го едва миналата зима, която както си спомняте, беше изключително продължителна, студена и сурова.
                  * Бяхме с приятели до една хижа, джипа оставихме в подножието на патеката, после продължихме пеша, попринцип не го взимам със себе си, но този път реших да взема револвера. Групта беше от 8 души, мъже, жени и 2 малки деца. По средата на 4 часовото пътуване до хижата се срещнахме с глутница вълци (това беше вторият път в живота ми, когато съм виждал вълк на живо), те ядяха нещо, явно изпаднало от раницата на някой турист, беше към 16.30, зимата, знаете почти на смрачаване, е тогава боброволно глутницата не искаше да се махне от "плячката", дори един измършавял вълк ни се озъби, след 1 единствен изстрел във въздуха, вълците се изпариха.
                  Та от тогава, когато съм сам, или с малка група от начинаещи, взимам газовото оръжие с мен !
                  - НО все пак смятам, че е излишно. 1-2кила в повече, при 7-10часови преходи е напълно излишно. Специално в Пирин, дивите животни останха в 2-та резервата "Юлен" и "баюви дупки", там хора ходят отностително рядко и срещането на мечка е направо вероятно. За изминалите 5-6 години, съм срещал над 10 пъти мечки, но винаги, те значт че съм там, още със слизането от колата, така че веднага си хващат пътя.

Поздрави !
                  п.п. Напълно против "селските" "мъже" съм, дето са решили да си пробват пушкалата по табелите в гората

Коментар

Аз за в гората си имам ТТ компактен и мощенНатиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN1808.jpg
Прегледи:1
Размер:114.9 КБ
ID:5473648

Коментар

малко извън темата, но каква е разликата между скитащо куче и бездомно (улично куче)? Да не да казвате на чакалите скитащи кучета?

Единственото което ме е дразнело винаги е някой да го носи открито.
                      Мен ме дразни като видя някоя мутра в дискотека с пистолет и да консумира алкохол. А по темата: Каквато опасност може да достигне някой в града, същата може да е и в планината. Те хората са навсякъде.
                      If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

То и по закон е забранено откритото носене . Да не говорим че се лишаваш от едно основно предимство изненадата . Някъде четох едно руско изследване че този ефект комбиниран с прещракването на затвора има много по силно въздействие върху човешката психика от изстрел във въздуха . По нашите смотани закони използването на КНО по време на лов е забранено а пистолет от типа на ТТ или 357 е много по удачен за добиване на животно . Бренеке от упор съсипва поне 5 кила месо а в главата направо разваля трофея .
                        Последно редактирано от sek.1; 21-04-13, 08:57.

Коментар

При нас се срещат подивели песове и мургави дето крадат дърва........и в двата случая е необходимо
                          Първият няма да го коментирам ....вторият за респект

пп Всеки трябва да има избор как да постъпи....аз поне така си мисля.

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                            То и по закон е забранено откритото носене . Да не говорим че се лишаваш от едно основно предимство изненадата . Някъде четох едно руско изследване че този ефект комбиниран с прещракването на затвора има много по силно въздействие върху човешката психика от изстрел във въздуха . По нашите смотани закони използването на КНО по време на лов е забранено а пистолет от типа на ТТ или 357 е много по удачен за добиване на животно . Бренеке от упор съсипва поне 5 кила месо а в главата направо разваля трофея .
                            Имам копие от един доста интересно изследване относно факти и опровержения за необходимостта от притежаване на оръжие и ефектка от него на американска организация. Обемно е и е с диаграми ..мислех да превеждам от време на време неща от него и да ги публикувам тук ,но все нямам време. Да прав си има такъв факт , не само свалянето на предпазителя , дори и подозрението , че "жертвата" има оръжие веднага отказва престъпника. Това изледване е правено и със собственици на оръжия и с престъпници и мисля , че е доста реално. Правено е обаче за 2002 година ако не се лъжа.

Коментар

малко извън темата, но каква е разликата между скитащо куче и бездомно (улично куче)? Да не да казвате на чакалите скитащи кучета? ...

Разликата е в местоживеенето. Улични кучета са тези, които живея по улиците. Покрай някои села си има кучета, които (поради липсата на пълни кофи с ядливи отпадъци, както в градовете) скиторят из околните гори и си търсят прехрана.
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

Тези кучета обитават поясите преди горите обикновено полските масиви защото в гората пък са резонен обяд на вълците . На вълка му е все тая какво ще изяде той убива по необходимост и колкото по лесно си намери обяда толкова по рядко доближава населените места .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X