Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Анкета: Нужно ли е да носите пистолет за самоотбрана по време на поход в планината?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Анкета: Нужно ли е да носите пистолет за самоотбрана по време на поход в планинат

Метални звуци също вършат работа.

Коментар

От: Анкета: Нужно ли е да носите пистолет за самоотбрана по време на поход в планинат

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
      Аз гласувах че имам и нося.Преди 5 месеца имах случай на нападение към мен ,който щастливо реших в моя полза(другия добитък не беше боеспособен).Даже си мисля,че този който не носи е или ментално болен или малко прост.
      П.П.Впрочем освен КБО нося и дълго такова.Имам правото и привилегията да го нося постоянно и си го нося.Това е мое конституционно право и си го ползвам.
      Винаги съм казвал, че комбинацията от медицинско образование и познание от конституционно право на РБ са нещо от особена полза за обществото!.
      Докторе, защо такива като теб са извън Парламента???!!!
      Последно редактирано от alex_markov; 22-04-13, 07:47.
      Трудно е да си мъж на днешно време! Доста се отказаха.
      "Никой не бива да се шегува с руския президент. Особено на тема война." Бойко Борисов, 30.11.2018 г.

Коментар

Първоначално публикуван от SMITH 357 Преглед на мнение

Винаги съм казвал, че комбинацията от медицинско образование и познание от конституционно право на РБ са нещо от особена полза за обществото!.
        Докторе, защо такива като теб са извън Парламента???!!!
        Защото няма да се вписват добре в хора.... Друг проблем е, че в парламента действа някаква " амнезия" и доста хора забравят бързо кви са им били принципите преди това. Проверено с няколко "приятели". А и за съжаление правото на притежаване и носене на оръжие у нас не е точно конституционно - А ТРЯБВА ДА БЪДЕ.
        Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
        No man left's behind !!!!

Коментар

Образованието като е - какво.Не,че принципно съм против,ма се колебая дали да е в този мой живот.
          А тези простотии се правят от името на всички ни.
          Даника
          Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Специално за дивите прасета всички специалисти дивечовъди с които съм разговарял са единодушни че нападат човек само ако са оставени без изход за бягство . Ловната практика също го потвърждава . Всеки ловджия знае колко трудно се намира диво прасе . Лесно е само по Н.Г.
            Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
            Защото няма да се вписват добре в хора.... Друг проблем е, че в парламента действа някаква " амнезия" и доста хора забравят бързо кви са им били принципите преди това. Проверено с няколко "приятели". А и за съжаление правото на притежаване и носене на оръжие у нас не е точно конституционно - А ТРЯБВА ДА БЪДЕ.
            То с тая конституция как ли не си бършат г--а . Там пише че частната собственост е неприкосновена ама на практика е съвсем друго .
            Последно редактирано от sek.1; 21-04-13, 20:11.
            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Винаги съм бил привърженик на принципа - Дай много и имаш правото да искаш много! Или след като си получил много си длъжен да дадеш много. Сори за спама!
              Трудно е да си мъж на днешно време! Доста се отказаха.
              "Никой не бива да се шегува с руския президент. Особено на тема война." Бойко Борисов, 30.11.2018 г.

Коментар

От стари хора знам,че алкохола и вишето образование,не прощаван на мирогледа на никой човек.

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                  Специално за дивите прасета всички специалисти дивечовъди с които съм разговарял са единодушни че нападат човек само ако са оставени без изход за бягство . Ловната практика също го потвърждава . Всеки ловджия знае колко трудно се намира диво прасе . Лесно е само по Н.Г.
                  Майките пазят малките си с такав стръв, няма да повярваш. А малките много са любопитни и идват понякога при хора. Нататък не ми се говори. А също не ми се говори за ранените прасета, там нещата са ясни.
                  Последно редактирано от Goblin; 21-04-13, 21:13.

Коментар

Абсолютно си прав за конституцията.но има други закони и един чл.12 .който си е баш добре за законна самоохрана.
                    Впрочем нашите парламентаристи и политици са добре охранявани от "всенародната" любов от НСО,а аз си се самоохранявам както мога.Както всеки нормален човек трябва да прави.
                    П.П.Не виждам какво може да направи човек с голи ръце когато е отишъл в планината и го нападне 70 кг -во каракачанско куче.освен да му пусне един бръмбар(в моя случай 4000 джаула-карабинен).Съответно минах през Прокуратура,РПУ,КОС,малко писане и гледане на закони и воала-всичко е наред.
                    П.П.Дори се радвам че мога да пиша,ходя и др.работи,защото ако нямах оръжие нямаше да мога(както стана ясно от справката в РПУ за нахапани от това куче други хора).
                    МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

• От: Анкета: Нужно ли е да носите пистолет за самоотбрана по време на поход в планинат

Ами то животното не е виновно, че ние му навлизаме в територията и му нарушаваме спокойствието (а територията си е негова, затова природата го е създала там). Така че, по-опасно животно от човека няма.
                      If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

• От: Анкета: Нужно ли е да носите пистолет за самоотбрана по време на поход в планинат

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
                        От стари хора знам,че алкохола и вишето образование,не прощаван на мирогледа на никой човек.
                        А,не образованието,дИПЛОМАТА.
                        А тези простотии се правят от името на всички ни.
                        Даника
                        Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

А дали пък да не се ходи на излет в гората с танк?....МмммНЕ! Няма как, някой трябва да го кара... губи се кефа да си сред природата така, Уффффф, какъв тежък проблем за решаване. А дали пък да не променят закона за планинските излети, и да стане ЗАДЪЛЖИТЕЛНО всички в гората да са с огнестрелно оръжие, без оглед на причината те да са в гората, а не извън нея?....

Коментар

Първоначално публикуван от Dimitar Nenchev Преглед на мнение
                            Ами то животното не е виновно, че ние му навлизаме в територията и му нарушаваме спокойствието (а територията си е негова, затова природата го е създала там). Така че, по-опасно животно от човека няма.
                            За 30+ години скитане из планините, диви животни съм виждал случайно, и в повечето случаи - отдалеч. Както се каза и в темата - просто дигате малко повечко шум, и дивото животно ви е усетило доста преди да подозирате че то е там. Ся, има всякакви случаи - напр. както се спомена - силен фонов шум от рекичка например. Ама в този случай - дори и да ми излезе мецана насреща - едва ли и ще се сетя за пищоля, по вероятно е да падна и да се мажа с лайна.

Та за мен носенето на КНО в планината/пущинака има смисъл само за пазене от лоши кучове. При среща с неинтегрирани берачи на боровинки се старая да ги заобикалям отдалеч. При среща с баба Меца или на дивата свиня женското - директно съм си пътник. Нямам изработените навици за боравене с оръжие, които имат съфорумците служили/служещи в полицията/армията. А без тях (навиците) - просто ще изпадна в ступор, та и .500 нитро пушка да нося - все в г@з, и все в моя.

Та, ИМХО - запасания на кръста пищолЬ, без необходимите навици за боравене с него, служи единствено и само за смъкване на гащите. А необходимите навици се придобиват при редовна стрелба с въпросния пищолЬ. Което пък изисква време и средства. И т.н. по веригата.

П.С. Дядо ми по майчина линия (лека му пръст) беше запален авджия (най-доброто гонче в дружинката беше неговото), колко пъти ме е канърдисвал да стана и аз ловец... като почина така си и прибраха пушката от КОС, не съм я и търсил, а гончето си отиде няколко месеца по-късно от мъка по него. Татко (о.з. подполковник от БА) беше забравил да си поднови разрешителното за Макаровеца (с инсулт е), та лично го проводих в КОС и се уверих, че Макарената там ще си остане. Явно съм срамно петно върху фамилната история.
                            Последно редактирано от windwarrior; 21-04-13, 21:13.
                            Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
                              Майките пазят малките си с такав стръв, няма да повярваш. А малките много са любопитни и идват понякога при хора. Нататък не ми се говори. А също не ми се говори за ранените прасета, там нещата са ясни.
                              В 90 и кусор процента ловните излети са си въоръжена разходка сред природата . Дивеча е с много по остри сетива и по силен инстинкт за самосъхранение от човека . Определено в някои ситуации е и по умен и хитър . Усещаш го че е там някъде ама не ти се показва на дистанция за изстрел . Особено прасетата вероятността да попаднеш на прасе без сериозна организация кучета и гоначи е много малка . Как ли не сме ги намамвали царевица ; картофи ; горяло масло по калищата и каквото още се сетиш слуката е винаги въпрос на голям късмет . Един колега измаза гората с някаква американска паста която според рекламата прасетата трябваше да са повече от дърветата и пак ефект никакъв успеваемостта не беше по голяма от средната . Спомням си една година беше някъде около 1995 тогава ловен излет не пропусках та за цяла година не само че не ударихме нищо ами и не видяхме нищо . Някой беше на голям карък . То това не пречи на веселото изкарване след лова де
                              Последно редактирано от sek.1; 21-04-13, 21:38.
                              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от Dimitar Nenchev Преглед на мнение
                                Ами то животното не е виновно, че ние му навлизаме в територията и му нарушаваме спокойствието (а територията си е негова, затова природата го е създала там).
                                Тогава не вади Глога,а го остави да ти отхапе топките, и после обяснявай на жената (приятелката) че си навлязъл в чужда територия!!!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X