Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Анкета: Нужно ли е да носите пистолет за самоотбрана по време на поход в планината?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Анкета: Нужно ли е да носите пистолет за самоотбрана по време на поход в планинат

Аз кога питах за оная учьоба в МОЛа с незнам си какъв стрелец,къде бяхте?Та затова всеки път споменавам за изпилената мушка.
    А тези простотии се правят от името на всички ни.
    Даника
    Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

От: Анкета: Нужно ли е да носите пистолет за самоотбрана по време на поход в планинат

Ето едно основание НЕ от филмите. Жена ми беше бременна в 8ми месец, правехме редовната разходка в гората, зад село Подгумер. Свършвахме за деня и на по-малко от километър от фжипката на една полянка на пътя пред нас една огромна каракачанска овчарка, замръзнахме на място с жената но кучето бе на около 30тина метра и вече ни бе усетило. Бавно застанах пред жена ми и бавно тръгнахме да го заобиколим отдалече когато видях двама мъже бели българи да палят огън. Извиках им с молба любезно да хванат кучето защото жена ми е бременна, то си и личеше лятото с огромния корем...
      Никаква реакция от хората, чуха, погледнаха ни и пак се наведоха да оправят огнището...
      Отново любезно помолих да вържат кучето защото жена ми е бременна... пак никаква реакция от мъжете, обаче кучето реагира, настръхна и хукна към нас, жена ми почти колабира, изчаках кучето да дойде на 5-6 метра и стрелях срещу него с халостен патрон. Кучето направи обратен завой във въздуха и избяга далече.
      Мъжете обач настръхнаха, почнаха да ме ругаят и единия каза ей сега ще извадим и нашите оръжия, аз тогава насочих револвера в посока мъжете но разбира се към земята!
      Почти хладнокръвно им казах че жена ми е бременна и два пъти ги помолих да задържат кучето.. ония млъкнаха и ние се изнизохме бързо...
      Извода за мен е, че ако нямах оъжието онзи ден преди пет години днес нямаш да имам дъщеря си, и да онзи ден имах и огромен нож и мачете, но стреса и гледката на атакуващото куче дори и да не беше ни наранило смъртоносно щеше със сигурност да докара аборт на жена ми, така че за мен имам основание да смятам, че постъпих правилно и винаги нося оръжие с мен в гората. Където живея и ходя по горите освен рядко мечки и вълци има повече двукраки, много по-свирепи от животните, двукраките са и черни и бели...

За мен оръжието е като аптечката, по-добре да имаш и да не се налага, от колкото да се наложи недай си боже и да го нямаш!
      Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
        Аз кога питах за оная учьоба в МОЛа с незнам си какъв стрелец,къде бяхте?Та затова всеки път споменавам за изпилената мушка.
        Онова за МОЛ-а си беше за МОЛ–а ...

Тука си говорим за гората!

Коментар

Е хем питаш срещу човек кой ще стреля,хем да прецениш кога е терорист,кога напушил се екстремен спортист,кога светната мангуста.При този разрешителен режим съм против.
          Даника

Коментар

Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
            Е хем питаш срещу човек кой ще стреля,хем да прецениш кога е терорист,кога напушил се екстремен спортист,кога светната мангуста.При този разрешителен режим съм против.
            Въобще при тези закони!

Въобще - основната причина да избягвам да нося оръжие когато по-принцип няма причина да го правя е, че ако се появи такава - ще го използвам със сигурност, а гората е може би единственото място където това може да се случи! Поне аз не се сещам как ще обясня, няколко трупа (за по-малко не бих го изваждал въобще) и липсата и на драскотина по себе си.... В гората излизам да си правя кефа и не виждам причина някой да ме напада, защото поведението ми с нищо не го предизвиква! Опитът ми до момента показва, че ако има някой, който върши нещо нередно - той усеща присъствието ми много преди аз неговото и се омита.
            Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 20-04-13, 21:44.

Коментар

В гората, отивате да разпуснете и да се порадвате на природата. Не разбирам за какво са ви оръжия. Който го е страх от мечка, в гората не ходи. И горе бях написал, че шанса, да срещнеш животно или човек, който ще ти навреди е минимален. Хората, които са в гората, по други причини, ходят предимно нощем, а животните, ви надушват и бягат от километри. Веднъж съм срещал диво животно. То тръгна към мен, изтропах с крак и то избяга. Ако бях с пистолет, щях да го гръмна, но защо ? Кой съм аз, че да убивам животни ? Мое мнение е, че не сте прави, да носите оръжие в гората и където и да било.
              ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
              0878 23 58 34- Радо

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
                По-принцип в гората ходя без оръжие (има си изключение принципа - признавам), освен ако не съм на лов! Четейки някои мнения под анкетата обаче, сериозно се замислям да тръгна с бронежилетка...
                Понеже се споменава евентуален проблем с цигани или други елементи, да попитам ползващите този довод - сериозно ли вярвате, че ще стреляте "на месо", ако се наложи..?!!
                Добър въпрос!
                Отговора се крие в това кой как разбира "ако се наложи"
                А бронежилетка би ти трябвала точно когато си на лов...според статистиката
                сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
                dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Зависи от дружинката,ма със сегашните пушкала май повече ще ти тежи.
                  Даника

Коментар

Предпочитам никога да не ми се налага да го вадя освен на стрелбище но наложи ли се по добре да ми е на кръста . Това е като с крика и резервната гума на колата може и никога да не спукаш гума но стане ли трябва да си подготвен .
                    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Защо някои хора гледат с лошо око на оръжието? Имам го, закона ми разрешава да го нося. Нося го, защото мога. Това, че разпускам в гората на пикник, за гъби или за риба не означава, че не мога да нося пистолет. Пистолета не пречи на добрите и приятелските ми намерения към човешкия вид. Не тежи, не е неудобен, свикнал съм с него. За мен, може да е само от полза. В даден момент. После какво ще стане - божа работа. На въпроси от рода "ако еди какво си се случи" - отговорът е каквото трябва, ще се случи, за добро или за лошо, за някой ще е зле, за другия още по-зле. Както казва Асанж, някаой няма да празнува повече рождени дни. Моето мнение е, че когато има конфликт, той трябва да се избегне. Или поне да се опитаме, да отстъпим ако трябва, това е разумния и цивилизован вариант. Понеже агресията поражда агресия. НО ако ножа е опрял до кокала според мен трябва да се използва сила, в пъти превъзхождаща "мишената".
                      If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Първоначално публикуван от Dimitar Nenchev Преглед на мнение
                        ... Нося го, защото мога.
                        Във вас не се съмнявам.Как обаче да направим анкета и да видим,ще има ли някой от правоимащите,който да си признае,че не може.
                        Даника

Коментар

Във вас не се съмнявам.Как обаче да направим анкета и да видим,ще има ли някой от правоимащите,който да си признае,че не може.
                          Нещо не те разбрах. Аз по принцип по-бавно заггрявам. Говоря за лично оръжие. Разрешително, взето като цивилен, по каналния ред. За разлика от служещите в МВР и в други служби, ние (военните, да се разбира в състава на БА -СВ, ВВС и ВМС) нямаме право да ходим със служебно оръжие, освен ако не е по служба - занятия, охрана на нещо и такива подобни.

Коментар

Тия закони не ги знам.Говоря точно,единствено и само за притежатели единствено и само на лично оръжие(макар,че и от другите ще има с подобни умения и резултати).Та от тях ми е интересно,ще има ли някой да си признае,че не знае кога и как да го използува.
                            Даника

Коментар

ще има ли някой да си признае,че не знае кога и как да го използува.
                              Чисто технически всеки, който притежава, трябва да знае как се използва, т.е. как се стреля и мерките за безопасност при боравене с оръжие. Сега за признаването, ми няма какво да се признава. Кога ще се използва? Дали ще се използва? Няма кой да отговори на този въпрос. Всичко е според ситуацията. Надявам се, че няма да ми се наложи, но наложи ли се...и не мога да отговоря категорично кога се налага. Според ситуацията. Казах вече, използвал съм, по куче в покрайнините на село. Тежеше колкото мен, и имаше по-големи зъби. И беше агресивно, тоест искаше да ме ухапе. И до там. Няма го вече. Два броя 9х19 без оловни с тъп връх в главата. Падна веднага, няма болка. Заголи пишката и настъпи физическа смърт.

П.П. Не съм привърженик на посегателство над каквито и да е животни, дори и на лова. Жал ми е. Беззащитни са. Ама ако ме ухапе не се знае какви ще са последствията за мен. Със сигурност отивам на освидетелстване във ВМА. И от там ако ми лепнат едно "негоден за служба / мисия" и оставам без работа => няма как да си изплатя жилището. Така че или аз или звяра.

Коментар

Понеже не съм запознат с лова, и не знам как стоят нещата с лова и закона, днес един ми разправя, че ловците по време на лов ако видят бездомно куче имат право да го убият. Има ли нещо вярно? И как стои въпроса при самозащита от диви/домашни животни? Понеже много са малко хората спазващи изискванията за кучетата - регистрация в данъчното, паспорт, повод с определената дължина ако е над определено тегло кучето, намордник...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X