Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Анкета: Нужно ли е да носите пистолет за самоотбрана по време на поход в планината?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Анкета: Нужно ли е да носите пистолет са самоотбрана по време на поход в планинат

Мисля, че прекалено много се вкарвате във филма. Да попаднеш на бракониер или друг нарушител на закона, не се случва всеки ден. Вярно е, че може да ти се случи, но трябва ли само заради едното ''може'' да носиш оръжие ? Всяка седмица съм в гората, но досега на нарушители не съм попадал. А и откъде сте сигурни, че нарушителите, са опасност за вас и близките ви ?
    За предпазване от животни, според мен е още по-голяма глупост. Животните ви надушват от километри и шансът да срещнете диво животно, е минимален. А ако срещнете, едва ли ще запазите самообладание и ще извадите оръжие. А пък, ако убиете, знаете ли колко е голяма глобата, за една убита мечка например ? То вече няма животни, а вие ще ги избивате с пистолети..
    За мен е ненужно, да се носи оръжие в гората.
    Лично мое мнение !
    ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
    0878 23 58 34- Радо

Коментар

От: Анкета: Нужно ли е да носите пистолет са самоотбрана по време на поход в планинат

Мисля, че не е зле преди всяко мнение човека да напише дали има или няма лично оръжие.... А - и дали иска да има. Защото така ще стане по ясно... То и по отношение на носенето в града - мнението на нямащите оръжие е, че не трябва да се носи , на имащите че трябва и те така.
      Последно редактирано от derhunter; 20-04-13, 20:06.
      Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
      No man left's behind !!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
        Само дето наличните сили за охрана на тези паркове , както и средствата за връзка с тях няма да ги коментираме нали ? Забранени бяха " ловните " оръжия а от 2010 та и те са разрешени и е забранено не носенето, а стрелата с оръжие:
        http://www.nps.gov/yose/planyourvisit/weapons.htm
        http://www.nps.gov/yell/parkmgmt/lawsandpolicies.htm
        Ся ние също владеем американския език И дада, можеш да си го притежаваш и в парка, ама да се ползва не. Не по врат, а по шия.

Firearms should not be considered a wildlife protection strategy. Bear spray and other safety precautions are the proven methods for preventing bear and other wildlife interactions.

И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Винаги сме с отворени сърца и души в планината - поздравяваме срещнатите хора, не оставяме отпадъци, споделяме информация с другите туристи.
          Даже понякога се чудя, как е възможно хора съвсем непознати и с голяма разлика във възрастта да намират общи теми за по един кратък разговор...
          Но ето и другата истина - само за периода 2009-2012 от личният ми опит:
          - две срещи с въоръжени закононарушители в парк Централен Балкан /там ловът е забранен/
          - един пиян стреля с ловна пушка докато се храним в двора на заведение в планината
          - един път разминаване с иманяри - на мястото на което се озовахме пръстта още не беше изсъхнала - мисля, че бяха ни чули и скрили някъде из близките храсталаци. Ние се ометохме възможно най-бързо.
          - второ разминаване с иманяри - вероятно с 1 ден съдейки по това, че бяха зарязали някаква дреха, която явно беше се навлажнила от сутрешната роса, но разкопаната пръст още не беше посивяла
          - среща с "дървосекачи" в района на Глухите камъни
          - веднъж "среща" с една немска овчарка, която стопанинът спря преди да се доближи до нас - всъщност той не се виждаше отначало и ние мислехме, че псето ще ни нападне

Коментар

Май започвам да съм на мнение , че трябва да се носи И то не заради мечките...
            ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

И в кой от всичките случаи колега sk67 щеше да използваш оръжие ?

ПП Да речем че човек носи оръжие в планината, би ли могъл да го използва срещу хора, независимо какви са те ? В примера на колегата по горе с нападнатото семейство съм съгласен нападателите да бъдат гръмнати на място, но значи ли това че се налага да излизаме в планината въоръжени и подготвени като за война ? Носенето и използването на оръжието са две съвсем различни неща, всеки носещ знае че ако оръжието бъде извадено трябва да е готов да го използва.И ако отсреща имаш животно няма проблем, но ако е човек ? Вярно е че има бракониери и на дърва и на животни и кой знае на какво, но трябва ли да тръгнем из гората и да ги трепем наред, нали за незаконни действия си има съответните служби. Друг е въпроса колко си вършат работата. Звънял съм на 112 за незаконна сеч в борова гора и ми отговориха, че ще съобщят в полицията, но нищо не се случи - бяха спрели като ме видяха и щом отминах си продължиха. Ако имах оръжие може би трябваше да обявя война на циганската махала. В града са повече от 10000 след последното преброяване.
              Последно редактирано от piron45; 20-04-13, 17:43.

Коментар

Аз нося навсякъде. Освен когато ходя в София в американското посолство. В гората задължително. Нося го, защото мога и защото е по-добре да го имам и да не ми потрябва, отколкото да ми потрябва и да го нямам. По животинки по принцип не стрелям, но си има изключения, злобни кучета в покрайнините на село, които се спускат да хапят, а са доста големи и са на по няколко. Ходя за гъби и за риба и доста бабаити съм срещал, особено по язовирите, и особено след консумация на алкохол. Естествено по-добре е да избягам ако стане нещо.
                If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
                  ... Как беше "от личен опит съм забелязал , че е по-добре да носиш пистолет и да не ти потрябва , отколкото да ти потрябва и да не носиш"..
                  + 1 !!!
                  п.п. имам и нося - винаги

Коментар

Всеки си има характер и его,оръжието е за самоохрана и охрана при нужда,не за показност или агресия,тези които са против носенето,са в по голямата си част и хора които навярно не притежават,да не им дава Господ на пацифистите ситуация при която да се молят да има покрай тях човек с пистолет който да може да им се притече на помощ,когато на карта е заложен техния или живота на член от семейството им,независимо от мястото.Походите в планината не винаги са безопасни,мога да дам доста примери,завършили с осъдителни присъди за злосторници от всякакъв характер,едва ли ще допаднат на хората с по слаби нерви.
                    LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
                    Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

Аз лично споделям мнението че понякога е необходимо да нося оръжието си за самоотбрана в планината,но всичко зависи от това къде и с кой отивам,ако съм с 5-6 приятели на излет,невинаги ще го взема,но ако съм сам или със жената,двамата, със сигурност го слагам на кръста.Не бих си позволил да стрелям по животно или табела,но има двукраки които не са в гората да се насладят на гледката,и чистият въздух и при среща с тези божи твари който обаче ходят на тумби,лично аз предпочитам да съм въоръжен!!!

Коментар

По принцип, който си го има, не е лошо да си го носи. Точно на принципа "по-добре да го има и да не ми потрябва, отколкото да ми потрябва и да го няма".
                        Естествено, става въпрос за самозащита от двукраки. От животните или няма защо да се пазиш с пищов, или най-вероятно няма да ти е достатъчен, ако случиш на агресивна Баба Меца.

Виж, за двукраките ...

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=71378

http://www.offroad-bulgaria.com/show...t=50376&page=2

Всеки с късмета си де! На повечето хора най-вероятно никога няма да им потрябва. Дай Боже всекиму!

Виж, с това не съм съгласен

Първоначално публикуван от slaf4u Преглед на мнение
                        Според мен е нужно. Все по-често се забелязват цигани, които секат безразборно в гората и ако се опиташ да им направиш забележка рискуваш да изядеш една брадва. ...
                        Ако си тръгнал на туризъм в планината, нямаш работа да се правиш на горски стражар и зорлем да тикаш работата към стрелба. Като се има предвид, че това племе налита срещу въоръжени горски стражари и жандармеристи при изпълнение на служебните им задължения, с един пищов хич не разчитай да ги респектираш без стрелба "на месо". Ама пък тогава влизаш в един филм ...
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от piron45 Преглед на мнение
                          И в кой от всичките случаи колега щеше да използваш оръжие ?
                          Ако е към мен въпросът:
                          В нито един от случаите нямах огнестрелно оръжие.
                          Конкретно да отговоря: Бих го използвал във всеки случай, при който са налице предпоставки и обстоятелства по Чл.12 и/или Чл.13 от Наказателния кодекс - тоест така наречените Институти на "Неизбежната отбрана" и "Крайната необходимост"
                          Казано иначе - ако някоя от случките беше прерастнала до неправомерно животозастрашаващо нападение към мен или към някой друг.

Тези инциденти ме накараха да се замисля и съм на мнение, че такава ситуация в планината е възможно да възникне.
                          Което не ме радва никак.

Коментар

Според мен, в гората повече проблеми могат да се очакват от българите, отколкото от циганите. Щото някоИ българи, си мислят, че като имат паркетник трета употреба за 15 хил. и са хванали Господ за ... и им е позволено всичко. Отивам аз за гъби и някАКъв отбил от пътя с любовницата си и почва да ми се кара какво съм праВил аз там. Има и случаи вадят СЛР-и с китайски оптики и заплашват вече. И всичко това в село със има няма 100 човека... Опират СЛР-и в главите на пенсионери... "кварталния" срещу тубичка от 10 литра бензин си обръща главатА на другата страна.... А циганина сече незаконно дърва, но над него стои някой мафиот българин. Тези дърва нали някой ги обработва и изкарва на вън. Така че, циганина е общ работник, изпълнител. Верно има и тумби дето унищожават горите, но масовото унищожение е "законно" от българи с подкрепата на разните му там "органи" (да не казвам какви органи, че не е позволено).
                            Последно редактирано от derhunter; 20-04-13, 20:16.
                            If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Който си има пищов - да си го носи. Навсякъде, според закона. Който си няма - да си купи (пак според закона).
                              Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от piron45 Преглед на мнение
                                Колега Mad dog да не ходиш на излет в Авганистан ? В планината се ходи с открита душа и сърце, а не с агресивност.В планината всички са приятели и си помагат, не се мразят. Бях 5 годишен когато баща ми ме заведе на връх Мусала, и не съм спирал. Имам ли свободно време съм по планината. Бил съм и планински водач в Рила, никога през живота ми не съм имал случай да ми е трябвало оръжие и нямам такова. Е разбира се имам наследствена кама и малко топорче, като едното използвам да си режа мезелъците за софрите, а другото за дърва. Единствената ми среща с мечка беше още като дете с баща ми. Щом ни видя си хвана пътя, няколко пъти съм виждал змия, но и те си бягат.Вече заради бракониерите много рядко може да се види планинска коза по чукарите. За какво ще ти е тогава оръжието в планината, пред кого ще се правиш на мъж /нищо лично/. Отвори си душата когато влизаш в планината и се радвай на красотата на природата, всичко останало е преходно.
                                Поздрави

ПП Жалко е че в планината често срещам разстреляни табели до степен да не могат да се четат. Някои го смятат за геройство.
                                Предпочитам чистата ми душа да е добре въоръжена . Ти отиваш с чисти намерения но не знаеш кой друг е там и с какви намерения е . Аз лично съм се срещал в балкана с мургави събратя . Беряха липов цвят по техен метод .Един се качва на дървото с една секира и сече клоните другите събират цвета на земята . След тях дървото е като телефонен стълб и изсъхва за няма и месец . Бяхме трима човека добре въоръжени със законно притежавано оръжие .Мангустите бяха седем човека . Само ще кажа че за тях излета сред природата беше незабравим и повече в района на нашето землище не са се появявали
                                Последно редактирано от sek.1; 20-04-13, 18:48.
                                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X