Анкета: Нужно ли е да носите пистолет са самоотбрана по време на поход в планината?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Анкета: Нужно ли е да носите пистолет за самоотбрана по време на поход в планината?
Свий
Темата е затворена.
X
X
-
Анкета: Нужно ли е да носите пистолет за самоотбрана по време на поход в планината?
143Нямам пистолет, но мисля, че е нужно25.17%36Нямам пистолет и мисля, че в планината е безопасно и е ненужно да нося20.28%29Нямам пистолет и не мога да преценя6.29%9Имам пистолет и мисля, че е нужно40.56%58Имам пистолет, но в планината е безопасно и мисля е ненужно да го нося6.99%10Имам пистолет, но не мога да преценя0.70%1Тагове: Няма
-
От: Анкета: Нужно ли е да носите пистолет са самоотбрана по време на поход в планинат
Първоначално публикуван от sk67 Преглед на мнениеАнкета: Нужно ли е да носите пистолет са самоотбрана по време на поход в планината?
Коментар
-
От: Анкета: Нужно ли е да носите пистолет са самоотбрана по време на поход в планинат
Въпросът е сериозен и се надявам, че всеки от гласувалите ще обмисли отговора си.
Моля също коментарите "за" или "против" да са съответно аргументирани и да не се стига до нападки към опонентите, както е ставало в други подобни теми.
Не е нужно никой с никого да се кара дори при коренно противоположни позиции.
Надявам се, че модератора ще се погрижи за добрия ред.
Позволявам си да допълня, че не става дума за това дали искаме или не искаме, а дали се налага носенето на пистолет в планината.
Коментар
-
Хм, анкетата е за НУЖНО, а последния ти пост е за НАЛАГА. Две различни неща.Зависи къде е похода и по кое време на годината....Лятно време на Витоша не е нужно. През зимата в Родопите( примерно) е нужно. А ако похода е в планините около Кандахар или Кабул, то тогава се налага да носиш( и не само пистолет).....
Коментар
-
Нищо и няма на анкетата..Тя по скоро ще е интересна за тези които има оръжие. Мисля , че всеки се е замислял дали трябва да носи оръжие ако е в планината. Ако си на сериозен преход си е товар...Не съм чел случаи обаче някои да се отбранявал или ползвал пистолет заради някаква опасност в планината. Може да бъде добро решение при издирване...за даване на сигнал къде сиАко те срещне агресивна мечка...нещата са на кантар
Дали ще имаш куража да се прицелиш на жизнено важно място
Дали ще уцелиш...или ще я разяриш повече...И ако вземеш , че я застреляш..те са защитени животни..ще те "съдерат" после "зелените".Та нещата са "на кантар"
Последно редактирано от derhunter; 20-04-13, 20:01.''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.
Коментар
-
Моето лично мнение е, че ако така или иначе си нося оръжието почти постоянно в града, то няма причина да го оставям когато отивам на поход. На продължителни походи извън цивилизацията си нося револвера - Таурус 66 .357 Магнум от неръждаема стомана с 6 инча цев- той върши работа както за двуноги ,така и срещу повечето четириноги. При по- близки разходки си нося Зига или Глока.... На няколко по- продължителни разходки съм слагал и Галила в раницата, но повече за експеримент дали влиза и мога ли да го нося там.
Причини да считам че трябва да се носи- опасността идва основно от двуноги, а не от животните. Преди години на едни мои далечни познати им се беше случила доста неприятна случка с едни мургави събратя та... по- добре на сигурно да се играе.Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
No man left's behind !!!!
Коментар
-
Считам, че е нужно най вече за защита от двуноги.Имаме навика с жена ми да се разхождаме сами из гори и паланки и докъде може с кола а после пеша.Имали сме и неприятни преживявания...Няма невъзможни неща,има просто недостатъчно финансиране.....
GSM +359 895 236 182
А Rhf +
Коментар
-
Колега Mad dog да не ходиш на излет в АФганистан ? В планината се ходи с открита душа и сърце, а не с агресивност.В планината всички са приятели и си помагат, не се мразят. Бях 5 годишен когато баща ми ме заведе на връх Мусала, и не съм спирал. Имам ли свободно време съм по планината. Бил съм и планински водач в Рила, никога през живота ми не съм имал случай да ми е трябвало оръжие и нямам такова. Е разбира се имам наследствена кама и малко топорче, като едното използвам да си режа мезелъците за софрите, а другото за дърва. Единствената ми среща с мечка беше още като дете с баща ми. Щом ни видя си хвана пътя, няколко пъти съм виждал змия, но и те си бягат.Вече заради бракониерите много рядко може да се види планинска коза по чукарите. За какво ще ти е тогава оръжието в планината, пред кого ще се правиш на мъж /нищо лично/. Отвори си душата когато влизаш в планината и се радвай на красотата на природата, всичко останало е преходно.
Поздрави
ПП Жалко е че в планината често срещам разстреляни табели до степен да не могат да се четат. Някои го смятат за геройство.Последно редактирано от derhunter; 20-04-13, 20:03.
Коментар
-
В УСА (дето куцо кьораво и сакато има пушкала) носенето на оръжие в националните паркове е забранено.И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
Според мен е нужно. Все по-често се забелязват цигани, които секат безразборно в гората и ако се опиташ да им направиш забележка рискуваш да изядеш една брадва. Няма нищо лошо да си отваряш сърцето и душата докато си в планината, но не искам да рискувам циганин да ми отвори и главата с брадвата щото видиш ли му било студено и решил да си "набере" съчки пък аз му преча. (Всъщност ако ги сечаха тея дърва за да се греят някак си по-бих го приел но реално го правят за да ги продават на останалите от махалата).
Не възприемам оръжието като тежест. С правилния кобур почти не се усеща, че го носиш.
Наречете ме черноглед и песимист но така ги виждам аз нещата.42
Коментар
-
Първоначално публикуван от piron45 Преглед на мнениеКолега Mad dog да не ходиш на излет в Авганистан ? В планината се ходи с открита душа и сърце, а не с агресивност.В планината всички са приятели и си помагат, не се мразят. Бях 5 годишен когато баща ми ме заведе на връх Мусала, и не съм спирал. Имам ли свободно време съм по планината. Бил съм и планински водач в Рила, никога през живота ми не съм имал случай да ми е трябвало оръжие и нямам такова. Е разбира се имам наследствена кама и малко топорче, като едното използвам да си режа мезелъците за софрите, а другото за дърва. Единствената ми среща с мечка беше още като дете с баща ми. Щом ни видя си хвана пътя, няколко пъти съм виждал змия, но и те си бягат.Вече заради бракониерите много рядко може да се види планинска коза по чукарите. За какво ще ти е тогава оръжието в планината, пред кого ще се правиш на мъж /нищо лично/. Отвори си душата когато влизаш в планината и се радвай на красотата на природата, всичко останало е преходно.
Поздрави
ПП Жалко е че в планината често срещам разстреляни табели до степен да не могат да се четат. Някои го смятат за геройство.
Някак да ви върна от паралелната реалност в която явно обитавате - в горите ходят не само туристи. Ходят и хора с цел къде незаконна сеч , къде бракониерлък , къде друго. Вие може да ходите колкото си искате с открито сърце и душа а те си ходят с техните нормални сърце и душа и примерно голяма брадва. Споменатата от мен по- горе случка случила се с мои далечни познати е среща на младо семейство със седем броя "лъмбърджак джипсис" завършила с 3 в 1- побой, грабеж и изнасилване (за женската половина , ама и на мъжката за малко и се разминало). Та според вас - да почна да им говоря за омиротворяващият ефект на планината или просто да извадя две педи револвер- кое има по- добър ефект?
Не стрелям никога извън стрелбищата или когато съм на лов - най малкото защото не знам кой бере гъби в храстите ... примерно. А логиката, че пищова те прави по-мъж е често срещана - само че сред тези които нямат такъв. Тия дето го имат знаят че нито по- мъж те прави нито пък вреди да го носиш ... Как беше "от личен опит съм забелязал , че е по-добре да носиш пистолет и да не ти потрябва , отколкото да ти потрябва и да не носиш". Не знам дали познавате законите в републиката ама в града оръжието се носи скрито - аз лично го нося скрито и в планината.... А доколко тежи- не тежи много.... който е свикнал да го носи в града - няма да му натежи повече в планината.Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
Коментар
-
Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнениеВ УСА (дето куцо кьораво и сакато има пушкала) носенето на оръжие в националните паркове е забранено.
http://www.nps.gov/yose/planyourvisit/weapons.htm
http://www.nps.gov/yell/parkmgmt/lawsandpolicies.htmПоследно редактирано от derhunter; 20-04-13, 20:05.Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар