Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Руско бойно леко стрелково оръжие и западните му аналози - плюсове и минуси.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Руско бойно леко стрелково оръжие и западните му аналози - плюсове и минуси.

Първоначално публикуван от Desert_Ant Преглед на мнение
    Между какво е междинен 7.62 Нато? Води се райфъл картидж - пушечен патрон.
    Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
    7,62х51 (7,62 НАТО) е конструиран именно с идеята за междинен патрон. Сега, какво се е получило и как се е развила практиката е следващ въпрос. Впрочем към момента на появата му, енергията му е около 2500J (няма смисъл да разлистваш уикипедията - няма го това), което го поставя като междинен, в горния регистър на мощност като за такъв.

Арисаката е първият междин патром
    Арисаката не е междинен патрон, най-малкото, защото по това време изобщо не (далеч не) съществува концепция за такъв, не е и избистрена идея за нужда и приложение. Не е и първи подобен, десетина години преди него, Щаер имат два-три вида, има също и италиански.

Г-н Стонър пък има общо.
    АР-18 е конструкция на Армалит (Армалайт), но Стонър по това време не работи за тях.
    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

• От: Руско бойно леко стрелково оръжие и западните му аналози - плюсове и минуси.

Ar 16 чие дело е?
      После смерти плохие десептиконы попадают в Автоваз

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
        Определено не е точен.
        Малко по-напред качих една снимка за Ники, ама той не я изкоментира конкретно, само отбеляза за НАТО-ското изискване за около 2,5 сантиметра. Ако искаш я виж и дай мнение. Не съм сигурен обаче на аймпойнтската мишена квадратчето с колко см страна е.
        Всеки трети е шести

Коментар

Ar 16 чие дело е?
          15

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:KalashnikovAndStoner.jpg
Прегледи:1
Размер:57.1 КБ
ID:5809800п
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Ar 16 чие дело е?
            Какво е това?

Коментар

Какво е това?
              Прототип на Евгени Каменов, калибър 7,62 със "стандартен" газорапределителен механизъм, после се превръща в Ар18 след конверсия към 5.56.

7.62 Нато изобщо не е бил предвиждан за междинен, идеята му е била за единен стандартен натовски патрон. Целта тогава е била да има по-лесна логистика и инификация на боеприпасите. 5.56 е първият Натовски междинен.
              По това време (че дори и по времето на СТГ) на никой не му се щяло да се прахосват боеприпаси, иначе прототипи на автомати имат всички, някой може би да са били и по-добри от приетите на въоръжение.

Иначе щурмовата карабина/автомат, никога не е имала за цел единствено точност, тя е компромисен вариант между картечница и карабина, като е компромис между двете - универсално оръжие. Тия пушки дето залагат повече на точност, отколкото на скорострелност и плътност на огъня са други - ДМР-та, Драгунов...

Коментар

Няма АР-16, има М-16, което е означението на АР-15 по армейската (на САЩ) номенклатура. Евгени Каменов има две (поне популярни) разработки - АР-10 и АР-15. Те в най-общи линии са едно и също (във всеки случай, конкретно принципа на газоотвода е тъждествен) в различен калибър.

Надолу си разджуркал един миш-маш от термини, лафове, жаргон, уикипедийни калки и не знам още какво, по който не виждам смисъл да коментирам. Щурмова пушка е нарезна автоматична пушка в междинен калибър.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0178c.jpg
Прегледи:1
Размер:680.2 КБ
ID:5809802
                  ?

Коментар

Определено не е точен. ИмаХме си тема и за това, но прочистена от здравите сили, остана само за:

Пък и биде заключена.
                    Ако го сравняваш с пистолет "Макаров", е да, АК е по-точен.
                    Айде бе, къде ходиш!? Връщай се където ти е мястото, че я гледай ка са ни подпукали
                    С Макарича хич биля не мога да го сравнявам И без това на късите работи не им разбирам

Коментар

Не бил точен Калаша... друг път.
                      Сваляш леко надолу, докато достигне долния край на мишената, 3-4 патрона и мишената пада.
                      В ръцете на бабуините в Сирия рисуват диагонали по къщите, така, че зависи си от зависи.

Коментар

Първоначално публикуван от Bibo71 Преглед на мнение
                        Не бил точен Калаша... друг път.
                        Сваляш леко надолу, докато достигне долния край на мишената, 3-4 патрона и мишената пада.
                        В ръцете на бабуините в Сирия рисуват диагонали по къщите, така, че зависи си от зависи.
                        1. На колко метра е мишената?
                        2. Движи ли се? Скорост на движение?
                        3. Какъв вид е: "ръстова", "пОясна", "гръдна", "транспортна"?
                        За мен АК беше едно голямо разочарование... Пък оплюваната в партизанските книжки "Манлихера" (щото нали жандармеристите със "Шмайзери" биле, та разкатавали зле въоръжените с манлихери борци за народна свобОда ) - приятна изненада .
                        България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

1. На колко метра е мишената?
                          2. Движи ли се? Скорост на движение?
                          3. Какъв вид е: "ръстова", "пОясна", "гръдна", "транспортна"?
                          За мен АК беше едно голямо разочарование... Пък оплюваната в партизанските книжки "Манлихера" (щото нали жандармеристите със "Шмайзери" биле, та разкатавали зле въоръжените с манлихери борци за народна свобОда ) - приятна изненада .
                          Не знам кой очаква да води прицелна стрелба с калашник. (Всъщност знам, но ...)
                          Обаче да сравняваш автомат с пушка по точна стрелба е забавно.
                          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                            Не знам кой очаква да води прицелна стрелба с калашник. (Всъщност знам, но ...)
                            Обаче да сравняваш автомат с пушка по точна стрелба е забавно.
                            Бе то и състезания за точно хвърляне на "Дартс" се провеждат, че и световен шампионат, ама...
                            Иначе бях писал за "Спрингфийлд Гаранд", даже оферта ми бяха дали да ходим в Крим два отбора и да се пуцаме (противниците с АК щели да бъдат), ама изтриха офертата и заключиха темата, а мен май ме баннаха за кой ли път...
                            България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

С кой ак? Че те са различни. А тарамбуките налитат най вече на китайските варианти, интересно защо

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                                С кой ак? Че те са различни. А тарамбуките налитат най вече на китайските варианти, интересно защо
                                Де да знам. Аз повече от АК-47 и онуй "АКМ" пак със 7,62 не съм ползвал. Но наивно си мисля, че с 5,45 противниковият отбор биха били още по-зле срещу групата с М-1 "Гаранд". Както и да е. Радвам се, че поне в тази тема се прави разлика между "автомат" и "пушка". Ибо затуй ма изгонѝ`а онзи път.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X