Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Руско бойно леко стрелково оръжие и западните му аналози - плюсове и минуси.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Руско бойно леко стрелково оръжие и западните му аналози - плюсове и минуси.

Първоначално публикуван от BulAf Преглед на мнение
    П.П.: а относно "щика" ... - ми малшанс, половината АК нямат такъв
    По мое време 1988 - 1990 в нашата армия щик - нож на АК със сгъваем приклад не се полагаше . Та в оръжейната на батальона нямаше един за цяр Сега как е нямам представа вие профитата ще кажете . То от този щик - нож файда има само да го наточиш за клане на прасета
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

• От: Руско бойно леко стрелково оръжие и западните му аналози - плюсове и минуси.

Е ,така как ви чета ми става леко на душата. Само двама ви требват .Един багерист да изкопа окопа и един кабелджия да пусне интернета.Лека нощ ,че утре в пет докато някой още зареждат аз трябва да палим рейса.

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
        По мое време 1988 - 1990 в нашата армия щик - нож на АК със сгъваем приклад не се полагаше . Та в оръжейната на батальона нямаше един за цяр Сега как е нямам представа вие профитата ще кажете . То от този щик - нож файда има само да го наточиш за клане на прасета
        Тези със сгъваем приклад нямат щик нож.
        (за "вътрешните" наряди - там "дежурен по рота" и пр., общо казано се ползват "щик ножове" дето само името им е такова (нямат механизъм)

Инак, щика за АК47 си е екстра за работата дето е създаден - мушкане на хора. За друго той не е и мислен.
        Единствен кусур, е че може би е малко презакален.
        (чупили сме такъв - беше модно да се забива в асфалта и на един успяхме да му счупим острието на две. Съответно събирахме пари да го платим, а думкането строева два дена - бонус )

От "новите" образци щик-нож за АК (с "триона" отгоре) съм събрал няколко, опитвах се да го ползвам (за горска употреба естествено) ... и не мога да му свикна. Основно с едностранното заточване на острието.
        (триончето не работи във вида на пълноценен такъв. Дебелината на острието пречи да се влезне навътре в отреза. За "зор-заман" обаче си е екстра!
        "Клещите за тел" работят, но вложката на канията се подбива - или поне тези дето имам аз (подарък от Саддам). Мек е материала и .)

Коментар

(за "вътрешните" наряди - там "дежурен по рота" и пр., общо казано се ползват "щик ножове" дето само името им е такова (нямат механизъм)
          Това не е ли "нож на дневалния"?
          Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Във всяко поделение май си ги кръщават как им дойде.
            И под това название съществува
            (даже мисля по инвентарните ведомости баш под него се водеше, но не съм сигурен !).

Коментар

Тези със сгъваем приклад нямат щик нож.
              За дежурните по рота и дневалните имахме едни много приятни на вид ножове . Те и така мисля че се водеха армейски нож на дневалния. Те се забиват идеално Натиснете снимката за да я уголемите

Име:maxresdefault.jpg
Прегледи:1
Размер:139.8 КБ
ID:5809747

Коментар

Първоначално публикуван от Desert_Ant Преглед на мнение
                ... Второ говорим за аремейско оръжие - нещо масово ...
                Между другото, времето на масовите наборни армии отмина. Тази тенденция отчетливо се вижда вече и в руската армия. Търси се намаляване на количеството с увеличаване на качеството. Което ще рече, че дори самите руснаци лека-полека се оттеглят от типичната за тях концепция при проектирането и производството на оръжие и бойна техника - евтино и не особено качествено, но произвеждано в огромни количества. Не върви да имаш добре подготвени професионалисти и да ги хвърляш в бой с оръжие като за шебеци ...
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                  оръжие като за шебеци ...
                  Само че основния пазар за оръжието е точно там и за такива . Всички що годе технологично развити държави си го произвеждат сами .

Коментар

Шебеците купуват китайски пушки
                    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                      Това не е ли "нож на дневалния"?
                      Това го носехме и с парадната униформа.
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                        Няма нужда да е водил. Както се видя от детайлните му обяснения и експертното му мнение за AR15 /пушка, която не е изстрелял 1 патрон с нея/, на него шарени картинки му стигат. Хахаха
                        А други, които сме стреляли пък не ни приемате мнението...
                        Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                          Това го носехме и с парадната униформа.
                          Да.
                          Последно редактирано от davc; 26-02-19, 19:59.
                          Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Всеки трети е шести

Коментар

Годините,зрението,стойка-прав,"архаично оръжие",но който го може,го може!!!https://www.youtube.com/watch?v=u_11PGCBt-U

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1920px-Conscription_map_world.svg.jpg
Прегледи:1
Размер:64.5 КБ
ID:5809749

Светло синьото е без наборна армия, останалото със в това число Израел, Швейцария и скандинавците. Според мен, наборната армия е прекалено скъпа в мирно време и ненужна при липса на пряка заплаха. Там където има пукотевици както се вижда все още е на мода. За България дали е нужна или не, лично според мен, си трябва като последното нещо като файда е придобиването на що-годе няква военна подготовка.

Та не съм казвал, че Ак е върхово оръжие - надеждно, сравнително точно и годно за масово ползване - както от професионалисти, така и от аборигени. Руснаците (както и впрочем повечето дръжави годни да произвеждат оръжие) си имат други интересни пушкала, преназначени за специални части, наемници и общо вз дето такива с по-добра подготовка - АЕК, Ас-вал, Винторез... и разни други симпатични пушки (които пък ги няма на пазари за любителите на самозарядни карабини и се съмнявам някой с тях да е изтрелял сандъци) Поради това, че Ак12/15 е по-сложен от 47/74 също няма да бъде масов, отделно едва ли някоя армия по света би оборудвала пехотата си с мерници, колиматори и прочее... просто един кашик не струва толкова по време на война.
                                После смерти плохие десептиконы попадают в Автоваз

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X