Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Руско бойно леко стрелково оръжие и западните му аналози - плюсове и минуси.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Руско бойно леко стрелково оръжие и западните му аналози - плюсове и минуси.

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
    Самодържец, и аз е искам да разпалване пак излишни спорове, ама същото важи и за тукашните.
    Естествено. Още повече щото нали са им по-добри пушките

Я сега кажи друго - колко производителя на АР-производни има?
    Всеки трети е шести

Коментар

• От: Руско бойно леко стрелково оръжие и западните му аналози - плюсове и минуси.

Първоначално публикуван от petkov_bb Преглед на мнение
      Пълно доказване на горното твърдение......https://www.youtube.com/watch?v=vjZWnB1MqQI
      За мен най-показателното и значимото в клипа е, че автоматите им са 7,62, а не асматичните 5,45
      Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
      Я сега кажи друго - колко производителя на АР-производни има?
      Стотици са. Надали някой ги знае всичките.

Айде стига спорове АК vs АR. Истината e HK416
      Последно редактирано от Dagobar; 27-02-19, 22:12.
      Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Първоначално публикуван от Dagobar Преглед на мнение
        За мен най-показателното и значимото в клипа е, че автоматите им са 7,62, а не асматичните 5,45
        Изборът е пряко свързан с "работата".

Коментар

Добрия стар АК47 с доработки... толкова добре доработен, че няма автоматична Супер секретните спец части с екипировка за хиляди доларес и ловна карабина "Сайга" Интересно видео, ма не много реално
          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Untitled.png
Прегледи:1
Размер:265.2 КБ
ID:5809788
          Последно редактирано от Дрон; 27-02-19, 22:55.
          После смерти плохие десептиконы попадают в Автоваз

Коментар

Първоначално публикуван от jordanov sv Преглед на мнение
            сто, не се бъзикай. Тея гащиризони ги коментирахме в съседната тема - ползвахме ги за работни, за тренировки и за някои мероприятия дето трябваше да сме по-така - сещаш се. За тия какво ще кажеш /пак оттам/:

Иванови, нашите АКС са различни от тия на снимката от 93-а. Щик може да им се сложи, но не стават нито за мушкане /нямаш здрав захват на дясната ръка/ нито за бой с приклад. Трета рота не сме имали упражнения с щик на автомата, строевата с АКС също се прави без щик. Втора и първа рота може да са имали нещо, те бяха по-така. В оръжейната имахме десетина щика за АК - за невъоръжения наряд. При тревога не сме ги вземали.

П.п. Абе като гледам снимката от 93-а - тия момчета или са "играли" нещо или тия двамата са наряд някъв и са се фотнали... Такива презраменни ремъци по наше време слагахме само на наряда. После вече не знам, на тия униформи може и да са били щатни.
            Аз не казвам, че сме ги тренирали със щик, не съм виждал от нашите автомати със сложен щик, сега прегледах и всички снимки, но няма.
            Защо да са по-различни, мисля че на всички ВВ са давали еднакви автомати...... нашите 85-87 естествено не бяха като 93-та, нашите бяха от тези:

Име:ак 47.jpg
Размер:106.1 КБ
ID:5809789

а новите са били тези

Име:акс.jpg
Размер:105.2 КБ
ID:5809790

Коментар

Грозна картинка е Калаша със сгъваем приклад да се носи на гърдите.
              Винаги на гърба и с цевта надолу. Това за батарея гарги.

Коментар

Е да де. 85-7, ние, Разград, Силистра /Дебелт/ бяхме с АКС-47 - горната снимка дето са с парадна. Коя година ги сменят - не знам, но началникът на караула на долната е с АКС-74 или нещо от тоя род - приклада се сгъва настрани. За слагането на щика - и аз съм слагал и съм пробвал разни неща - при зор заман може, ама може и да счупиш някой пръст на дясната ръка, пази Боже показалеца.... Виж го младшият как удобно е стиснал с дясната, на нашите не е баш същото. Ама споко, за война нашето е по-добро Кат калибър, имах предвид.

П.п. Бибо, че то кой го носи така!? Снимката знаеш от какво е. Имаме си даже и отделна тема как се носи...
                Последно редактирано от jordanov sv; 28-02-19, 09:36.

Коментар

Първоначално публикуван от Bibo71 Преглед на мнение
                  Грозна картинка е Калаша със сгъваем приклад да се носи на гърдите.
                  Винаги на гърба и с цевта надолу. Това за батарея гарги.
                  Имам спомен, че в самото начало, преди клетвата, имаше дилема как да се взима "За почест" щото офицерите идваха от поделения с дървени приклади, а ние бяхме първия набор. Изнамериха строеви устав, в който беше нарисувано, че сгъвайката се носи отпред и така почнахме да тренираме и така сме минавали само на марша за клетвата, иначе си се носеше на рамо.

Коментар

Абе аз сега попрехвърлих няколко страници назад, че нещо бях изтървал темпото, ама някак си ми прави впечатление как тихо и напоително някои съфорумци насаждат тезата, че философията Калашников изключвала скоростта и точността!? Ама айде нема нужда, моля ви се. Целия 20 век се говори за точност, ся в 21 не знам как е, ако приоритетите са други - жалко.
                    Отпуски даже се даваха за точност, стрелби при нас по много и начесто. Ротният през ден ни повтаряше какво му казвал баща му от фронта - колко по-точно стреляш и по-бързо копайш, толко по-голям шанс за оцеляване - и кога е в настроение, добавяше - Ама вие, футки лелини с меките ръчички не моете да копаете, поне се научете да стреляте.
                    Нещо се спомена за пълно-непълно разглобяване? Е нали Михаил Тимофеич, вечна Му слава, го е направил за шебеци!? В нашта рота 86-7ма нямаше войник който да не може да разглоби/сглоби затвора и ударно-спусковия механизъм /абе така ли се казваше?/, гаранция. Някои от моите новобранци го правеха уверено още преди клетвата, иначе кой какъв войниклък е карал и кви мухи е лапал не мога да знам.

Коментар

Абе аз сега попрехвърлих няколко страници назад, че нещо бях изтървал темпото, ама някак си ми прави впечатление как тихо и напоително някои съфорумци насаждат тезата, че философията Калашников изключвала скоростта и точността!? Ама айде нема нужда, моля ви се.
                      Определено не е точен. ИмаХме си тема и за това, но прочистена от здравите сили, остана само за:
                      Имаме си даже и отделна тема как се носи...
                      Пък и биде заключена.
                      Ако го сравняваш с пистолет "Макаров", е да, АК е по-точен.
                      В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Абе аз сега попрехвърлих няколко страници назад, че нещо бях изтървал темпото, ама някак си ми прави впечатление как тихо и напоително някои съфорумци насаждат тезата, че философията Калашников изключвала скоростта и точността!? Ама айде нема нужда, моля ви се. Целия 20 век се говори за точност, ся в 21 не знам как е, ако приоритетите са други - жалко.
                        Отпуски даже се даваха за точност, стрелби при нас по много и начесто. Ротният през ден ни повтаряше какво му казвал баща му от фронта - колко по-точно стреляш и по-бързо копайш, толко по-голям шанс за оцеляване - и кога е в настроение, добавяше - Ама вие, футки лелини с меките ръчички не моете да копаете, поне се научете да стреляте.
                        Нещо се спомена за пълно-непълно разглобяване? Е нали Михаил Тимофеич, вечна Му слава, го е направил за шебеци!? В нашта рота 86-7ма нямаше войник който да не може да разглоби/сглоби затвора и ударно-спусковия механизъм /абе така ли се казваше?/, гаранция. Някои от моите новобранци го правеха уверено още преди клетвата, иначе кой какъв войниклък е карал и кви мухи е лапал не мога да знам.
                        Точност? От автомат? Амче тооо, фтомата е измислен именно защото точността не е водеща. За нея има пушки.
                        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от Desert_Ant Преглед на мнение
                          7,62х51 (Нато) не е било междинен патрон. Първият такъв изобщо е Арисака 6.5 х 50, един от първите автомати с него е на Федоров, но ползва принципа на отката. 7,92 х 33 и Стг44 е първото реално и масово въплъщение на "автомата". Това, че при АК се се лопа некво джелезо, не значи че и при други западни аналози не се лопа същото... не повече от 200грама е )

бтв Ар10 е големото братче(и на годинки и на калибър) на АР 15 и е 7.62х51
                          7,62х51 (7,62 НАТО) е конструиран именно с идеята за междинен патрон. Сега, какво се е получило и как се е развила практиката е следващ въпрос. Впрочем към момента на появата му, енергията му е около 2500J (няма смисъл да разлистваш уикипедията - няма го това), което го поставя като междинен, в горния регистър на мощност като за такъв.
                          Арисаката не е междинен патрон, най-малкото, защото по това време изобщо не (далеч не) съществува концепция за такъв, не е и избистрена идея за нужда и приложение. Не е и първи подобен, десетина години преди него, Щаер имат два-три вида, има също и италиански. "Автоматът на Фьодоров" не е щурмова пушка, той по съвременните категории представлява ръчна картечница.
                          Щурмгевер не е първият автомат (оръжие-автомат, щот и тоалетното казанче у вас е автомат) - по това време отдавна съществуват картечници, картечни пистолети, автоматични пистолети, та и автоматична артилерия (оръдия). Той е първата щурмова пушка.
                          Няма аналог на АК, при който да има толкова масивна подвижна част, с толкова дълъг ход и по така изместена ос. Теглото на затворната група е точно 609 гр (без пружината, макар че и тя участва в движението), същото за "обичайно заподозрения аналог" е под 100 гр (колко точно, не ми го хваща кантарката).

ПП
                          И да се поправя - честотата на "лопането" е 10 херца.

Първоначално публикуван от Desert_Ant Преглед на мнение
                          Що г-н Стонър прави тва чудо?
                          Г-н Стонър няма пръст в АР-18.
                          Последно редактирано от davc; 28-02-19, 12:31.
                          Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Отпуски даже се даваха за точност...
                            И кой е казвал, че не са? И аргумент за какво е това?
                            На страниците, които си попрехвърлил, се правят сравнения, а на стрелбите, за които говориш, са ви оценявали в рамките параметрите на АК.
                            Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                              Определено не е точен.
                              Ако го сравняваш с пистолет "Макаров",
                              И с това съм съгласен (не че 81-82 имаше с какво да го сравним), и "сгъвайката" ми си пукаше където си иска,но за стрелбите вадеха два "простреляни" калашника и мишените падаха. Пък за "макаренко" да не говорим с прашката по добре щях да стрелям по мишената . Инструктора много отворен,но като му предложихме да покаже с някой от нашите пистолети (по избор),бързо извъртя палачинката ,че е свикнал с неговото-"швабско дърво".
                              "Центрираните" оръжия в подходящите ръце улучват.............. ,а статистиката сочи- торби изстреляни муниции за няколко жертви......
                              (проблем някъде-в оръжието,стрелеца,"мишената",оръжейния бизнес...........?)

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                                7,62х51 (7,62 НАТО) е конструиран именно с идеята за междинен патрон. Сега, какво се е получило и как се е развила практиката е следващ въпрос. Впрочем към момента на появата му, енергията му е около 2500J (няма смисъл да разлистваш уикипедията - няма го това), което го поставя като междинен, в горния регистър на мощност като за такъв.
                                Арисаката не е междинен патрон, най-малкото, защото по това време изобщо не (далеч не) съществува концепция за такъв, не е и избистрена идея за нужда и приложение. Не е и първи подобен, десетина години преди него, Щаер имат два-три вида, има също и италиански. "Автоматът на Фьодоров" не е щурмова пушка, той по съвременните категории представлява ръчна картечница.
                                Щурмгевер не е първият автомат (оръжие-автомат) - по това време отдавна съществуват картечници, картечни пистолети, автоматични пистолети, та и автоматична артилерия (оръдия). Той е първата щурмова пушка.
                                Няма аналог на АК, при който да има толкова масивна подвижна част, с толкова дълъг ход и по така изместена ос. Теглото на затворната група е точно 609 гр (без пружината, макар че и тя участва в движението), същото за "обичайно заподозрения аналог" е под 100 гр (колко точно, не ми го хваща кантарката).

ПП
                                И да се поправя - честотата на "лопането" е 10 херца.

Г-н Стонър няма пръст в АР-18.

Между какво е междинен 7.62 Нато? Води се райфъл картидж - пушечен патрон.
                                Арисаката е първият междин патром, това, че за него няма автомат (разбирай щурмова винтовка, щом предпочиташ ингижийски термини) е съвсем логично, щото обикновено първо се прави боеприпас, а после оръжие за него. А за Натовският междинен патрон се бавят с приемането му щото по време на ВСВ всеки от съюзниците си ползва своя система и няма нищо стандартизирано.

Г-н Стонър пък има общо.
                                После смерти плохие десептиконы попадают в Автоваз

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X