Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Доброволен резерв на армията

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Доброволен резерв на армията

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
    ак 47 800, на акм е 1000
    Туй разграфяването на мерника или ефективността на стрелбата ? Щото като на моя "Пасат `91 г." километража е до 240 км., ама вдига само 190
    В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Разграфяването. Поне когато последно съм чел спецификациите беше толко
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от danvan_ Преглед на мнение
        За звука не знам, ама рита като кон това пушкало ...
        Е чак толкова страшно не беше. Първата в живота ми стрелба (някъде на възраст за 2-3 клас) беше именно с "Манлихер", положение лежешком. Е, ритна си ме, ама чак толкова страшно не помня да е било. Вярно, че не бяха повече от 5 патрона, ама пък бях малечък.
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
          Нящу и тук преигравате с тия "Манлихери". Пушката е почти два пъти по-лека от "Калашник".
          За да няма локуми - патронът образец `43 (Калашников), има енергия около 1900 Джаула, боеприпасът на Манлихер, е към 5000 Джаула. Това, че Манлихер е по-лек, всъщност засилва ефекта

пп
          Разграфяването си е разграфяване. Дистанцията за водене на прицелна стрелба, съвсем не зависи само от мощността на боеприпаса. Цевта на Манлихер е два пъти по-дълга, няма газоотвод, но пък куршума е по-тежък - сметката е сложна.
          А на пределни дистанции (съответните за съответните оръжия) стрелбата има практически смисъл само по групови цели.
          Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Разграфяването. Поне когато последно съм чел спецификациите беше толко
            Аз пък наивно съм си мислил (или са ме излъгали офицерята), че това са метри х 100:
            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:pic20825.jpg
Прегледи:1
Размер:82.2 КБ
ID:5446049
            А на такива нИграмотници не трЕбва да се вЕрва. Сигурно са "имагинерни единици". Имам и до ден днешен белег от стружка под дясното око. Самата стружка "излезе" две години след уволнението ми. Един кретен повЕрвал на "демо" стрелбите, че АК пробива релса от две педи перна един къс ред в парче релса, което подпираше бариера. После ме поглежда ужасено и ми вика "Абе, що целият си в кръв ?!" а аз му викам: "И ти целият си в кръв". Трите куршума се сплескали, обвивката се разхвърчала на стружки и по бузи, устни, скули...

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
              Да, има точно в момента някаква вълна бежанци. Ма ги хващат - нали. Значи си е оградена достатъчно ефективно.

пп
              А-бе, много версии за бройките патрони в пълнителите. Напълно е възможно, някой си да е решил (и издал съответните разпореждания) в разните поделения поотделно, в пълнителите да се зареждат патрони, различно количество от номиналните трийсет. Ма това с патрона в цевта... Хем е против всички правила, устави, здрав разум и прочие - ма е и абсолютно безсмислено, всъщност.
              Няма версии пълнят се по 25 щото така няма опастност от засечка.....става въпрос за лов на хора не за армията и неква си война бъдаща...

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
              Няма версии за броят патрони. 25 в пълнител и никога патрон в цевта. Два пълнителя. След няколко "дозареждания" с подходящи по размер клечки, разлентоване при всяко прибиране от наряд. На въпрос къде са патроните и отговор "стрелях по..".квато и да е животина и липса на животинката наказанието е кепе № 43 пълно с манлихерови и стелба от лег колкото понесеш. Виждал съм корави мъже да плачат..
              Е аз не плаках а ми идеше да извия на вук...

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
              При ядлива животинка в наличност обикновено старшинката покриваше липсата След това вместо "кашкавал пане" или "боб с наденица" по разкладка изведнъж се появяваше "див заек яхния" или "сърнешко по ловджийски", пък питите с кашкавал, надениците и палките салам мистериозно изчезваха от артелната и се продаваха от "майката на заставата" в селото, където у "хоремага" таквиз благини изобщо не достигаха. Имаше обаче един проблем - нарядните патрони бяха със зелена гилза и зелена лентичка и марка от "Завод 5", намиращ се негде из ГДР-то по непотвърдени клюки от това време. Старшината подло раздаваше подобни на вид, но по-синкави с марка "7", а на стрелби се ползваха от "Завод 10" с бронзова небоядисана гилза. Та при една проверка от У-Ге-Ве-то нЕколко колеги отнесоха по 15 денонощия, а на бай Боголюб, забелязал тази тънка подробност и никога не си позволил да стреля с "немските 5-ци" му се размина
              Бай Боголюб май е от стара коза яре.....помни некои работи....
              Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
              Toва не го разбрах. Какво е наказанието?
              За да разбереш трябва да го изпиташ...абе как викаше един стар бандит (само да не ни е....ат(всичко друго се понася...

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
              Да допълня Калин... Вземаш един 3 килограмов чук и се изпраскваш много хладнокръвно в рамото, в областта на ключицата, като внимаваш са не си прехапеш езика - и така стотина пъти (колкото патрона събира кепето)! Махлихер-а е най-ефективното (от към себестойност на един изстрел) жилязу с което човек може да се научи да прикладва правилно... Приковава ти вниманието "от воле" още от първия път. При втория изстрел вече се стараеш да прикладваш така, все едно от това ти зависи не само здравето, а и живота...
              А знаеш ли че при всеки неточен изстрел ни сваляха по една дреха от гърба.....И бай ти Тони гол до кръста декември месец ...56 кила живо тегло...стана Ворошиловски стрелец...та май има файда....
              К мирной жизни не пригоден.
              Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
              ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
                ...стана Ворошиловски стрелец...та май има файда....
                Абе, някой бивш граничар да каже - носи ли очила ? Щото аз на 46 г. и никой от "сОслуживците", от тези с които съм се виждал - още НЕ ? Пък около мен всички други връстници наслагаха, пък тези, уж няма, се оказа, че или не ги носят или са... с лещи

Коментар

Първоначално публикуван от danvan_ Преглед на мнение
                  Най-добре една каторга да си организираме. Да направим съвременните младежи хора!
                  Там още по-корави ще станат, нищо че лекинко ще затъпеят.
                  Тъкмо няма да си тровят живота с мислене след това ...
                  Нема да затъпеят а ше нахитреят щото обстановката те кара да мислиш а не като сега всичко наготово и затъпеваш нема как...

Разбира се
                  Arbeit macht frei
                  Не е ли naht===и ние сме виждали Биркенау......

Търтей кво мислиш е ли така или иначе......
                  К мирной жизни не пригоден.
                  Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                  ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Трудът наистина те прави свободен, ама наборната армия е леко безсмислена вече.
                    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Трудът наистина те прави свободен, ама наборната армия е леко безсмислена вече.
                      Да разбирам ли, че си против резерва, но си "За" изграждането на концлагери..?!!

Коментар

Да разбирам ли, че си против резерва, но си "За" изграждането на концлагери..?!!
                        Не. Ма те така или иначе са изградени - кеф ти Толстой, кеф ти Ляолин

Коментар

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
                          ...56 кила живо тегло...
                          Да се чуди човек как не си бил танкист.
                          Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Ето и визуализация за по-лесно смилане на теорията...
                            Марто, тва 577 е малокилибрено, бе - само 13000 J! Истинате е 700NE - до 20 000 J
                            Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

[QUOTE=Стария;2075020]Нема да затъпеят а ше нахитреят щото обстановката те кара да мислиш а не като сега всичко наготово и затъпеваш нема как...

Естествения подбор. Оцелява не най-силния, а най-приспособимия (най-нахитрелия в случая).
                              Впрочем някъде четох, че при глобална ядрена война щели да оцелеят само хлебарките. Бах ма-- му, та една хлебарка ли е по хитра от мен?
                              Трудно е да си мъж на днешно време! Доста се отказаха.
                              "Никой не бива да се шегува с руския президент. Особено на тема война." Бойко Борисов, 30.11.2018 г.

Коментар

Мне! Хлебарките и Мечока Грилс! После Мечока изяжда хлебарките за протеин и ги преглъща с чаша урина.
                                Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X