Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой от двата: Yamaha WR250F или KTM EXC 250

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Кой от двата: Yamaha WR250F или KTM EXC 250

Благодаря ви, приятели за коментарите. Въпреки, че някои мислят че темата е оспамена, за мен поне тя е много полезна и информативна. Вече почти всички от моята групичка ( в която през последното лято аз се влачех най-отзад с АТВ) я коментират, макар и не тук във форума, а на живо. И при тях спора се поразгорещи. Темата със сигурност ще е полезна и за много други объркани от отделни мнения, картинки и клипчета като мен, защото едно е да гледаш картинки и клипове, а друго е да си чупил, трошил, врял кипял и падал и ставал.
    My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

Коментар

Първоначално публикуван от elbgt Преглед на мнение
      Благодаря ви, приятели за коментарите. ...............
      Сещам се за един стар и хубав виц :
      "Евреин дал на сина си 30 000 долара и го пратил да си търси жена за женене. След 3 месеца сина се прибрал и казал - "тате взех решение". Бащата се усмихнал и помолил сина да разкаже какво се е случило. " Аз, тате, имах предвид три жени, които познавах отдавна и реших да разделя сумата на три и да видя какво ще направи всяка от тях"- започнал синът, под видимо доволният поглед на баща си. "Първата взе парите и ме поведде по магазините, накупи си хубави дрехи и бижута, заведе ме на едноседмична почивка в едно райско място и се отдадохме на удоволствия - беше страхотно". "Втората - продължил синът - ме заведе в няколко мола и ми купи страхотни неща, костюми, обувки, часовник - издокара ме като от списание и ме заведе в страхотен спа хотел за една седмица, където си починах и си прекарах страхотно."А третата взе парите, една седмица ми каза да не я търся, след като изтече ми ги върна, каза че е изкарала още толкова и с тях отидохме на круиз с голям и луксозен кораб, видяхме много места беше невероятно преживяване." Баща подръпнал брадата си и с нескрит интерес попитал:" И ти коя си избра, сине" , а синът доволен и щастлив отговорил - "Тази с най-големите цици бе, тате".
      Но да се концентрираме върху избора на Мотор.

Коментар

А защо си мисля, че ако беше подкарал всяко едно от моторчетата нямаше и да има нужда от тази тема..

Коментар

Първоначално публикуван от Гълъбин Колев Преглед на мнение
          Колега, не ми се сърди много, обаче обираш всички точки за най-некомпетентни,необосновани и безмислени мнения !!! Вместо да е полезен на потребителите, форума заприличва на селска седянка.Само за твое инфо- имам около 15 000 км на WR, така че съм придобил някаква, макар и бегла представа за Ямаха като шаси и двигател.
          Би ли споделил ти колко имаш на КТМ ???
          Какво има да се обосновавам. Казвам каквото ми виждат очите. На КТМ няма да се кача, защото няма да си купя никога и защото не се качвам по чужди мотори. Нито с визия могат да ме грабнат нито със здравина. Е ако е само лесното управление, не мерси.
          EXC TPI 2019

Коментар

От 4.14 мин започват да врят КТМ-и,който не е виждал ще добие някаква представа.

Коментар

За да продължава да бъде не само интересна , но и полезна темата, нека се уточни какви точно машини се коментират, щото тука едни се върнаха началото на века, други намесват кози и фордове, карат се сини мотори без масла, без води а сигурно и без бензин, други некви оранжеви кипят масово ей така на общо основание.... Определено не съм от Ултрасите и бих карал с кеф както КТМ, така и Ямаха или Хонда (кава и сузуки не толкова), както и ако трябваше да взимам 250, оранжевия отпадаше със сигурност и синия ми е фаворит. Но при по- големия клас харесвам повече 500- арката на КТМ. Ще се радвам обаче ако някой успее да ме убеди аргументирано ЗАЩО Wr450, а не ЕХС500. Аргумента за кипенето за мен е напълно неоснователен- за 4000км. не е кипял нито веднъж, а дори и да го направи смятам, че ще е горе- долу тогава, когато кипнат и другите мотори. Недостатък е , че колкото и да е загрял мотора, перката изключва заедно с фара 5-6 секунди след гасене на двигателя- Бетата си охлажда докрай, австрийците не са го домислили и пазят акумулатора пред двигателя. Друг недостатък е тъпата стойка, която за нищо не става. Пукане, глъхнене и т.н. - при нормално загрял мотор, и при нормална употреба няма такива филми...
              2015 KTM EXC 450 six days Argentina
              Toyota Land Cruiser KDJ 125

Коментар

Тук също се намират кипящи КТМ.

Коментар

И аз съм за големите цици !!!
                  Ама давайте за моторите де!

Коментар

Първоначално публикуван от Vladislav Kostevski Преглед на мнение
                    Ще се радвам обаче ако някой успее да ме убеди аргументирано ЗАЩО Wr450, а не ЕХС500. Аргумента за кипенето за мен е напълно неоснователен- за 4000км. не е кипял нито веднъж, а дори и да го направи смятам, че ще е горе- долу тогава, когато кипнат и другите мотори. Друг недостатък е тъпата стойка, която за нищо не става. Пукане, глъхнене и т.н. - при нормално загрял мотор, и при нормална употреба няма такива филми...
                    Не може да сравняваме мотори с различни кубатури 450 срещу 500,по правилно ще бъде Ямаха 450 срещу КТМ 450,и резултата отново е ясен,печели Ямаха.Казваш не си го видял да кипне за 4000км,ако ти е интересно може да го тестваме,ще се учудиш от резултата.

Коментар

• От: Кой от двата: Yamaha WR250F или KTM EXC 250

elbgt каквото ти е на сърце това избирай.Аз докато прочета 5-те страници ми се замая главата от коментари и спорове.Кой каквото иска да кара да си го кара със здраве!Сега КТМ онова Ямаха онова.Всеки мотор е самостоятелен за себе си ако сравниш 2 еднакви коли или 2 еднакви мотора нито 1-та кола ще върви колкото другата нито ще е здрава колкото нея.Те са като нас хората различни и с характер

Коментар

Знаех си че моя 450 ЕХС е бил дефектен , и той не ми е кипвал никога ...малеее ,добре че съм се оттървал от него . Сега сериозно , хванахте се за "кипенето" като удавник за сламка , а истината е че попаднал в ръцете на неквалитетен ездач , всеки мотор загрява доста на криви места - окопават се , бръмчат на място , продължават да се окопават , още по-отчаяно форсират ... при това упражнение ,две ямахи не завряха ,но се продадоха на части , но това не е толкова важно ... исках да ви кажа че когато давате оценка от сорта на "видях" а не "изкипя ми" , трябва да имате и предвид субективния фактор - кой кара ,кой го обслужва ,настройки(богата , бедна смес), някои пък хич не поглеждат маслото... Джартов ти сигурен ли си че ония дето си ги видял , не са били с полупразни радиатори(да речем) ,знаеш ли колко са бръмчали на място, Бета-та ти изкипявала ли е ? Чаве , никога не казвай никога ... и наистина земи напиши нещо обоснавано . Не дай си боже да те видя на оранжев мотор , ще те пукна от гаври !
                        "Суетата, е любимият грях на дявола"!

Коментар

Първоначално публикуван от hristo jivota Преглед на мнение
                          ......,и резултата отново е ясен,печели Ямаха.Казваш не си го видял да кипне за 4000км,ако ти е интересно може да го тестваме,ще се учудиш от резултата.
                          ОК, при така изложените и ясно аргументирани доводи, няма как да не се съглася на 100% с написаното от теб
                          2015 KTM EXC 450 six days Argentina
                          Toyota Land Cruiser KDJ 125

Коментар

Първоначално публикуван от yurgana Преглед на мнение
                            Джартов ти сигурен ли си че ония дето си ги видял , не са били с полупразни радиатори(да речем) ,знаеш ли колко са бръмчали на място, Бета-та ти изкипявала ли е ? Чаве , никога не казвай никога ... и наистина земи напиши нещо обоснавано . Не дай си боже да те видя на оранжев мотор , ще те пукна от гаври !
                            Teя двамата са хора със положение и съм сигурен, че моторите има са повече обслужени от на всички ни тука.
                            По принцип Бетата ми е кипвала но, не съм и разрешавал да изкипи до дупка.Но винаги в главата ми е имало притеснения в тази насока.
                            Със Хондата тези притеснения изчезнаха още на първото качване на .........например "Черната могила"или "Армана".
                            Дано да ти говорят нещо тези имена. Всички от Габровско, Казанлъшко,Старозагорско и всички карали в състезанията на Жоро Хаджиев ги знаят.
                            Които не ги знаят, могат да отидат да си тестват новите Шестдневки!

Коментар

Първоначално публикуван от Vladislav Kostevski Преглед на мнение
                              ОК, при така изложените и ясно аргументирани доводи, няма как да не се съглася на 100% с написаното от теб
                              По мои изчисления към месец март ще може да се кара,ще тестваме твоя КТМ на пътеката на Щастието.Пътеката съм я снимал на тази страница,някъде от средата започва,след нея има още един интересен репортаж от още една вълнуваща пътека,та може да си избереш една от двете,а може и двете.
                              http://www.offroad-bulgaria.com/show...=84567&page=17

Коментар

Колега elbgt , ПРАВИЛНИЯТ мотор е КТМ 250 XC !!!! Безаварийно на всички !!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X