Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой от двата: Yamaha WR250F или KTM EXC 250

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Кой от двата Yamaha WR250F или KTM EXC 250

Аз като враг номер 1 на КТМ без никакави колебания съм за Ямаха!
    Обаче като гледам човека е с по голям бюджет и май ще го навиете за една 350-ка.
    Но с КТМ-а ще започне едно надене,надене........!Всяка година повече и повече.Вярно при батко Еди има всичко!
    Ямашката иска само масалце навреме, и газ,няма пушилки няма антифризи,няма вентилатори-съответно изтощени акумулатори!!!
    Едно пролетно-лятно разглабяне на задното окачване и край !!!

Коментар

Джартов , неизбежно е !! И ти ще се качиш на КТМ , колкото и да се опъваш , няма бягане ! Твърдението ми се основава на поговорката "ако не можеш да победиш противника си , стани приятел с него" .

п.п. Заформя се спор , усещам
      "Суетата, е любимият грях на дявола"!

Коментар

Първоначално публикуван от elbgt Преглед на мнение
        Като стана дума за несравнимостта на 350 и 500 се чудя защо разликата в цената им е само $200. 350 е $9700, а 500 е $9900. Ако някой успее да обясни как така несравними неща струват еднакво ще е супер. Едва ли разчитат само на откачалки като мен за да си пробутат 350-ките
        Форума е нож с две остриета. Освен полезна информация, попадаш и на много заблуждаваща такава. Винаги има поне един, който е чул от един друг, че трети е видял нещо.... и пише ли, пише.... Ако ако наистина се колебаеш за посочените мотори /само за КТМ-ите, за Ямаха нямам преки наблюдения/, пиши ми ЛС и ще ти пратя телефона ми да се чуем и да ти обясня каквото знам.
        2015 KTM EXC 450 six days Argentina
        Toyota Land Cruiser KDJ 125

Коментар

Ето този красавец ще е твоя мотор.Ако ме послушаш ще се наслаждаваш на една лека,хубава и безгрижна машинка !!!

Коментар

Първоначално публикуван от Vladislav Kostevski Преглед на мнение
            Форума е нож с две остриета. Освен полезна информация, попадаш и на много заблуждаваща такава. Винаги има поне един, който е чул от един друг, че трети е видял нещо.... и пише ли, пише.... Ако ако наистина се колебаеш за посочените мотори /само за КТМ-ите, за Ямаха нямам преки наблюдения/, пиши ми ЛС и ще ти пратя телефона ми да се чуем и да ти обясня каквото знам.
            Може ли аз нещо да попитам,тези новите КТМ-и инжекционите могат ли да палят без проблемно в минусуви температури,пример,стои си мотора отвън под навеса една седмица и събота или неделя се налага да се кара,или отивам с него на някоя хижа да пренощувам а той стои отвън под небето на -10-12 градуса.

Коментар

Първоначално публикуван от hristo jivota Преглед на мнение
              Може ли аз нещо да попитам,тези новите КТМ-и инжекционите могат ли да палят без проблемно в минусуви температури,пример,стои си мотора отвън под навеса една седмица и събота или неделя се налага да се кара,или отивам с него на някоя хижа да пренощувам а той стои отвън под небето на -10-12 градуса.
              Направо ще ти отговоря с мултимедия матриал както Джартов. Моториста е Трипера на 2 месеца стаж, температурата -5 до - 10, стартера не е жален, още по хубавото е ,че пали на манивела пали по лесно от карбураторен. Ясно, че ако ти изгори горивна помпа, буташ, но и от карбуратор съм бутал.

Коментар

Проблем с паленето няма, при това и без дръпнат "смукач"
                2015 KTM EXC 450 six days Argentina
                Toyota Land Cruiser KDJ 125

Коментар

Първоначално публикуван от Петьо Джартов Преглед на мнение
                  Ето този красавец ще е твоя мотор.Ако ме послушаш ще се наслаждаваш на една лека,хубава и безгрижна машинка !!!
                  Колко е лека всъщност? Кой е модела и коя година ?
                  My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

Коментар

Ще си позволя да се намеся и аз.
                    1. Теглото при коментираните модели е съизмеримо +-2 кг.
                    2. Теглото по спесификация е едно, а реалността е друга
                    3. Ако категорично държиш на 250, по добрия избор е WR.KTM-a е доста по слаб
                    4. Ако си над 85 кг забрави за 250сс. Ако искаш все пак нещо което е относително по "куцо" си вземи ЕХС 350- до средните е слабо като 250, но ти дава някое друго конче отгоре в топ енд-а.
                    5. Ако си вземеш Six Days от БГ, печелиш новата 4CS предница, тава, радиатор гардове, силиконова седалка и вентилатор, спрямо обикновения ЕХС 2013.
                    6. Ако си вземеш "Хусаберг" 350 от БГ, печелиш тия неща (без рад. гардовете) и прилична сума надолу.Мотора е 99% идентичена с КТМ-а.Разликата е единствено в опашката.
                    offroad фен
                    1983 XL500R ->1996 XR600R ->2004 WR450F ->2008 KLX450R ->2009 BETA 450RR Factory ->2009 KTM 990 Adventure + 2013 Husaberg FE450
                    TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

+1 за WR-а !

Коментар

От Щатите няма да ти излезне сметката изобщо със КТМ-а еле пък и да си поръчваш частите оттам при положение че Австрия е на половин кутия цигари път оттука и то с кола освем ако нямаш склонност да субсидираш логистичните фирми и все пак сме EU и нема мита и други тъпотии. 350 е доста приятен и лек мотор за управление освем ако не искаш да влизаш във Световния шампионат на екстремното ендуро, но за сметка на това прощава много грешки при управлението, за изминати 2000км. с него не съм имал абсолютно никакви проблеми включително и развито болтче за което по дефолт си плюят по КТМ, а повярвай ми сигурно съм го хвърлял поне 500пъти тъй като се уча с него отскоро въобще на мотор де. В групата ни идва също и един юнак със новичък WR250 и си е доста маломощен спрямо 350-то ма и той е един пишман карач кат мене.

п.п. Други ден се сбираме да караме(30.12.2012г. предполагам на Лукойла на Г.Баня некъде около 10-10:30ч.) ела пробвай го ако и WR-чето е там предполагам и колегата няма да има нищо против да ти го даде и него да пробваш така май най-лесно ще ти се разреши дилемата. И Аз послушах Чинела при избора си и не съжалявам да ти кажа.
                        Последно редактирано от Tpunep; 28-12-12, 23:26.
                        Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.

Коментар

Обаче като гледам човека е с по голям бюджет и май ще го навиете за една 350-ка.
                          Но с КТМ-а ще започне едно надене,надене........!Всяка година повече и повече.Вярно при батко Еди има всичко!
                          Ямашката иска само масалце навреме, и газ,няма пушилки няма антифризи,няма вентилатори-съответно изтощени акумулатори!!!
                          Това е голямата истина за Ямаха
                          Части има. Отиваш в Ямаха и това което го няма точно за една седмица е тук
                          EXC TPI 2019

Коментар

Понеже и мен ме е било страх от мен самия никога не съм си купувал много мощен мотор защото рано или късно ще стигна до предела . Ще ги изброя по ред пък вия преценете колко ми вярно мнението : Балканче 50 , Симсон , ЧЗ, Мз 251 , ХВR 500 , Вулкан 750 , XTZ 750, XT 600 отново Симсон оня първия . Карал съм ВР 450 нов и сузуки ДР 250 . За мен ямахата нямаше край и ме изплаши ДР беше нещо очаквано без изненади . За това дали 4 или 2 такта аз по принцип съм за двата такта по-леко и близо два пъти по-мощно . И на всичко отгоре и обслужването е два пъти по леко на двг . Иначе мненията са много ама решението е едно .
                            По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

Джар Джар Бинкс , ще ли ни 'светнeш' ли нас, неуките, в какво се състои "надене"-то на EXC Six Days изпълнение.
                              offroad фен
                              1983 XL500R ->1996 XR600R ->2004 WR450F ->2008 KLX450R ->2009 BETA 450RR Factory ->2009 KTM 990 Adventure + 2013 Husaberg FE450
                              TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

От: Кой от двата: Yamaha WR250F или KTM EXC 250

Свърши голямото плюскане и лежане и изборът отново е на дневен ред. За сега е ясно само едно: 2013 КТМ Six Days ще е. Синдрома от който ме беше страх обаче е вече на лице. 350-ката вече ми омаля, без дори да съм и се качвал Ей такива едни мисли ме тормозят:

Вариант 1: Качвам се на 350-ка и след месец-два разбирам, че колкото и да ми се иска вече не ставам за мотор. Продавам го и нещата приключват.

Вариант 2: Качвам се на 350-ката и след месец-два си връщам половината форма отпреди 16 години. И 350-ката ми омалява. И к'во прайм са с непродаваем мотор на два месеца. Не съм фен на китовете.

Вариант 3: Купувам KTM 500 Six Days и му измислям начин да върви като 250-ка. Я някакъв ограничител на газта, я някакво дроселиране, я нещо друго хитро което още не знам.
                                My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X