Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой от двата: Yamaha WR250F или KTM EXC 250

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Кой от двата: Yamaha WR250F или KTM EXC 250

Колега вземи си някакъв мотор и си карай ,много ги умувате и накрая май нищо няма д стане.А относно съветите не ги търси в този форум тук всеки е с неговите виждания 90 % от хората тук не са карали мотор след 2005 година какъв съвет искаш да получиш.
    Живейте и вярвайте в това в което не вярвате. Обичам природата и нейните красоти.
    0887 543 312 ,Land Rover Discovery 300 Tdi, КЛИМАУТО АВТО КЛИМАТИЦИ И ДИАГНОСТИКА.

Коментар

Първоначално публикуван от elbgt Преглед на мнение
      Свърши голямото плюскане и лежане и изборът отново е на дневен ред. За сега е ясно само едно: 2013 КТМ Six Days ще е. Синдрома от който ме беше страх обаче е вече на лице. 350-ката вече ми омаля, без дори да съм и се качвал Ей такива едни мисли ме тормозят:

Вариант 1: Качвам се на 350-ка и след месец-два разбирам, че колкото и да ми се иска вече не ставам за мотор. Продавам го и нещата приключват.

Вариант 2: Качвам се на 350-ката и след месец-два си връщам половината форма отпреди 16 години. И 350-ката ми омалява. И к'во прайм са с непродаваем мотор на два месеца. Не съм фен на китовете.

Вариант 3: Купувам KTM 500 Six Days и му измислям начин да върви като 250-ка. Я някакъв ограничител на газта, я някакво дроселиране, я нещо друго хитро което още не знам.
      Браво колега,чудесен избор радвам се,че въпреки съветите на другите ти се спря на правилната марка,а според мен и моделът е правилния 500-ката се кара много леко,много приятен мотор е, и най-важното има голям въртящ момент.Сигурен съм,че ще ти допадне

Коментар

Първоначално публикуван от elbgt Преглед на мнение
        ..И 350-ката ми омалява... Я някакъв ограничител на газта..
        Нема да ти омалее 350ката за 0 време, хората пропуснат месец каране и 3-4 месеца наваксват. Или поне аз. За 16г имаш бая бутала консуматив.

И 500ка да вземеш (и Intimidator 700cc 2T или Maico 700cc 2T) ако караш по предназначение ендурото сърце ти не стиска да намоташ газта и да се омажеш с чак тоолко километри, тва не е пистарка.

Коментар

500-нарката ще ти даде невероятни изживявания в ниските, с 350- ката ще ти е по лесно по пътеките. И на двата мотора няма да ползваш пълноценно високите.За мен кефа да дадеш гас на някоя пътека и да я изкараш на една гума е незаменим, затова не се колебах при избора. Тия суичове с 10% офсет за мен са пълен ташак, особено при 350- ката. Така че и да не е сикс дейс няма да сбъркаш. Пак казвам- много глупости се изписаха по темата. отсей написаното и избери. В нашата група от гамата 2012 вече имаме 5 500арки exc , от които една 2013 6 days, 1х 450 крос 2012 и 1x 350 exc 2012 , така че твърдя написаното от личен опит.
          2015 KTM EXC 450 six days Argentina
          Toyota Land Cruiser KDJ 125

Коментар

Първоначално публикуван от Vladislav Kostevski Преглед на мнение
            500-нарката ще ти даде невероятни изживявания в ниските, с 350- ката ще ти е по лесно по пътеките. И на двата мотора няма да ползваш пълноценно високите.За мен кефа да дадеш гас на някоя пътека и да я изкараш на една гума е незаменим, затова не се колебах при избора. Тия суичове с 10% офсет за мен са пълен ташак, особено при 350- ката. Така че и да не е сикс дейс няма да сбъркаш. Пак казвам- много глупости се изписаха по темата. отсей написаното и избери. В нашата група от гамата 2012 вече имаме 5 500арки exc , от които една 2013 6 days, 1х 450 крос 2012 и 1x 350 exc 2012 , така че твърдя написаното от личен опит.
            Колега ето такъв вид изказвания трябва да взимаш под внимание,а не празните приказки .Браво на колегата че е споделил и за офсета нещокоето е една голям прхвалена работа.Аз се връщам пак на темата и мога да дам примери с единият и другият мотор като цяло моторите са много подобни в цялата гама 250 казвам го защото имам Ямаха,Хускварна и бях собственик на Хонда и КТМ всичките 250 4т.И КТМ и Ямахата в случея имат лошият навик да Кашлят когато подаваш рязко газ при КТМ е малко по трудно да се отстрани по скъп вариант е ,при Ямахата с една добра регулировка на карбуратора и нещата стават други.Бих казал че Ямахата е по тежкият мотор относно килограмите но с по добрият двигател като цяло което е много важно и самата поддръжка частите за Ямхата са по скъпи.Относо амортисьорите КТМ определено остават на 2 място заради нервната предница и нестабилност,аз лично никога не усетих проблеми с задният амортисьор.Като цяло 250 е мотоциклет който е много развлекателен но винаги трябва да имаш едно на ум защото няма ниските и средните като например 350 както споменавате да не говорим за 530.Големият плюс на КТМ ти го е казал Чинела части има колкото искаш,а което го няма ти го доставят бързо.Аз в заключение бих казал ако си около 100 киограма забрави за 250 4т в пъти по добър вариант е 350 а единственото което можеш да си позволиш за поддръжка е КТМ в БГ от гамата 350.

п.п Погледни и моделите на Шерко 300 инжекцион и Хускварна 310 инжекцион.
            Живейте и вярвайте в това в което не вярвате. Обичам природата и нейните красоти.
            0887 543 312 ,Land Rover Discovery 300 Tdi, КЛИМАУТО АВТО КЛИМАТИЦИ И ДИАГНОСТИКА.

Коментар

Първоначално публикуван от pepimotos Преглед на мнение
              Бих казал че Ямахата е по тежкият мотор относно килограмите но с по добрият двигател
              Може ли да споделиш информацията с която Ямаха е по тежкият мотор.

Коментар

Ице не се хаби бате той човека е решил какво да си купи вече.А килата секи си говори ама никой не мери на кантар да се види точно за какво става дума.
                0878424143
                0887424150

Коментар

да се изтрие
                  Последно редактирано от chavetoo; 06-01-13, 21:23.
                  EXC TPI 2019

Коментар

Става това, че три еднакви мотора като марка,модел..... тежат различно.
                    100кг
                    107кг заради друг носач...
                    110кг заради по тежка гума и още други неща.
                    И трите ги мерихме на кантар.
                    EXC TPI 2019

Коментар

Става и това че може и двата мотора да тежът еднакво, а да се усещат съвсем различно като тегло. Не знам в случая дали става за това въпрос, но си е факт. От бърз преглед в интернет видях само че за ямахата я дават към 115кг пълна, а ктма към 107кг празен мисля. Не гарантирам за достоверност, но гарантирам че моторите могат да се усещат съвсем различни и да имат съвсем различно поведение.
                      Иван Маринов
                      Suzuki RMX 250 '92 - sold / Yamaha XTZ 750 Super Tenere '91 - sold / KTM EXC 250 2t '06 - sold
                      ЕНДУРО ВАРНА

Коментар

Първоначално публикуван от VaHk0_ Преглед на мнение
                        Става и това че може и двата мотора да тежът еднакво, а да се усещат съвсем различно като тегло. Не знам в случая дали става за това въпрос, но си е факт. От бърз преглед в интернет видях само че за ямахата я дават към 115кг пълна, а ктма към 107кг празен мисля. Не гарантирам за достоверност, но гарантирам че моторите могат да се усещат съвсем различни и да имат съвсем различно поведение.
                        Ямахата празна я дават 106кг,КТМ празен го дават 107.5 кг.

Коментар

1% разлика в теглото, требе да сме големи капкомери та да го усетим.
                          Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.

Коментар

http://www.motorcyclespecs.co.za/mod...r250f%2013.htm

Христо е праз за килограмите,но не знам защо толкова спорите за тях.....той самият не знае какво иска,почна от 250,350 му омаля виртуално,450 долу горе става,ами хайде една 525,хммм.......КТМ или Бета?,айде почвайте нова тема

Коментар

Първоначално публикуван от Tpunep Преглед на мнение
                              1% разлика в теглото, требе да сме големи капкомери та да го усетим.
                              Усеща се този 1% но зависи на каква височина се намира.
                              EXC TPI 2019

Коментар

Aми то по тая логика има мотори които се усещат като по леки нищо че са по тежки стига баланса да им е разпределен по правилно а и кой как му уйдисва на карането. Ам чи тогава оти се дърляме за тея тежести, така де ще избегваме да ги дигаме по често и проблема се решава.
                                Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X