Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой от двата: Yamaha WR250F или KTM EXC 250

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Кой от двата: Yamaha WR250F или KTM EXC 250

Дърляме се оти всеки си знае неговото Когато тръгнах да си купувам мотор и всеки ми обясняваше как 250 е слаб за моите кг. Как щял да ми омалее бързо........... Е 250 не ми е слаб, няма шанс да ми омалее скоро, никога не е изгубил сила... ако съм на правилната предавка..........
    Истината е, че 250 се кара по трудно от по големите сс. и затова на всеки му малее.....
    EXC TPI 2019

Коментар

Първоначално публикуван от chavetoo Преглед на мнение
      Дърляме се оти всеки си знае неговото Когато тръгнах да си купувам мотор и всеки ми обясняваше как 250 е слаб за моите кг. Как щял да ми омалее бързо........... Е 250 не ми е слаб, няма шанс да ми омалее скоро, никога не е изгубил сила... ако съм на правилната предавка..........
      Истината е, че 250 се кара по трудно от по големите сс. и затова на всеки му малее.....
      250 кубиковите мотори малеят на тези които ги карат в ливадите и по черните пътища,някой такъв специалист може да дойде да покараме заедно в Стара Планина да го видя как ще му малее 250.

Коментар

Първоначално публикуван от hristo jivota Преглед на мнение
        250 кубиковите мотори малеят на тези които ги карат в ливадите и по черните пътища,някой такъв специалист може да дойде да покараме заедно в Стара Планина да го видя как ще му малее 250.
        Само нагоре по пистата на Узана.

А защо никой не спомена Хонда ЦРФ?
        Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от hristo jivota Преглед на мнение
          Точно това е истината, аз досега не съм виждал/чувал човек който по някоя пътека да вземе силата на 250.
          250 не можеше да качва и сипея на Сеславци.... пък го качва. Не могат да го качват такива където не могат да карат 250. Научил се на голяма кубатура...... и без значение на коя предавка е му дава газ затрака веригата и мине.
          EXC TPI 2019

Коментар

Точно това е истината, аз досега не съм виждал/чувал човек който по някоя пътека да вземе силата на 250.
            250 не можеше да качва и сипея на Сеславци.... пък го качва. Не могат да го качват такива където не могат да карат 250. Научил се на голяма кубатура...... и без значение на коя предавка е му дава газ затрака веригата и мине.
            Пич, както виждам си с YZ. Не го срванявай с WR, разликата е 10 кг, близо толкова кончета и съвсем различно газоразпределение.250 -ката според мен е мотор или току що навлизащи в ендурото или за доста напреднали райдъри. За да си бърз с 250, трябва да го караш доста агресивно, което ще рече че ти трябват умения над средните.Колегата спомена че не е карал отдавна, а доколко разбрах иска ендуро (а не кросов) мотор.При всичките ми тестове с 250-ка ендуро, винаги е трябвало да го държа в топ енда за да реагира по прилично.Кросовия е значително по-добре в това отношение но пък липсва фар и вълшебно копче в общия случай.Може би някакъв компромис е KTM SX 250, но и той трябва да се пипне малко за "trail ride",както се изразяват братята хАмериканци
            offroad фен
            1983 XL500R ->1996 XR600R ->2004 WR450F ->2008 KLX450R ->2009 BETA 450RR Factory ->2009 KTM 990 Adventure + 2013 Husaberg FE450
            TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

От: Кой от двата Yamaha WR250F или KTM EXC 250

Първоначално публикуван от Гълъбин Колев Преглед на мнение
              Джар Джар Бинкс , ще ли ни 'светнeш' ли нас, неуките, в какво се състои "надене"-то на EXC Six Days изпълнение.
              В ремонти бе Гъби.Има ли нещо което не се чупи на въпросния.Питай някой общ приятел.
              Преди време аз лично те питах да ми кажеш кво да си купя.Говоря за преди повече от 5 години.
              Ти самия ми каза че за препоръчване е Ямаха.Няма разлика в ситуацията от 2007 година до днес.
              Бих казал че във съвременното развитие на марките нещата още повече подкрепят моите думи.
              Ямаха залагат на доказаното добре работещо старо,а КТМ продължават да творят нови модели който са от лош по лош!!!

Коментар

Точно това е и причината 4Т да са предпочитани - карат се по-лесно
                Иначе 250, 450 или 530, всеки с малко опит ще се справи и с трите.
                Kawasaki 125KX 1991 -> KTM 520 EXC 2001 -> КТМ 525 SX + SM 2005 -> KTM 200 EXC 2007

Коментар

От: Кой от двата Yamaha WR250F или KTM EXC 250

Първоначално публикуван от Петьо Джартов Преглед на мнение
                  В ремонти бе Гъби.Има ли нещо което не се чупи на въпросния.Питай някой общ приятел.
                  Преди време аз лично те питах да ми кажеш кво да си купя.Говоря за преди повече от 5 години.
                  Ти самия ми каза че за препоръчване е Ямаха.Няма разлика в ситуацията от 2007 година до днес.
                  Бих казал че във съвременното развитие на марките нещата още повече подкрепят моите думи.
                  Ямаха залагат на доказаното добре работещо старо,а КТМ продължават да творят нови модели който са от лош по лош!!!
                  Да ти кажа честно, 2012 и 2013 са поизчистили бъговете.Аз примерно нямам проблем със незареждане,прегряване и т.н. простотии които ги имаше предишната генерация двигатели.Чинела също не е споменал за сериозен проблем.Хидравличния обтегач също е оправен.Говорим за новите модели все пак
                  offroad фен
                  1983 XL500R ->1996 XR600R ->2004 WR450F ->2008 KLX450R ->2009 BETA 450RR Factory ->2009 KTM 990 Adventure + 2013 Husaberg FE450
                  TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

Да оправили са ама нещо друго. КТМ нов от магазина пуши на масло все едно е 2Т. Инжекцион се преметна и запали с двеста зора и много гърмене Перките не спират........
                    EXC TPI 2019

Коментар

Да оправили са ама нещо друго. КТМ нов от магазина пуши на масло все едно е 2Т. Инжекцион се преметна и запали с двеста зора и много гърмене Перките не спират........
                      Дай по-конкретно че ми стана интересно.На колко часа е, как го разработихте, какво означава че инжекциона се е "преметнал" и доколкото знам има само една перка.Ако наистина е така и това са фабрични бъгове, мога да се опитам да съдействам в Еди Мото Център.
                      offroad фен
                      TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

Пушенето на масло след премятането ли е ? И моя като постои с главата надолу се чуди дали е 2Т или 4Т (това преди да изкарам отдушника на картерните газове от карба)
                        Kawasaki 125KX 1991 -> KTM 520 EXC 2001 -> КТМ 525 SX + SM 2005 -> KTM 200 EXC 2007

Коментар

Охладителната система е безобразна.Няма КТМ който каран от по неопитен човек да не заври по бавни и засукани трасета.
                          Не му помага и вентилатора. Според мен този проблем би трябвало за толкова време да бъде отстранен 100 пъти.
                          Но Гъби, това може би не е проблем!

П.П. Преди две седмици се спускахме по Ясеновската пътека и се разминахме със двама наши общи приятели от Ст,загора.
                          Борката и другото момче не му помня името.Двамата бяха със най новите 350-ки.Бели красиви,само за снимки. Вряха като чайници и бяха спрели преди средата на пътеката а моторите бяха почти без охл,течност.Нямаха никакви шансове да стигнат до върха.Това със Ямаха и Хонда не може да се случи независимо дали я караш или я тикаш.

Хондата ми както съм я купил от Чинела антифриза си е още на мястото.
                          Ямахата на малкия който е доста неопитен както я Купихме от Варна от магазина, антифриз не е доливан,

Коментар

Първоначално публикуван от Петьо Джартов Преглед на мнение
                            Охладителната система е безобразна.Няма КТМ който каран от по неопитен човек да не заври по бавни и засукани трасета.
                            Не му помага и вентилатора. Според мен този проблем би трябвало за толкова време да бъде отстранен 100 пъти.
                            Но Гъби, това може би не е проблем!

П.П. Преди две седмици се спускахме по Ясеновската пътека и се разминахме със двама наши общи приятели от Ст,загора.
                            Борката и другото момче не му помня името.Двамата бяха със най новите 350-ки.Бели красиви,само за снимки. Вряха като чайници и бяха спрели преди средата на пътеката а моторите бяха почти без охл,течност.Нямаха никакви шансове да стигнат до върха.Това със Ямаха и Хонда не може да се случи независимо дали я караш или я тикаш.

Хондата ми както съм я купил от Чинела антифриза си е още на мястото.
                            Ямахата на малкия който е доста неопитен както я Купихме от Варна от магазина, антифриз не е доливан,
                            Странно, всъщност не съм съвсем сигурен дали Хусаберга не е с по-големи радиатори, обаче при мойто каране не ври.Перката включва на 105 градуса, като има опция да се смени датчика и да включва още по рано, но на мен не ми е проблем.Ще се поразровя
                            offroad фен
                            TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

Eто я Ямахата.

Коментар

Никаква разлика освен графиките.Вече колко години?

Ейййй няма да се научат тея Япончета да правят нови мотори !!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X