Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Човешката коса електропроводник ли е?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Човешката косата електропроводник ли е?

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
    По "нулата" си тече ток...
    Много ясно че тече. Иначе у къщи няма да остане място от тока, идващ по "фазата". Оборот трябва да има.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Rachido4x4 Преглед на мнение
      Това - ще го снимам и ще го пусна тук .
      И дърва има , и сухи , и мегер имам
      Кога овъглено дърво даде повече проводимост от сухо - ша стана АСАН.
      Ще ти стана кръстник,овъгленото ще ти даде късо.....бакелитовите контакти и щепсели като ги удари веднъж дъгата и стават проводими,тип шуко визирам,тея са показателни
      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
      Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
      Анатолий Пейчинов o8875о9815
      https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        Много ясно че тече. Иначе у къщи няма да остане място от тока, идващ по "фазата". Оборот трябва да има.
        Я погледни пак, може всичкОто ток на вън да излиза.

Каква е принципната разлика между ток и водопровод?
        В наши дни Вазов щеше да напише " Под Егото", а Алеко само "До Чикаго".
        В. Иванов

Коментар

Крушки ; фасунги някви си келяви 220 волта Ако някой е мераклия да провежда експерименти с такива трафчета ама включени да се обади . Имам 2 заводски подстанции на поддръжка средно ниско 10 към 400 . Там сбъркаш ли това което е останало от теб се събира в бурканче от лютеница Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCI0009.jpg
Прегледи:1
Размер:146.5 КБ
ID:5739133Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCI0012.JPG
Прегледи:1
Размер:289.4 КБ
ID:5739132
          Последно редактирано от sek.1; 29-12-16, 08:31.
          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

[QUOTE=sek.1;3078957]Ако някой е мераклия да провежда експерименти с такива трафчета ама включени да се обади . Имам 2 заводски подстанции на поддръжка средно ниско 10 към 400 . QUOTE]

Големи сметки за ток правят тез кюстендилчета, пък и 10кв/400в си е отживелица вече., иначе 630ква си е супер размер. КРУта са интересни но предполагам са набор на трафа.
            В. Иванов

Коментар

Имам налично всичко чисто ново . Трафове ; каси ; разпределителни табла ; цехови табла и каквото още се сетиш оборудването за целия нов завод . Седи на склад ако някой го вълнува всичко се продава щото новия завод отиде в небитието още в началото на демокрацията а преди 2 години продадоха и построените корпуси където трябваше да монтираме таблата и машините . Бяхме вкарали 2 работни и една резервна 10 киловолта линии . С главния енергетик си скъсахме задниците от работа ама явно за тоя що духа .
              Последно редактирано от sek.1; 29-12-16, 08:55.

Коментар

Разпределителните табла,цехови табла може да снимаш ,може и да измислим нещо
                Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                Анатолий Пейчинов o8875о9815
                https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                  Всичко е заковано в сандъците както си е дошло от завода . Нищо не са обрали през годините защото аз и главния енергетик не пускахме никой да пипа в склада и в механичната работилница . Имам някъде в кабинета там списък с цени сега ще ходя да го изровя .

Коментар

Подобна стара техника с малко търсене и късмет можеш да намериш на цената на скрап, доста заводи се нарязаха и доста подобна техника е имало на склад там.
                    Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
                    Телефон - в профила!

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Жоров Преглед на мнение
                      Подобна стара техника с малко търсене и късмет можеш да намериш на цената на скрап, доста заводи се нарязаха и доста подобна техника е имало на склад там.
                      Тая приключи отдавна .

Коментар

Първоначално публикуван от tiramisu Преглед на мнение
                        Да де, ама аз питах защо, а не дали е задължително. Какви са причините. Пълен лаик съм по темата и исках да си изясня нещата.
                        За да протече ток ти трябва затворена верига. Грубо казано "фазата" е источника на електричеството, след това е "полезността" (лампа, нагревател, двигател) след това електроите се оттичат по "нулата" (заземяването). Ако прекъснеш "фазата" всичко след прекъсването е безопасно и може да се пипа, подменя и ремонтира, ако прекъснеш "нула" всичко преди прекъсването е под напрежение и ако почнеш някава дейност и случайно се допреш с кожата си до друго нещо с "нула"(заземено) или ще те разтърси ток или ще те убие. Тук има много условности като повърхностно съпротивление на кожата, влажност и т. н. които в един пост няма как да се опишат.Т
                        Това е и отговора на пусналия темата - през косата електричество не може да те убие (условно е приемаме за диелектрик), но ако фазата се допре до кожата и друга част на тялото ти до "нула" тогава ще има проблем.

Взема земя от тръбите на парното...
                        .....ъъъъ лично веднъж съм виждал запалване на изолация на тръби на парно някъде по етажите от подобни "заземки" и знам за поне един сварен във ваната си в неравна битка с тока от недобро "земно" през тръбите. Посъветвай го да не го прави!

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                        иначе те ви ленина:
                        ....категорично не е "Ленин" (сегашен "Джон Атанасов") може би е от правешкия техникум?
                        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Тегава работа. Таблата са проектирани, оразмерени и сглобени според вътрешно цеховото разпределение и трудно ще се напаснат за друг проект. КРУта са по същата логика. 10кв вече почти не се използва, само в централните софийски квартали, масово вече е 20кв, по голямите консуматори минават вече на 110кв и бягат от ЧЕЗ. Трафовете са с големи загуби а от 2015 има нови норми така ,че тегаво ще минат през ЧЕЗ/ЕВН( по стандарт не минават). Като сложим тип електромери и т.н въпроси все с ефективност и пестовност...нормативи от къде ли не, има съвсем малък шанс там където има 10кв да се ползват за времянки, разбира се след пълна преработка, обслужване и дебели връзки. В наши дни тройно по трудно и дълго се пускат подстанците.
                          В. Иванов

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                            Щото тука някакви аналогии между "нула" и "земя" при променливия битов монофазен ток с "минус" и "маса" при автомобилите леко се прокарват. А "нулата" не е "маса" и не е "земя".
                            В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                              А "нулата" не е "маса" и не е "земя".
                              Прав си. Но все пак земята е кръгла и с нулев потенциал. Нали?
                              В. Иванов

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Байкушев Преглед на мнение
                                Прав си. Но все пак земята е кръгла и с нулев потенциал. Нали?
                                Възможно ли е проблемите (доколкото изобщо ги има, все пак повечето хора са живи въпреки електроснабдените си жилища ) да идват от единния "токоизточник" - разпределителното дружество-монополист? Всичкият ток в един град идва от един източник, макар и през многобройни трафопостове?
                                В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X