Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За произхода и самосъзнанието на българите.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: За произхода и самосъзнанието на българите.

Вчера четох някакви статии, касаещи пълна фалшификация на гръцката история-измислени царе, факти, абе въобще пълен балон. Не, че е нямало елини, ама страшна работа. Сега, дали е толкова измислена, не знам. Също така ги наричат етиопци, араби и т.н. Чел съм и другаде подобни неща, ама поне на етиопци много не ми приличат.........ако преди етиопците или живеещите на територията на сегашната Етиопия, са изглеждали като жителите ѝ в момента.
    SUV

Коментар

За елинистчната (антична) история ли става дума, или за византийската (Гърция в рамките на Римската империя)?
      Последно редактирано от davc; 25-05-16, 13:52.
      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от Dydo Преглед на мнение
        ...ако преди етиопците или живеещите на територията на сегашната Етиопия, са изглеждали като жителите ѝ в момента.
        Eтиопките са красиви. Негърки с европеидни черти, много по-европеидни от арабските (че и гръцките) напр. Древна цивилизация, много дълга тема за обсъждане защо са такива.
        България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Я да вметна едно интересно събитие. В Челе ди Булгерия скоро ще откриват паметник на Кан Алцек.

http://vbox7.com/play:6073b6f764
          Life is good... on a dirt bike!

Коментар

Семити са древните етиопи.
            Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
              За гръцката (антична) история ли става дума, или за византийската (Гърция в рамките на Римската империя)?
              Ами повече за древна Гърция, но имаше и за средновековния период. През 16-18 в., а даже и по-рано са започнали измислиците. Най-смешното е, че идеята не е била, за да се величае гръцкия народ, а за да се фалшифицират старинни вещи или там каквото е, които после да се продават скъпо. Демек, продават се разни стомни, канчета, накити и т.н., използвани в ДРЕЕЕЕВНА ГЪРЦИЯ. В менте историята са участвали редица видни италиански творци. Древните уж римски и гръцки книги са били пълен фалшификат, измислени автори и творци и не е за разправяне.
              Но дали тази теза е вярна, не знам. Просто споделям какво скоро прочетох, а гледам има статии и от по-рано.
              През 70-те години на миналия век също са продължили да изфабрикуват лъжи.

Ето например и това въз основа на разследване от екип на Нешънъл джеографик
              http://www.theonion.com/article/hist...t-greeks-18209

Въз основа пък на горната статия явно /октомври 2010 г./, има и редица публикувани в бг сайтове...........сигурно просто преведени. Разследването е преди години, в бг сайтове има писано още от 2011 г., ама вчера или онзи ден отново се пръкна тази "новина".

Също така, статията за разследването на НДжеографик, е малко по-скъсена в този сайт. Не съм кой знае колко добре с английския, но не видях да пише за фалша тръгнал още преди векове. Просто явно впоследствие е продължил и статията се съсредоточава основно върху това.
              Последно редактирано от Dydo; 25-05-16, 14:16. Причина: Допълнение
              SUV

Коментар

Прочетох цялата тема,от страница първа до тук.
                До 30 страница по темата,от там много теми преплетени.От ПБЦ,Балкаснките войни и т.н.
                Наистина се обърках.Това което ми стана ясно до тук:
                -Българскаата държава не е създена 681,и не е била плод на преселение.Били сме си тук,като сме преживявали от търговия с роби.
                -Не е имало османско робство,дори османците не са турци.
                -Батак е плод на българи клали българи,с руска помощ.
                -В Османската империя сме били едва ли не напълно независими,с права да пътуваме и търгуваме с цялата империя.
                -500г Османската империя ни е пазила от Русия,която на по-късен етап заличава това че от Българската писменост и култура се обединява Руската федерация.
                Моля помогнете ми да навържа следните факти.предоложения,с това което сме учили 90г в учебнците....Моля?

Коментар

Ами те хората по-горе обясниха. Някои неща са точно така, както си ги написал, но на определени кръгове, хора, държави не им изнася да ги кажат, еле пък да ги напишат в учебниците по история.
                  SUV

Коментар

Първоначално публикуван от Живко Костадинов Преглед на мнение
                    Моля помогнете ми да навържа следните факти.предоложения,с това което сме учили 90г в учебнците....Моля?
                    В кои учебници? По нАучен комунизъм?
                    Историята поне по нашите географски ширини, не е наука, а политика, насочена към миналото с цел обслужване на настоящето управление. Според някои мислители, даже е вредна.
                    България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                      SUV

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                        Историята поне по нашите географски ширини, не е наука, а политика, насочена към миналото с цел обслужване на настоящето управление. Според някои мислители, даже е вредна.
                        В 1-12 клас,съм учил това което са ми давали като учебници.Не е имало с какво да го сравнява,да преценя.
                        Как се задвижва таква голяма машина,да се изопачи/пренапише историята,с каква цел?
                        Защо Русия идва да ни освобождава(ясно ми е че не защото сме братски народ,и от чиста корис,за свобода и равенство)?
                        Какво вижда в нас,като територия и население?
                        Излиза че руси са се били с руси(нали Османската империя не е турска)?

Още няколко въпроса:
                        -Китайците са се пазили с своята стена от нас?Бая обширна държава ще да сме били?
                        -Толкова големи и силни,а 2020 дали ще ни има като държава?
                        -От всичко казано до тук,излиза че най-калпавият материал от цялата империя е останал тук в съвеременните граници?

Коментар

Прочетох цялата тема,от страница първа до тук.
                          Не си само ти, аз също се напънах, щото ме глождеше съмнението, че всичко, дето го намекват, че и явно си го казват част от пишещите, си е обяснено подробно що е така по преди в темата. Да, ма не.
                          Кардиналните теории за това що са българите преди да има България тука, какво са славяни, и най-вече, какви народности участват в създаването на българската такава, какво е славянски езици, и други по странични работи, рОмънци, албанци и други, може и да ги има някъде написани, ма това не е в тая тема. Понеже не ми се вярва това да са само разработки на списващите тука, ще помоля за източници. Такива, писани от по съвременни автори историци.
                          Пиша това без грам ехидност, нещата ме вълнуват, а и други предполагам също.

Коментар

Живко, има много факти, които са написани и може да ги провериш дори и сега. Просто не се натъртват постоянно, явно за да не се промени мисленето за определени по-значими исторически събития-така ли са били както е написано или не. Вземи например Великата Райна княгиня. Ами ти знаеш ли, че тя е лежала в затвора и накрая освободена. Да, бита сигурно, изнасилвана също така, но цяла и накрая пусната. И ти иде да си зададеш въпроса, абе тея зверове, дето са клали без причина за щяло и нещяло, не само не са осъдили на смърт тази първа революционерка, повела народа към освобождение и насилствено сваляне на османската власт, а даже и доживотно не са я осъдили, а накрая са я пуснали.
                            Просто ти давам само един от фактите, които и сега можеш да си го прочетеш, че е така, а те са стотици за много неща, не само за османското робство. Т.е. факти, които могат да породят разни въпроси.
                            В никакъв случай не омаловажавам зверствата през този период, но има неща, които са се случили, истина са, но за тях не се говори много.

Не си само ти, аз също се напънах, щото ме глождеше съмнението, че всичко, дето го намекват, че и явно си го казват част от пишещите, си е обяснено подробно що е така по преди в темата. Да, ма не.
                            Кардиналните теории за това що са българите преди да има България тука, какво са славяни, и най-вече, какви народности участват в създаването на българската такава, какво е славянски езици, и други по странични работи, рОмънци, албанци и други, може и да ги има някъде написани, ма това не е в тая тема. Понеже не ми се вярва това да са само разработки на списващите тука, ще помоля за източници. Такива, писани от по съвременни автори историци.
                            Пиша това без грам ехидност, нещата ме вълнуват, а и други предполагам също.
                            Ами ето ти едно https://alterinformation.wordpress.c...0/25/59358252/ Прави сметка, щом руснаците са го казали, къде сме реално

Ето още едно уж по-сериозно http://astrohoroscope.info/balgarite.htm#1
                            Последно редактирано от Dydo; 25-05-16, 14:41.
                            SUV

Коментар

Защо Русия ....
                              Какво вижда в нас,като територия и население?
                              Заплаха. За цялото й съчиньосано величие. За историческите й мераци да бъде "Трети Рим", обединител на "славяните" и стожер на източно-православното християнство.
                              Излиза че руси са се били с руси(нали Османската империя не е турска)?
                              По-скоро са се били с... българи...

Още няколко въпроса:
                              -Китайците са се пазили с своята стена от нас?Бая обширна държава ще да сме били?
                              -Толкова големи и силни,а 2020 дали ще ни има като държава?
                              -От всичко казано до тук,излиза че най-калпавият материал от цялата империя е останал тук в съвеременните граници?
                              Това защо те притеснява? Толкова империи са рухнали и са останали в "баш-сърцето" на бившата империя да живеят някакви "цыгановатые люди", както биха се изразили "братушките". Ето, по-горе стана дума за Етиопия - една много, ама много велика империя на "Соломоновци" днес е най-бедната страна в света (или поне спори за това място).

Коментар

То целият възродителен процес + освобождението е много под въпрос,поне според писаниците тук.Не мога да преценя,без да имам досотверна информация.
                                Факт е,че Османската империя ни отстъпва на освободителите след няма и година боеве?
                                Аз доколкото знам,именно тази османска армия е била по-модерно оборудвана,близко до столиацата си,да приемем с равен брой войници,и с единствената останала територия да предаде толкова лесно?
                                Странно?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X