Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За произхода и самосъзнанието на българите.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: За произхода и самосъзнанието на българите.

Аха... сега ще взема да го обясня на децата, за да не изпадат в комплексарска мегаломания и да стават смешни пред Света. Демек, напълно в реда на нещата си е (дори, един вид, възстановяване на историческа справедливост) циганите да поемат нещата в свои ръце и да оправят тия недоразумения, дето сме ги натворили с присъствието си тук. Аз пък се бях запритеснявал, а сега ми светна сичко. Друго си е някой да ти го обясни човешки, а не с някакви завъртулки. Благодаря.
    Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
      Не. Славяни не е етнос, освен в концепцията за великорусия. Славяни е вид зависимо население, или казано по-просто - роби. И те така.
      Ама са последно с тия някога омешали ли сме се или не?
      Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от Dydo Преглед на мнение
        Ок, davc, кажи тогава, изключвайки лигвинстиката и според твоите познания, какъв е генът ни, до кои народи се доближаваме /по-скоро те до нас/ и какъв е произходът ни. С кой сме близки и с кой не. Не само да се казва това или онова не е вярно. Кажи каква е истината според теб. Кои сме ние?
        Според последните ДНК изследвания сме най близки до населението на северна Италияииии на целия Балкански полуостров имаме най малко тюркски гени

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
        Не крия, че съм доста бос по темата. По- скоро, закърмен с идеята, че половин Европа, воглаве с брацкия съвецки народ сме братя славяни. Като ми кажат, че съм побратим с Таджикистан и Тюркменистан, почва да ме хваща скомината, а ако ми кажат, че съм турчин- посягам към ключовете за железния шкаф. Ще ме прощавате за опростенчеството в понятията, но се опитвам да разсъждавам с методите и познанията на целокупния български Народ. Дайте ми бримка, за която да се хвана и да мога да кажа, че съм едикакъвси. Ако може въпросната бримка да е и източник на гордост- цена няма да имате.
        Не може да си побратим и с дветеТова са два съвсем различни народа...едните са тюрки а другите ирано езични

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
        Писал съм 1001 пъти ама айде още веднъж

[ATTACH=CONFIG]868332[/ATTACH]

Ко пише - продават се славяни цигани?
        Продават се роби циганине лажи ората

Па и пуснаха „Циганите у Румъния“та там си го пише колко века са били роби циганите оттам Дунава

И как са ги продавали и какви категории са били

Наще цигани трябва да викат ура че са били под „турско робство“
        К мирной жизни не пригоден.
        Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
        ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
          Наще цигани трябва да викат ура че са били под „турско робство“
          Факт, турското е песен сравнение с руското.
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Не крия, че съм доста бос по темата. По- скоро, закърмен с идеята, че половин Европа, воглаве с брацкия съвецки народ сме братя славяни. Като ми кажат, че съм побратим с Таджикистан и Тюркменистан, почва да ме хваща скомината, а ако ми кажат, че съм турчин- посягам към ключовете за железния шкаф. Ще ме прощавате за опростенчеството в понятията, но се опитвам да разсъждавам с методите и познанията на целокупния български Народ. Дайте ми бримка, за която да се хвана и да мога да кажа, че съм едикакъвси. Ако може въпросната бримка да е и източник на гордост- цена няма да имате.
            Въпросната половина на Европа, която визираш, говори български. Доколко това ни побратимява, е друга тема. Етнически нямаме нищо общо, да не говорим, че и те не представляват накакъв хомогенен етнос, а са всевъзможен карашък. "Славяни" е нарицателно - прозвище - за население находящо се на североизток от Римската империя, като включва какви ли не - някакви, всякакви. Конотацията му е меко казано отрицателна.

...Продават се роби цигани...
            Да, точно това пише. Намерили с за нужно да отбележат, че робите (славяните) са конкретно цигани, а не някакви други.
            Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
              Въпросната половина на Европа, която визираш, говори български. Доколко това ни побратимява, е друга тема. Етнически нямаме нищо общо, да не говорим, че и те не представляват накакъв хомогенен етнос, а са всевъзможен карашък. "Славяни" е нарицателно - прозвище - за население находящо се на североизток от Римската империя, като включва какви ли не - някакви, всякакви. Конотацията му е меко казано отрицателна...
              А-а-а-а, тая половина на Европа знае ли, че е всевъзможен карашък? Зер, ако аз ще възпитавам децата си в РЕАЛИЗЪМ, онези правят ли същото?
              Не че нещо, ама достатъчно знаем за идеология, фашизъм, информационно манипулиране, гигантомания и различни преписи на Историята.
              Леееееекичко почва да ми импонира трактовката на Dydo за приемането на християнството по нашите земи. Всички помпат националното си самочувствие с "подходящо редактирана история". Не знам колко паметника на "Загиналия индиански войн" има в САЩ. Хората са намерили начин да забравят тъмните петна в историята си. Това ли е начинът? Турция настоявала да си признаем за "Възродителния процес". Мчи, тия дето сме ги възраждали, май въобще не са били турци, май! А, онова в Одринска Тракия никога не се е случвало.
              Пак да питам за бримката. Откъде да я подхващам, та хем да съм честен, хем да съм реалист, хем да възпитам правилните деца, без да ги лъжа много.
              И-и-и-и, ще ми е много интересно, колко подобни на тази тема има по сръбските и гръцките, примерно, форуми? Как разискват потеклото си там и колко реално гледат на нещата?
              Последно редактирано от Тропчо; 20-05-16, 22:30.

Коментар

А-а-а-а, тая половина на Европа знае ли, че е всевъзможен карашък?
                По същество - да. Мераците на руснаците са все по-компрометирани и неглижирани, а всички засегнати са фактически враждебно настроени. (На тазгодишният парад и Лукашенко даже не отиде - само например.)

Коментар

Пак да питам за бримката. Откъде да я подхващам, та хем да съм честен, хем да съм реалист, хем да възпитам правилните деца,
                  Еййй това професионално изкривяване, бримката та бримката!! Ще разригаш цялата история с една бримка. Тая бримка се казва България .държава дето я е имало има я и почти сигурно и ще я има и занапред. Това парче земя само заради историята ли трябва да се уважава? Следите дето сме оставили в тая история са добър повод за възпитание на правилните деца!!

Коментар

Чакайте малко, че сега гледам мача на Стоичков. Бях зает и си върнах БТВ-екшън с няколко часа... След малко, хич няма да ми пука за произхода, майната му и на самосъзнанието ми, остава кефа да си част от нещо готино.

Коментар

Я, да се пробвам преди 24-ти с една трактовка.
                      Кирил и Методий решили леко да стилизират гръцките драскулки. На практика направили нов шрифт, като поукрасили някои елементи и, ей така, за майтап, добавили няколко символа, махнали други... Гърците изпаднали в справедлив гняв с аргумента, че това не е никаква нова азбука, а си е чиста копи- пейст недомислица, но еврогейците решили да се направят на повече либерали, отколкото трябва. Решили да не трошат хатъра на двамата псевдотворци и с твърдото убеждение, че и това чудо ще свърши за три дни, дали зелена светлина на "новата" Азбука, само и само да покажат колко са ларж и да укротят страстите на двамата хайлази.

Коментар

По същество - да. Мераците на руснаците са все по-компрометирани и неглижирани, а всички засегнати са фактически враждебно настроени. (На тазгодишният парад и Лукашенко даже не отиде - само например.)
                        Лошото е, че през цялата тема се пиддържа една определена нишка и всъщност темата се ползва с определена цел, видно е...ако и това да е свързано, но все пак... нас ни има от много по-отдавна. И при всичките съвсем естествени миксове, размиването на идентичността никога не е било като в момента. За отричането да не говорим.

Нещо не по темата - може би не си забелязал, но липсата на Лукашенко на парада им, никой не го дъвче, и няма защи. А пък веднага след събитието подписаха едни значими договори...
                        Всеки трети е шести

Коментар

Aрийци не значи нищо повече от тюрки, нито тюрки е нещо повече от арийци, нито едните са по-древни от другите (Шикългрубер е на друго мнение, но и мнението му, и той - са на съответното им място в историята и цивилизацията). Нито има противоречие с евентуално наше пребиваване на иранското плато, или земите на днешен Афганистан (което е почти прието за установен факт). Тези напъни с арийците са част от цялата система според която прабългари е различно от българи, също и от булгари, славяни е етнос, тюрки е позор (и османско-турска идентичност) и прочее, и прочее. Съвременният ни език - както стана въпрос - е арийски (на такава основа), в този смисъл сме и арийци - отново както стана въпрос, това не са етно-генетични категории, а преимуществено лингвистични.
                          Тука не те схващам добре. Тюрките са доста по нови от индоевропейци/арийци. И ако приемем, че и двете са понятие най-вече за езикови групи, то не може да сме и двете. Защото тюркските езици не са индоевропейски. Произход на пра-българите от къде Иранското плато го датират между колонизирането на Индия от индоевропейци и Империята на Кир. От тва време и легенди даже няма за тюрки, изключая някоя тяхна си интерпретация за Сътворението.
                          ПП А някак си по гот идва, да сме директна линия от праотците на най-значимата езикова група в съвремения свят.

Коментар

Я, да се пробвам преди 24-ти с една трактовка.
                            Кирил и Методий решили леко да стилизират гръцките драскулки. На практика направили нов шрифт, като поукрасили някои елементи и, ей така, за майтап, добавили няколко символа, махнали други... Гърците изпаднали в справедлив гняв с аргумента, че това не е никаква нова азбука, а си е чиста копи- пейст недомислица, но еврогейците решили да се направят на повече либерали, отколкото трябва. Решили да не трошат хатъра на двамата псевдотворци и с твърдото убеждение, че и това чудо ще свърши за три дни, дали зелена светлина на "новата" Азбука, само и само да покажат колко са ларж и да укротят страстите на двамата хайлази.
                            Да се измисли шрифт не е чак толкова сложно, а азбуката не е само графични знаци!
                            В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

ииии на целия Балкански полуостров имаме най малко тюркски гени
                              Това вчера съм го пропуснал. Тони, такова нещо като "тюркски гени" няма дефинирано, а и няма начин. Защото използването на език не е обусловено генетично, нито използваният език формира генома.

Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
                              Лошото е, че през цялата тема се пиддържа една определена нишка и всъщност темата се ползва с определена цел, видно е...ако и това да е свързано, но все пак... нас ни има от много по-отдавна. И при всичките съвсем естествени миксове, размиването на идентичността никога не е било като в момента. За отричането да не говорим.
                              Не можах да разбера какво казваш.

Първоначално публикуван от mikivt Преглед на мнение
                              Тука не те схващам добре. Тюрките са доста по нови от индоевропейци/арийци. И ако приемем, че и двете са понятие най-вече за езикови групи, то не може да сме и двете. Защото тюркските езици не са индоевропейски. Произход на пра-българите от къде Иранското плато го датират между колонизирането на Индия от индоевропейци и Империята на Кир. От тва време и легенди даже няма за тюрки, изключая някоя тяхна си интерпретация за Сътворението.
                              ПП А някак си по гот идва, да сме директна линия от праотците на най-значимата езикова група в съвремения свят.
                              Не знам (не са ми известни) основания да се твърди, че които и да били, са "по-древни" от другите.
                              Както стана въпрос, исторически сме тюрки (друго яче казано, през определен период сме говорили такъв език), но отпреди повече от 1000 години, езикът ни е индоевропейски.
                              Общо-взето всичко това, за което става въпрос в предпоследното изречение, е в сферата на легендарното.

ПП
                              Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнение
                              Да се измисли шрифт не е чак толкова сложно, а азбуката не е само графични знаци!
                              Да!
                              Отделно дето, Кирил и Методий не просто така са си решили, това изобщо не е някаква тяхна самосиндикална инициатива.
                              Отделно дето, "гърците" всъщност нямали нищо против, даже напротив.
                              Отделно дето, именно еврогейците (ако това е псевдоним за териториите и населението под папска юрисдикция) са тези с нещо против и съответно - реакция.
                              Отделно дето, азбуката ни (именно като графика, а не смисълът и значимостта на целият комплекс) има малко общо с тази на Кирил и Методий.
                              Последно редактирано от davc; 21-05-16, 11:16.

Коментар

Това вчера съм го пропуснал. Тони, такова нещо като "тюркски гени" няма дефинирано, а и няма начин. Защото използването на език не е обусловено генетично, нито използваният език формира генома..
                                Без връзка с език и азбука има европейско изследване на ДНК в Италия откакто намериха начин да извличат от кости в случая най-добре и вярно от зъби. За нашата страна на етап 1 от северна България, всичко от Дунав до Стара планина. Най-стар материал за изследване от скелета на "Тодорка" открит в с. Оходен врачанско, датиран на малко над 8000 г. въглероден анализ в Европа и щатите. Гледах интервюто на водещият професор и по спомен, съвпадения над 0 със Хърватия, северна Италия, естествено с Гърция и Румъния. Някъде около 0,03 Турция, Словакия, Словения, Полша, Русия... Абсолютна 0 с Афганистан, Иран, Кавказките републики. Трябват още 50 000 бг.левчета за да се довърши изследването на генен м-л от южна българия и имали обещанието да ги финансират.
                                Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                                Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                                В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X