Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За произхода и самосъзнанието на българите.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: За произхода и самосъзнанието на българите.

Първоначално публикуван от deyan_h Преглед на мнение
    За кое това? По кои години е тази таблица, между другото.
    Иначе - защо Нефтохима е в Бургас, и защо трябваше да сме добре въоръжени - отговорът е много прост. И е в картата. На проливите.
    Е, па дал съм линк откъде са таблиците, там пише. Доколкото си спомням - от 1988 г.
    Ти кажи за Османската империя, огузите vs. огурите и "турк" и "трак" едно и също нещо ли е?
    Сичкото траки (те и турки, нали ) съпровождали Александър Велики, па запецнали негде из Памир-Тяншан. Поживяли си там неколко века, па ги притеснили разни диваци и те тръгнали да се прибират в родна Мамковина - едните от север и пътьом (© Стефан Цанев) все кръщавали местностите по мили спомени, основавали "Бели градове", основали така между другото и няколко държави - Балкария, Башкирия и т.н. + печално затритата от "братушките" Волжска Булгария... Другите пък тръгнали на юг, пътьом станали мюслимани и трудно се бориле с арабската гмеж. На тия, избрали северния път им било гаче по-лесно и пристигнали (завърнали се) по-рано. Тука заварили една нова напаст - ромеи някакви си, та покрай тях аман-аман-зор-заман, станали пък `ристиени. Нооооо някъде 1393-то лето господне роднините се събрали Заживели си тихо-честито едно така 500 години, докато...
    България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

А-бе какво го дъвчете толкова състоянието на армията и въоръжението ни през втората половина на 20 век. Тогава, ние бяхме територия, администрация и пр. - напълно под контрола на Русия. Протекторат, а в понятията от предходните времена - колония, Заддунавска губерния на империята. Стратегически, тактически, доктринално, логически и както още ви дой де на ума - съвсем естествено, следващата цел е самият Константинопол. Къде другаде по дяволите да се съсредоточат средства за постигането и.
      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
        Като ще обръщаме нещата на вярване - разговорът губи всякакъв смисъл (пък и - по смисъл - нарушаваме правилата на мястото, където го водим).
        Каквото си слушал - слушал. Имал си, обаче, всичката възможност (дори в материалът от школските учебници) да научиш колкото искаш. Е - и можеш.
        Такъв отговор е чисто измъкване. Говоря съвсем сериозно и очаквам такъв отговор, пък и далече не само аз мисля така.
        Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
          "турк" и "трак" едно и също нещо ли е?
          Сичкото траки (те и турки, нали )
          Пълни, ще извиняваш, псевдоисторични Тунги, ще извиняваш пак.

Мен би ме кефила идеята, че сме изчезналите хети, ама на, никакви данни.

Е, ако се вторачим в клинчетата, може и да намерим "оная" тамга дето постоянно я даваш, и дето се има за символ на Небето, демек Тангра, Тенгри етц., едва ли не при всички степни народи по определено време, независимо дали са алтайски, ирански или бимбинистански.... Fuck off по стените пишат не само англоезични народи, нали?
          Последно редактирано от deyan_h; 25-05-16, 21:23.
          - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
          - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

Коментар

Пълни, ще извиняваш, псевдоисторични Тунги, ще извиняваш пак.
            Това не е мой версиЙ, посочил съм го някъде преди 30-40 страници в темата като куриоз. Просто има и такава трактовка - с турски произход и май не е предназначена да обслужва неоосманските амбиции насочени към КМВ. Просто и на турко-траките им се иска да са ни нещо като роднини. На нас - най-древния, богоизбран и т.н. родоначалник на всички народи.
            Последно редактирано от Bogoljub Gagic; 25-05-16, 21:23.
            България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Как е Италия на полски и защо?

Коментар

Божич, някъде-даже мисля на повечето места съм излагал неща, на които съм се натъкнал и не твърдя, че непременно е така. За кой факт например съм дал мнение, че е истинен на 100%. А моите познания, в сравнение с на други тук, са меко казано оскъдни. Чел съм нещо, споделям го, питам и така.
                SUV

Коментар

Първоначално публикуван от davc;2977341...ние бяхме територия, администрация и пр. - [B
                  напълно[/B] под контрола на Русия. Протекторат, а в понятията от предходните времена - колония, Заддунавска губерния на империята. Стратегически, тактически, доктринално, логически и както още ви дой де на ума - съвсем естествено, следващата цел е самият Константинопол. Къде другаде по дяволите да се съсредоточат средства за постигането и.
                  не съвсем. имало е доста самодейност. При това съвсем по твоя пра-чичо Алеко самодейност.

Коментар

...пра-чичо...
                    Само приятел (много близък) - на прадядо.
                    И тц, никаква самодейност.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                      Това не е мой версиЙ, посочил съм го някъде преди 30-40 страници в темата като куриоз. Просто има и такава трактовка - с турски произход и май не е предназначена да обслужва неоосманските амбиции насочени към КМВ. Просто и на турко-траките им се иска да са ни нещо като роднини. На нас - най-древния, богоизбран и т.н. родоначалник на всички народи.
                      Не съм ги чел тези книжици, ама т'ва изглежда ще да е бъдещият електорат на ДОСТ да се опитва да е държавотворен фактор.

Коментар

Само приятел (много близък) - на прадядо.
                        И тц, никаква самодейност.
                        )) не съм използвал чичо за кръвен роднина. Както си е съвсем допустимо. чичо си е близък до семейството уважаван приятел. Демек - пак ти е прачичка. Уважаван приятел на прадядко ти.

Ооо, много самодейност. Вкл. в преброяването в Пиринска при Живков, вкл. в ДВЕТЕ искания за "16-та република" (което си е достойно за перото на бай Алеко) )))),
                        вкл. в "народните съдилища", вкл. в терора след 9-ти. Вкл. във водопровода в Долно Уйно, вкл камарите катерещи се един върху друг "АБФК" ))) и още и още... Не ни е Сталин виновен за това, сорка. ... Отговорност...

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                          Такъв отговор е чисто измъкване. Говоря съвсем сериозно и очаквам такъв отговор, пък и далече не само аз мисля така.
                          Какво измъкване и какво повече. Да почваме темата наново! (Аз няма да го направя, пък ти ако искаш я чети.) Не съм писал нищо неналично в абсолютно свободни ресурси, при това официални до тривиалност и изобщо не някакви екстравагантни "избухвания". Не случайно ти казах за школските учебници, нищо във фактологията изложена и там, не е в противоречие. Просто една голяма част е "пропусната", а другата е удавена в лозунги (но - пак както казах - ако искаш, пък и ако можеш...).
                          Последно редактирано от davc; 25-05-16, 21:50.

Коментар

Ооо, много самодейност. Вкл. в преброяването в Пиринска при Живков, вкл. в ДВЕТЕ искания за "16-та република" (което си е достойно за перото на бай Алеко) )))),
                            вкл. в "народните съдилища", вкл. в терора след 9-ти. Вкл. във водопровода в Долно Уйно, вкл камарите катерещи се един върху друг "АБФК" ))) и още и още... Не ни е Сталин виновен за това, сорка. ... Отговорност...
                            Нищо от това не е самодейност. Броили сме се преди "разрива" (метрополиен такъв - не наш) с Тито, броили сме се и след него. Резултатът все е какъвто трябва. И исканията - куртоазно неприети, но на висок глас потвърдили статута - също. Народните съдилища пък - най-паче. С водопровода в Долно Уйно съм пропуснал да съм запознат.

Коментар

Точно това и питам. Откъде знаеш, че

Просто една голяма част е "пропусната", а другата е удавена в лозунги.
                              Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Нищо от това не е самодейност. Броили сме се преди "разрива" (метрополиен такъв - не наш) с Тито, броили сме се и след него. Резултатът все е какъвто трябва. И исканията - куртоазно неприети, но на висок глас потвърдили статута - също. Народните съдилища пък - най-паче. С водопровода в Долно Уйно съм пропуснал да съм запознат.
                                едното броене е въпреки указанията. "Метрополията" е имала надежда, че давайки Пирин на Тито ще могат да се задобрят.... Живков лееко е преварил нещата. Разбира се със съвсем невинна усмивка, предложение да станем 16-та и молба да ни вземат на издръжка поне с вътрешно-съюзни цени на суровините... Така ставаме износител на нефтопродукти впрочем.... Казвам ти, по класическите произведения на прачичка ти Алеко...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X