Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бъдещето на човечеството и връзката му с науката...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Бъдещето на човечеството и връзката му с науката...

Еми ти сам си си отговорил. Точно тоталитарен си е форумът в пълна степен и е идеалния пример за моята теза. И не знам защо под тоталитаризъм разбираш забрана и налагане на нежелани догми? Да, той (форумът) съдържа в голямата си част мнения на стойностни хора които също са стойностни. И заслуга за това е именно тоталитаризма и пълната липса на демокрация. Тук липсата на демокрация се изразява във факта че аз лично съм изтрил вече хиляди мнения и писания на теми които не одобрявам както и съм лишил авторите им от каквато и да е форма на изява. И то защото да кажем не искам тук да се дискутират фолк певици, не искам тук да пишат простотии, не искам тук да си пишат бракониери да кажем... И това е форма на пълна диктатура не е ли така. И какво точно теб те засяга не разбрах... Защото ако не си забелязал болшинството хора такива теми ги вълнуват. И ако не ми вярваш пусни една снимка на Азис заедно с информация че снощи е .... един коя си и гледай броячката на темата какво ще направи... Той дати кажа този разговор вече съм го водил с ГАД че той даже и опит направи и остана поразен от резултата... Та да се върнем на тоталитаризма и диктатурата. Те това е то. Така аз го разбирам. И моето разбиране няма нищо общо с това ако не ми харесва мнението ти да го трия
    VPetrov.photography

Коментар

А и забравих да поясня. Тук се срещат стойностни люде точно поради факта че форумът е тотално недемократичен и с правила не отразяващи "исканията" и "въжделенията" на масите. Че нещо не се сещам как точно щяхме да се запознаем в някой форум за чалга а?

Ама хайде стига с примерите за тоталитаризъм ами да се върнем на темата че пак ще трябва да я разделяме...
      VPetrov.photography

Коментар

Фюрере ... винаги съм бил впечатлен от общата ти култура, но .......
        Покажи ми САМО една пирамида в която е намерена мумия !??
        Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Ще си позволя да коригирам Венци Петров.Това за робския труд на пирамидите се оказа легенда според разкопките и свързаните с тях открития напоследък.Оказа се,че строителите са получавали заплати за работата си,хранели са ги добре за тогавашния стандарт и са имали даже добро медицинско обслужване.Разбира се,участвали са и роби.Те са били главно военнопленници.Като роби са работили и местни жители,осъдени за различни престъпления.При това осъдените са имали право след изтичане на срока да си тръгнат или да останат на работа с правата на работници.Все пак египетското общество не е било еталон за хуманност-военнопленниците не са имали срок и са бачкали до смъртта си.Именно робите(чужди и местни) са работели най-тежката и почти сигурно смъртоносна работа-например в каменоломните.
          За гореизложеното има намерени документи(египтяните са били невероятни бюрократи),подобни на нашите ведомости за заплати,складови за получена и рапределена храна и други подобни.
          Извинете за отклонението от темата.
          Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
          имат право да гласуват на избори.

Коментар

Благодаря за корекцията, аз не съм особено добре запознат с историята от този период. Примера който дадох е валиден и без наличие на роби, просто поданиците тогава са щели да имат определено по-висок жизнен стандарт... Но... пирамидите...

Въобще като цяло тезата ми бе че "високите" постижения в историята на човечеството винаги са били следствие от нечия тоталитарна воля и налагането и на широките маси... Тадж Махал..., та дори и Микеланджело който никога нямаше да сътвори творбите си ако го нямаше онзи папа с многото пари, дори и Римската империя е постигнала най-голямото си величие (и падение също) когато е била под тоталитарна власт. Ще спомена и Леонардо да Винчи - отново под "крилото" на имащ пари управник който е финансирал неща които едва днешните хора намират за смислени... и т.н. и т.н.

Няма ли "една воля" която да насили хората в една посока всичко рано или късно заприличва на, ще се повторя, отглеждане на бройлери... В края на краищата се загубва най-човешкото качество - стремежа към непознатото и искането за разбиране на неизвестното... Който според мен е много по-важен от редовното барбекю... Просто при мен приоритетите и разбиранията ми за по-важно и по-маловажно са "леко"различни от "болшинството"...

И естествено съм съвършено наясно с недостатъците на тоталитаризма... По-горе споменах Римската империя... Но дори и в най-мрачните времена и най-лошата форма на тоталитаризъм с нещо е превъзхождала демокрацията а именно факта че тоталната и неправилна диктатура пък от своя страна предизвиква появата на достатъчно сериозни сили и интелект срещу себе...
            VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
              ... Ха сега ми кажете за какво ще се пише тук --- ако не се сещате аз ще ви кажа за ЧАЛГА И ПРОСТОТИИ. Ето това уважаеми събеседници е демокрацията, в момента поне това пространство е супер тоталитарно и така и ще си остане...
              Определено няма да се пише за чалга. Някъде тук имаше анкета "каква музика слушате", а относно простотиите... то си е много широко понятие, но без малко от тях, ще ни е скучно

Obersturmbahnfuehrer го е казал много добре: "В случая администрацията и модерацията служат на нас, а не ние на тях.". Да напомня, че когато се търсеха модератори, май никой не се натискаше. Хех, ако беше така и с политиците ни...

П.П. Между другото, форумът няма как да бъде тоталитарен, защото ако на някой не му харесва тук, просто си тръгва (не влиза във форума), но ако не му харесва в тоталитарната държава, не само че няма да си тръгне от нея, ами ще му ограничат пространството за предвижване до 2-3 квадратни метра и то в добрия случай.
              Последно редактирано от giorgio; 14-07-07, 18:30.
              Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
              Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Да но анкетата да не забравяме е само между участниците тук нали... Защото "другите" просто няма какво да правят тук! И това е целенасочена политика която е свързана с точно и ясно проявление на тоталитаризма. И не разбирам защо той постоянно се свързва с нещо лошо. В случая проявлението му е в подбора не ценности и отстояването им с цената на пълна недемократичност... Защото лесно ще взема да пусна няколко форума за "чалга" и най-вече ще позволя там да се пише без ограничения както и да се регистрират хора свободно... (сега всеки преминава през процес на одобрение и от всяко негово мнение зависи дали ще остане - одобрявам всички лично аз или Брат ми!) Пък след това тогава да направим една анкета за предпочитани стил музика а? Е вярно тогава точно вие най-вероятно няма дори и да прочетете резултата защото просто вече няма да пишете и четете тук... Ето ви пример са тоталитаризъм в кристално чиста форма...

Колкото до желаещите за модерация то е така защото тези хора са само в позицията на даващи без да получават (за разлика от политиците)... и Администраторите също между впрочем... Но от друга страна
                VPetrov.photography

Коментар

Венци, правиш една фундаментална грешка. Не различаваш ред от диктатура. Което между другото е проблем на огромна част от българите. Има различни форми на демокрация, като най-разпространена е представителната. Т.е. дали модераторите са собственици или представители (избрани или не), важното е да се поддържа редът и да се спазват правилата. А, това става и с други средства. Имам големи подозрения, че ако модераторските длъжности бяха изборни, поне половината модератори щяха да са си същите.

С други думи - в Белгия или в Швейцария няма тотарлитаризъм, ама я ходи да си "развяваш коня" по нашенски там, та да видиш какво ще ти се случи. Само дето там няма да те санкционира "повелителят", ами самото общество чрез делегираните си права на полиция и т.н.

Кво пък значи да е намерена мумия? То векове наред предишните "иманяри" са чакали да оставят лесна плячка на съвременните учени. Фактът е, че в погребалната камера на най-голямата пирамида е открит саркофагът на Хуфу, т.е. Хеопс. Пък, че е бил празен и, че повечето фараони са ги зазиждали в малки гробници в Долината на царете, а пирамидите най-вероятно са били някакви церомониални места е подробност. Така че в едната е намерен саркофаг и смятаме, че е било гробница. Ако беше намерен телескоп, щяхме да предположим друго.

Хубаво, де - плащали.То и китайците на доста народ са платили при строежа на Великата си стена, ама и доста са ги зазидали вътре, така че - не е било голяма далавера.

Коментар

Obersturmbahnfuehrer го е казал много добре: "В случая администрацията и модерацията служат на нас, а не ние на тях.". Да напомня, че когато се търсеха модератори, май никой не се натискаше. Хех, ако беше така и с политиците ни...
                    Няма такова нещо и Обера тотално нещо се е объркал. Никой на никого тук не служи. Защото ако трябваше да съм служител на някого щях да получавам за службата си а не да плащам за нея. Същото важи и за всички останалите модератори които само дават но не получават тъй че това със служенето го оставят за едни други идеологии.

Тук Администратори и модератори НАЛАГАМЕ определени правила и ценности които ПОЗВОЛЯВАТ образуването на общество от стойностни хора в голямата си част. Наличието на такова общество от своя страна донася полза на всички в него под една или друга форма та дори и с това че можем да си пишем по такива теми по които малко хора въобще мислят в днешно време...
                    VPetrov.photography

Коментар

За теб "службата" винаги ли е свързана със заплащане? А, да си чувал за доброволна, почетна и т.н. служба? Била е и още е разпространена сред хора, които са си надвили на масрафа и искат да направят нещо безвъзмездно за обществото, я от алтруизъм, я от нещо друго. И понеже сте служили в армията - и там ли ви плащаха? Онези пари за цигари и закуски ако ги броиш за заплата - добре.

Както казах, и в демокразцията разни хора налагат разни неща. Който иска, нека се пробва да влезе пиян с колата си в някое брюкселско заведение и после да се оправдава, че при демокрацията всичко е позволено и всеки прави каквото си иска.

Коментар

Лазерите са чисто квантова технология. Закаляването на металите е чисто квантово проявление на природата. Ние използваме това ежедневно.
                        Аз да кажа че знаем всичко???)) И таз добра, )) Но вече имаме прилична представа за границите на това което знаем, и къде е то сред всичкото ни незнание.
                        Да, ако имаше известен правилен начин за постигане и управление на елитаризма пък, сигурно човечеството сега щеше да е много далече напред. Каквото и да значи това. Историците на науката сметнали, че прехвърлянето на исляма отсам Босфора, е забавило развитието и с 200 години. А всичко което се е случило, е връщането на предишна версия на политическата система и силното слушане на чалга. И то само на част от територията на не силно свързаната тогава Европа.
                        Да, примерно затова и не съществуват задълго технократичните правителства. Аз не съм оня луд, който постоянно се обажда по радиото за да каже че партиите трябва да се забранят Знам за какво служат.

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                          ...Тук Администратори и модератори НАЛАГАМЕ определени правила и ценности...
                          Така да бъде, но това са нашите правила и нашите ценности (визирам по-голямата част от участниците във форума).

Използвам случая, да се извиня на Стефан, че "поотместихме" темата му.
                          Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                          Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Тъй де, ще си дойдем на думата
                            VPetrov.photography

Коментар

Е, то и самите метали са чисто квантово проявление в природата, така да се каже. Само че нас ни касаят основно на макро равнище, т.е. в нютоновото измерение на действителността.

Добре, че е бил Ислямът, особено откъм Иберийския полуостров, та да отвори очите на дивите европейци за доста неща, Стефане. "Учените" били изчислили, викаш... Е, след такава простотия от страна на историческото съсловие на научната област, как да даваме пари за развитието й?! А, да - въпросният Ислям откъм Босфора, в голяма степен е ако не воден, то обслужван от целия елит на еврейската общност, прогонена от Испания. Щото ние християните сме голямата работа, де...

Коментар

Първоначално публикуван от Obersturmbahnfuehrer Преглед на мнение
                                За теб "службата" винаги ли е свързана със заплащане? А, да си чувал за доброволна, почетна и т.н. служба? Била е и още е разпространена сред хора, които са си надвили на масрафа и искат да направят нещо безвъзмездно за обществото, я от алтруизъм, я от нещо друго. И понеже сте служили в армията - и там ли ви плащаха? Онези пари за цигари и закуски ако ги броиш за заплата - добре.

Както казах, и в демокразцията разни хора налагат разни неща. Който иска, нека се пробва да влезе пиян с колата си в някое брюкселско заведение и после да се оправдава, че при демокрацията всичко е позволено и всеки прави каквото си иска.
                                Ти нещо май не четеш внимателно. Кога и къде съм казал че демокрацията не принуждава хора да правят нешо което не искат? Да не би да няма затвори, репресивен апарат и т.н.? Проблемът е в целите които прокарва демокрацията. А те именно са свързани с интересите (поне привидно) на определени маси от хора и различни под-общества а не са волята на един човек или малка група... Е В ТОВА Е РАЗЛИКАТА!

А колкото до службата съжалявам ама аз безплатно не служа на никого и за нищо. И не бъркай задължителна служба с доброволна... Нито пък ти ако се замислиш внимателно. Защото причината да си супер модератор тук че ПОМАГАШ за развитието на това общество от което много хора имат полза която в никакъв случай не е необходимо да е материална. Защото ако не е така иди да си модератор в големите форуми и модерирай разни чалгаджии...! Там аз разлика оттук ще можеш да "служиш" на много, много повече хора... а не на малкото общество тук което едва ли ще стане и много по-голямо...
                                VPetrov.photography

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X