Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съгласни ли сте с мероприятия, като "Бегликафест" в защитени природни територии?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Почистване на язовир Голям Беглик

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
    Беглика фест, очевидно се развива. Начина мястото и времето на провеждането му, тази година е предмет на оживени дискусии, в които и аз и други колеги сме поканени и участваме.
    Разбира се градивни дискусии. В тези дискусии участва и почти целият спектър от зелени движения в България. Така, че едно е сигурно, фестивалът ще го има, отново в рамките на закона, вероятно с още по голям обществен отклик и по голяма подкрепа , изведен на ново организационно и хигиенно равнище.
    Лошо. Много лошо. Ще си търсиме друго място. Успяхте.
    Чудя се "Градивни дискусии" изведени на "друго ниво" и с "голям обществен отклик", за какво ли ми напомня?
    А пък "новото хигиенно равнище" как да се разбира - ще ги къпете ли?

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
      ....
      А пък "новото хигиенно равнище" как да се разбира - ще ги къпете ли?...
      Става дума за тоалетни, вода и прочее ...
      Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Беглика фест, очевидно се развива. Начина мястото и времето на провеждането му, тази година е предмет на оживени дискусии, в които и аз и други колеги сме поканени и участваме.
        Разбира се градивни дискусии. В тези дискусии участва и почти целият спектър от зелени движения в България. Така, че едно е сигурно, фестивалът ще го има, отново в рамките на закона, вероятно с още по голям обществен отклик и по голяма подкрепа , изведен на ново организационно и хигиенно равнище.
        Ахааааа....., светна ми
        Проблема с бастисването на агнето,
        ще го решават тия,
        дето ще го ядат.
        Нищо, че темата е
        - трябва ли да се коли, или не....!!!
        Те това е върха на партийната фразеология,
        и нереализираните комсомолски амбиции.
        Ще ме прощавате,
        ама ми замириса нещо на "номенклатурен соц"...!!!

Коментар

Става дума за тоалетни, вода и прочее ...
          И после какво? Ток, ама трифазен, малко застрояване, ама малко, после развитие на инфраструктурата, още малко застрояване,канализация, пречиствателна станция, лифт и какво -второ БАНСКО????

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
            И после какво? Ток, ама трифазен, малко застрояване, ама малко, после развитие на инфраструктурата, още малко застрояване,канализация, пречиствателна станция, лифт и какво -второ БАНСКО????
            Ако лифта води до забрана за проникване на автомобили в Зашитените местности и Резерватите, аз съм 100% за лифт.

В конкретния случай, това не е възможно, пък и не се налага.

По добре е да се спре движението на автомобили околовръст на язовира и наколко бариери, ще свършат работа.

Коментар

По добре е да се спре движението на автомобили околовръст на язовира и наколко бариери, ще свършат работа.
              Ида може само вие да си минавате през тях.
              Последно редактирано от Тихомир; 22-10-09, 20:06. Причина: попр. линк

Коментар

Уважаеми Г. Николов,
                На истина не ви разбрах. Опитах се но не успях... Честно! Аз помолях за аргументиран отговор, а получи се нещо което прилича на коментар за посещение на Г. Бойко Борисов в Русия, предадено по канал едно в сутрешните новини...

Най любезно ви моля за кратък и точен отговор по трите въпроса който зададох. Ако не Ви затруднява, нека да е по точки едно, две, три ...
                Предварително благодаря.

С уважени,
                Душко

Коментар

Първоначално публикуван от dag Преглед на мнение
                  Обер,
                  дай да не се обиждаме на множествено число братко...!
                  Зад думите на Ник Николов си стои само той,
                  може би "ръководството" и тия 30 човека,
                  гласували "ЗА" в анкетата.
                  Обикновените "дизайнери"(104 броя),
                  сме мнозинство все още,
                  пък макар и бити "дизайнери"...!
                  Хайде да не се говори от името на тия, гласували с НЕ. Аз съм от тях и държа, както и доста други хора, да изразя сам мнението си, а не някой да говори от мое име дори без да ме е питал. Нека всеки говори и отговаря за себе си, всичко останало наистина намирисва на манипулация от чист вид със соц вкус. Призовавам автора на горното мнение един път завинаги да изрази собствено мнение, а не виртуално да лидерства и да представлява хора, които и идея си нямат за това.
                  Писах и по горе, закона позволява куп неща, който счита за необходимо, нека ги прави, а не да си чеше езика тук. Но да ги прави от собственото си име, да не намесва останалите 103 и Форума като цяло.
                  Последно редактирано от zzlatev; 22-10-09, 20:07.
                  LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                  www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Първоначално публикуван от Dulen Преглед на мнение
                    Уважаеми Г. Николов,
                    На истина не ви разбрах.......а получи се нещо което прилича на коментар за посещение на Г. Бойко Борисов в Русия, предадено по канал едно в сутрешните новини...
                    Не разбирам сега от къде се намеси Министър Председателя, че и Русия ? По нагоре виждам няколко въпроса които нямат особено значение в контекста на новите условия, за управление на защитена местност Батлъбоаз.
                    Справедливо, несправедливо са относителни категории зависи от гледната точка. От гледна точка на къмпингуващите, да се вдига шум е недопустимо.
                    От гледна точка на един нов кандидат за опъване на палатка запазените места на дългогодишните потребители на къмпинга, където той не може да опъва, също са неспрсведливи.

За това, дето по време на почистването след събора, завърналите се местни къпингуващи пускаха по не по малко мощни уредби, националния химн на Република България и ни се смееха, че стоим мирно - за това просто нямам думи.
                    А това е факт видян от десетки люде с потърпевши Жоро, Станко и аз. Голям кодош падна смяха ни се !
                    Последно редактирано от Nik Nikolov; 22-10-09, 20:17.

Коментар

Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
                      Хайде да не се говори от името на тия, гласували с НЕ. Аз съм от тях и държа, както и доста други хора, да изразя сам мнението си, а не някой да говори от мое име дори без да ме е питал. Нека всеки говори и отговаря за себе си, всичко останало наистина намирисва на манипулация от чист вид със соц вкус. Призовавам автора на горното мнение един път завинаги да изрази собствено мнение, а не виртуално да лидерства и да представлява хора, които и идея си нямат за това.
                      Писах и по горе, закона позволява куп неща, който счита за необходимо, нека ги прави, а не да си чеше езика тук. Но да ги прави от собственото си име, да не намесва останалите 103 и Форума като цяло.
                      Злати, аз пък не разбирам изобщо защо си гласувал с "НЕ" след като през цялото време защитаваш обратната страна? Ти как мислиш, аз дали съм съгласен с преценките, изводите и действия на Ник Николов и компания? Не, не съм съгласен, ама никой не ме пита. Ей го, човекът даже и ще участва в дискусии за бъдещето на феста и в този смисъл ще ме представя без значение, че съм на коренно противоположното мнение от него. Кой е манипулаторът в случая? Не ми отговаряй, то се вижда и с просто око.

Коментар

Първоначално публикуван от boyko100 Преглед на мнение

Г-н Николов, форумите не са ничия собственост те са обществени и от тази гледна точка форумите не са физически или юридически лица та да бъдат скравани или сдобрявани с който и да е! Форумите (демократичните) са места където хората да мога спокойно да изказват мнението си и, ако някой от администраторите смята, че след като нямаме джипове не може или нямаме право на глас моля нека ни изтрие мненията ( това обаче няма да промени нищо), за съжаление вие се изпуснахте и от тук нататък аз ви смятам за съпричастен ВАС, не форума, към това престъпление към природата и в частност към м-тта "Чатъма"!

Между другото имам джип, много от вас ме познават

с уважение

Б. Стоянов
                        Г-н Стоянов, явно не сте чели оня част на форума, където са описани правилата. Този Форум е частен и с има собственици, които наливат хиляди левове месечно, за да можем ние тук да пишем. Тези хора го издържат изцяло и ако решат, утре могат да го спрат. И ще са напълно прави и всичко ще е в реда на нещата. Та недейте обяснява кое чие е и какво трябва да става. Навремето тук пишеше един горд и принципен мъж, мой приятел, който реши като Вас, че нещо не му харесва и не го одобрява. Сега пише другаде и аз напълно разбирам и одобрявам мъжката му постъпка. Та пак повтарям и на Вас, не се чуствайте длъжен да правите нещо, което явно не Ви харесва. Има законни начини, и Вие сте ги изброили, да се направи нещо конкретно. Направето го, ако искате от собствено име или заедно с хората, които споделят мнението Ви, но не намесвайте Форума, не използвайте местоимението "Ние" без да е ясно кои са тия "Ние". И не обяснявайте как тук може всеки да прави каквото си иска, определено не е така и ако Правилата се нарушават, следват санкции, ако злоупотребявата с името на Форума, също( не Ви обвинявам, Вие не го правите, просто напомням).
                        www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
                          Злати, аз пък не разбирам изобщо защо си гласувал с "НЕ" след като през цялото време защитаваш обратната страна? Ти как мислиш, аз дали съм съгласен с преценките, изводите и действия на Ник Николов и компания? Не, не съм съгласен, ама никой не ме пита. Ей го, човекът даже и ще участва в дискусии за бъдещето на феста и в този смисъл ще ме представя без значение, че съм на коренно противоположното мнение от него. Кой е манипулаторът в случая? Не ми отговаряй, то се вижда и с просто око.
                          Тишо, аз не защитавам никого, а изказвам собственото си мнение. И не мога да се съглася 2-3 души тук, пък и в други теми, да издигат лозунги от името на всички. Ясно е, поне за мен( видях с очите си) че огромното замърсяване идва от къмпиращите навсякъде около язовира. Затов съм и съгласен с Дулен за някои неща. Но хвърлянето на обвинения на масата трябва да става обосновано. Тук някои се палят кой какъв бизнес щял да прави. ОК, нека се извадят факти, да се сигнализират държавните институции и да се действа. Но без факти и с крайни изказвания нещата стават малко странни. Един ми говори от името на 104 души, друг обяснява какъв хотел щял дя се строи, трети разправя за някакви бариери и кой щял да минава пред тях. Предполагам и ти тук не виждаш факти. Та затова продължавам да чакам. Но стотиците огнища около язовира, тоновете отпадъци, пръснатите навсякъде тоалетни хартии и фекалии, гърмящата чалга, кубиците нарязани дърва ги видях с очите си август 2008, преди какъвто и да било фест. Сигурно пишещите от името на къмпингуващите са хора съвестни, но хилядите им последователи не са и това е доста по- важен проблем от шумовото замърсяване за 2 вечери. Да, и то е вредно и ме вбесява, но консервите на дъното до брега още повече.
                          Аз считам за уместно трите защитени местности да останат чисти, без никакви хора и къмпиращи, като горските незабавно и безцеремонно разкарват всеки от там, а на останалите места да се въведе строг ред( както е предложил Дулен) и който не го спазва, да отнася солени глоби. Да се плащат такси, с които да се осигурат контейнери и регулярно сметоизвозване, а всяка изхвърлена хартийка да носи глоба. Феста да бъде някъде другаде или да бъде трансформиран извън защитената местност. Да има място, от което да се вземат каяци или колела под наем, но този бизнес да дава средства за почистване и охрана. И най вече шум да няма, нито чалга, нито техно.
                          И накрая моля и теб, и още няколко пишещи - не лепвайте на тоя или оня етикет, дайте факти, пък всеки сам ще прецени. От безпочвена( а от някои и високопарна) риторика няма смисъл. Градивни и конкретни предложения, а не кавги, могат да помогнат на язовира и околността. А това, което явно притеснява Ник, пък и мен, е че има хора, които пишат само в тази тема, защитават правото си на къмпиране и някак си се асоцират с Форума. С теб сме спорили, писали и говорили тук бая години без да сме се видели лице в лице, но за тях не знам нищо освен написаното тук и е нормално да се запитам те за Природата ли се борят( защото ги няма в други екологични теми) или за собственото си спокойно и неангажирано с нищо къмпиране на язовира по собсвени правила.
                          А по отношение на твоето мнение и дали то трябва да бъде представлявано или не от Форума, има начини това да се регулира по определен ред. Модератор си, четеш и на недостъпни за обикновенния потребител места, ако има нещо неясно, Венци е насреща.
                          Последно редактирано от zzlatev; 22-10-09, 21:05.
                          www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

• До: Съгласни ли сте с мероприятия, като "Бегликафест" в защитени природни територии?

Факти, казваш. Това признава ли се за факт?
                            Прикачени файлове

Коментар

• До: Съгласни ли сте с мероприятия, като "Бегликафест" в защитени природни територии?

Ето това, Злати, са сериозни приказки! Подкрепям такова отношение.
                              Мога да отговоря на въпроса ти защо хората се палят - защото мафиотските структури и дребнопрестъпен начин на мислене и действие на маса хора у нас ражда такава стратегия - тихомълком се настанява някой някъде, замазва очите на останалите със сладки приказчици, на които никой здравомислещ човек не би се хванал и разчитат на личната ангажираност на всеки в собственото му оцеляване, за да не вземе отношение. Издебва се удобна пролука в ситуацията и закона и не щеш ли - статуквото е изведнъж променено - в нечия частна полза. Другите - да .... супата!
                              Ето от този маниер, от който здраво ни е писнало, пищим и се оплакваме сега, преди да се е случило каквото има да се случва. Слава богу, пишещите тук сме поне средно интелигентни хора и разни дрън-дрън-яреници за глухари и прочее захаросани приказки само ни изпълват с изумление от човешката наивност и нахалство!
                              Вече няколко човека в тази тема резюмирахме действително нужните мерки за устойчивото развитие на територията. И те не включват никакви фести, строителство и вихрене на диви маси хора из района.
                              Ако искаме да бъдем последователно конструктивни, обаче, да се спрем на набелязаните мерки и да изработим план на действие, за да защитим реално тази местност. Да договорим по подходящ начин с отговарящите за тази територия организации как да бъде осигурено опазването на защитените зони, кой се наема да отговаря за това и какви санкции ще се налагат на нарушителите.
                              Наясно съм, че за целта е нужно да се преговаря с държавни структури на няколко нива (няма да ги изброявам в момента), някои от които вероятно нямат интерес това да стане, затова ще се наложи да бъдем доста настоятелни.
                              НО! От чесане на езици определено няма НИКАКВА полза, дано поне това е ясно.
                              НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
                              Omnia vincit amor !

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
                                Факти, казваш. Това признава ли се за факт?
                                Факт е предложение за някаква среща преди година. А къде е проекта за хотели, бариери, бизнес и прочие? Аз знам със сигурност само за бъдещ ремон на една съществуваща дървена барака, а някои го превърнаха в 5 зведен хотел със 400 места Ще се маркира път за байкове, други вече сложиха бариери. Ето, и Петя го е казала, първо конкретни факти, после действия, а не приказки. Но действия, базирани на реалността, с мисъл само и единствено за Природата( не за купона на едни или спокойното къмпиране на други) и трезва оценка за случващото се. И задължително без лични нападки и претенции за представяне от името на тоя, оня или Форума като цяло( за последното си има начин и той е описан в Правилата като отделна тема - Как се прави мероприятие от името на Форума)
                                www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X