Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съгласни ли сте с мероприятия, като "Бегликафест" в защитени природни територии?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Почистване на язовир Голям Беглик

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
    .....Лично аз, ако се забрани дивото къмпиране, емигрирам. Ама това си е мой проблем. .....
    Пенчо напълно те разбирам. Аз също имам хубави спомени от В.Коларов от такъв вид почивка. Но отдавна.
    За добро или за зло светът се променя, дори и ние да си оставаме същите.
    О899 2б2 1З2

Коментар

Първоначално публикуван от Todor6104
      Пенчо, преди две седмици бях горе. Положението е отчайващо
      Лошо. Аз планирам от 10.07.10. Абе, ще чистим пак!
      Аз обикновено съм на 41.47.59.47 и 24.06.37.86

Коментар

Пенчо, много хубаво място, но е почти винаги заето. Тая година нивото беше много високо и там беше наводнено. Освен това не може да се стигне с каравана.

Коментар

Първоначално публикуван от Todor6104 Преглед на мнение
          Пенчо, много хубаво място, но е почти винаги заето. Тая година нивото беше много високо и там беше наводнено. Освен това не може да се стигне с каравана.
          Е да де , за това си купих спортиджа. Обикновено ние го заемаме. И наблюдателницата е работа на колегата, както и мостиците и от ляво и от дясно.
          Това му е хубавото, че малко хора се навиват да са наоколо, особено ако е влажно.

Коментар

Първоначално публикуван от Dulen Преглед на мнение
            Уважаеми zzlatev,
            Учуди ме малко Вашето обръщение към мен, но аз не се обиждам, щото смятам че всеки от нас има право на собственото си мнение, па макар да и не хареса на другите... Както не се обидих че ме нарекоха манипулатор, така няма да ме обиди ни това че Вие моето писане не смятате за обикновено човешко мнение а за излиянията.
            Досега никога не съм възразявал на ничие мнени, различно от моето, но когато споменавата уважаван тук човек и намеквате разни неща, считам това за нередно.

[/QUOTE]Няма да споря с никого, и извинявам се ако сам някого обидил или унизил по който и да е начин.
            Бих искал само да напиша няколко изречения, за да няма спекулации защо пиша тук и какви са ми виждания, Вие ако смятате че нарушавам правила, изтрийте и това мнение както ми беше изтрито няколко последни[/QUOTE]

Откакто темата се премести в нов раздел, аз нямам Модератроски права, а и преди не съм изтрил нищо, освен ако не съдържа обиди или безмислени пиянски излияния, които са спам за темата.

[/QUOTE]- Нямам нищо против Байкерия и нейните членове. Изключително уважавам труд на тези млади хора и им свалям шапка за всичко което правят за да природа в БГ остане такова каквато си е - красива и уникална.

- Абсолютно съм против всякакви масови мероприятия който се организират в природа ( В случая фестивала който организира Байкерия вече два пъти на Коларов ), както и каквито и да е застроявания или "облагородявания" на дива природа. Мисля че достатъчно написах за що е така и няма нужда да се повтарям.

- На местата където почивам почиствам и когато пристигам и когато заминавам. Боклуци който не могат да бъдат изгорени нося с себе си до контейнери или места предвидени за тях. Никога не съм отказал да платя такса за къмпинг. Не съм отказал ни да платя дърва по цените определени от Горско стопанство (пример: тази година 17 лева за кубик на Коларов, миналата година 14 лева на Доспат ). Никога не съм отрязал където и да е на къмпинг зелено или младо дърво. Зад себе съм оставил няколко направени тоалетни, щото смятам че могат да бъдат ползвани и от другите хора след нас.

- Лют противник съм на "пишман почиващи" който идват унищожават всичко около себе си и оставят тонове боклуци след себе си. С тях се борим години на ред на какви ли не места, но за сега нямам "победа". Обикновено събирам след тях което мога, почиствам и носим на регламентирани места...

- Смятам че е изключително грешен подход да се забранява достъп или лагеруване на Коларов, за да се реши проблем с боклуци. Проблем с чистота на Коларов може да бъде лесно решен с няколко мерки:

1. Въвеждане на такса за престой.
            То ще откаже поне 50% от сегашните посетител който идват на безплатно за да си правят какво си искат, включително и да тормозят другите около тях. Събраните пари трябва да се инвестират само и единствено в контейнери за боклуци и тяхното извозване, и в никакъв случай не трябва да се инвестират в строеж на каквото и да е, включително и на пейки, маси , ...
            2. Въвеждане на такси за ползване на дървесина.
            То ще откаже още поне 30 % "посетители", който на Коларов идват за да безплатно режат и строят каквото им хрумне на ум. Забрана на огнища няма да донесе нищо, щото огньове е винаги имало и ще ги има пак, но ако се плаща, няма да има поне 70% от тях.
            3. Въвеждане на глоби за замърсяване и хвърляне на боклуци.
            4. Забрана на каквито и да е масови или организирани мероприятия.
            3. Забрана на каквото и да е строителство или облагородяване на региона.

Благодаря за внимание,
            С уважение
            Душко[/QUOTE]

А с удебелените в черно предложения съм 100% съгласен и съм готов да отделя време и усилия да станат реалност.
            LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
            www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение

А с удебелените в черно предложения съм 100% съгласен и съм готов да отделя време и усилия да станат реалност.
              Благодаря.

Дано да има още съгласни, особено с точки:

4. Забрана на каквито и да е масови или организирани мероприятия.
              5. Забрана на каквото и да е строителство или облагородяване на региона.
              За съжаление, положение на всички места където хора идват на почивка е почти плачевно... То не е само случай на Коларов. Същото е и на Широка Поляна, Доспат, Рила, ... И честно казано не знам какво да се направи друго освен това което предложих...
              Остава май да чистим и убеждаваме хора че това което правят не е редно. обаче: Как да убедиш една млада майка, която в парка до ритуална зала на Хиподрума хвърля памперси в храсти, въпреки че има кофи на десет крачки, да не хвърля боклуци в Родопи? Как да убедиш млади хора седящи в кафенето, което има две тоалетни, да не водят деца зад дървета, на 10-15 метра от маси да пишкат и акат, а да ги заведат в тоалетна? Как да убедя съседи от мой блок да не хвърлят боклуци от балкона? ... Всичко това което гледаме по градове - няма как да не видим и в природа...
              Все пак се надявам че има надежда. Малко закони и малко съвест и ще стане.
              Последно редактирано от Dulen; 21-10-09, 23:31.

Коментар

Първоначално публикуван от Dulen Преглед на мнение
                Благодаря.
                ..........
                Остава май да чистим и убеждаваме хора че това което правят не е редно. обаче: ........ Малко закони и малко съвест и ще стане.
                Къде се присламчи сега и ти към чистещите?

Колега ти не си участвувал в нито една акция заедно с форума - нали съм ясен ?
                Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение

Господин Николов,
                  Чистим след себе си и след другите, ако има нужда, на места където ходя. С това не се хвалим, правим го за собствено удобство и по собствена съвест и не ми трябват похвали или награди за това. Правим го от кеф или нужда... И никога не се присламчвам към никога. Мога да го правим и сам или с семейството си. Все има резултат
                  Някъде да съм писал за Вашите акции по почистване (или форумски форумски ) или че съм участвал в тях, или да съм се хвалил с такива неща? Нещо не Ви разбрах? На всички форуми, па и тук, пиша само и единствено от собственото си име, така че всичко написано е само и единствено моето лично мнение, начин на живот и възпитание...
                  Всичко най добро от мен,
                  Душко
                  Последно редактирано от Dulen; 22-10-09, 00:10.

Коментар

Ха, ха, ха. Добре, бе...

Значи поддържането на природата е прерогатив на форумните мероприятия? И аз не съм участвал в "нито една акция заедно с форума", а след твоите думи се убеждавам, че правилно страня от такива прояви. Ето, че всичко си дойде на мястото, т.е. опорочи. Организираното чистене излиза, че покрива спектъра от задоволяване на лична или групова суета до опити за узурпиране на квото може или квот` дадЪт.

Лично аз също чистя - винаги след мен и при възможност след тъпаци, въпреки че без превенция работата е обречена. Нито се кича с това, нито го разбирам като нещо изключително, най-малкото даващо ми някаква по-висша позиция спрямо "нечистещите заедно с мен".

Напълно закономерно сте се сдушили с юнаците от т.нар. Байкария, явно на "ценностна основа". Ама то си требе и нещо по-така, за да се усетите каква вреда ви носят пристрастията ви и как си демаскирате истинските мотиви за "културно масовите мероприятия".
                    Последно редактирано от Obersturmbahnfuehrer; 22-10-09, 09:15.

Коментар

Първоначално публикуван от Obersturmbahnfuehrer Преглед на мнение
                      ....Напълно закономерно сте се сдушили с юнаците от т.нар. Байкария, явно на "ценностна основа". Ама то си требе и нещо по-така, за да се усетите каква вреда ви носят пристрастията ви и как си демаскирате истинските мотиви за "културно масовите мероприятия".
                      Обер,
                      дай да не се обиждаме на множествено число братко...!
                      Зад думите на Ник Николов си стои само той,
                      може би "ръководството" и тия 30 човека,
                      гласували "ЗА" в анкетата.
                      Обикновените "дизайнери"(104 броя),
                      сме мнозинство все още,
                      пък макар и бити "дизайнери"...!
                      Последно редактирано от Тони Груев(GAD/dag); 22-10-09, 11:05.

Коментар

Първоначално публикуван от Obersturmbahnfuehrer Преглед на мнение
                        ......

Напълно закономерно сте се сдушили с юнаците от т.нар. Байкария, явно на "ценностна основа". Ама то си требе и нещо по-така, за да се усетите каква вреда ви носят пристрастията ви и как си демаскирате истинските мотиви за "културно масовите мероприятия".
                        Какво значи " сдушили " ?
                        Ако имаш в предвид, че сме чистили рамо до рамо в октомврииския проливен дъжд на Рилските езера, подгизнали и мокри в мъглата, но щастливи от това което правим - да сдушили сме се !

Много съжалявам, че всяка една благотворителна акция на форума се опорочава от черногледи мнения.
                        Но това са правилата на форума с които съм се съгласил и които одобрявам!
                        Да всеки новозаписал се във форума , може да напише няколко лъжи и да настрои колеги в една или друга посока, зависи от мирогледа им.

Когато човек е склонен да тъси "мръсничкото", във всеки един успех на другите, той с охота се нахвърля, на всяка клевета.
                        Склонен съм да понеса ровене в мрисно бельо, щом някому е необходимо.
                        По добре толерантност към всички мнения отколкото липса на мнения, поради нетолерантност.

Ако някой си направи труда да прочете цялата тема, ще види, че ние екоактивистите от offroad-bilgaria.com направихме едно успешно пролетно почистване с колегите от Байкария. След това в началото на лятото новозаписали участници в форума, от първите си мнения, изопачиха фактите и успяха да ни настроят против мероприятие на Байкария. Аз също бях от "навитите, като пружинена кукла", но опитът ми подсказа, че трябва да отида и да видя с очите си . Отидохме трима колеги, заснехме репортаж и в нас се промъкна съмнение, че сме били нахъсени в неправилна посока. Това което видяха очите ни и обективите, говореше точно обратното : Крадеца вика - Дръжте крадеца.
                        След това отидохме на самото мероприятие - наблюдавахме , заснемахме, разбрахме какви са интересите на всички в района.
                        Още повече, разбрахме, че 30 000 младежи, които карат планински велосипеди, имат точно същите разбирания за чистота на природата, както и екоактивистите от нашия форум. Последвалите безвъзмездни съвместни акции ни убедиха в това.
                        Ето колеги от Байкария в акциите на форума.

на язовира

Има участие на група от Байкарияи в почистването на Рила.

Мислите ли след това, че е разумно поради демократичните правила на форума, да оставям някой да ги клевети открито в този форум ?

Не ще продължавам да оборвам кампаниите за злепоставяне на тези хора, защото вярвам в приятелите си.
                        И никога не ги изоставям.

P.S. Замислете се , дали някой умишлено не иска да скара форум оffroad-bulgaria.com с bikearеa и нейните многобройни членове
                        и какви са целите му ?
                        Последно редактирано от Nik Nikolov; 22-10-09, 12:44.
                        Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Айде, пак показност... Не мисли, че другите са прости и не знаят "как се правят тези неща". За демонстративни акции с цел трупане на точки пред съответните институции или изпълняване на изисквания по програма винаги ще се намерят ентусиасти за калабалъка, което да бъде надлежно документирано и прикрепено където трябва, така че не ни ги пробутвай тези...

По замисъл, мероприятието е изцяло комерсиално и фестивално ориентирано, а не екологично, пък по реализация - хептен. Дали за парлама ще е някъв фазан или сладководен делфин - все тая. Това са реквизити по реализацията на такива проекти.

Разбирам опитите ти да замазваш след последната арогантна нападка към "нововлязлия тук, който може да напише няколко лъжи и да настрои колеги в една или друга посока", обаче проблемът е, че и други четат. Има опасност на някой от тях да бъде достигнат прагът на търпимост, а отвъд него може да си отвори устата за разни детайли по самото зараждане на този фестивал и после да се чудите ква стана.

Имам едно съществено питане, по което явно има нужда от еднозначност, поради периодични намеци - това твои частни мнения ли са или зад тях стои нещо като комитет или да го завоалираме - виднифигури от форумния живот?

Иначе, интересът някой да скара форума с т.нар. байкария е доста абстрактен за разлика от обратния.

Коментар

.....Мислите ли след това, че е разумно поради демократичните правила на форума, да оставям някой да ги клевети открито в този форум ?

P.S. Замислете се , дали някой умишлено не иска да скара форум оffroad-bulgariq.com с bykearеa и нейните многобройни членове
                            и какви са целите му ?
                            То почна да става смешно....

И кое точно е клевета?!?!
                            Че имат финансови интереси,
                            че ще правят "Горски център"(хотел),
                            че таксите ще минават през тях...?!?!?!

Да, някой много иска да ни скара,
                            но не с "Байкария", а помежду ни, което е факт.
                            А кой чии интереси отстоява
                            и какви амбиции го движат,
                            вече е видно и за децата.....

Коментар

Ник, бях на поляната след феста и видях как същите тези млади момичета от снимките обираха тоалетна хартия и превръзки с голи ръце. Парите не стигнаха ли да им купите поне по едни ръкавици? Използвате хубавите идеи за да накарате хората да работят за вас безплатно.

Коментар

Здравейте отново,

не си бях позволявал да пиша доста отдавна, просто чаках развитие по темата и то очакваното развитие по темата, а именно приватизацията на местноста "Чатъма" от въпросното сдружение! И понеже направих един разчет по отношение на печалбите на въпросното "сдружение" в предишно мое мнение от тоз форум, смятам, че именно с парите изкарани от двете мероприятия сега тече приватизацията на местността "Чатъма" където въпросната "Бандерия" иска да си направи постоянна бойна квартира добре завоалирана за "добри намерения" сещате ли се за "добрите намерения" и ада !

Сега на г-н Николов мога да отговоря, че не искам да скарам никого с никого (освен власта с "Бандерия") сигнали ще подавам към властта и ще се възползвам по всякакъв начин от познанствата ми да попреча на тези вандалски прояви към природата ( не е ли парадокс как чрез организиране на два фестивала на територията на "Чатъма" със същите изкарани средства ще се унищожи точно тази местност от която са изкарани тези средства)!

Г-н Николов, форумите не са ничия собственост те са обществени и от тази гледна точка форумите не са физически или юридически лица та да бъдат скравани или сдобрявани с който и да е! Форумите (демократичните) са места където хората да мога спокойно да изказват мнението си и, ако някой от администраторите смята, че след като нямаме джипове не може или нямаме право на глас моля нека ни изтрие мненията ( това обаче няма да промени нищо), за съжаление вие се изпуснахте и от тук нататък аз ви смятам за съпричастен ВАС, не форума, към това престъпление към природата и в частност към м-тта "Чатъма"!

Между другото имам джип, много от вас ме познават

с уважение

Б. Стоянов

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X