Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съгласни ли сте с мероприятия, като "Бегликафест" в защитени природни територии?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Почистване на язовир Голям Беглик

Здравейте,
    Ние сме тук от Петък (Жоро тримата, Ник Николов и Станко). Заснемаме събитията на феста през около 2 часа. Имаме документирана обстановката както през деня, така и в 2 и 4 през нощта. Натрупали сме няколко хиляди снимки. Току що приключи почистването на видимата част на феста (поляните за сцена и къмпингуване). Ние смятаме нашата задача за свършена и потегляме за София. От почистването на феста остава почистване на околните гори, което продължава интензивно. Публикувавм няколко снимки от ситуацията преди два часа:

Снимка от поляната, на която беше сцената. Основоата на сцената ще се демонтира заедно с работниците от горското, тъй като сврзващите елементи са техни.

Част от действията по прибиране на инвентара.

Освен наблюдение на събитието ние показахме и част от нашата дейност като еко активисти в offroad-bulgaria.com. С гордост трябва да отбележим че нашия шанд беше най-добре екипиран с около 45 кв.м. покрита изложбена площ, маси, пейки и столове. Бяхме съоръжени с автономно захранване, 42 инчов телевизор за прожекция, 5 лаптопа и 4 фотоапарата.

На феста взеха уастие следните екологични организации:
    Освен сдружение Байкария като организатор взеха участие още коалиция "За да остане природа в България", еко сдружението "За земята", Зелени Балкани, Селище зелено училище, Българска фондация за биоразнообразие , от организациите занимаващи се със спорт бяха Къщата за книги и приключения, известна като БАХ. Също така и неправителствената организация "Лети независомо", сдружение Тринога, както и екоактивисти от други страни.

Ще публикуваме окончателната ни оценка след подробен репортаж, но преките ни вшечатления са коренно различни от изказаните до момента.
    Последно редактирано от Георги-trimata; 11-08-09, 11:44.
    Георги Гатев

Коментар

Първоначално публикуван от Георги-trimata Преглед на мнение
      ....както и екоактивисти от други страни.
      И какво продаваха тия "екоактивисти" на техният щанд?!

Коментар

Първоначално публикуван от dag Преглед на мнение
        И какво продаваха тия "екоактивисти" на техният щанд?!
        Екологично активизиращи неща

Коментар

Не ми се искаше да пиша повече тук основно заради мнението на dag, че съм вътре в нещата. От там на сетне постовете ми едва ли имат стойност на обективни. Всъщност dag е прав, вътре съм до толкова, че Васил ми е приятел от много години, още от преди времето когато тръгвайки на студентска бригада в САЩ той си беше подготвил картички с красотите на България за да ги раздава там. За съжаление не успях да посетя нито миналогодишния нито тазгодишния фестивал и нямам реално мнение по повечето въпроси. Провокиран съм пак да пиша от грубите изказвания насочен към хора, които познавам. Били наркомани, продавали природата на България не можели да говорят щото са малоумни и др.
          Ще минат още няколко дни след фестивала и предполагам ще се види дали на мястото е предизвикана екокатастрофа или е по-чисто от колкото преди това. Организаторите според мен не са толкова дрогирани и прости колкото „каймака на обществото” твърди и ще се защитят от нападките тук ако сметнат за необходимо.
          Възможно ли е след като има толкова активни противници на феста, които искат отговори на толкова много въпроси те да отговорят на няколко.

-Според вас как един толкова силен аргумент против екологията като сниманата рампа за скокове, за 5 дни разрушава околната среда? И може би едно бързо сравнение на ужасната рампа с прекрасна каравана, в която дори и да се сменят пребиваващите престоява там цяло лято?

-Посетих линка към фейсбук изпратен от Dulen. Виждам, че там има пуснати няколко снимки с изхвърлени в язовира отпадъци като на сметище. Под тях има въздействащ надпис: „Ето какво е останало след миналогодишния фест!!!” Въпросът ми е къде точно на мястото на провеждане на миналогодишния фест е снимано това? Аз бях там след феста и не видях подобно нещо. Явно не съм се разхождал на същото място!? Надявам се, че тези снимки не са поставени просто с цел манипулация на хората, понеже явно имат ефект!

-Господин Цанко, боклуците доста постове назад е написано кой ще събира. Просто прочетете!
          Цитат:„Повечето бяха стопаджий по на няма и 20 години, дето едвали са виждали кофа за боклук.” Бихте ли обяснили каква е връзката с възрастта на хората и начина, по който се придвижват с кофата за боклук?

-Някой прави ли тестове за наркотици там? Мероприятието беше обявено за „дрога фест”. Явно присъствалите имат доста набито око. Дрогата е сериозен проблем в днешно време и със сигурност е имало хора, които пушат трева или пият, но нито в градовете нито в гората някой контролира това. Интересно ми е дали сте виждали статистиката колко от учениците са пушили трева. Това са вашите деца но явно след като не се е случило на лошия фест и не ги виждате всичко е на ред.

-boyko100 вие явно сте подкупвали горски и общинари след като сте сигурен, че няма начин да се разбереш с тях без пари. Хареса ми и сметката която сте пуснали. Бихте ли направили една малко по детайлна разбивка, сигурен съм, че организаторите на феста има доста да научат за минимизиране на разходите. Предполагам сте организирали подобни мероприятия, имате необходимото образование и не черпите информацията си само от вестник „Строго секретно”!

Коментар

Уважаеми mitkos,
            Преди всичко друго искам да изразя моето възхищение от Вашият пост, в който защитавате човек който познавате и който ви е приятел. Това е нещо много ценно, може би най ценно за мен и на истина съм възхитен че между млади хора в БГ още съществува истинско приятелство и сърце да се приятел защити публично. На истина евала.
            Вашият приятел Васил съм запознал на язовира, и след запознанство написах няколко думи за него. Няма смисъла да ги цитирам, върнете се няколко поста на зад - там са. Аз против него нямам абсолютно нищо, нито имам нищо против "фестивала", и за кой знае кой път повтарям: имам против място на което се провежда! Смятам че не е ОК да повтарям пак написано, достатъчно аргументи написах защо е така.
            Сега искам да обърна внимание на вашите въпроси за който смятам че са изпратени към мен:

-Според вас как един толкова силен аргумент против екологията като сниманата рампа за скокове, за 5 дни разрушава околната среда? И може би едно бързо сравнение на ужасната рампа с прекрасна каравана, в която дори и да се сменят пребиваващите престоява там цяло лято?
            -А Вие смятате ли че това съоръжение се вписва в природа около него и да ли е място на тонове стоманени тръби на родопските язовири?
            -Къде са хора който почиваха на мястото къде е съоръжение и защо заминаха?
            -Имаха ли спасители за хора който скачаха от това скеле?
            -След като каравани плащат такси за престой на тази местност ( взимат ги горски с квитанция) смятате ли че са неправомерно там?

Посетих линка към фейсбук изпратен от Dulen. Виждам, че там има пуснати няколко снимки с изхвърлени в язовира отпадъци като на сметище. Под тях има въздействащ надпис: „Ето какво е останало след миналогодишния фест!!!” Въпросът ми е къде точно на мястото на провеждане на миналогодишния фест е снимано това? Аз бях там след феста и не видях подобно нещо. Явно не съм се разхождал на същото място!? Надявам се, че тези снимки не са поставени просто с цел манипулация на хората, понеже явно имат ефект!
            -Къде видяхте че на въпросният линк снимките са поставени от мен?
            -Цитирайте къде моите постове манипулират хора или къде в тях има фалшива информация?

Другите въпроси не смятам да ги анализирам, щото са съвсем произволно зададени. Единствено ми стана смешно написано към boyko100, щото го познавам и знам що за тесто е - един истински Българин милеещ за собствената родина.

mitkos, аз съм сигурен че твой приятел и компания ще изчистят боклуци останали зад "фестивала", но няма да изчистят петно останало след мероприятие. И нека да е това петно само на изгонените почиващи ( на което бях свидетел) и това ще е достатъчно.
            И да попитам още нещо: беше ли приватизиран язовир временно, след като се плащаха билети за да може да се мине по черният път около него?
            Последно редактирано от Dulen; 11-08-09, 17:19.

Коментар

Уважаеми колеги, много моля всички да успокоите тона и внимателно да се вслушвате в думите на събеседниците. Освен това, държа да напомня, че там на място са присъствали трима участници оттук, които ще направят точен, адекватен и прецизен анализ, на всичко което е станало..., бъдете съвсем сигурни...! Тъй че моля да изчакаме тяхното становище, защото всичко друго написано от хора, които нито си били, нито са чули, нито видели, много ми напомня на типичните "бистрения" на политика...

Аз лично ще имам мнение едва след като прочета какво точно и как е станало!
              VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                Уважаеми колеги, много моля всички да успокоите тона и внимателно да се вслушвате в думите на събеседниците. Освен това, държа да напомня, че там на място са присъствали трима участници оттук, които ще направят точен, адекватен и прецизен анализ, на всичко което е станало..., бъдете съвсем сигурни...! Тъй че моля да изчакаме тяхното становище, защото всичко друго написано от хора, които нито си били, нито са чули, нито видели, много ми напомня на типичните "бистрения" на политика...

Ами чакаме, какво друго да правим?
                Добре,че се върнах от там на първи Август. Не че съм против да се правят събори и фестове, ама там е все още дива природа. Според мен всеки излишен шум и е в повече.
                Още веднъж се извинявам, че не успях да участвам в предишното почистване, но мисля, че успяме да си наваксаме самосиндикално с комшиите и колегите.

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение

С уважение към форума и хора който го поддържат, това написано ми малко звучи в стила: " Там има нашите хора и какво кажат така си е!" Изключително много ще ми е приятно да прочета мнение на тези хора, с огромно уважение към техният труд и обективността.
                  Въпреки това смятам че лично аз не бистря политика а си казвам онова което видях и миналата и тая година. Казано винаги мога да подкрепя и с снимки и с свидетели, така че смятам че пиша истина и не правим нищо нередно. Ако смятате че не ми е място на Вашият форум, спокойно може да ме отстраните - нито ще се обидим нито ще ми е криво.

Коментар

Уважаеми колега, тук не отстраняваме някой защото не е на моето мнение например... Но се стараем да бъде обективни и безпристрастни, когато пишем и още повече даваме оценки. Не случайно там са отишли трима участника и то повече от уважавани, за чиято обективност и безпристрастност съм готов да си заложа името! Дори само мнението на един човек не може да е 100% обективно и затова са трима! И след като прочетем какво точно и защо е ставало, ще можем и да сме наясно..., както и да сме сигурни, че постъпваме обективно и справедливо!
                    VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Dulen Преглед на мнение
                      ... " Там има нашите хора и какво кажат така си е!"... Ако смятате че не ми е място на Вашият форум, спокойно може да ме отстраните - нито ще се обидим нито ще ми е криво...
                      Хората там се ползват с неограниченото доверие на повечето участници тук, доказали са се в множество мероприятия като безкомпромисни и безпристрастни към всичко и аз им вяравам на 100%. Нека изчакаме какво ще кажат и покажат и бъдете убеден че то ще е наистина вярно и точно, без пристрастия. Ако Вие не вярвате на хора, които не познавате и още преди да са казали и показали какво са видели подлагате мнеието им на съмнение, това е Ваш проблем. На мен малко ми изглежда параноично и некоректно.
                      По отношение на писането тук, то е за всеки, който иска. Вашето място е гарантирано, докато спазвате правилата и винаги сте добре дошъл. Но тук добре се приемат обосновани и коректни мнения. Съжденията, базирани на пристрастни оценки без факти са неприемливи. Така че с удоволствие и аз ще чета Вашите мнения и ще се вслушвам в тях, но недейте изпада малко в конфликт, който не съществува. Повтарям, тук ценим факти, снимки, информация от проверени и доказани хора. Давайте кокретни неща или изчакайте другите да покажат. Като видим, сами ще преценим. И Вашето мнение също ще бъде ценно и взето под внимание, когато се базира на факти.
                      ПП писали сме с Венци едновременно
                      LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                      www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Първоначално публикуван от mitkos Преглед на мнение
                        Не ми се искаше да пиша повече тук основно заради мнението на dag, че съм вътре в нещата. От там на сетне постовете ми едва ли имат стойност на обективни. ...
                        Аз те познавам от пейнтбол войните като точен човек, и други хора те помнят. Пиши спокойно каквото прецениш, точната и коректна информация винаги е добре дошла. Кой какво твърди е негов проблем и не виждам смисъл да му обръщащ внимание, но още едно обективно мнение ще поразбули още от нещата около Феста. Така че пиши, важно е за темата.
                        LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                        www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Уважаеми Венцислав Петров, благодаря за отговор. Аз почнах да пиша на този форум щото смятам че тук се събират хора обичащи природа и България и преди всичко друго щото този форум смятам за не пристрастен и обективен.
                          Което с касае до репортаж на уважаеми колеги, ни най малко не се съмнявам че ще има обективен и детайлен и аз го чакам с нетърпение. Единствено което смятам е че колкото човека толкос и мнения и никога не е зле да се каже и как нещата изглеждат и от другата страна...

Уважаеми zzlatev и на Вас съм благодарен за отговор. Няма нужда да се повтарям, написах отговор на мнение което сте писали по същото време с Г. Петров. Както написах вече, ни най малко не се съмнявам в коректно и обективно мнение на Вашите колеги който са на място, но пак смятам че е добре да се каже от всеки един човек какво мисли, па нека аргументи да бъдат онова което е решаващо за решение. Аз в предходни постове написах и не бягам от написано, че за мен не беше ОК че същите господа при взимане на предишното интервю не взеха и мнение на хора почиващи на това място, а направиха интервю само с Васил. Смятам че и другата страна имаше какво да каже и то с аргументи. Това не го казвам в обиден контекст, а както една приятелска забележка и нищо повече.
                          С моето писание не смятам че изпадам в конфликт или съм в параноя ( както Вие намекнахте). Просто съм обиден както и много хора почиващи години на ред на тези места а които тази година бяхме на супер "културен" начин изгонени от там. Искам да подчертая че аз нямам нито къмпер, нито каравана, нито запазено място, почивам на палатка и се настанявам там където има място и където преди настаняване винаги попитам комшии: "Извинявайте, може ли да се настаним тук, ако не ви пречим". И никога до сега не съм отишал до някого след настаняване и казал: Извинявайте, вие може да останете тук, но тези дни до вас ще се настани 400-500 човека, който са много добри, но ние не носим отговорност за техните действия...
                          Да не бъде че казвам небивалици, два дни преди мероприятие поканихме Васил в нашият лагер за маса на чаша бира и най коректно говорихме с него (за маса бяхме: Васил, аз, Тошко од Пловдив и Драго от Кърджали) .Писах вече за това няколко поста назад, ако лъжа за нещо нека да се напише ясно и точно - ще се извиня на всички и ще се заврем в ...

Няма значение, де ...
                          Да не бъде че само пиша небивалици, пускам няколко фотографии направени два три дни преди този джангър. Всеки да си прави изводи...

Всичките снимки са направени два три дни по рано, на централна поляна където беше мероприятие. Сами си правите изводи колко мръсотия имаше изоставено то почиващите и що ли тези хора с палатки и каравани внезапно тръгнаха ...
                          Последно редактирано от Dulen; 11-08-09, 20:14.

Коментар

Най после успяхме да се приберем. след демонтаж на щанда, под проливен дъжд и финални снимки, на място за лагеруване БЕТА.
                            Намерихме само два празни найлонови плика, които пунктуално заснехме и прибрахме .
                            Репортажа ще започнем , малко по късничко тази вечер, като ще се стремим, максимално бързо, да публикуваме всичко.
                            Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Още от сега искам да подчертая, че сме твърдо решени да не вменяваме мнения, а да побликуваме само факти с минимални коментари.
                              Така, че ако някой очаква , анатеми или славословия, нека си легне на време.
                              Такива просто няма да има.
                              Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от mitkos Преглед на мнение
                                -boyko100 вие явно сте подкупвали горски и общинари след като сте сигурен, че няма начин да се разбереш с тях без пари. Хареса ми и сметката която сте пуснали. Бихте ли направили една малко по детайлна разбивка, сигурен съм, че организаторите на феста има доста да научат за минимизиране на разходите. Предполагам сте организирали подобни мероприятия, имате необходимото образование и не черпите информацията си само от вестник „Строго секретно”!
                                Благодаря Ви за високата оценка която сте ми поставили във високопарният си пост, но ако се зачетете внимателно ще вникнете в думите които съм написал, а иронията която влагате с цел да ме обидите определено не постига целта си, също така определно и отговорно мога да заявя, че цялото мероприятие барабар с носещия картички ще бъде разследвано, колкото и каквото да се напише за "чистотата" и за "трезвеността" (алкохолна и наркотична) и др. подобни похвали, каквото и да напишат репортерите - пратенници на форума, моето мнение е, че подобно мероприятие на това място е недупостимо от екологична, етична и всякаква гледна точка, и аз лично ще бъда догодина инициатор по всякакви възможни начини вкл. и живи вериги да направим всичко възможно да не се провежда това "мероприятие" повече ТАМ, както си личи и по анкетата пусната тук повече от 80% от хората са против този "фест" и все си мисля, че повече хора ще подкрепят този протест!
                                Последно редактирано от boyko100; 11-08-09, 23:07.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X