Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Инструменти за домашен майстор - Лидл и други

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Другата седмица в Лидл ще има много аксесоари за правия шлайф. Някой ползвал ли е определен вид, че аз ползвам едни четки куча марка страхотни вибрации с тях? Дискове 125мм отново ще се запасявам то е ясно.
    "Няма как да обясниш нещо на човек, с когото ви делят два вагона книги!" Тодор Колев

Коментар

• mitko 53
      mitko 53 коментира
      Редактиране на коментар
      Купувах преди две години от тези розовите абразиви, над четвърта степен на оборотите почва сериозно да вибрира шлайфът с тях, та не са кой знае какво, но за тези пари толкова.

• travelling
      travelling коментира
      Редактиране на коментар
      Розовите са ужасно криви и понеже са твърди без диамантен изравнител са неизползваеми според мен. След рендосване с диамант работят.

• А как са "диамантените дискове", ако сте ползвали от предни продажби? Предстои ми рязане на фуги в бетон и разкрояване на гаранитогрес, та дали да ги заприходя?
    Бих бил благодарен и на мнение за сгъваемите стойки.

Коментар

• turtey
      turtey коментира
      Редактиране на коментар
      Аз купих една кутия диамантени. Не стават за чеп за зеле.

• Чавдар (V93)
      Чавдар (V93) коментира
      Редактиране на коментар
      Рязане на бетон без претенции за прецизност - ами реже

• turtey
      turtey коментира
      Редактиране на коментар
      Пробвах на мрамор и технически камък - пълна скръб.

• Благодаря!
    Не ми е за сефте, пък и си пазя инструментите. Да, ще го режа(греса) с малката макита, че е лекичка и добре ляга в ръката. Бройките са малко, та полека-лека и с внимание се надявам да не се изложа.
    Не те разбрах напълно, освен за бетон, препоръчваш ли дисковете и за греса? Вярно, че са на сектори и вероятно ще нащърбват, но пък малкия диск е гладък и трябва да се справи по-добре.

Коментар

• travelling
      travelling коментира
      Редактиране на коментар
      Купил си шлайф макита, колко лева е разликата между хубав диск и лидълския ? Да сложиш хубав консуматив на евтина машина е по-вероятно да свършиш работа от обратното. Ако са криви всичките на Чавдар може да се е паднал по-малко крив,на теб какъв ще се падне
      Това е магазин за цени, не за качество, при това цени с опашка 99 .
      Последно редактирано от travelling; 11-12-20, 01:36.

• Първоначално публикуван от гоше Преглед на мнение
    ...
    Не те разбрах напълно, освен за бетон, препоръчваш ли дисковете и за греса? Вярно, че са на сектори и вероятно ще нащърбват, но пък малкия диск е гладък и трябва да се справи по-добре.
    Нямам си толкова вяра, че да режа гранитогрес на ръка с флекс. Поради което не съм използвал диск от този тип, още по-малко парксайдски, за такива цели. Грес съм рязал с машина и диск специално за целта.
    Ние не сме неутрални!

Коментар

• То сегашния акъл ако го имах преди 15-ина години, щях да си взема машинка за мокро рязане и да я карам с дискове за целта. А то едно ремонтче уж за последно, друго, трето... и доста плочки ми минаха през ръцете. А сега захитрях и ако е нещо по-голямо си плащам като поп, но за по-малки площи на вилата се хващам(засега) .

Коментар

• Ползвам и аз машина с рязане във водна баня, но определено по щърби от ъглошлайф и диамантина за фаянс. В момента режа с ъглошлайфа и някаква полска диамантина, нещо вулкан беше, не си личи логото, за двадесетина лева, много съм доволен. После шлайфам среза с черечахи последователно Р50 и Р200. От лидълските комплекти за ъглошлайф мога да похваля подложката с велкро, много добре балансирана и не вибрира. Купувах някакви на Райдер,Ф115, нещо ужасно, на флекса му се развиха винтовете от вибрациите.

Коментар

• От Райдер може да използвате само сянката, и жицата, за канап. И на враг не пожелавам нищо.
          Камъни с флекс - все едно с каква машина - само ако верно знаеш за кво става дума, и ти тръгва ръката лесно. Иначе е лошо. Слабата машинка отива на буклука, силната те праща в Пирогов.

Коментар

• Kirilpm
            Kirilpm коментира
            Редактиране на коментар
            Минали са ми през ръцете сигурно десетина малки шлайфчета боклучави - райдер, айнхел, мухлер, грийн туулс, другите въобще не съм им запомнил имената.За парите си райдера е по-добър от айнхел и другите боклуци от бакалиите, но толкова.Иначе е боклук безобразен, старият ми елтос ги надживя всичките.Ползвах ги предимно за работа с телена четка тип камбана, понеже бие много и ми е жал да разбива лагерите на хубавите ми машинки.Единият изрони редукторната кутия, другите все ротори, за лежерна работа с тънък диск що годе стават.Сега имам два броя спарки, един бош, един ветерана на елтос и една макита, другото е на въздух.За изброените нищо лошо не мога да кажа, много работа са свършили, но макитата в сравнение с останалите е светлинни години напред.

• Кольо
            Кольо коментира
            Редактиране на коментар
            Пробвайте и Фейн.
            Страхотни машини са, да не кажа от най-висок клас. С такива работехме в Sunsystem, нищо друго не устисква на тамошния зор. Ни Бош, Ни Макита, Нито каквото и да е друго.
            Машинките топят диск след диск, след иск, след диск, и ако не им срежехме кабела с някой мантел паднал на ръб върху самия кабел-няма защо да ходят в работилницата. А виждаха наистина много работа.
            Ако някога ми потрябва наистина професионална машина-Фейн е марката.
            Засега се оправям за гаражна работа с каквото имам под ръка.

• Kirilpm
            Kirilpm коментира
            Редактиране на коментар
            Ако говорим за такова натоварване, за мен марката е флекс,мисля че и те като елка и ксерокс не се нуждаят от реклама.
            Иначе фейн,фестуул, девалт, милуоки, хилти, атлас копко, аег според мен все биха издържали, но както винаги хубавото и евтиното са на различни щандове.

• За стойките , пак да попитам. Няма значение за или против, все ще ми е от полза.
          Благодаря!

Коментар

• Здравейте, търся пистолет за горещ въздух от Лидъл. Във Варна някой ги е изкупил на едро. Лидъл правят инвентаризация и не изпращат.
            Молбата ми е, ако някой може да ми купи. Аз няма да остана длъжен. О899деветосем16О8 за връзка.
            Поздрави
            Последно редактирано от skitnik; 17-12-20, 14:09.
            I get High by going Down

Коментар

• I.Stoyanov
              I.Stoyanov коментира
              Редактиране на коментар
              0899014О8О, звънни като си там ако има, че съм поръчал на още 2-3 приятелчета да проверяват и просто да не стане дублаж!
              Искам 2 бр иначе за мен

• IvanIvanovi
              IvanIvanovi коментира
              Редактиране на коментар
              В лидъла на Алабин няма, момъкът каза че още сутринта са свършили ...... аз затова, в такива случаи се зареждам в 7 без 5 пред магазина.... Ето, отсега ви казвам, че другата събота ще има ударен винтовертот черната им серия - навийте си будилниците.

• skitnik
              skitnik коментира
              Редактиране на коментар
              Благодаря на всички отзовали се.

• Къф е тоз пистолет? Че не го виждам на сайта.
            довечера ще ходя, да хвърля едно око
            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

• IvanIvanovi
              IvanIvanovi коментира
              Редактиране на коментар
              няма го, даже и флекса го няма вече, но в брошурата ги има и двете

• turtey
              turtey коментира
              Редактиране на коментар
              Ясно, значи са ги прибрали и ги няма.

• На мен пък не ми е ясно защо трябва тези уреди да са точно от Лидл...
            Уреди с подобно качество и съответно подобна цена има на пазара колкото щеш.

За не знам си кой път се убеждавам, че това психологията е велика сила с огромни възможности.
            Има ли желание-има и начин!

Коментар

• IvanIvanovi
              IvanIvanovi коментира
              Редактиране на коментар
              не е само това, ето например сутринта си взех шлайфа и малко дискове за село, сканирах касовия бон и Йончев ми върна 25% още следобяд.

• I.Stoyanov
              I.Stoyanov коментира
              Редактиране на коментар
              я Я , не можах да схвана връщането на проценти от кого и за кого и в каква чест

• Кольо
              Кольо коментира
              Редактиране на коментар
              Иван бъзика Вени.
              И двамата са и прави и криви де.

• А пък аз нямам оплаквания от техните инструменти за сега поне.Не ги използвам по "варварски"начин разбира се,с нетърпение чакам ударния винтоверт другата седмица.За цената си е супер добре,работил съм няколко дни с такъв и си свърши работата безгрижно.

Коментар

• Кольо
              Кольо коментира
              Редактиране на коментар
              И аз имам две-три техни неща. Също нямам оплаквания, но и не ги експлостирам яко. Ако ги напъна както в някоя фирма в които съм работил-ще издъхнат за няколко дни.
              За гаражна употреба са си ОК.

• Манията е елементарно - реална гаранция плюс изкуствен дефицит.
            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

• Импакт драйверът Performance от събота май е единствената далавереста оферта от деветте машини Performance които пускат на запад. Тука , гледам само три ще пуснат, драйвъра, зегето и ударния винтоверт. Винтоверт е във версията с две батерии 2Ah ,бавно зарядно и някакви свредла,рулетка,макетен нож и прочие глупости, в Германия цената е сериозна. Аз чаках сабления трион, но виждам ще се размина и тази година. От другата седмица съм харесал стойката за бормашина(тази от 25лв), някой ползвал ли е подобна? Абсолютно същата(пак на kwb) я гледам в друг сайт за 34 лв.
              Последно редактирано от mitko 53; 17-12-20, 19:33.

Коментар

• mitko 53
                mitko 53 коментира
                Редактиране на коментар
                Чак толкоз точност не гоня, но понякога при дупчене на стена за винтове- шпилки, на око после шпилките седят накриво като ги завия в дюбелите. Предполагам отворът на гривната е стандарт за бормашини и перфоратори Ф43 мм.

• Lutchezar
                Lutchezar коментира
                Редактиране на коментар
                Ако аз си харесам нещо което не идва тук си го плащам с PayPal в немския лидъл и с Габко идва тук след около 10 дена. Ако толкова си му мераклия на сабления трион, си го поръчай, другото е да го дебнеш в Румънско когато го има или ако имаш хора които да ти го пратят като го купят и изпратят от другите онлайн магазин на Lidl.

• mitko 53
                mitko 53 коментира
                Редактиране на коментар
                Четох някъде че гаранцията не важи вече при нас за неща купени от Германия.

• На Лидал едно им е хубаво. Връщаш строшен и ти дават нов, без хиляди уговорки. Това докато е в гаранция, де.
              Аз така строших три къртача, ама на последния беше изтекла гаранцията.
              Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

• mitko 53
                mitko 53 коментира
                Редактиране на коментар
                Аз прецаках лазерния нивелир с кръстосани линии. След едномесечен престой ,онзи ден,ми го смениха с новия модел. Иначе и моят къртач мина през подмяна.
                Последно редактирано от mitko 53; 18-12-20, 04:22.

• Veselin Monkov
                Veselin Monkov коментира
                Редактиране на коментар
                Не съм убеден. Веднъж не ми приеха една брадва, защото бях закъсал една гума на дръжката.

Активност за темата

Свий

Тук са 12 потребители онлайн. 2 потребители и 10 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
            X