Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Инструменти за домашен майстор - Лидл и други

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Отдавна ги чакам, преди време си купих аналог от алди за 6 евро и съжелих ,че не взех два комплекта . За тези пари въобще не си заслужава да се замислям .
    Натиснете снимката за да я уголемитеИме:20210323_180024.jpgПрегледи:0Размер:335.9 КБID:6723692Натиснете снимката за да я уголемите  Име:20210323_180055.jpg Прегледи:0 Размер:313.7 КБ ID:6723693
    По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

    Коментар


    • dido uzunov
      dido uzunov коментира
      Редактиране на коментар
      Вчера ги гледах останали в нашия Лидл.....мисля, че бяха 11.00лв.

    • I.Stoyanov
      I.Stoyanov коментира
      Редактиране на коментар
      Специално от лидълските имам един комплект - ПЪЛНИ боклуци. Не знам дали пазя 2 изкривени от правите, при монтаж на обикновен ТУРСКИ контакт, който попринцип е толкова крехък, че се чупи с поглед. Е отвертките се осукаха като спагетки.... Може и партидата да е била такава, просто споделям личен опит. Не че за тия пари се очаква уаУ.

    • IvanIvanovi
      IvanIvanovi коментира
      Редактиране на коментар
      В магазина при ресторант-вагона /Западен парк/ имаше снощи доста комплекти от токаджийските и заприходих един, пък да видим от коя партида ще се падне.

  • Те и Lidl имат розови https://www.lidl-service.com/cps/rde...PBSA%2012%20D4 .

    Коментар


    • alexalex69
      alexalex69 коментира
      Редактиране на коментар
      То май и макита имат в розово ...

  • Ами ако има мъжки вариант в този клас споделете, но когато не си (авто)мобилен и носи всичко в раницата - тежината е от значение на този ми харесва. че може да се слагат и бургии.
    Иначе обмислен някакъв сет от инструменти за работата (не че ми трябват но) и един мини сет за в раницата. Не съм намерил подходящия варианти - може би мини сета ще бъде сбирщайн само да намеря чантичка.
    Явно няма да се налага да ставам рано

    Коментар


    • mitko 53
      mitko 53 коментира
      Редактиране на коментар
      Като тегло го дават леко, но като габарити е почти колкото 12 волтовите серии ,та единственото му предимство остава теглото. Липсва многостепенен съединител, на бързата скорост има въртене само в една посока, вградена батерия, три пъти по слабо от 12V, не се сваля патронникът.

    • Чавдар (V93)
      Чавдар (V93) коментира
      Редактиране на коментар
      То това със свалящия се патронник е малко нож с две остриета. На кабелния ми винтоверт патронникът се сваля, което е удобство, когато се налага да редуваш пробиване със завиване. Обаче си има и недостатък - патронникът не се фиксира добре и се получава едно досадно биене.

  • Лидълски отверки имам 2 или 3 комплекта. Отделно подарих на приятел автомонтьор един комплек, щото при него ходят всякакви приятели да си ремонтират колите и съответно инструментите му или изчезват или се чупят бързо. От мойте комплекти няма нито една счупена или огъната, а не съм ги пазил въобщо. От другия също няма счупени. Така че съм силно очуден че имаш проблеми с твойте. Може би някаква лоша партида.

    Коментар


    • I.Stoyanov
      I.Stoyanov коментира
      Редактиране на коментар
      Явно ДА! Щото и аз имам от другите чешити (не токаджийските) по няколко комплекта - счупени имам от откровена глупост и зорлем, а не от нормална експлоатация. Затова и споменах за тази, може да е просто кофти партида.

  • Някой има ли впечатления от по-евтините "жирафи" на Райдер?
    Ние не сме неутрални!

    Коментар


    • alexalex69
      alexalex69 коментира
      Редактиране на коментар
      Рядко се занимавам с шпакловка и много рядко имам големи площи и заради това си взех енхел . Сега вече има и с триъгълна глава за ъгли . В пъти си е изкарал парите и в пъти ми е подобрил резултата , да не говорим колко много труд ми е спестил . Предполагам , че този който си гледал ще ти свърши работа на къщата , ако оживее ще помогне на някой друг . Не забравяй обаче , че по -ниската цена е заради спестени ресурс и възможности , сравнени с професионални уреди . Не забравяй и прахосмукачката . Обикновенната , без автоматично чистене на филтъра не става . Ще я ползваш , ама ще се мъчиш и с двете . Аз избрах , еФтин жираф и скъпа прахосмукачка , щот нея я ползвам ежедневно . Я покажи точно какво гледаш .

    • Чавдар (V93)
      Чавдар (V93) коментира
      Редактиране на коментар
      Най-евтиният жираф е Райдер RD-DS05 - 190 лв. С тази и други марки има още няколко модела, които са 20-60 лв по-скъпи. Еinhell са от 300 нагоре

  • Аз съм с лидълски жираф, върши работа, но доста си тежи, конкретно за таван. Там, където на рекламата, вталена мадама шлайфа таван, просто забрави, за една стая ми се откъснат ръцете. Не знам дали и другите марки с двигателя горе е същия гърч. Иначе който е измислил тези машини заслужава нобелова награда, като знам какво е на ръка. Ползвам го в комбинация с лидълска прахосмукачка 1500W, почти не запрашава ако торбата е нова, но засмуче ли 5-6 кила гипс, почва да не поема добре.

    Коментар


    • alexalex69
      alexalex69 коментира
      Редактиране на коментар
      Имах парксайд и след нея си купих Файн( с постоянен филтър ) , Файна го смених с керхер с автоматично почистване и спирам да чистя когато праха достигне филтъра или когато трябва да я местя ( ТЕЖИ ДОСТА ) . Пробвах разчни модели самоделни циклони , купих и китайски заводски и разбрах че няма да стане така . Истината е в автоматичното почистване и редовната смяна на филтър ( около 150 кг макс ).

  • Здравейте.
    Метачна машина, само в Лидъл, другата седмица.
    https://www.lidl.bg/bg/p/nov-stil-v-...mashina/p53155
    Та да попитам, някой работил ли е с такова нещо? Имам два павирани двора, дали ще върши работа?

    Коментар


    • Това дали ще върши работа срещу кобрите на село, че нещо не искам да се срещам с тях https://www.lidl.bg/bg/p/nov-stil-v-...hivotni/p53162 . И някой ако изнамери каква площ покрива...
      Ford Maverick II 2.3 XLT
      Ford Mondeo MK5

      Коментар


      • Станцията за точене върши ли работа за заточване на свредла?
        Ние не сме неутрални!

        Коментар


        • I.Stoyanov
          I.Stoyanov коментира
          Редактиране на коментар
          тЦЪ!

        • Kirilpm
          Kirilpm коментира
          Редактиране на коментар
          За точене на свредла върши работа хубав шмиргел с хубав камък(не от лидъл) и да намериш някой, който да ти покаже как се точат.
          Стари български шмиргели се продават на смешни пари по онлайн битаците, а качеството им е несравнимо със сегашните.

      • По повод винтовера - много е готЕн. Каточели няма забележка, но тъй като аз искам прекалено много от 12V инструмент и малко ме "хапе кучето", реших да нанеса малко ъпгрейд по батерията. А именно нови виаокоразрядни клетки 3000mAh, Samsung 20A за едната и със същите параметри, само чр LG за другата. Днес направих само едната със самсунг елементите. Първо впечатление - батериите бяха поразредени и индикацията показваше червено. Следователно я поставих да се зареди. На зарядното му отне повече от час и 30 мин. Незнам колко точно, че имах друга работа и не засичах.
        След което тествах малко. Със свредло Ф6, пробиване в чугун с щатната батерия осезаемо се забелязва намаление в оборотите на машината и индикацията за батерията под товар показва жълто.
        С новата батерия, няма и помен от такова нещо, напротив дупчи и си пее. Ще видим по-натам като се занимая по строежа с поставянето на первазите за ламината как ще вървят нещата и дали ще направя и другата.
        Междувременно поставих на тестовата станция извадения пакет, при пълно зареден и оставен седмица поне в покой отчетох оставащ капацитет 1960mAh. Което си е просто перфектно. Предполагам че фабричните батерии са с по-нисък разряд и клякат под товар на 2гра степен.

        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20210401_165239.jpg
Прегледи:639
Размер:577.0 КБ
ID:6727397

        Коментар


        • stefsab
          stefsab коментира
          Редактиране на коментар
          На един служебен, като го натовариш добре и продължително и изключва термичната защита на ел. двигателчето. По тази причина не мисля да го тунинговам.

        • I.Stoyanov
          I.Stoyanov коментира
          Редактиране на коментар
          Това с термичната защита успях да го симулирам веднъж и то нарочно - максимално затегната степен на съединителя, 2-ра степен на редуктора (демек бързата), стискам с ръка патронника и давам газ. Повече от 30-40 секунди. След което минавам на режим пробиване и се опитвам да го възпра. Успявам от 3-4 опит и спира от липсата на ток. Следователно 4-5 пъти така и над дръжката електрониката загря много и изключи за няколко секунди. Машината въобще не проявяваше реакция. След няколко секунди рестартира и продължи да работи.
          Все пак си е 12V машина. Не може да се очаква повече.

        • mitko 53
          mitko 53 коментира
          Редактиране на коментар
          Aз имам от по-стария,четков модел 2016г, същия като този от снимката на Kirilpm по-долу и го ползвам с 4Аh батерия Х12V Team, с издялкани ребра. Върти като лудо и не си знае винтовете с едно зареждане.

      • Днес приятел ми купи гайковерта, тестове и извращения и отзиви към средата на месеца.
        Колко волта ще понесе туниг преди да изгори според вас? : ))

        Коментар


        • I.Stoyanov
          I.Stoyanov коментира
          Редактиране на коментар
          Що ще вдигаш волтажа?! За да стане по-як има 2 неща които могат да се променят:
          1 - тежестите в ударния механизъм;
          2 - капацитета на батерияте;

          1 е прекалено сложна и скъпа играчка за нещо от лидъл. Можеш да компенсираш този параметър до някъде с по-тежка вложка. То затова си има ударни такива, освен малки разлики от сплавта от която са направени, метода по който са направени, то има разлика и в ТЕГЛОТО, спрямо обикновените.

          2 - правиш като мен - най-големите като капацитет високоразрядни елементи и гъриш

        • Никола
          Никола коментира
          Редактиране на коментар
          Това за тежеста и минималния луфт камък-пистолет ми е ясно, на работа си имам няколко бройки.
          За волтажа ей тъй някак си отвътре ми дойде пък и ми се струва, че под товар тия 20волта ще са 14-5... И нали искаме гайковерт за 140лв. С све батерията да напрайм като 1000нм. Девалт : )))
          Най-много да ти дам да преправяш и моята батерия след някой месец. Ама досега от тия не съм имал 4амп./ч.
          Поздрави : )

        • I.Stoyanov
          I.Stoyanov коментира
          Редактиране на коментар
          Именно! Дори и 30V да имаш на празен ход, то под товар колко ще спаднат тези волтове, зависи от ампеража на батерията. Освен от самия капацитет, зависи и много от вътрешното съпротивление на елементите. Ако са високо разрядни, то те отдават голям ток без проблем за продължително време, без да загряват прекомерно и следователно, запазваш въртящия момент на машинката. Снощи сложих оригиналния пакет на Imax-а да се зареди да видим какво ще покаже. Но така или иначе, елементите вътре са читави и батериите не са китайски 20000000000Аh, a покриват написаното на етикетчето.

      • Зарядното за x12v team батерията може ли да се използва за стария модел 12 волтова, след като и се изпилият водачите?
        Това е новият модел




        А това е старият

        Коментар


        • mitko 53
          mitko 53 коментира
          Редактиране на коментар
          При мене е обратният вариант, три зарядни от стария модел имам и зареждам с всяко от тях 4Ah батерия Х12V с издялкани ребра. Зарежда се за около два часа. Трябва да се внимава много при включване на батерията, дялканите ребра да са от страната на шлиците на зарядното.

        • kbot
          kbot коментира
          Редактиране на коментар
          На по-старите 12V батерии полюсите са обърнати.

        • mitko 53
          mitko 53 коментира
          Редактиране на коментар
          Това с обърнатите полюси важи за най- стария дизайн https://www.kompernass.com/bg/akseso...iven-vintovert .

      • Някой има ли впечатления от акумулаторния гайковерт. Днес един приятел си купи, като го пробвах на най- силната степен задържам вложката с ръка, това нормално ли е?

        Коментар


        • Ясен
          Ясен коментира
          Редактиране на коментар
          За почти всеки ударен гайковерт е нормално.

        • I.Stoyanov
          I.Stoyanov коментира
          Редактиране на коментар
          +1! Идеята на устройството е да "чука" , а не да развива със сила. Аз имам кабелния, който е 1:1 с този, само, че е на 220V с кабел. Идеален е! Малко е "батал", ама те всички на ток, независимо какъв е са такива.

        • Kirilpm
          Kirilpm коментира
          Редактиране на коментар
          Ако не успяваш да го задържиш с ръка, отвиването на стегнат болт ще е доста неприятно за ръцете ти

      • Аз го ползвам от една година преди излизането му тук(гуми,двигатели,съединители и др.) и за тези пари е повече от добър. Моят е от Румъния с 4 амперова батерия.
        Сузуки Самурай-старт от скрапа
        0885192667

        Коментар


        • Някой ако види останал акумулаторния гайковерт от четвъртък в някой Лидъл,,и иска да ми свърши работа,моля да ми звънне.Че в местния лидъл са свършили.О898пет7О5пет2-Иво.
          Yamaha Yz450F
          Suzuki Vitara V6 ''леко'' повдигната
          Всичко с ''рошави''гуми!

          Коментар


          • Emilppp
            Emilppp коментира
            Редактиране на коментар
            Магазините отварят в 7.30ч. В 7.32ч. вече са свършили.

          • ivo929
            ivo929 коментира
            Редактиране на коментар
            Е,аз да питам,че днес при смяната на гумите на двете коли,опъвам маркучи, компресор, пневматичен гайковерт....та и една такава машинка, няма да ми е излишна.Като няма,здраве да е.

        Активност за темата

        Свий

        В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

        Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

        Зареждам...
        X