Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Груб строеж?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Груб строеж?

Първоначално публикуван от tsk Преглед на мнение
    Здравейте,

От известно време следя темата и форума, но все още нямам много за споделяне - на етап съм започване на строеж на къща (бъдещ дом) близо до София. Проект и разрешително са налице. Желанието ми е да започна тази пролет, но проблемът е, че все още нямам строител.

Моля за препоръки за строителна фирма за извършване на груб строеж, ако някой от вас е ползвал или има отзиви от познати. За съжаление търсенето в нет-а не дава богати резултати или информация за свестни фирми с нормални цени.

Поздрави
    Мога да попитам мои клиенти, които наеха строителна бригада и им излезе евтино. Не съм очарован от качеството на дървения покрив обаче - ще трябва да внимаваш там. Мога да попитам и един човек за една строителна бригада от Софийско, но не знам дали не са само по грубия строеж - както каза колегата по-добре комплексно, защото иначе се почва мрънкането. 30 000 лв. с труда и материалите не е непостижимо за грубия строеж + покрива мисля за около 100 кв. м. къща на един етаж.

П.П. Ако финансите ти не са съвсем ограничени, има един колега от форума със строителна фирма - виждал съм какво правят и смея да твърдя, че по-добри изпълнители не съм виждал.
    Александър

Коментар

Благодаря за съвета! Комплексното изпълнение звучи резонно, просто целта ми е тази година да стигна поне до грубия строеж, а ако всичко върви добре довършителни до където може. За бригадата, знам че е по-евтиния вариант, но за съжаление не разполагам с време да се занимавам с цялата организация и предпочитам строителна фирма.
      Къщата по проект не е малка, около 360 кв.м, сутерен и два етажа.

axlastro, финансите не са неограничени, имам една оферта от познат, която е около 210 евро на кв.м. само за грубия строеж и ми се вижда соленичка. От друга страна, не искам да почвам с познати, защото взаимоотношенията стават сложни. Може ли някакви координати на колегата?

Коментар

Нямаш право на лични , за това ти пиша в темата:
        Ако все още не си намерил фирма - мога да ти пратя човек (инженер), който да види плановете, проекта и да си поговорите за строежа , срокове, цени и материали.
        Или - ако ти идваш в Пловдив - вземи един комплект от плановете и се обади.
        После както е нормално - решението взимаш ти .
        Поне ще видиш гледната точка за обекта (строежа) на човек врял и кипял в тази област.
        Поздрави и успех !

Коментар

210 евро ми се виждат множко, но зависи и от фирмата все пак.
          На мен грубия строеж (ст.бет. конструкция, зидове, покриви с олуци, септична яма, ограда от телена мрежа) ми излезе около 110 евро. Доста е условна цената на квадрат все пак.
          Моя строител почна доста ударно, но после му дойдоха още обекти и взе да се мотка. Общо взето добра работа свършиха. Можеше и по-добре, но като си помисля, че можеше да дам двойно повече пари, каквито оферти имах, и пак да има същите дребни забележки съм доволен от крайния резултат.
          Със строителя ме свърза колега от форума, та ако той прецени може да сподели и неговите впечатления и да ти даде координати.

Коментар

Първоначално публикуван от tsk Преглед на мнение
            Здравейте,

От известно време следя темата и форума, но все още нямам много за споделяне - на етап съм започване на строеж на къща (бъдещ дом) близо до София. Проект и разрешително са налице. Желанието ми е да започна тази пролет, но проблемът е, че все още нямам строител.

Моля за препоръки за строителна фирма за извършване на груб строеж, ако някой от вас е ползвал или има отзиви от познати. За съжаление търсенето в нет-а не дава богати резултати или информация за свестни фирми с нормални цени.

Поздрави
            Бих Ви посъветвал да проверите оферента,не само какво е правил, но и каква му е дейноста в момента.Риска да попаднете на "икономически труп", от който е останала само фасадата/управителя/ ,не е за пренебрегване.Твърде динамично фирмите се разделят с човешки и материални активи.Успех!

Коментар

Аз дадох координатите на строителя на druncho.
              По времето когато ги давах, строителя беше коректен, след това започна да се мота и при мен, защото му се отвориха обекти.
              При мен цената дойде също около 110-120 Евро/м2 груб строеж. Като строителство съм доволен с доста забелжки към прецизните работи.
              Въпреки че бях по 2-3 часа на обекта всеки ден, в момента в който си тръгна веднага се започват някакви шмекерии, я някое железо да спестят, я някоя бигла няма да сложат, я нещо ще изкривят. Бяха объркали един размер с цял 1 /един/ метър, хванах ги навреме. Заради строежа си купих лазерен нивелир, истински професионален нивелир, лазерна рулетка и с тях си ходех по обекта всеки ден, и само мрънках. Иначе няма спасение.

ИНВЕСТИТОРА ДА СЕ НАУЧИ ДА ЧЕТЕ СТРОИТЕЛНИТЕ ЧЕРТЕЖИ. КОФРАЖИ, АРМАТУРИ И ДР. НЕ РАЗЧИТАЙТЕ НА КОНСТРУКТОРА ДА ПРОВЕРИ ВСИЧКО И НА ТЕХНИЧЕСКИЯ. МНОГО ГРЕШКИ СЪМ ОТКРИЛ, КОИТО ТЕ ВЪОБЩЕ НЕ ВИЖДАТ.

Закъсня с 2 месеца от крайния срок и все още ми дължи 3000 лв, които вероятно ще си остане да си ми ги дължи ...
              Не мога да го препоръчам за съжаление.
              Клуб Ленд Ровър Ентусиастс България
              LR Discovery 1, 1993, 200 TDI с разбит лагер на раздатката към преден кардан 23.10.2009
              Да живееш над възможностите си води до зависимости вместо до независимост.

Коментар

Съжалявам да го чуя! Шмекер! Мислех да му звъня за някои допълнителни неща, но след твоята информация ще търся друг.
                Ще си позволя да не се съглася, че трябва да се научи да чете чертежи. Ако няма на кого да разчита за това по-добре да не почва.
                Моята конструкторка винаги вбесяваше строителя и изчакваше пред нея да си оправя грешките. Много и беше кофти, когато нямаше за какво да се хване. А учудващо имаше и такива случаи.

Коментар

Така де.
                  Инвеститора или негов много доверен представител трябва да са навътре в нещата, не е задължително всеки да знае всичко.
                  Аз обаче се научих. Все пак съм инженер и хич не ми е трудно.
                  Клуб Ленд Ровър Ентусиастс България
                  LR Discovery 1, 1993, 200 TDI с разбит лагер на раздатката към преден кардан 23.10.2009
                  Да живееш над възможностите си води до зависимости вместо до независимост.

Коментар

Здравейте колега,мисля че ще съм ви от помощ познавам точния човек,който ти трябва гарантирам за него ,че ще останеш доволен и на нас не отдавна ни строи.Човека е наистина съвестен и си разбира от работата.Само ако може да уточниш къде около София ще строиш ако искаш ми пиши на trophy_hunter1@abv.bg и ще ти пратя телефон ,че не съм го питал дали да му публикувам тела тук.Поздрави.
                    Последно редактирано от trophy_hunter1; 22-02-11, 18:47.
                    877104344

Коментар

Свържете се с колегата Alex_Z - виждал съм техни обекти и останах впечатлен, а по принцип съм си доста критичен.
                      Завършването на сградата САМО на груб строеж не е най-доброто, което може да Ви се случи. По-добре я завършете до етап довършителни работи вътре - те са по силите на всеки средно сръчен човек с подходящите инструменти, материали и желание за работа. Говорете с проектантите по част архитектура и конструкции и заделете 500-1000 лв. за проектантски надзор - това е нещо, което никой у нас не прави, а според мен е задължително. Трябва обаче да не е проформа и да е записано в договора със строителя - така после няма да има ама то го нямаше в проекта аз така го направих... Правите оперативка да речем в началото на дадения етап 2 часа - гледат се чертежи, пита се, пише се протокол или в заповедната книга или ако трябва върху самите чертежи - всичко подробно. Това може да ви го осигури и строителната фирма, ако има подходящо образовани специалисти.
                      Александър

Коментар

Здравейте,
                        много благодаря за всички мнения и коментари. Целта ми не е на всяка цена да постигна най-евтиния вариант на изпълнение, а качество на разумни цени. Наясно съм че качеството струва пари. Относно надзора моят човек без да ме пита ми сервира, че е уредил надзорник за 3000 лева. Тук виждам че цената е 500-1000 лева и се сччита за нормална.
                        Axlastro - ще се свържа с колегата от форума, при всички случаи информацията която ще ми даде ще е от голяма полза за мен.
                        Trophy_Hunter1, днес по-късно през деня ще ти пиша ако наистина твоят човек е съгласен да му предоставиш телефона, за да уточним детайли.

Поздрави

Коментар

Пропуснах - мястото е Владо Тричков, искърското дефиле, равно е, въпреки че там равни парцели почти няма.
                          Понеже нямам право на лични си оставям мейла - hr_ivanov@abv.bg

ALEX_Z ако искаш да ми драснеш ако ти се занимава, тъй като не ми е удибно да звъня на посочения телефон без да знам дали е удобно.

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
                            ..проектантски надзор - това е нещо, което никой у нас не прави, ...
                            Не бъди толкова категоричен, моля ...
                            Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение
                              Благодаря за бързия отговор.
                              Аз съм още младши участник и нямам право на лични
                              Дограмата ми ще е 5 камерна с 3 слоен стъклопакет и К-стъкло
                              Къщата е 2 етажна
                              Вентилацията е принудителна с рекуператор.
                              И аз в момента клоня към вариант 2 (пропуснал съм да спомена 2 см въздушна междина между ватата и външния слой)
                              Не знам обаче доколко тази да я наречем "сандвич" конструкция е по силите на строителите.

Има ли някой съфорумец строил по този начин?

Поздрави

Поздравления за намеренията! Точно това е начина за изпълнение на стена с топлоизолация при ново строителство, а не добилата масовост окачена, което е метод за изолиране на стари сгради (като елемент от цялостното реновиране). Като принцип, вътрешната зидария на "сандвича" се прави от плътни тухли, а външната от решетъчни. Дебелината на тези стени, а и на слоя топлоизолационен материал е въпрос на поставени цели и последващи сметки. Достатъчни за покриване на действащите нормативи са по 12см (единична тухла) стени и 5-7см изолация от вата (без особено значение каква точно). Въздушна междина не е необходима, дори може да е проблем - в обема на ватите, въздуха циркулира с достатъчна интензивност. Като изпълнение, това не е нищо сложно, или особено, ако има изобщо някакъв проблем, то той ще е поскоро във връзка с преодоляване на наложени стереотипи, а не по същество. Бетонните елементи от конструкцията се разполагат от вътрешната страна във обема на стените и отвън се облицоват с пенополистирол (отново без особено значение EPS, или XPS) с дебелина колкото на ватата. Отворите за дограмата по външните стени се "запечатват" с пенобетон.
                              Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                                ...Отворите за дограмата по външните стени се "запечатват" с пенобетон.
                                Това сериозно ли?
                                Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X