Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Груб строеж?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Груб строеж?

Намали им парите. Много ме е яд на такива "бригадири"..... 25 лв/кв.м в момента е актуалната цена на труда! НАВСЯКЪДЕ !!! За арматура повече от 10 ст/кг не се плаща в момента. Ама стига съм обеснявал, че ще те хване яд....
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Първоначално публикуван от ALEX_Z Преглед на мнение
      Като видях организацията/т.е. 2-ма майстора и техни наемници за общата работа/, малко са засилили цените, особено с пари за армировката отделно!Пък и щом си тръгнал да купуваш неща като къртач, да не стигнеш до оборудването на малка стр. фирма, че съвсем ще се оскъпи строежа...Малко по-стегнато с майсторите и желая успех!

Ама това е тяхната оферта,казах им 24 000, при тяхна 31 000 , и сега сме на 24 000.Мисля че е добра,и канал за автомобил се лее,и там кофраж,арматура.Не непременно търся най евтиното,просто искам и доверие да ми вдъхват.А къртача го купих,защото багерите се видяха в чудо.

Коментар

Аз сега като чета направо мога да полудея.2009 януари завърши моя груб строеж на къща.Около 230-250кв. само за работа платих 24000лв.Говоря за бригада от 4-5 човека добре работещи майстори.Вече ги прехвърлих 100000лв ама започнах с арматура на 2.55лв. сега май е 50-70ст.

Коментар

Първоначално публикуван от bozdugan Преглед на мнение
          Аз сега като чета направо мога да полудея.2009 януари завърши моя груб строеж на къща.Около 230-250кв. само за работа платих 24000лв.Говоря за бригада от 4-5 човека добре работещи майстори.Вече ги прехвърлих 100000лв ама започнах с арматура на 2.55лв. сега май е 50-70ст.
          Нее....1.02 лв без ДДС е,днес платих близо 12 тона,че непрекъснато се вдига.Аз правих едни подпорни стени,по проект разбира се,желязо,бетон,желязо,бетон.......Абе иска се психическа устойчивост да строиш,и аз ако не беше срамно щех се разрева ,

Коментар

Здравейте, и аз да потърся съвет за нещо което ми предстои. Снимката ще ви ориентира, дано да го докарам поне на половина.
            • Препоръчайте ми прилична термо защита за покривната конструкция, много държа да се виждат гредите по този начин. Хижичката ще бъде строена в Троянския балкан.
            • Стените ще бъдат с камък от вън през по-голямата си част, едната стена с камък отвътре, ‘’за красота „ и изолация отвън. Каква термо изолационна система ще препоръчате?
            • Следващата голяма въпросителна ми е свързана с импрегнирането на дървото срещу пожар.

Колкото фирми - толкова и най-най. Моля за препоръки от хора които са решили подобни проблеми и имат реален поглед върху резултата. Отворен съм за всякакви идеи.
            Предварително Благодаря
            Прикачени файлове

Коментар

Минерална вата 10-15см от горе. За стените стиродур и после маскировка с още един ред камък.
              Успех.

Коментар

Първоначално публикуван от zzlatanov Преглед на мнение
                Здравейте, и аз да потърся съвет за нещо което ми предстои. Снимката ще ви ориентира, дано да го докарам поне на половина.
                • Препоръчайте ми прилична термо защита за покривната конструкция, много държа да се виждат гредите по този начин. Хижичката ще бъде строена в Троянския балкан.

• Стените ще бъдат с камък от вън през по-голямата си част, едната стена с камък отвътре, ‘’за красота „ и изолация отвън. Каква термо изолационна система ще препоръчате?

• Следващата голяма въпросителна ми е свързана с импрегнирането на дървото срещу пожар.

Колкото фирми - толкова и най-най. Моля за препоръки от хора които са решили подобни проблеми и имат реален поглед върху резултата. Отворен съм за всякакви идеи.
                Предварително Благодаря
                1. Това голямо остъкление -цяла стена, е гордостта на архитекта и бреме за джоба на стопанина. Ще ви вкара в голями разходи и за отопление ...пък и за обезопасяване.
                2. Дървото трябва да се обработи да не го гризат гадинките, че са напаст и много дразнещи а за пожара - правилно оразмерени и направени ел.инсталация и камина.
                В наши дни Вазов щеше да напише " Под Егото", а Алеко само "До Чикаго".
                В. Иванов

Коментар

Полезна статия:
                  http://www.capital.bg/biznes/imoti/2...rut_i_krizata/

Коментар

Първоначално публикуван от To6o Преглед на мнение
                    Нее....1.02 лв без ДДС е,днес платих близо 12 тона,че непрекъснато се вдига.Аз правих едни подпорни стени,по проект разбира се,желязо,бетон,желязо,бетон.......Абе иска се психическа устойчивост да строиш,и аз ако не беше срамно щех се разрева ,
                    И ще се вдига още тепърва...
                    Александър

Коментар

Преди 2 седмици приятел си капарира на 1.23лв/кг.
                      Последната информация, която имам е 1.40лв/кг.

Коментар

Всичко е спекулативно - не бойте се! След 15 ти май влиза строителната забрана и ще има едни залежали количествааааа.......
                        [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

При нас няма такава и се очаква цената на армировката още да расте.

Коментар

Защо изобщо някой си мисли,че пазара и потреблението в България биха могли да влияят на цената на желязото-това е борсова стока и цената му се определя от други,много по-мощни пазари и играчи....
                            Ако не знаеш-питай,като знаеш-пак.От питане глава не боли,но от избързване -...много!!!:wink:

Коментар

Здравейте,
                              Предстои ми да си завърша къщата това лято и от известно време се ровя из нета за подходящи оферти, ама то само с ровене не става.
                              Въпросът е следният: къщата я строим аз и бащата (всъщност той надзирава строежа и майсторите и дава "акъл", а аз се мъча с финансовата част на въпроса) вече 10-тина години, че пусти пари все не стигат или все изниква нещо по-важно.
                              Хубавото е че засега нещата откъм финансова гледна точка са "парите в банката - да влизат майсторите" .
                              Та да си дойдем на въпроса:
                              - трябва да се махне временния покрив, който "временно" вече седи 5-та година
                              - трябва да се вдигне малко височината на стените
                              - да се излее плоча
                              - да се направи нов покрив
                              Основният проблем е че всичко това трябва да се работи "външно", демек първите два етажа са малко или много пригодени за живеене и няма как да се мине през тях.
                              Въпросът ми е мога ли да намеря фирма, която да се заеме с всичко това + още няколко по-дребни неща? Никак не ми се иска да се занимавам вече с майстори "на дребно" и да търся сега кой ще прави кофраж, пък после кой ще слага покрив и т.н.
                              124 -> 164
                              T4

Коментар

Първоначално публикуван от sando08 Преглед на мнение
                                Здравейте,
                                Предстои ми да си завърша къщата това лято и от известно време се ровя из нета за подходящи оферти, ама то само с ровене не става.
                                Въпросът е следният: къщата я строим аз и бащата (всъщност той надзирава строежа и майсторите и дава "акъл", а аз се мъча с финансовата част на въпроса) вече 10-тина години, че пусти пари все не стигат или все изниква нещо по-важно.
                                Хубавото е че засега нещата откъм финансова гледна точка са "парите в банката - да влизат майсторите" .
                                Та да си дойдем на въпроса:
                                - трябва да се махне временния покрив, който "временно" вече седи 5-та година
                                - трябва да се вдигне малко височината на стените
                                - да се излее плоча
                                - да се направи нов покрив
                                Основният проблем е че всичко това трябва да се работи "външно", демек първите два етажа са малко или много пригодени за живеене и няма как да се мине през тях.
                                Въпросът ми е мога ли да намеря фирма, която да се заеме с всичко това + още няколко по-дребни неща? Никак не ми се иска да се занимавам вече с майстори "на дребно" и да търся сега кой ще прави кофраж, пък после кой ще слага покрив и т.н.
                                нещо не става ясно точно какво е сегашното състояние, трети етаж ли ще правиш? какво разбираш под "външно"? дай малко по-конкретни обяснения, че да се изясни картинката. По принцип няма невъзможни неща
                                Иди на страница 15 и виж мненията след номер 283. http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...=59151&page=15 Това ще са първите зададени въпроси към теб през следващите няколко часа както и съвети...
                                Поздрави
                                Последно редактирано от Y.Stoqnov; 29-04-10, 11:04. Причина: допълнение

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X