Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Всегоривни горелки и котли на твърдо гориво

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Всегоривни горелки и котли на твърдо гориво

Първоначално публикуван от БайДобри Преглед на мнение
    Миналото лято спедитор ми докара от Полша на един палет 50 kW подобен котел за 500 лв. Сега нафтата е по-скъпа, вероятно се е вдигнала цената, но не знам колко.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор.
    "Погледнато формално, всичко е нормално. Погледнато нормално, всичко е формално!"-Радой Ралин

Коментар

Здравейте колеги,

Една от най- интересните за мен теми във форума. Научих много от нея, за което благодаря на всички!

Има ли възможност да ми препоръчате, към "днешна дата" кой е оптималният вариант за придобиване на ретортна горелка Екоенергия, а не нейно копие или аналог. Може на Л.С.
      (варианти - къде, как, цени, оптимална окомплектовка.. и прочие). Интересува ме модел 35 kW.

Благодаря предварително!

Поздрави!

Коментар

Здравей!
        Отваряш сайта на Екоенергия Полша и разглеждаш. Теглиш си една снимка и обикаляш фирмите, които внасят ретортни горелки и сравняваш /около теб има няколко/.
        Стандартна окомплектовка горелка, вентилатор, бункер, отражател и контролер, като за последното помисли добре какъв.
        Препоръчвам да си купиш от България, за да имаш и гаранционно обслужване.
        Успех.
        Съвети и идеи приемам всякакви, решенията си взимам сам.
        GSM 0877207222

Коментар

Първоначално публикуван от Onzi Преглед на мнение
          Здравейте колеги, Една от най- интересните за мен теми във форума. Научих много от нея, за което благодаря на всички! Има ли възможност да ми препоръчате, към "днешна дата" кой е оптималният вариант за придобиване на ретортна горелка Екоенергия, а не нейно копие или аналог. Може на Л.С. (варианти - къде, как, цени, оптимална окомплектовка.. и прочие). Интересува ме модел 35 kW. Благодаря предварително! Поздрави!
          Ако искаш обади се на лични,ще ти дам моята 35 кВ.Мислех да подменя 25 кв ,че идваше малко слабичка.но минавам на чисто пелетна.използвам случая да я покажа. Контролера е ,като Platinum,цената е почти същата ,само че е с вграден ламбда и интернет модул.Цената на Platinum с тези модули ,става доста солена. Добреди известно време ,Plattinum се предлагаше само с котлите на Metal Fach.Сега вече и Witkowski i Defro го предлагат с котлите си и вече ,може да бъде доставен и самостоятелно. ако има желаещи ,мога да го доставя.
          Прикачени файлове

Коментар

Здравейте,

благодарение на съвета на колегата Валтер Желязков се сдобих вече с горелка.
            Ще я монтирам на самоделен котел.

Дали може някой колега с опит да сподели на какво минимално разстояние между чашата на горелката и първата плоча на котела трябва да се монтира горелката?

предварително благодаря!

поздрави!

Коментар

При мен, на фабричен котел 15 kw, разстоянието е 25 см. На 15 см. над горелката виси отражателя.
              Съвети и идеи приемам всякакви, решенията си взимам сам.
              GSM 0877207222

Коментар

Първоначално публикуван от Onzi Преглед на мнение
                Здравейте,

благодарение на съвета на колегата Валтер Желязков се сдобих вече с горелка.
                Ще я монтирам на самоделен котел.

Дали може някой колега с опит да сподели на какво минимално разстояние между чашата на горелката и първата плоча на котела трябва да се монтира горелката?

предварително благодаря!

поздрави!
                Пусни някоя снимка на котела за да не гадаем.

Коментар

В Терм и ко пакетираните въглища са 370 лв/тон с включен акциз .Купих си ,че сигурно ще се вдигат още .
                  0887/400121 Антон Донев

Коментар

Tрябва ми един контролер Timel за един познат.За една бройка,просто не си заслужава поръчка.Затова бих могъл да организирам доставка,както направих и зимата.Ако има желаещи ,може да се обадят.Оставям си и тел. 0898 66 45 72.Между другото имам един брой Интернет модул,на мен не ми трябва.Ако има желаещ ще му го дам.

Коментар

Здравейте колеги,

След известно закъснение, поради множество задачки, най-после смогнах да запаля горелката и да документирам положението.

Отоплявам 100кв.м. къща с външна изолация, с термовентили на радиаторите и 80л бойлер.
                      Горелка - Екоенергия 25кв с контролер Тимел - варианта с 8 датчика.
                      Котела е самоделен, ( монтиран е в отделна постройка, отделена от отопляемата площ - от това очаквам загуби). Опитах да отдалеча горелката от първата плоча на котела, но това е максималното разстояние, което успях да постигна.
                      Системата има и буфер, който чрез проста система от 2 крана може да се изключва. За момента на пробите не съм го включил.

Горивото е слънчогледови пелети. По данни на продавача 4300 калоричност.
                      За около 5 часа откакто е запалена, ми прави впечатление че съм изгорил над 10 кг пелети, да не казвам може би 15. Все пак навън е 20 градуса.
                      Не съм убеден дали съм уцелил настройките. Нарочно снимах и пепелника, като неизгорялите пелети там, моля да не се взимат под внимание- просто не го запалих правилно, затова една част преля без да изгори.
                      Ако правилно го преценявам, може би разхода ще е около 60 - 70 кг на денонощие. Вижда ми се много, не знам какво е мнението на колеги, ползвали такава горелка и гориво.

От мен толкова засега,
                      Поздрави!
                      Последно редактирано от Onzi; 09-09-18, 16:22.

Коментар

Onzi, не се притеснявай за разхода си, ще падне като му хванеш цаката. Вдигни си малко ккалориите на горивото примерно 4,5 кwh или 4,7. Вдигни си минималния въздух от 4% поне на 10%. Промените ги прави поетапно примерно днес една корекция и виждаш резултата утре /да има време горивния процес да реагира на промените/. Важното е да си постигнеш оптимално горене - да нямаш черни сажди, колкото по-бели толкова по-добре.
                        Успех!

Коментар

Здравейте , намерих изгодно черупки от бадеми, моля някой който е горил такива да сподели как се държат горелките с това гориво. Аз се опасявам да не зависват в бункера.

Коментар

В сайта на Топливо цената на руски насипни въглища фракция 6-18 е 320 лв. за тон. Отивам в склада им табелката с цената е 329 лв.
                            Типично по български.

Коментар

Първоначално публикуван от transportna Преглед на мнение
                              В сайта на Топливо цената на руски насипни въглища фракция 6-18 е 320 лв. за тон. Отивам в склада им табелката с цената е 329 лв.
                              Типично по български.
                              От непознати сортове въглища пазарувайте първо за проба. Иначе може да изтеглите късата клечка.
                              На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор.
                              "Погледнато формално, всичко е нормално. Погледнато нормално, всичко е формално!"-Радой Ралин

Коментар

Тази зима съм на бобов дол 260 лв. тона ситна фракция

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X