Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Стари електромери, нови електромери ...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Стари електромери, нови електромери ...

Мерните единици са много хубаво нещо и дотук свършва простото.

Ватове и волт-ампери са различни неща, а в динамичния свят на променливия ток и променливите параметри на захранването и товара, преминалата енергия се смята като интеграл.

Коментар

Затова са изобретени стендове за подобни проверки...а връзката между ват и волтампер я знае Гугъл.

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
        Ел.мера е ТИП NP73E.1-2-1
        Написах преди 2 дена типа на моя ел. мер. Може ли някой да ми каже дали може да се отчита, спира или манипулира дистанционно.

Гуглето ми даде само руски линкове.
        Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Че какво като сега ще се кротнат - нали електромерите имат памет, има и хартиените бележки. Ще трябва да обяснят защо тоя-оня вече са платили по колкото са.

Че шашмата е счетоводна е очевидно, въпроса е как я правят, и да се покаже че хората наистина не са изпили повече ток.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
            Че какво като сега ще се кротнат - нали електромерите имат памет, има и хартиените бележки. Ще трябва да обяснят защо тоя-оня вече са платили по колкото са.
            Че шашмата е счетоводна е очевидно, въпроса е как я правят, и да се покаже че хората наистина не са изпили повече ток.
            Брей, как така я видяхте очевидно, искам и аз да видя

Първоначално публикуван от Жоро Йорданов Преглед на мнение
            За да направиш връзка трябва да добавиш и (time) и то вече ще си стане електромер

Не разбирам за каква грешка говориш като имам пред вид електрическия Ват ;

о, да, извинете объркал съм А с Ι, но все пак става въпрос за токът и всеки би го разбрал.
            Ами пишеш за Ват, който не е достатъчен за преминалата енергия. Сам се сети, че си пропуснал time. Хич не е малко.

Коментар

То е смешно, къде го правят тоя толкоз много ток, като спират вецове, мариците и ко ли още не? Или стана скъпо щото е еко? А и сме с мижав износ на ток сега... то тая държава освен от данъци, как се издържа?!

Коментар

http://utroruse.com/article/5741/
                Унищожиха с горелка 25 електромера в жилищен блок

Коментар

А какво не е очевидно? Същото като топлофикацията - няма никакво значение колко от стоката им си употребил. Значение има само колко данък им трябва да приберат от зачислените им крепостни тоя месец. И е ясно че няма как да са пробутали повече ток през мрежата. И последния наркоман знае че може да дърпаш подире си една връв, обаче не можеш да я буташ пред себе си. Щото не съм чул изходните електромери на централите да са зашкалвали.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                    Гламур. Унищожил часовника, предпазителите и 2 електромера. Останалите явно са механични. И в нашия вход все още има механични.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
                      То е смешно, къде го правят тоя толкоз много ток, като спират вецове, мариците и ко ли още не? Или стана скъпо щото е еко? А и сме с мижав износ на ток сега... то тая държава освен от данъци, как се издържа?!
                      Важно уточнение - ТЕЦ спират сега, когато има минимум на потреблението, а около нова година, според новините, имаше максимум.

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                      Неориентирана съпротива.

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                      Гламур.
                      И ти взе да ругаеш като Стефан.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                        И ти взе да ругаеш като Стефан.
                        Ми гламур е, щото от това нищо не следва, освен евентуално ако не утрепе себе си от неграмотност, най-много да остави комшиите си без ток. На кого е навредил? На ЕРП-то?
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Значи сега ще паднат сметките, щото няма консумация?! Да бе да...

Таман да им турнат от новите електромери, тва ще да е бил някой от ЕРП-то .

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
                            Значи сега ще паднат сметките, щото няма консумация?! Да бе да...

Таман да им турнат от новите електромери, тва ще да е бил някой от ЕРП-то .
                            Той е унищожил часовника и два от новите електромери. Споменават се дисплеи и интерфейси за отчитане. Механичните такова чудо нямат.

Коментар

Но са сложили 25 нови, до колкото разбирам... Старите май не са им на далавера... Или бъркам нещо?

...техници от електроразпределителното дружество подменили унищожените 25 електромера, тарифен превключвател, 21 монофазни предпазители и 2 трифазни електромера...

Коментар

Е, значи е помлял всичко.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X