Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Стари електромери, нови електромери ...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Стари електромери, нови електромери ...

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    ... Простите неща са сигурни...
    Затова се е обкръжил с иДИОДи,пропускат само в една посока...Към тех..

Коментар

Мани ги тия, ние сме прости хора, не сме дорасли до талибански технологии.
      Добре, аз отивам да чета препоръчаните от Билбо документи.
      Кой иска да пише камасутра за ЕРП-та? На участниците се гарантира незабравим секс, як кютек, а в случай на успех - всенародна признателност и дори може би имунитет срещу избиране за депутати от мъгливи каузи.

Коментар

Здравейте
        Подходяща тема за мой проблем с Енерго-Про.На 19 декемрви служителите на въпросната фирма сменят електромера на апартамента в който живея със друг електормер модел различен от предния без да ни уведомят.След няколко дена виждам съвсем случайно някъкъв протокол хвърлен до таблото за смяната като основанието е ,че не се чете дисплеят на стария. Топля се на газ готвим на газ(само фурната е на ток) и се къпим на газ,ток само за осветление телевизори хладилник и от време на време жената прави баници на фурната.Сметките който съм плащал в последните месеци са около 50 лв. за януари идва сметка за 120 лв. и понеже апартамента е на баща ми той подаде жалба в Енерго Про и сега чакаме отговор от там като последната сметка не съм я плащал все още.Моят въпрос е как като не се чете дисплеят на стария електромер са ми засекли консумацията на ток.На етажа в таблото за пет апартамента има пет различни по вид електромери.
        ЖЕЛАЯ ВИ БЕЗСМЪРТИЕ

Коментар

Малко информация по електромерите. Фирма - Iskraemeco, софтуер - MeterView за PC и PDA.
          Малко е насипна обаче нямам нерви да я редя и пудря.
          http://www.iskraemeco.si/emecoweb/en.../software.html
          http://www.scribd.com/doc/123613964/...rs-Manual-v420
          http://www.youtube.com/watch?v=ly9T7jOjQQs
          http://www.stephenpwales.co.uk/Produ...le%20phase.htm
          ME162t.pdf
          LPReport.pdf
          Collegamenti_Multidrop_Moduli_MK.pdf
          420.pdf
          123613964-MeterView-4-Users-Manual-v420.pdf
          Поне тия които съм гледал нямат начин за дистанционно манипулиране. Говорят си със света само през окото - инфрачервен порт. Манипулирането може да става по време на четене на показанията през инфрачервения порт. Има такива които са със СИМ карта обаче само за промишлени консуматори и големи мощности.
          На единия от PDF файловете е разшифровано означението. Всеки може да си погледне какъв е моделът. По означението на модела се разбира колко ампера, колко фази, как отчита обратния ток и други неща.
          Ако някой има информация за електромери със сим карти или по радиоканал - интересно е да се запознаем. Или поне модел електромер със дистанционно отчитане.
          Последно редактирано от slavi888; 04-03-13, 20:43. Причина: допълване един файл

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
            Мани ги тия, ние сме прости хора, не сме дорасли до талибански технологии.
            Добре, аз отивам да чета препоръчаните от Билбо документи.
            Кой иска да пише камасутра за ЕРП-та? На участниците се гарантира незабравим секс, як кютек, а в случай на успех - всенародна признателност и дори може би имунитет срещу избиране за депутати от мъгливи каузи.
            Ела,да си шушнеш с баща ми .Нещо им се е разсърдил и редовно ходи да пише жалби,тъжби,заявления и квото се сетиш.
            Взел си е всички книжлета дето ги раздават на потребителите и според него,главния секс е в това,че ти пишат една дузина такси,за пренос,достъп и т.н,който реално са проблем на самото ЕРП и трябва да са включени в цената на тока.Щото границата между ЕРП-то и потребителя,се явявят изходните клеми на електромера,па как е дошъл тока до там,би трябвало да не го интересува потребителя-като купуваш пържоли,в касовата бележка не пише колко фураж е изяло говедото и колко е взел някой,да му чисти обора...
            Отделно,един познат си домъкна електромер от Германия с една торба сертификати,да го монтира за контролен-от Чез,са му казали,че хич не им дреме какво ще отчете...Другия интересен момент е,че при пад на напрежението,немския спира да отчита (не помня пад колко волта,да кажем под 200),пък тукашните си бачкат.
            Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Първоначално публикуван от slavi888 Преглед на мнение
              ...
              Поне тия които съм гледал нямат начин за дистанционно манипулиране. Говорят си със света само през окото - инфрачервен порт. Манипулирането може да става по време на четене на показанията през инфрачервения порт. ...
              Първото и последно изречение си противоречат.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                Първото и последно изречение си противоречат.
                Дистанционно манипулиране - имам предвид по радиоканал или GSM мрежата, на разстояние повече от 100 м например. Инфрачервения порт не го броя за дистанционно понеже операторът трябва да е на няколко метра максимум до устройството и да има пряка видимост.

Коментар

Тичат ли нули и единици-всичко може.
                  А тези простотии се правят от името на всички ни.
                  Даника
                  Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от slavi888 Преглед на мнение
                    ...Инфрачервения порт не го броя за дистанционно понеже операторът трябва да е на няколко метра максимум до устройството и да има пряка видимост.
                    Как ги отчитат? За какво са тия портове?

Коментар

1. Не за електромерите и 2. Не за електромерите
                      По принцип, в метрологията има понятие "прибор за търговско измерване" и той трябва да отговаря на някакви изисквания. За повечето такива прибори (бензиноколонки, пазарски кантари) тези изисквания важат и даже има някакви органи за контрол (ДАМТН). За електромерите и топломерите има изключения, вкарани в ресорните закони. ЗАЩО е философски въпрос.
                      За бензиноколонки може и да има. Ама за това какво тече през тях - тсъ!

Много по-гадно е от коефициент.
                      Я си представи, че добавя измереното през нощта и към дневната тарифа, но само ако е бил включен в продължение на 2 седмици без прекъсване? Или 2 месеца?

Това с паралелно измерване ще го хванеш друг път.
                      Каквото и добавя или вади, ако контролния не го добавя и вади, между двата ще има разлика, рано или късно. Може и да се свери по външния и всичко ще лъсне.

Впрочем, преди да сменят нашия механичен, така, "случайно" беше запецнал само на дневна тарифа. И при все това, в момента в който го смениха, сметките ми скочиха с доволно голям процент.

Първоначално публикуван от asenv Преглед на мнение
                      В тази тема казах, че обхванат от недоверие към електромерите си купих ватметър
                      Ватметъра не е електромер.
                      Сега се борят за "великото" намаление от 6-7 %, а по метода, който си описал, трудно ще хванеш надеждно разлика от 10, че дори и 20%.

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                      Ето тук май се подава кучешка лапа от земята . Могат ли да се запишат временно едни коефициенти на броене, а после да се върнат старите ?
                      Може всичко. Според как се уговориш с производителя. А някои неща дори не са въпрос на договорка, ами си ги пише в ръководството за експлоатация. Доста солиден процент електромери са чешки, между другото. Това ди ти говори нещо?

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                      изкуствен интелект
                      Еее де! Няма никакъв изкуствен интелект в електромерите. Интелекта си е съвсем естествен. И става все по-интелигентен в зависимост от количеството шарени хартийки в нечий джоб.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Добре. Ако хванем такава твар жива, може ли да и прочетем софтуера?

Коментар

Добре. Ако хванем такава твар жива, може ли да и прочетем софтуера?
                          Може да може, а може и да може само да се записва. И да може, ние не можем, без никакви данни как става. И да знаем как става (протокола), не знамем разни служебни кодове и прочеи за целта. И да знаем кодовете и да го прочетем, трудно ще разберем нещо от него без да имаме схема и спецификация на елементите, а и да имаме спецификация, пак от чист машинен код да извадиш що-годе какво точно прави програмата - трудно.

Абе, приеми че не може.

Всъщност, за такива точно устройства не е никаква пречка всичките им настройки да се направят аналогови, с врътки отвън, а не с програмиране. И фирмуера може да е заключен, и IR порта може да е еднопосочен, тоест да пуска само данни от електромера навън. Кой позволява това и кой въобще е разрешил ползването на електромери с възможност за пипане на параметруте им от кой да е не знам, но не е редно. Защо няма независим контролен (и пломбиращ) орган - също не знам. А би било удобно за ЕРП-тата дори - ще имат с кого да си измият ръцете евентуално. Оправданието че електронните били супер точни и хващали неща, дето другите не хващат - айде нЕма нужда. Разлики могат и да хванат, но няма да са велик процент.

А механизми за контрол може да има всякакви. Та хем съвсем честно да се изловят крадящите евентуално клиенти, хем съвсем честно да се изловят крадящите ЕРП-та или отчитащите им служители, в които са машинките за отчитане и ъпдейт.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Затова и искам да го прочетем. За да докажем кой и как лъже.

Коментар

A аз не разбирам защо нов уред идва при мен работил и отчел нещо? Не може ли да показва 000000? Все едно де, пълни своеволия...

Коментар

Затова и искам да го прочетем. За да докажем кой и как лъже.
                                И без друго освен на себе си, няма как да докажем на друг.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 4 потребители онлайн. 0 потребители и 4 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X