Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Стари електромери, нови електромери ...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Стари електромери, нови електромери ...

Ами то там се минават, щото са ги накарали. А идеята не е да прецаквам нищо, а се чудя как най-лесно може да се манипулират всички електромери, без да е нужно да са пипани много, много. Щом спира от малко волт, може да надува от много или бъркам? Съответно тест проведен на 210, 220 и 230 да дава различни стойности. Аз ли нещо бъркам, но имаме 4 играча в тая схема, а имено Час/време/, Волт, Ват и Ампер?! Как точно се получават от тях киловат часовете?

Коментар

Има едни чипове, като EEPROM, дето могат само да се инкрементират, хардуерно защитени. Ползват се за километражи на новите коли. Сещай се нататика.

Коментар

В периода на кризата първите дни доста спира токът нощно време и часовници,синхронизирани с мрежата и работили сигурно десетилетие точно,избързваха с по35-40мин.Сега отново работят по старому и токът не спира нощно време,нито денем.Най-вероятно е съвпадение и глупост,но ФАКТ.
        А тези простотии се правят от името на всички ни.
        Даника
        Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Абе няма ли законен начин държавата да изиска от производителя на електромерите пълно техническо описание с възможностите за промяна на кода? Според мен би трябвало да има начин да се види дали електромерите могат да се настройват да ни лъжат. Поне да е записано в закон или някакъв друг документ. Не може ей-така на общо основание ЕРП-тата да си слагат техни електромери, които никой не ги знае какво могат и как се контролират.

И аз искам да продавам краставици, ама по мой си кантар, който никой не го знае колко показва. И клиентът да е длъжен да плати това което показва кантара...
          Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
            ... И клиентът да е длъжен да плати това което показва кантара...
            И ако откаже - ЧСИ и такса 2000 лева за описване на вещите.
            http://chitanka.info/text/18249-band...plofikatsija-4
            В началото на тази година обаче в дома ни пристигна полиция и представители на частен съдебен изпълнител от кантората на Петко Илиев. Оказа се, че дължа на топлофикация сумата от 5100 лв., които или ги плащам веднга, или ми се изнася имуществото на публична продан.
            Обърнах се към съда за да потъря правата си, но се оказа, че нямам такива. На първа инстанция отговориха, че това не е от тяхната компетентност. На втора — не били месечни задължения и затова съм длъжник за целия период от въвеждането на такса мощност и в последствие променена на такса сградна инталация (какви са фактурите, пращани всеки месец за дължими суми, ако не са месечни здължения?). Или казано с други думи — от съда резултатът за гражданите е плачевен! Заплатих сумата от 1700 лв. и по 510 лв. изплатих и останалата част, но се оказа, че сметката ми, не само не е погасена, а е нарастнала с още 3900 лева. Само за описа на имуществото ми е начислена сума в размер на 2160 лв. от страна на съдия изпълнителя. Служителката каза, че това е нейната комисионна. Такъв бил законът.“
            Както се казва в такива случаи, коментарът е излишен.
            Бандитската „Топлофикация“ води още 40 000 дела, подобни на това. И няма шанс да ги спечели, но вече и това не е сигурно.
            Според шефа на Федерацията за защита на потребителите инж. Павел Кърлев от парното трябва да се бръкнат за минимум 10 — 20 милиона лева, за да бъдат водени 40 000 дела. Като се прибави и заплащането на юридическите услуги, сумата ще нарасне на 100 — 120 милиона лева. От къде ще бъдат взети тези средства, след като Топлофикация София има такива огромни задължения, никой не се наема да отговори.
            От бандитската „Топлофикация“ щели да вкарват всеки месец по 1000 дела минимум в съдебната система на некоректни платци. Общата сума, която не е събрана от сметки, е 230 милиона.
            Според г-н Кърлев, ако едно подобно дело върви поне в рамките на три съдебни заседания, то това ще бъдат близо 120 000 заседания. При тази проста сметка Софийски районен съд ще трябва ежедневно да провежда по около 5000 съдебни заседания само за столичните бандити от „Топлофикация“.

Коментар

Аз лесно мога да върна старото положение . Таблото в което ми бяха трите електромера преди да ги изнесат на улицата още си седи на стената на къщата . На времето свалих електромерите но кабелите още си минават от там просто там ми беше най лесно да ги вържа . Само трябва да намеря къде съм забутал електромерите и часовника . Сега ме е яд че не оставих цялото табло да работи в паралел на тяхното както си е с пломбираните от тях електромери .
              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                Трябва контролния електромер да е същия като техния, с еднакви настройки и фурмуеър(баси думата дето са я измислили).
                Но това означава "те" да знаят, че ги контролираш, така, че краденето няма да се състои. Никой не е луд да краде под погледите на 100 000 човека...
                Защо трябва уредите да са еднакви? Нали като меря с рулетка, дюлгерски и шиваики метър в крайна сметка трябва да получа едни и същи резултати.
                И тука не търсим 1-2%, а пъти.
                Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
                  Ами то там се минават, щото са ги накарали. А идеята не е да прецаквам нищо, а се чудя как най-лесно може да се манипулират всички електромери, без да е нужно да са пипани много, много. Щом спира от малко волт, може да надува от много или бъркам? Съответно тест проведен на 210, 220 и 230 да дава различни стойности. Аз ли нещо бъркам, но имаме 4 играча в тая схема, а имено Час/време/, Волт, Ват и Ампер?! Как точно се получават от тях киловат часовете?
                  Формулата за променливия ток е простичка:

P активна = U.I. cos Ф тази е, която трябва да плащаме като битови консуматори.

cos Ф= 0.707 обикновенно, но се гони да е близко към единица.

P реактивна = U.I.sin Ф важи като добавка за промишлените.

P-мощност (W)
                  U-напрежение (V)
                  I-ток (A)
                  Ф- фазова разлика м/у напрежение и ток

Т.е. най общо 220 V * 5A = 1100 W= 1.1 kW За един час- 1.1 kW/ч

Това са ми спомените. Нещо ми се губи естественно от времето , ама който знае да допълва.
                  Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”

Коментар

Защо отделяте толкова внимание на електромерите? Причината за надписаните сметки съвсем не е в тях. Все пак, това са измервателни уреди, които не се ползват само у нас и не вярвам да са специално конструирани и програмирани с тях да се лъже и краде. Относно паралелното /по-скоро последователно замерване/ със старите ел-ри, показанията никога няма да съвпаднат, защото те измерваха само активната ел.енергия, а тези "хващат" всичко / реактивна и капацитивна/. Но проблема не е в уредите и в неправилното замерване, а в манипулираното отчитане на показанията. Когато преди години ми изкараха таблото на улицата и сложиха "умен" електромер си отделих една тетрадка и в продължение на месеци/повече от година/ си записвах показанията на приблизително една и съща дата всеки месец. След това се отказах защото нямаше смисъл - всичко съвпада над 90%. Освен два пъти в годината - по Нова година и август. Значи, има схема за "врътка" и тя е от времето на държавните ЕРПта и старите електромери, а именно в неправилното отчитане на иначе правилните показания на уредите. Тоест, ако декември имате отчетени 1000квч., инкасатора записва 800, като "спестените" 200 остават за следващия месец. Какво става януари? Отчетния период включва Коледа, Нова година, ваканциите на децата, а и обикновено е доста студено и реалното потребление е нормално по- голямо. На всичкото отгоре ти слагат и "спестените" 200 от декември и сметката става 1300-1400квч. Вие подскачате, започвате да сверявате данни и показания но всичко си е точно защото този път показанията на уреда и числата в сметката съвпадат. Започват съмнения в изправността на уреда.........................изобщо всичко изброено в горните страници до тук, като на моменти дори се вкарват мотиви граничещи със световна конспирация. Като пренос на данни по силовата мрежа и дистанционно манипулиране на "умните машинки". В създалата се ситуация хем плащате 30-40% по-висока сметка, хем всичко си е "ток и жица" и Енергото с топ не може да ги помръдните, ако ще да дойде световната метрологична асоциация/ако има такава/.
                    Ще попитате защо е нужно да се прави това??? Ами да отговори някой който работи в системата. По-рано си раздаваха премиални за "преизпълнен план". Предполагам, че и сега го правят щом продължават историите с " надписаните сметки". Това е моето виждане на проблема и не го налагам на никой, както и не искам с никой да споря колко съм прав. Просто реших да взема отношение по темата....
                    Искаш ли да получиш умен отговор-питай умно!
                    0894328706

Коментар

• От: Стари електромери, нови електромери ...

Първоначално публикуван от dedoKoko Преглед на мнение
                      cos Ф= 0.707 обикновенно
                      Я пак?
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Безпомощно и глупаво разказана от министъра Добрев, но това е и тяхната версия.
                        Съществува обаче съмнение че освен това, и лъжат в електромерите. Вътре в тях, не на екранчето. И че намесват и реактивната енергия, която не би трябвало да се отчита за битовите потребители. А щом са започнали да мерят и нея - защо не знаем за това? Защо, щом се смята че съвременните консуматори вкарват в мрежата непренебрежима такава съставка, не знаем че трябва да сложим кондензаторни батерии по таблата? За промишлените потребители те са задължителни.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                          Защо, щом се смята че съвременните консуматори вкарват в мрежата непренебрежима такава съставка.
                          Точно съвременните не вкарват. Докарват между 0.95 и 0.99. Имат си нарочна електроника за това на входа. Сега, евтините китайски "енергоспестяващи" ламбета са малко по-друг въпрос, ама от тях сметка 300 кинта няма как да се случи.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Аха, а планините от електромотори по всякаквата хладилна техника?

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                              от тях сметка 300 кинта няма как да се случи.
                              Има, има. Зависи кой брои.

Ъхъ, и трансформатори. Моят хладилник е на половин година и факторът му е 1.00 - ама фризерът е съветски и там нещата са по-инакви.

Взел съм ватметъра в чантата, ще ти го донеса довечера.

Коментар

...си имат кондензатори само за тях си. Ако искаш да ти снимам моя? И пералнята и тя, ако не е с инвертор (който с PFC), си има и кондензаторите.

...ама пак, хладилника не може да ти докара сметка от 300 кинта. Колко харчи хладилника се смята лесно - колкото 40 ватова крушка, пусната нон стоп. Тоест между 5 и 10 кинта месечно. Това за средностатистически нормален хладилник.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X