Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Стари електромери, нови електромери ...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Стари електромери, нови електромери ...

Хм. Това изглежда е стандарт за електромери.

Коментар

Първоначално публикуван от Emil_PB Преглед на мнение
      Електромера би трябвало да може да се манипулира само след отваряне на капака,поставяне на мост, като всяко отваряне се отброява и се записва в регистър.
      Според мен тук е истината.
      Ако няма поставено от закон изискване за това-значи работата е ясна...

Преди 10 години като въвеждаха таксиметровите апарати с фискална памет в наредбата беше отделено доста място за изисквания към апаратите с цел да не може да се манипулира кристала с данните. Да не вземе държава да се мине с данъка...
      По най-елементарна логика такива изисквания трябва да има и за електромери, водомери, и всякакъв друг вид "...мери" по показанията на които се правят фактури.
      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
        Според мен тук е истината.
        Ако няма поставено от закон изискване за това-значи работата е ясна...

Преди 10 години като въвеждаха таксиметровите апарати с фискална памет в наредбата беше отделено доста място за изисквания към апаратите с цел да не може да се манипулира кристала с данните. Да не вземе държава да се мине с данъка...
        По най-елементарна логика такива изисквания трябва да има и за електромери, водомери, и всякакъв друг вид "...мери" по показанията на които се правят фактури.
        Предлагам даже да им сложат на всеки електромер и водомер, касов апарат с връзка с НАП. На уличните кафе автомати може - на Чез - не може.
        подаръци за мъже от FACOM
        промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Добре. Скептик съм, но дай да се организираме.
          Според мен има достатъчен потенциал във форума да се организира метрологичен експеримент. Ще ми бъде интересно да участвам, но после какво.
          По кой начин евентуалните доказателства могат да се използват срещу ЧЕЗ или друг монополист. Аз също живея в къща и има удобство да се инсталира какъвто и да е контролен електромер или други измервателни уреди.
          Глупости вършат умните хора, за останалите това е ежедневие.

Пияният е винаги по-щедър от трезвеният... питайте катаджиите...

Коментар

Трябва задължително да има поставен от тях електромер, допълнителното замерване е бонус.

Коментар

Първоначално публикуван от Сианга Преглед на мнение
              Според мен има достатъчен потенциал във форума да се организира метрологичен експеримент. Ще ми бъде интересно да участвам, но после какво...
              После нищо, цитирах 2 опита с доказани разлики, без резултат. Докато нямаме законната възможност да мерим - ще плащаме каквото ни кажат.

Коментар

"Какво после" е друг въпрос. Първо трябва да добием информацията.

Коментар

Трябва контролния електромер да е същия като техния, с еднакви настройки и фурмуеър(баси думата дето са я измислили).
                  Но това означава "те" да знаят, че ги контролираш, така, че краденето няма да се състои. Никой не е луд да краде под погледите на 100 000 човека.

Друго-този тест няма да има никаква юридическа тежест, но огромна морална. Въпрос на съвест(а и на чест) е измерването да е съвсем безпристрастно и да отчита всички особености на електромерите, като се указва евентуалната грешка. За да има някаква тежест-не трябва да има и капка съмнение в честността и точността на измерването.

Но сега всички ЕРП-та са станали по-хрисими от ангелчета, та показанията на електромерите ще са много реални. Контролата трябваше да е през Декември-Януари.
                  Или да се отложи за след преминаване на сегашните вълнения. Ама пак няма да има такова крадене и лъгане, вече ще са много по-предпазливи.
                  Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                    Трябва контролния електромер да е същия като техния, с еднакви настройки и фурмуеър(баси думата дето са я измислили).
                    Но това означава "те" да знаят, че ги контролираш, така, че краденето няма да се състои. Никой не е луд да краде под погледите на 100 000 човека.
                    Щом двата са еднакви - ще дадат еднакви показания
                    Сещам се за една приказка за Хитър Петър. Дето го хванали разбойниците и си купили плат, ама за аршин - най-дългата върлина в гората.

Коментар

Каква пък юридическа тежест? Ние не сме ни съда, ни прокуратурата. Ние искаме те да кажат какво и как са мерили и смятали. Че от това ще фалират, пак е друг въпрос.
                      Ни през декември, ни през август, някой е знаел че ще бомбардират през януари, това не е историята на ВСВ, а нашето днеска. Пък ако знам какво ме чака утре - ще ида с една лопата отвънка, и 2х2х1.
                      Така че оставете как това било нахалос, и си спомнете как преди години спря да замръзва нафтата от бензиностанциите. И да ги осъдим за вече станалото, и да не ги осъдим - все тая - пак ще фалират ако вече не могат да крадат, и ТИМ ще спре да се интересува от тях, или поне ГЕРБ ще загуби изборите като не му снесат милионите. Ако и утре служебното правителство прибере обратно милионите за реклама на мултиплекси и цифрови декодери.
                      Обсъждаме само как да разберем какво правят фалшивите им електромери.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                        1.Каква пък юридическа тежест? Ние не сме ни съда, ни прокуратурата. ...
                        2. Обсъждаме само как да разберем какво правят фалшивите им електромери.
                        1. Не си съд. Метод на черната кутия. Сравняваш. Законът в БГ не ти е дал възможност да оспориш по какъвто и да е начин и да се защитиш от метода им на измерване.
                        2. Не си и лаборатория. Дизасемблираш. Аз съм го правил и е поне 100 пъти по-трудно отколкото да напишеш същия софт. Обзалагам се на каквото кажеш, че техните устройства мерят точно в лаборатория. Сложи тяхното и каквото искаш устройство след него в къщи, и ще мери вярно.

Коментар

Четох нещо, което малко ми се стори объркано с фактите, но като цяло нещо от типа, че при подаване на по-нисък волтаж от дадено ниво, доставчиците си го плащат, а електромерите спират да отчитат просто. Не помня, някъде из европата уж. Ако това е възможно, защо да не е възможно да добавя при волтаж над нужното, примерно пикове до 240. Мрежата определено работи със стабилен волтаж където аз съм мерил. Удивителното е, че при мен траф-а е далеко, като пусна котлона и става по-тъмно в стаята, но разлика няма в напрежението, от енергото викат, ми тва е. Реално уредите имат широк диапазон, а и никой не държи да е точно 220. Пускат ти 233 или нещо подобно и електромерчето леекинко ти килцата... Може и да бъркам грубо, моите познания свързани с тоците са лекинко ограничени.

Коментар

Знам какво е реинженеринг, знам и какво и колко знам сам. Затова и търся помощ от други специалисти, които знаят и умеят друго.

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
                              Четох нещо, което малко ми се стори объркано с фактите, но като цяло нещо от типа, че при подаване на по-нисък волтаж от дадено ниво, доставчиците си го плащат, а електромерите спират да отчитат просто. Не помня, някъде из европата уж. ...
                              Спират в европа - да не мислиш, че тук ще се минат? Ако е идеята да прецакваш електромера - има по-ефективни начини. Но за разлика от тях - ти ще си изправен до стената.
                              Първоначално публикуван от Стефан
                              Затова и търся помощ от други специалисти, които знаят и умеят друго.
                              Няма начин да разбереш в домашни условия дали ЧЕЗ-овските им устройства имат скрити функции. Ще се озориш дори да изтеглиш програмата им в двоичен вид. После почва трудното.

Коментар

Преди 15г.се борих с водомери за топла вода на 50*Ц и не можах.Май и с електромерите е същото.
                                А тези простотии се правят от името на всички ни.
                                Даника
                                Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X