Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Стари електромери, нови електромери ...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Стари електромери, нови електромери ...

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    То въобще и хладилника ти е с мижава мощност, та 300-те лева със сигурност не са от него.
    Продължаваш да допускаш само един вариант за грешка в измерването.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      Продължаваш да допускаш само един вариант за грешка в измерването.
      Някакси пропускаш, че същия електромер е бил и предния месец, и по-предния. Тия хора не потребяват ток от вчера. И не са идиоти, както се опитват да ги изкарат за улеснение.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
        Някакси пропускаш, че същия електромер е бил и предния месец, и по-предния. Тия хора не потребяват ток от вчера. И не са идиоти, както се опитват да ги изкарат за улеснение.
        Аз не подозирам хората повече от обикновено. Електромерът обаче също не е идиот и поради сложния си начин на работа може да допуска сложни грешки.

Коментар

И кой трябва да плаща за тия грешки, които спокойно допускаш? Разправяха ми за случай, дето излиза сметка по-голяма от пропускателната способност на главния бушон.

Коментар

И кой трябва да плаща за тия грешки, които спокойно допускаш? Разправяха ми за случай, дето излиза сметка по-голяма от пропускателната способност на главния бушон.
            Ааа, той главния бушон може да се "ремонтира" с тел.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Значи, не е логично някой да байпасне главен бушон, пломбиран. И после да ходи да реве, че голяма сметка. Говоря за апартамент. Аз за коне в апартамент съм чувал, но за локомотив - не.

Коментар

Значи, не е логично някой да байпасне главен бушон, пломбиран. И после да ходи да реве, че голяма сметка. Говоря за апартамент. Аз за коне в апартамент съм чувал, но за локомотив - не.
                Ooo, съвсем си е логично, вЕрвай ми. Като решиш да заваряваш някой винкел някъде с пернишката саксия, и бушона ти изключи 3 пъти, на 4-я си го шунтирал като стой та гледай.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ooo, съвсем си е логично, вЕрвай ми. Като решиш да заваряваш някой винкел някъде с пернишката саксия, и бушона ти изключи 3 пъти, на 4-я си го шунтирал като стой та гледай.
                  Моля да кажеш според теб - 3000 лева сметка за апартамент - на заварен бушон ли ти изглежда, или на проблем с отчитането. Какво ще ги правиш тия киловати в апартамента? Не знам как свършиха нещата накрая, говоря за случай от преди 2 години, но имаше много разправия край него.

Коментар

Моля да кажеш според теб - 3000 лева сметка за апартамент.
                    Прилича ми на сбъркана цифра при отчета или манипулиран или неизправен електромер. Проблема в такива случаи е точно голямата разправия и неизгодната позиция на клиента, заради което започнаха и сегашните истории. Двете страни по даден договор (какъвто имаш с ЕРП) трябва да са равнопоставени, и да имат механизми за взаимен контрол.

Коментар

Eто затова говорим. Аз лично не знам да съм надписван, смятал съм ги грубо толкова.
                      Но при евентуален проблем - изпадам в ситуацията на Хитър Петър, разбойниците, и десет метровия аршин. И пистолет в гърба.

Коментар

Eто затова говорим. Аз лично не знам да съм надписван, смятал съм ги грубо толкова.
                        Но при евентуален проблем - изпадам в ситуацията на Хитър Петър, разбойниците, и десет метровия аршин. И пистолет в гърба.
                        Масовия проблем не е с просто надписване. Масовия проблем е с нередовно отчитане и писане наизуст. Другото лъсва много лесно. Трябвали им пари в края на годината - надписали. Пък после ще изравняват. А това че за тия 2-3 месеца тия надписани пари са работили в тяхна полза - няма значение. Масова практика е това, и контрол практически няма.

А е много лесно - при надписани сметки - дължат лихви. Тогава ще имат интерес да не надписват. Претендират за загуби по мрежата - вече са на пазара от достатъчно време за да ги вкарат в норма, значи се признават загуби като в средна европейска държава. Ако искат да правят инвестиции в мрежа - проблема си е техен. Софийска вода имат куп загуби - какъв им е интереса да ги спрат? Никакъв. Нали ги плащаме. Кой е луд да си намалява печалбата? Ей такива неща вбесиха хората. Остави ги крякащите лелки некъпани по 2 месеца, дето показват по телевизора. На всеки му е ясно че сметките не могат да се свалят с кой-знае колко. На хората им писна да са нечии крепостни селяни без права. Щом някой иска да ми продава нещо, трябва да имам избора да го отсвиря, ако не е коректен, и да си плати неустойките от това.

Коментар

...си имат кондензатори само за тях си. Ако искаш да ти снимам моя? И пералнята и тя, ако не е с инвертор (който с PFC), си има и кондензаторите.

...ама пак, хладилника не може да ти докара сметка от 300 кинта. Колко харчи хладилника се смята лесно - колкото 40 ватова крушка, пусната нон стоп. Тоест между 5 и 10 кинта месечно. Това за средностатистически нормален хладилник.
                          Преди 10-тина години, когато си купихме голям хладилник в упътването му пишеше годишна консумация или 780 или 870 кв/ч, което по сега действащите цени на ел. енергията е около 200 лв/год. По-късно в разговор с хладилен техник ми обясни, че ел. консумацията се смятала на база пълен хладилник и отваряне на вратата 1 път на 24 часа при околна темп 18 С. Т.Е. на практика консумацията е доста по-голяма.
                          Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Говори се толкова страници за намеси в софтуера на електромера,че еди как си бил зададен това онова,а ами тези който имат големи сметки,а са с механичен електромер от къде са им сметките при положение,че показанията отговарят? Какво е обяснението тук? Или май май просто са си го изразходали?
                            Последно редактирано от Tsvetan; 06-03-13, 15:51.
                            Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                              ...голям хладилник...
                              Какво не е ясното? Много ясно че хладилник с 5 компресора ще харчи x5.

Те ти калкулатор. Смятай си:
                              http://www.calculator.bg/1/eluredi_konsumatzia.html

За мен средностатистически нормален хладилник е ето това:
                              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:54139897.bosch-kdv33vl30.jpg
Прегледи:1
Размер:7.2 КБ
ID:5459907

А+, 176см, 240литра, 70 литра камера. Дневна консумация - половин киловатчас. Направи я двойна. това са ти 350 киловата годишно.

Масовия българин, дето не може да си плати тока, няма дори такъв хладилник, какво остава за трикрилен гардероб дето прави кубчета лед, има 3 компресора и т.н. За мустачките ти трябва ножичка все пак.

Коментар

Пресни резултати от измервания с ватметъра:

Хладилник daewoo с размери като горния, клас А, 0.4 киловатчаса на денонощие, нормална употреба (даже жената го забравя за по 10-ина минути недозатворен).
                                Съветски фризер 200л, клас ер-малък, 1.0-1.1 киловатчаса на денонощие.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 5 потребители онлайн. 0 потребители и 5 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X