Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Стари електромери, нови електромери ...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Стари електромери, нови електромери ...

В кръчмата се ражда истината. Видяхме, че не става в парламента. Само искат да плащаме, вече неясно за какво, и на кого, и откъде.

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
      Не ми се вярва тая игра да я играят инкасаторите защото аз мога да си засеча също електромера и да пусна една жалба . А и честно казано не виждам смисъла от тая работа .
      Инкасаторите носят показания които се нанасят от други служители. Ако ти не виждаш смисъла от нещо съвсем просто и елементарно, значи и повечето не го виждат и точно това е разковничето на проблема- най големите конспирации се оказват прекалено прости за да им се обръща внимание от редовния потребител, който търси някакво велико прекарване, а всъщност такова няма и всичко се проектира на фона на мизерните доходи които получаваме и педантичността с която разпределяме плащанията за насъщните ни нужди всеки месец.
      Искаш ли да получиш умен отговор-питай умно!
      0894328706

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Йорданов Преглед на мнение
        ... който търси някакво велико прекарване, а всъщност такова няма ...
        Такова нещо може да каже само някой, изцяло (ама изцяло) запознат с технологията, ама до последния бит и стотинка.
        Тука изпищяха и хора, дето не са мизерници. С нормални 1500 лева сметки, последно 3000.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
          Инкасаторите доколкото знам ходят с едни електронни устройства с инфраред интерфейс. Те дори не се занимават да пишат. Машинката си помни кой - колко.
          Само че при мен тая машинка е напълно безсмислена . Електромерите ги смениха на времето със същите като нашите механични с въртящ се диск само че словенски . До колкото знам в тоя интерфейс има вграден цифров фото апарат и при по големи разлики освен всичко и снимат показанията . На времето инкасаторката ми се чудеше какво правя и защо моята сметка е най висока от цялата улица след като електромера ми е вътре в двора вратата е заключена и зад нея се разхожда добре охранена немска овчарка . Един комшия се опитваше да ме "ограмоти" по случая как се слага един магнит някъде . Аз верен на принципите си че за всяка стока и услуга трябва да се плаща (включително и при едни девойки ) отказвах сега вече съжалявам че съм бил коректен .
          Последно редактирано от sek.1; 07-03-13, 05:37.
          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Инкасаторите носят показания които се нанасят от други служители. Ако ти не виждаш смисъла от нещо съвсем просто и елементарно, значи и повечето не го виждат и точно това е разковничето на проблема- най големите конспирации се оказват прекалено прости за да им се обръща внимание от редовния потребител, който търси някакво велико прекарване, а всъщност такова няма и всичко се проектира на фона на мизерните доходи които получаваме и педантичността с която разпределяме плащанията за насъщните ни нужди всеки месец.
            И какъв е смисъла от това ? Едва ли трите ЕРПта са се наговорили и имат интерес да свалят ГЕРБ от власт . При това управление си живееха доста комфортно . Сметките за ток са капака на всичко преди тях бяха горивата ; храните и още много други неща от живота които поскъпнаха през последните 3.5 години без да има реална индексация на доходите .
            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Едва ли трите ЕРПта са се наговорили
              Преди да станат три бяха едно - „Енерго”. По- голямата част от служителите а същите. За разлика от БТК, където освободиха”доброволно” 99% от старите кадри.
              И какъв е смисъла от това ?
              Макар, че получават добри заплати на фона общата мизерия в страната, не мисля, че премиите които получават за тази „врътка”им са излишни.
              Сметките за ток са капака на всичко преди тях бяха горивата ; храните и още много други неща от живота
              Това е!!! Само, че аз го виждам обратно. Нищо не ни е високо. ДОХОДИТЕ са малко!

…….. да свалят ГЕРБ от власт .

Никой не е искал да ГО сваля. На всеки митинг или протест се вика”Долу” и „Оставка”.
              ТОЙ сам абдикира. За да прегрупира силите си за новия тур.
              Ако това се случи наистина няма да остане нищо по тези географски ширини…..
              0894328706

Коментар

И какъв е смисъла от това ? Едва ли трите ЕРПта са се наговорили и имат интерес да свалят ГЕРБ от власт . При това управление си живееха доста комфортно .
                Не мисля че целта беше свалянето на ГЕРБ от власт,по скоро червените и доган стартираха по-рано предизборната битка,и целта беше да се акцентира в/у негативите при управлението на Герб и първата стъпка бе да използват лобито си в енергийната мафия,след това са имали и други козове предполагам,и крайната цел е подържане на някакво социално напрежение до изборите с цел оглозгване на нестабилният гербов електорат.Предполагам са разчитали на самовлюбеноста на ББ,и пословичният му инат,даже Той го демонстрира при първите протести със изказването си:.....Няма да се дам на Станишев и Доган........!И всичко си вървеше по план,но после с наркоманите на орлов мост малко пресолиха манджата и Той ги остави в небрано лозе като си хвърли оставката.Едва ли някой има полза от това изборите да са един-два месеца по рано,или от служебен кабинет назначен от човек на Герб????? Освен може би Иван Костов който най- нагло изяви желание да ни яхне пак,та ако ще и за два дни да е,но той пък не е никакъв фактор,освен в собствените си очи!!!!

Коментар

Първоначално публикуван от pepihm Преглед на мнение
                  Освен може би Иван Костов който най- нагло изяви желание да ни яхне пак,та ако ще и за два дни да е,но той пък не е никакъв фактор,освен в собствените си очи!!!!
                  Всъщност, Иван Костов е измежду малкото ни "политици" говорещи що-годе адекватно на фона на ставащото. Не го казвам преливайки от любов към него. Просто е факт. Колкото до това кой-кого яхнал - никой не може да те яхне, ако сам не му позволиш.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

И какъв е смисъла от това ? Едва ли трите ЕРПта са се наговорили и имат интерес да свалят ГЕРБ от власт .
                    Има доста сведения в подкрепа на такава теория, ама са в друга тема.

Да се върнем на електромерите.
                    Стефан има вече ватметър. Необитаем апартамент без консумация има и от по-рано. Дайте да измислим какви точно шашми да направим, за да хванем електромера в измама.

Коментар

Не е ли по-лесно да вържете втори електромер на входа на обитаем апартамент?
                      Туй с ватметъра не го разбирам. Ватметърът мери моментна стойност. Електромерът интегрира моментната мощност във времето. Някой трябва да седи денонощно до ватметъра и печката, че ако падне напрежението да променя изчисленията.

Коментар

Не е ли по-лесно да вържете втори електромер на входа на обитаем апартамент?
                        Туй с ватметъра не го разбирам. Ватметърът мери моментна стойност. Електромерът интегрира моментната мощност във времето. Някой трябва да седи денонощно до ватметъра и печката, че ако падне напрежението да променя изчисленията.
                        Наличният ватметър има и интегратор и може да измерва като електромер.

Коментар

Някой трябва да седи денонощно до ватметъра и печката, че ако падне напрежението да променя изчисленията.
                          Ватът е произведение на напрежението и токът /W = U . I/ Така че, няма нужда да се променя нищо. Както и, няма нужда да се правят подобни експерименти, защото нищо няма да докажат на никого.
                          Пак ви казвам проблема не е технически, защото ако е такъв може да се хване много лесно. Счетоводен е! Но след като сте решили темата да е в духа на "Направи си сам" - давайте. Ще си позволя само да поправям някой, който не внимавал в часовете по електротехника
                          0894328706

Коментар

Ватът е произведение на напрежението и токът /W = U . I/ Така че, няма нужда да се променя нищо. Както и, няма нужда да се правят подобни експерименти, защото нищо няма да докажат на никого.
                            Пак ви казвам проблема не е технически, защото ако е такъв може да се хване много лесно. Счетоводен е! Но след като сте решили темата да е в духа на "Направи си сам" - давайте. Ще си позволя само да поправям някой, който не внимавал в часовете по електротехника
                            E, не! Грешка в първия ред още, и вадиш заключения.
                            п.с. Аз също съм убеден, че ако в момента са се закротили - няма да има разлика с контролния електромер. Дори може да си свериш електромера, че техния ще е по-точен.
                            1 ват.секунда = 1 джаул
                            1 ват.час = 3600 ват.секунди = 3600 джаула
                            1 киловат.час = 3600000 ват.секунди = 3600000 джаула
                            Ето връзката на ват от ватметъра с киловат.час от електромера.
                            Последно редактирано от Rabin; 07-03-13, 11:58.

Коментар

Ето връзката на ват от ватметъра с киловат.час от електромера.
                              За да направиш връзка трябва да добавиш и (time) и то вече ще си стане електромер

Не разбирам за каква грешка говориш като имам пред вид електрическия Ват ;

о, да, извинете объркал съм А с Ι, но все пак става въпрос за токът и всеки би го разбрал.
                              0894328706

Коментар

Електромерът си има константа -примерно 1000импулса на киловат/час. Измервате енргията по друг начин, делите на константата и сравнявате с показанието на тествания електромер.
                                Последно редактирано от simeon; 07-03-13, 12:35.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X