Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мобилна (преместваема) къща

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Мобилна (преместваема) къща

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
    Я кажете от кой строителен хипермаркет да пазарувам?

Нещо по-конкретно, т.е. какво ти трябва ?!? В хипермаркетите не е много евтино, единствено разни неща на акция може да се вземат на ... далавера Пък и често се случвало като пазариш разни артикули да не им отговарят цените на щанда и на касата, т.е. в касовата бележка се оказва, че е по-скъпо. От клиенти в нашата железария съм го чувал, включително и чичо ми. Та ако не се затрудняваш с намирането на нещата из нашия район, по-добре си ги пазари тук
    Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
    И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
    вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Миналата година купувах студопор на промоция от БауМах. Цената беше с 1лв/кв.м. по-ниска като обявено при покупка на 5 пакета (25кв.м.) за 5см дебелина. Иначе нормалната цена с 0,20лв по-скъпа от железарията. Магазина се намира на другия край на града около 15км в двете посоки. Пяна за лепене също на промоция и предимно заради пяната отидох. Платих на касата и си карам количката към колата и си смятам че ми вземаха повече. Сметнах хубаво и се оказа че ме таксуват за студопора като при нас в железарията. Закарах количката на входа и правя рекламация. Била грешката в обявената цена и нормално промоцията била по 0,20лв по-евтино. Даже ми извадиха и брошура с такава цена, но на етикета пред стоката това пишеше. Казах им че го връщам, дойдоха управутели, почнаха да свалят етикети и ми се извиниха, върнаха ми само разликата в парите и така си вземах студопора.
      В нас го претеглих и се оказа че тези 12кг/куб.м. а ми го продадоха за 15. Така голямата измама е не само в цената, но и в качеството.

Коментар

Първоначално публикуван от mohera Преглед на мнение
        Нещо по-конкретно, т.е. какво ти трябва ?!?
        Главно каменна вата, гипсокартон, OSB полоскости и фаянс.
        Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Първоначално публикуван от goshko-loshko Преглед на мнение
          И двете са еднакво добри АКО са произведени качествено! Разликата е, че тези с мрамор можеш да режеш със зеге, а тези с пясък само с флекс с дискове за метал. Навеса ми е с такива керемиди и е правен 2008г. Не намирам никаква разлика във вида им от тогава. Единственото, което бих те посъветвал е, да не взимаш полимерни капаци. Много са малки и не подлежат на подмазване. Спокойно може да ползваш керамични или бетонови.
          П.П. Ползвахме такива за камбанарията на Пашалийца. Дори си ги монтирахме преди да я вдигнем
          Сложихме полимерни капаци. Мислехме да сложим билна лента, но след малко чесане по главите решихме да осигурим водонепропускливост с монтажна пяна, а капаците само за визия и да пазят сянка на пяната.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0062.jpg
Прегледи:1
Размер:93.6 КБ
ID:5600818

Име:DSC_0097.jpg
Размер:68.5 КБ
ID:5600819

Име:DSC_0110.jpg
Размер:102.9 КБ
ID:5600820

Първоначално публикуван от Sisolina Преглед на мнение
          Здравейте, ще следя темата. Аз също обмислям подобен проект с контейнери и искам да питам silverfox, каква е височината на контейнерите, които са използвани? Обикновени или High Cube?
          Това съм го пропуснал - обикновени са, но нищо не пречи да се сложат High Cube, даже си имат голямо предимство от по-високия покрив.

Коментар

Хм, монтажната пяна не е ли хигроскопична, т.е. нищо не уплътнява от към вода?!?
            Така че капаците няма да са само за декор
            Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
            И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
            вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Ако пуска вода, то прозорците на другата къща трябва отдавна да са прокапали.

Коментар

Пяната не пропуска вода, а просто поема вътре в себе си. Точно на билото има най-малко вода и няма да протече и допълнително капаците ще отвеждат водата върху керемидите.

Коментар

според мен - това с пяната - си е за патентоване
                  ама кво не прави зора, неволята... и т.н. направо ме хвърли в джаза
                  ама дано да се окаже удачен вариант

Коментар

Тя да поема колкото си иска. То единствената вода ще е тази, която вятъра успее да засили под капаците.

ПС: Някой да има по-добра идея за външна облицовка от борова ламперия. Излиза 15лв/кв.м. без обработката на дървото. Сайдинг не ми се иска, че не знам на колко качествен ще попадна, а и е по-скъп.

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
                      ПС: Някой да има по-добра идея за външна облицовка от борова ламперия. Излиза 15лв/кв.м. без обработката на дървото. Сайдинг не ми се иска, че не знам на колко качествен ще попадна, а и е по-скъп.
                      Фибран/ ......пор някакъв и драскана мазилка.
                      Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

Коментар

Пяната няма да пуска вода....1-2 години макс.
                        Просто не е UV устойчива,ще започне да се пука и разпрашава след това.Тоест, мерките за защита на билото/вече пяната/ си остават за изпълнение.
                        За най-мързелив начин в случая -самозалепваща се лента с външен алуминий.

За външната облицовка-поогледай се за изсушен дървен материал. По Софето се намира един румънски сачак-много по-добър е от българският/сух, гладък и добре оформен/ и е по-смислено да защитаваш нещо подобно.Виж там нещо по комшийски. 15 лв. мисля че няма да ти стигнат за читави скара, скрепители и облицовка.

Коментар

За 15 кинта няма да стане.Не знам за румънския кво е положението, но аз купувах една ламперия австрийска на 14лв.
                          Обаче тарикатите смятат квадратурата със фугите и фалцовете,което означава че е със около 10-15% по малко.
                          Никак не излиза евтино.
                          На мен ми предстои да затварям двете чела и съм си купил дъски 3см,които мисля да закарам на четиристранка и да ми направят ламперия .
                          Обаче ще е минимум 22мм дебела,а тези на пазара са 12мм.

Коментар

Аз преди 2 години от един склад за дървен материал си купувах по 10лв/кв.м ламперия. Преди това купувах от практикер по малко и с всяко купуване цената се покачваше с няколко лева и започна да ми идва скъпо.
                            Тази се продава на пачки по 10бр 4м дълги и покриват 8,2см. Покриват около 32кв/м и струваха 25лв. При разкроя има доста отпадък и идва на около 10лв/кв.м. Миналата година не беше налична в този склад за дървен материал. В един строителен магазин имаха налична същата на 2м дължина и беше 15лв за пачка. Обаче 2м ми идват къси и се отказах за момента. Има нужда от обработка. Тази ламперия от практикер няма нужда от обработка. Опитах да я лакирам, но не поема почети нищо.

Коментар

За външна облицовка засега се спрях на поликарбонат.

Ето пример:

Име:c_20091211_1210323748.jpg
Размер:36.8 КБ
ID:5603782

Само се притеснявам да не се вижда изолацията през него

Гледах един гараж облицован с нещо като PVC ламперия, но доста по-добро на визия. Може да е някакъв вид сайдинг, но още не мога да разбера какво е.

Коментар

Може директно с пвц плоскости да облицоваш. Ще излезе без пари и много бързо.
                                Друг вариант са сандвич панелите.
                                0885600006 - Чичо Коце

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X