Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мобилна (преместваема) къща

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Мобилна (преместваема) къща

Под изолацията пароизолиращо - т.е. найлон, над изолацията, ако има вентилация под битума слагаш паропропускливо - мембрана, ако нямаш вентилация както изглежда е все тая. По принцип идеята е пара от влажния въздух в помещенията да не може да проникне в изолацията (затова найлона), но проникнала по каквито и да е причини влага - от конденз до протичане, да може лека полека да се изпарява - затова горе паропропуслкиво и вентилиран покрив. Ти вентилацията си я отсвирил, та остава найлона отдолу да сложиш, точно както си направил стените.
    Technical Rescue Direct - life lies in courage
    http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

За да е паропропусклив покрива трябваше да е с керемиди и отдолу мембрана.При положение ,че е с воалит не видях смисъл от мембрана,така че ще се слага найлон като на стените и ще стане работата със сигурност.Важно е ватата да си остане така ,както я наредя сега,тя и без това в стените се пресира доста добре с всички мерки против свличане ,плюс хоризонтално "спъване"с дървени преки.
      Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Първоначално публикуван от faster Преглед на мнение
        За да е паропропусклив покрива трябваше да е с керемиди и отдолу мембрана.При положение ,че е с воалит не видях смисъл от мембрана.
        С воалита е същото, ако искаш да има вентилация (тя едно е полезна за изпарението на влагата от изолацията, второ не по-малко важно, помага като напече слънцето покрива да не стане 80 градуса и да се изпече воалита) просто дъските се коват върху двойна скара над ребрата и мембраната, а не направо на ребрата.
        Все тая вече, слагай найлон под изолацията, а останалото е както си го направил. Евала, че с двете си ръце си направил къща.
        Technical Rescue Direct - life lies in courage
        http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Е то не е кой знае каква философия ,стига да имаш време ,некой уеф и да си наясно с конструкциите и коструктивните особености ,независимо от какво са изпълнени.При дървото си ги има и по този повод съвет към всички дето ще предприемат строеж от дърво.Никога не сглобявайте дървена конструкция през зимата,всеки един винт и шпилка с гайка след затопляне на времето и просъхване на импрегнираната конструкция, трябваше да бъдат препипани на затягане и имаше смисъл,но пък уюта дето се очертава си е обещаващ,все едно живееш в хижа.
          Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
            E то точно за да се избегне кондензирането на влага във ватата под покривната топлоизолация се слага паронепропусклива мембрана, която да спре проникването на топъл и влажен въздух от помещенията.
            Никакъв найлон!!! Влагата ще остава между ватата изолацията и найлона, и ще попива в гредите! Мембраната пропуска въздух и той изсушава конденза.
            Иначе темата я следя от време на време и взимам пример )))
            HONDA XL650

Коментар

Абсолютно верно!Сложих на половината таван найлон и преди да почна да кова ламперията се случи точно това.Изолацията е супер, дава страшна прохлада и изолация от шум,но както си печеше отвън се изсипа лек дъждец и точно навреме,конденза над найлона се оформи супер ,смъкнах го за норматив,а ми утрепа час,ще ходи за парник ,доста е ,към 30 квадрата.Важното е че видях какво става точно навреме ,иначе щеше да е ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ,такъв конденз и това през лятото,зимата буквално ще си вали отгоре.Мембрана или нищо ,това е .

Коментар

Абсолютно верно!Сложих на половината таван найлон и преди да почна да кова ламперията се случи точно това.Изолацията е супер, дава страшна прохлада и изолация от шум,но както си печеше отвън се изсипа лек дъждец и точно навреме,конденза над найлона се оформи супер ,смъкнах го за норматив,а ми утрепа час,ще ходи за парник ,доста е ,към 30 квадрата.Важното е че видях какво става точно навреме ,иначе щеше да е ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ,такъв конденз и това през лятото,зимата буквално ще си вали отгоре.Мембрана или нищо ,това е .
                Приятелю , "конденз" през ЛЯТОТО можеш да получиш от всеки един материал достатъчно влажен и завит ЗДРАВО ВЪВ НАЙЛОН и оставен на слънцето !!!! Ако ще и един пакет с краставици да са !
                От това което си сътворил /дано не живееш постоянно вътре / лятото си приготви един сериозен КЛИМАТИК " . В противен случай ще се потиш доста !/ако не е на сянка в гората някъде тази "беседка" ./ Достатъчно е вътре да има 1 хладилник /който грее яко от задната страна , и един ТВ. за фурна с котлони няма да споменавам!!/ и ще си много добре отоплен , и то през лятото.
                Без да обиждам направата , добре е изпълнено в смисъл технически ,бунгала от този тип ги наричам "парници " .Бързо се затоплят , и бързо изстиват ./стига източника на топлина да можеш да му цъкнеш копчето!/
                Да ЖИВЕЕШ означава да се БОРИШ!
                Робът се бори за СВОБОДА , А свободния за СЪВЪРШЕНСТВО!

Коментар

Гледам ,че е писано отдавна ,но парник при тия горещини въобще не се получава,при изгарящата жега навън ,вътре варира 24-26 градуса ,каменната вата върши перфектна работа!Мислех да снимам разликата с термометър ,но някой може да си помисли ,че манипулирам данни,та няма смисъл!Определено си е хлад ,сравнено с жегата навън,демек дебела , хладна сянка,придружено с отворени прозорци под голяма стреха и някакво леко течение ,само на горно отваряне ,си е рахат.Откакто наковах ламперията и отвътре почти живееме там през деня,още няма напълно готов вид,но е много уютно, все едно сме в хижа,вечер е страхотно.Идва ред на подово с парно,замазка,плочки , скромно санитарно помещение, ел.инсталация и накрая, големия телевизор с нещо за сядане в почти легнало положение.Най-напред отоплението и инсталацията за да минат зимен тест , а и да мога през зимата да си творя по другите задачи!
                  Последно редактирано от faster; 01-08-16, 21:49.

Коментар

Под "парник" Гогол (Гоголе здравей! Отдавна не сме се "чували"... ) имаше предвид съвсем друго нещо - няма инертно топлинно поведение, а не дали е топло или студено...
                    Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Това са много плаващи понятия,дето не ме интересуват.Важно за мене е ,че в горещините е супер ,а съм 100% сигурен ,че и зимата ще държи над нулата вътре , до -5 навън,дори без отопление,с отопление ефекта ще е гарантиран.При временното застудяване преди 10тина дни вътре ефекта беше обратен,топло,друго не ми и трябва!

Коментар

друго не ми и трябва!
                        Я дай впечатления за удобства/неудобства при живеене в подобен вид строителство, след като вече си натрупал опит.
                        Публикувайте отговор

Коментар

Дали щото харесвам дървении тип хижа,неудобства не намирам никакви,освен прекомерна жега с подовото,трябва да го намалявам до почти затворено положение,а има и два радиатора в плюс.Другото е ,че като вали интензивно ,леко се чува от покрива,на мене не ми пречи обаче ,само ми се доспива от това.На някой обаче може да му е проблем.Изолацията си върши перфектно работата и през лятото и през зимата и като термо и като звуко ефект.Вече от 8 месеца съм новодомец,а имам чувството ,че винаги е било така .Уютно е ,кво да кажа,въпрос на вкус.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20171128_080333-816x459.jpg
Прегледи:1
Размер:139.8 КБ
ID:5773721Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20171128_080347-816x459.jpg
Размер:120.0 КБ
ID:5773722Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20171201_112036-816x459.jpg
Размер:85.6 КБ
ID:5773723Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20171201_112114-816x459.jpg
Размер:80.5 КБ
ID:5773724Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20171201_112128-816x459.jpg
Размер:72.6 КБ
ID:5773725Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20171201_112151-816x459.jpg
Размер:64.3 КБ
ID:5773726Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20171201_112202-816x459.jpg
Размер:76.7 КБ
ID:5773727Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20171201_112222-816x459.jpg
Размер:73.0 КБ
ID:5773728
                          Последно редактирано от faster; 01-12-17, 11:32.

Коментар

Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
                            Под "парник" Гогол (Гоголе здравей! Отдавна не сме се "чували"... ) имаше предвид съвсем друго нещо - няма инертно топлинно поведение, а не дали е топло или студено...

Сори , че много време не съм влизал тук !
                            Радвам се че някой ме разбира за какво съм говорил!
                            Това което имах в предвид е че най добрият климат за живеене на топлокръвно същество е:
                            помещение което поддържа "постоянна " температура ,без значение от сезона на вън.
                            За целта трябва да има достатъчна термична маса ВЪТРЕ и сериозна изолация ВЪН!
                            При това условие температурните колебания са минимални и от там разходите за "топло" и "студено " са ниски! ....
                            За пример ако някой е влизал в помещение изцяло от изолационни панели със полиуретанова пяна / като тази в бойлерите, а тя е с най ниска ланда/ лятно време ,,без климатик ще разбере .
                            Всичко друго е импровизации за които ако хвърлиш доста пари , няма как да кажеш че : НЕ Е добре.
                            Да ЖИВЕЕШ означава да се БОРИШ!
                            Робът се бори за СВОБОДА , А свободния за СЪВЪРШЕНСТВО!

Коментар

Въобще не са доста пари 6000лв.до готов вид за нанасяне,без допълнителната баня ,щото нямам много време сега,зимата ще е .Сега права водни светове в странство . Имам представа от средни температури на помещения без да наблягам на БАНски цитати.В пристройката хижа съм второ лято,няма забележки ,въпреки че не е правена с формули.

Коментар

• Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20191126_183129.jpg
Прегледи:290
Размер:132.5 КБ
ID:6546505Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20191220_175016.jpg
Прегледи:288
Размер:122.0 КБ
ID:6546506Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20191222_143312.jpg
Размер:117.0 КБ
ID:6546507Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20191229_154513.jpg
Размер:120.1 КБ
ID:6546508да се похваля и аз с моята подвижна колиба
                                Прикачени файлове

Коментар

• Пенчо
                                  Пенчо коментира
                                  Редактиране на коментар
                                  Кюмбето е много джиджано! Тухлите отгоре за какво са?

п.с. И аз бих предпочел ОСБ или шперплат.

• jordanov sv
                                  jordanov sv коментира
                                  Редактиране на коментар
                                  Е на тухлите - решетка се слага.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X