Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мобилна (преместваема) къща

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Мобилна (преместваема) къща

Мерси зa клипa!Много полезен!
    Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Първоначално публикуван от faster Преглед на мнение
      Мерси зa клипa!Много полезен!
      Можеш да погледнеш и в тази тема http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=205134 в нея съм сложил снимки, а също има и линк към всички снимки от моето произведение. Там има доста снимки и на поставена вата преди да започна да поставям найлона .

Коментар

Товa зa нaйлонa не го знaех,мислех дa слaгaм дищaщо фолио и отвън и отвътре.Aбе човек не може дa знaе всичко ,тa и поговоркa си имa"Човек се учи ,докaто е жив"!
        Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Те и другите непропускливи фолиа вършат работа, но мисля че найлона е най бюджетен. С паропропускливо също би станало като се обърне непропускливата страна към помещенеието. макар че навиването на ролката е с непропускливия слой и е възможно да се допуснат грешки. При мен ролката я имах налична още от бетона така че не съм задълбавал моного по въпроса.

Коментар

Първоначално публикуван от faster Преглед на мнение
            Товa зa нaйлонa не го знaех,мислех дa слaгaм дищaщо фолио и отвън и отвътре.Aбе човек не може дa знaе всичко ,тa и поговоркa си имa"Човек се учи ,докaто е жив"!
            Аз не бих бързал да се "уча". Не че съм специалист, ама то стана все едно всичко е отворено и само найлона ще спаси влагата да не стигне в ужасяващи количества до ватата да не подгизне. А тоя гипсокартон вътре дето поемал влагата и после я изпускал - той докато се сети да я изпусне няма баш мухъл да си хване? А и ако отвън няма найлон, какво си му пречи да си я изпуска? Ама ако били полимерни панели, а не найлон, щяло да се натрупва влага в големи количества и съотвено мухъл, защото няма гипсокартон да обира влагата. Ми той евтин - слагаш върху въпросните панели и готово. Аз лично не съм и не бих сложил найлон.
            Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
              Аз не бих бързал да се "уча". Не че съм специалист, ама то стана все едно всичко е отворено и само найлона ще спаси влагата да не стигне в ужасяващи количества до ватата да не подгизне. А тоя гипсокартон вътре дето поемал влагата и после я изпускал - той докато се сети да я изпусне няма баш мухъл да си хване? А и ако отвън няма найлон, какво си му пречи да си я изпуска? Ама ако били полимерни панели, а не найлон, щяло да се натрупва влага в големи количества и съотвено мухъл, защото няма гипсокартон да обира влагата. Ми той евтин - слагаш върху въпросните панели и готово. Аз лично не съм и не бих сложил найлон.
              Все пак не е необходимо да откриваме всеки път топлата вода всеки път независимо че някой вече я е открил. Давам предложение на как да се направи на база вече установни практики. Другото е по спомени от предмета строителни материали. Никого не натискам да направи същото предлагам първо да се проучи и всеки сам да си направи изводите, а информация има достатъчно в нета.

Коментар

Първоначално публикуван от mitakavk Преглед на мнение
                Давам предложение на как да се направи на база вече установни практики.
                Аз ще си позволя да остана все пак скептичен по простата причина, че колкото и да съм невеж в строителството, все още никъде не съм видял да се прилагат въпросните "установени практики", та за мен сега-засега ще си останат неустановени.

Коментар

Ще се опитам и аз да внеса, по-лесно "сдъвкана",яснота по въпроса.
                  "Дишаща" стена, стая, къща е понятие, което не означава, че през стените и таваните преминава свободно въздух, а означава, че материала, който е положен, най-вече отвътре, е "дишащ".Това е материал който може да "поема" влага от въздуха, когато тя е във високи количества, и да я "отдава", когато е в ниски.Такива материали са:гипсокартон, дървена ламперия, гипсова мазилка, хоросан и др."Недишащи са PVC покрития, фаянс, блажна боя и т.н.
                  Когато полагаме гипсокартон или ламперия между тях и основната стена(независимо каква) е препоръчително да се положи вата, след това стената колко дебело ще е изолирана с изолационни плочи(фибран и т.н.), зависи най-вече от бюджета(аз съм на принципа "винаги е малко").
                  Идва момента с "плашещата" паронепропусклива мембрана(найлон).Колегите нагоре са го обяснили много ясно, ама и аз да кажа.Топлият и ВЛАЖЕН въздух от помещението се "опитва" да напусне през стените и неизбежно се "среща" със студения отвън.Къде е точката на "срещата" зависи от дебелината и качеството на изолацията, но такава "среща" има.Всеки е изваждал бира от хладилник и знае какво се случва-конденз.Това се случва и някъде в стената, а това води до мухъл, но ако се опитаме да спрем влагата от въздуха, няма да има втечняване на пари(конденз).Просто влагата ще остане в "дишащия" материал и ще бъде "отдадена" обратно когато е необходимо.
                  През цялото време говорим за нормално помещение(спалня,хол) изложено на влага само отдадена от човека(дишане).За бани, срвизни помещения, кухни се налага допълнителна аспирация.
                  Dacia Duster 1.6 CSe 115 4x4

Коментар

Аз продължавам да недоумявам.
                    При масивна стена например има слоеве:
                    1. гипсокартон
                    2. Вата
                    3. Замазка
                    4. Тухла
                    5. Замазка
                    6. Вата
                    7. Мазилка пропускаща отвътре навън

Къде ще прави конденз?
                    Land Rover Discovery II, V8 4.0
                    VW Golf VI variant
                    Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение
                      Аз продължавам да недоумявам.
                      При масивна стена например има слоеве:
                      1. гипсокартон
                      2. Вата
                      3. Замазка
                      4. Тухла
                      5. Замазка
                      6. Вата
                      7. Мазилка пропускаща отвътре навън

Къде ще прави конденз?
                      Ето един калкулатор заложи си дебелините на материалите по начина по който си ги изброил и ще видиш къде се получава конденз и кога се натрупва: http://www.termocalculator2.marisanbg.com/index.aspx
                      Така ами ако стената е гипсокартон, фибран, плоскости ОСБ, мазилка къде ще се натрупа влагата /все пак говорим за не монолитна стена/

Коментар

Първоначално публикуван от MiroSh Преглед на мнение
                        Топлият и ВЛАЖЕН въздух от помещението се "опитва" да напусне през стените и неизбежно се "среща" със студения отвън.Къде е точката на "срещата" зависи от дебелината и качеството на изолацията, но такава "среща" има.
                        Тази "среща" може да стане по този начин на полето. Това, за което говориш е точката на изравняване на температурите и наистина там се образува конденза, та идеята е тази точка да е някъде където няма такава възможност - например по средата на фибрана. Аз като използвам метални контейнери съм мислил тази точка да не е точно на метала, затова съвсем любителски съм преценил, че външната ми изолация ще е по-дебела от вътрешната, за да попадне някъде във ватата. Това, че ще и наруши термоизолационните свойства там не съм го преценявал и не ме бърка чак толкова, тъй като едва ли ще подгизне цялата вата.

Коментар

Това сътворих през изминалите 4 дни ,със сглобяемата конструкция.Няма един пирон ,само качествени винтове 160 и 200мм. и шпилки 10 и 12мм.На следващ етап скоро, предстои затваряне на покрив ,стени и изолация.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:CAM02394.jpg
Прегледи:1
Размер:193.6 КБ
ID:5702454Натиснете снимката за да я уголемите

Име:CAM02395.jpg
Размер:146.8 КБ
ID:5702455Натиснете снимката за да я уголемите

Име:CAM02396.jpg
Размер:154.6 КБ
ID:5702456Натиснете снимката за да я уголемите

Име:CAM02397.jpg
Размер:195.0 КБ
ID:5702457Натиснете снимката за да я уголемите

Име:CAM02398.jpg
Размер:180.7 КБ
ID:5702458Натиснете снимката за да я уголемите

Име:CAM02398.jpg
Размер:180.7 КБ
ID:5702458Натиснете снимката за да я уголемите

Име:CAM02399.jpg
Размер:142.8 КБ
ID:5702460,всичко стана много здраво ,няма грам вибрация след стягането на шпилките и фабричните оребрени ъгли от стомана 4мм.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:CAM02400.jpg
Размер:164.9 КБ
ID:5702461

Коментар

Много добре се е получило. Само да те попитам, подложи ли някаква хидроизолация между дървения материал и бетона?

Коментар

Импрегнирaне нa бетонa с битумен грунд след товa с по-гъст ,също и дървото,a отделно стенaтa стъпвa нa ивицa 3см.силикон,не отиде много 8туби.Гредите ще ги импрегнирaм с чернилкaтa още ,поне нa 40-50см. височинa.Преди 30минути боднaх догрaмaтa и свaлих точни рaзмери зa облицовкaтa,отвътре и отвън лaмперия 9см./15мм.,другaтa седмицa ще я почвaм.

Коментар

Мaлко нaпредък,покривa е готов зa воaлит,нaнесени сa 2ръце грунд и дори тaкa е хидроизолирaно.Времето ме спирa,но покрия ли нa 100%,нямa дa ми пречaт вaлежите и нещaтa ще тръгнaт по-скоростно.Итaлиaнски воaлит нa 4мм.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:CAM02417.jpg
Размер:228.7 КБ
ID:5706373Натиснете снимката за да я уголемите

Име:CAM02418.jpg
Размер:141.2 КБ
ID:5706374Натиснете снимката за да я уголемите

Име:CAM02419.jpg
Размер:150.4 КБ
ID:5706375

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X