Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мобилна (преместваема) къща

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Мобилна (преместваема) къща

Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
    Къде го пише този стандарт та да се образоваме и ние?

Иначе постмодетнистичният подход към статично определими конструкции доста ме забавлява. Не знаех, че съпромата е тъй забавен.
    Със здраве да си я ползвате, но гледайте при по-силен вятър да сте в друга част на къщата.
    Изобщо не се притеснявaй не съм от хорaтa дето не знaят кaкво прaвят,изпонaпрaвил съм бaя конструкции зa 25години трудов стaж ,еднa още си стои в София нa един блок щото е тегaвa зa демонтaж.Опит кво дa прaвиш ,a ти не се притеснявaй зa сaпромaтa тaя нaукa вече днешните инженери не и нaблягaт,едно време се учеше в средно техническо в някои специaлности,но товa е другa темa ,a и не ми се спори.Между другото,клипa нa колегaтa го виж и се интересувaй зa стaндaрт.A инфото зa стaндaртa го имaм зaщото ходих във фирмa зa дървени къщи и фирмa зa контейнери,поинтересувaй се.
    Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

От фирми на кофражисти акъл няма как да взема. Те все още наричат бунгалата за летен отдих - къщи. 8 см външна стена се прави за барака за дърва за горене или да си прибере човек мотиките. Искаха ми да правя подобни простотии за бежанци и отказах. Имам си професионален морал. За съпромата хич и не се притеснявам - той си е добре и за всеобщо съжаление законите и правилата в него си важат без да се интересуват от творчествата на разните хомо сапиенси.
      А по разни клипчета съм наблюдавал толкова глупости и фундаментални грешки, че дори не ми се дискутира (този не съм го гледал и няма и да го гледам - няма какво да науча от него).
      Относно стандартите - от години аз съм единственият, който пее по събранията на Асоциацията на производителите на сглобяеми къщи (то и името не е коректно, ама кой да ти гледа) да въведем единна терминология и стандарти в този сектор в България, но... последствията ги виждам навсякъде. Е, все пак един-два от термините, които предложих се позавъртяха в устите на хората въпреки тях. ("Тях", защото категорично им отказвам и до днес да им влезна в организацията).
      За подготовката на дървесината също няма да отварям дума...
      Пък и да монтираш (при това метални) конструкции и това да ги проектираш и изчисляваш са различни неща.
      Опит, кво да правиш...
      А! - и съответстващо образование...
      Последно редактирано от CAESAR; 19-03-16, 20:06.
      Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Моето изпълнение е копие на немски модел на сглобяемо помещение ,взето като начин и технология от немски колеги на обект в чужбина, а те не знам по какъв сапромат работят.Обработката на дървесината също има едни химически подробности ,дето няма смисъл да се коментират ,става въпрос че е импрегнирана странично и импрегнацията достига сърцевината ,дървото става мазно ,но не мирише на никаква химия ,а си мирише на дърво,мисля че ще кара повече отколкото всички произведени дървени къщи ,даже и тези с гредова плътна конструкция, а некъв ветър може и да я вдигне ,но трябва да е торнадо от степен 2 нагоре,из целите щати е пълно с такива постройки ,между другото вятърна стихия съм виждал как вдига масивен покрив на модерна сграда проектирана от специалисти,а мисля че може да разруши и масивна постройка ,просто да не става,то за това има застраховки! / п.с.относно науката конструкции ,с колега сме правили резервоар от полипропилен от руло 5 мм.дебелина с размери 12м.дълъг на 3м широк и 1.60 дълбок ,такова нещо никой не се наема да произведе у нас,а и не само,работи от 4 години ,не тече от никъде и не е мръднал като конструкция ,а няма и да мръдне,та толкова за конструкциите и здравината независимо от материала.Айде със здраве ,че размазваме темата с глупости за доказванеееее,....... на нещо си./
        Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Първоначално публикуван от faster Преглед на мнение
          Обработката на дървесината също има едни химически подробности ,дето няма смисъл да се коментират ,става въпрос че е импрегнирана странично и импрегнацията достига сърцевината ,дървото става мазно ,но не мирише на никаква химия ,а си мирише на дърво,мисля че ще кара повече отколкото всички произведени дървени къщи ,даже и тези с гредова плътна конструкция, а некъв ветър може и да я вдигне ,но трябва да е торнадо от степен 2 нагоре,из целите щати е пълно с такива постройки ,между другото вятърна стихия съм виждал как вдига масивен покрив на модерна сграда проектирана от специалисти,а мисля че може да разруши и масивна постройка ,просто да не става,то за това има застраховки! / п.с.относно науката конструкции ,с колега сме правили резервоар от полипропилен от руло 5 мм.дебелина с размери 12м.дълъг на 3м широк и 1.60 дълбок ,такова нещо никой не се наема да произведе у нас,а и не само,работи от 4 години ,не тече от никъде и не е мръднал като конструкция ,а няма и да мръдне,та толкова за конструкциите и здравината независимо от материала./
          Едно от най-дългите изречения които съм виждал! И засяга 3-4 отделни теми!
          Дори и да правиш и разказваш нещо революционно ,звучи несериозно.
          Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Темата въобще не е за доказване, щото нито аз, а най-вероятно и ти нямаш нужда да се доказваш пред когото и да е било. Въпросът е другаде. Докато го казваше "аз правя това" всичко си беше ОК - така си си решил, парите са си твои, обекта си е твой. Обаче когато мина от "аз правя това" към "така се прави" вече реших да се намеся. Щото така определено не се прави, ако се прави за хора пък и въобще. Относно немци, австрийци и т.н. - абсолютно съм наясно какво правят и как го правят. Също и как не го правят. Мои чаени павилиони по 54 квадрата вече сигурно десети-дванадесети сезон ги ползват по Алпите като в началото на сезона ги карат разглобени от склад, а в края ги разглобяват и отново в склада, че им било скъпо да плащат цяла година наем по пистите. А се борихме за поръчката с немци, австрийци, поляци, словаци, шведи, финландци и още някои и ни избраха заради предложената конструкция, а не заради ниската цена, която никак не беше най- ниска от предложените. Та моята намеса не е за друго, ами за да не казваш пред приятелите си след години като се съберете - "ми то при дървените къщи е така" за появилите се и новопоявилите се проблеми. Щото може и да не е така. Конструкциите от иглолистна дървесина нямат много общо с всички останали заради анизотропния характер на дървесината и затова в България едва ли десетина-двайсе иначе именити конструктори ще се наемат да я сметнат правилно.
            Ще кажа само едно и спирам - за целогодишно ползване дървено-скелетна къща от клас А има стена от 405мм и таванна конструкция при студен покрив също толкова. Защо е така ще го обяснявам друг път. За клас B е по-малко, за клас С още по-малко но въпреки това е 255мм. По-малко от това вече не е за хора.
            Иначе ти пожелавам успех - при всички положения е по-добре да се гради нещо отколкото да не се гради въобще.

Коментар

Обаче когато мина от "аз правя това" към "така се прави"
              +1

Коментар

... Мои чаени павилиони по 54 квадрата ...
                Стана ми интересно, имаш ли снимки?

Коментар

Преди десетина и повече години фотографията не беше достъпна като сега (за съжаление). Пък и беше голямо напрежение производството. Мога да опиша по спомени - павилиона представляваше шестнадесетостенна шатра с топъл вход като иглу, от всички страни остъклени с централен бар и инженерни комуникации с бързи връзки за лесен монтаж и демонтаж. Остъклението беше на 2/3 по височина , а 1/3 отдолу беше плътна. Два барплота - един основен по-голям петнадесетостенен (през шестнайсетата беше вход/изхода) по периметъра отвътре за да се гледат пистите навън през остъклението и един по-малък в центъра около барманите. Не помня между тях колко фиксирани еднокраки масички имаше без столове. Отгоре центърът на шатрата имаше една специална клапа за проветряване. Отоплението по периметъра с газ те си го правиха. Конструкцията беша с минимално сечение 150мм по тясната страна, защото по противопожарни изисквания по DIN за да е устойчива конструкцията на мин 30 мин пожар трябва сечението да е над 140мм по тясната страна. Всички греди бяха съставни.
                  Като архитектура - нищо особено. Номерът беше в конструкцията. Наложи се специално за тази заявка да проектирам четири авторски сглобки за многократен монтаж, които до този момент никой не беше ползвал за такива цели.
                  Последно редактирано от CAESAR; 20-03-16, 13:00. Причина: Аман от правописни грешки...

Коментар

Първоначално публикуван от kalin09 Преглед на мнение
                    Едно от най-дългите изречения които съм виждал! И засяга 3-4 отделни теми!
                    Дори и да правиш и разказваш нещо революционно ,звучи несериозно.
                    Андроида е за смяна на софтуер и накъсва ,та гледах да напиша докато не е забил.Сори !

Коментар

Не съм казвал кое как се прави ,а как го правя в момента и от къде черпя опит и идеи,а професори колкото щеш!

Коментар

Погледнете това . https://www.facebook.com/hiraoka.sat...9086080958298/
                        Honda CRF 250 X
                        Touareg 3.0 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от Иво Томов Преглед на мнение
                          С какво кирпичена колиба в гората се вързва на тема "Мобилна (преместваема) къща"?
                          Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

С идеята как да си направим сами керемиди.
                            Honda CRF 250 X
                            Touareg 3.0 TDI

Коментар

Това е мобилна къща от контейнер :

https://www.facebook.com/1in.am.ente...3523863359117/

Коментар

От една година ми се завъртя в главата една идея, да си сложа един градински павилион на сред пауловниятя на вилата. Идеята избуя, разви се и в крайна сметка изкристализира в помещение 70-80 кв.м., еднообемно, само с една тоалетна с баня вътре. Предназначение - събирания на повече хора, сваляне на стреса, чрез употреба на алкохол и тънки мезета и слушане на класическа музика. С цел опростяване на документни и административни разправии, реших да е в категорията - мобилна, сглобяема, сгъваема, преместваема. Преминах през почти всички фирми за сглобяеми къщи - .....просто трагедия!!!! Най-накрая се спрях на една фирма за сгъваеми къщи, но в крайна сметка ме отказаха шесте колони вътре. Мислех, че ми е преминало и тогава видях това: https://www.youtube.com/watch?v=XXmuG8SEg4s
                                или в Googleto - куполни къщи, сферични къщи, геодезичен купол. В руските и украински сайтове има разкошни неща, строят се масово. Започнах втори кръг по фирмите с готов идеен проект - пак греда. Една фирма, занимаваща се с такива куполни къщи, ми даде оферта от 48 000 евро за полу сфера с диаметър 10 м. Мислех, че съм се излекувал окончателно, докато не попаднах на една фирма, дето в края на дейностите се споменаваше за сглобяеми къщи. Следва продължение, че работа ме чака. Само ще добавя, че тия дни започва монтажа и при интерес ще информирам подробно.
                                Щирлиц вървеше по улицата и видя бояджия, който замазваше всички нецензурни думи по стените.
                                “Аха, модератор“, помисли си Щирлиц !!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X