От: Бихте ли купували качествени български хранителни продукти с доказан произход, но
Защото няма начин ти като малък примерно семеен производител хем да произвеждаш хем едновременно и да си на пазара да продаваш щото това е време и примерно едни 100 километра . Освен това изискванията за тебе дето произвеждаш сирене в две кофи и за мандраджията дето днеска изкарва 50 тона продукция са едни и същи . Неговата продукция е пълна с талаш и палмово масло ама отговаря на всички изисквания и е пакетирана . Ти нито имаш възможност да да набавиш всички документи и да спазиш всички евроГейски изисквания нито можеш да си купиш поне хладилен бус . Хванат ли те компетентните органи ще ти сцепят г**а от глоби . За това продаваш от двора си или даваш всичко на прекупвачите за смешни пари . Имам един приятел дето с баща му гледат стотина кошера във врачанския балкан преди няколко години направи етикети за бурканите с мед и пак не може да намери къде да ги продава на нормална цена щото прекупвачите повече от 3 лева за килограм не дават . В един момент ти писва да работиш за без пари и произвеждаш толкова колкото да имаш за себе си . Тая я играхме с батовчедите преди десетина години с 12 декара градина мъчихме я 3 години и я зарязахме . Прасетата се скъсаха да ядат пресни зеленчуци .
Първоначално публикуван от Тропчо
Преглед на мнение
на бай Петко да ги пази и полива и ще ги изнасям... Колко земя пустее в БГ? Не ми се мисли... После всеки ментосвал за да увеличи далаверата, като забрави за качеството, да въпрос и на морал, и на традиции, и на регулиране... Тук ако един месар, хлебар или биропроизводител си позволи да скапе или ментоса качеството, другите местни ппроизводители от браншовата камера, ще вземат мерки и няма да го има на пазара... Друг е въпроса, че на него няма и да му хрумне това, защото това е семейна потомствена дейност, или с това, как да го нарека... усещане за принадлежност, гордост, традиция и професионализъм... Не говоря за големите концерни производители на храни, които масово използват химия и ГМО.

Коментар