Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бихте ли купували качествени български хранителни продукти с доказан произход, но мал

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Бихте ли купували качествени български хранителни продукти с доказан произход, но

Джелезо си треба, предпазва от гъби разни донякъде и е полезно за плода.
    Той зеления камък съдържа точно джелезо.
    подаръци за мъже от FACOM
    промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

От: Бихте ли купували качествени български хранителни продукти с доказан произход, но

Първоначално публикуван от cveta68 Преглед на мнение
      Дървените колци за домати са трудоемки-трудно се заострят, трудно се набиват, гният...Тръбите също не са удачни, защото връзките, с които връзваш доматите се хлъзгат надолу. Най-добре е пръчки от "периодично" арматурно желязо Ф12. Режеш си ги на подходящ размер /1,70 примерно/, забиваш с чук, връзките не се смъкват, лесно се вадят наесен и ги ползваш дълги години
      Пробвай със салкъм/акация/ и ще видиш дали гние.Може да отнесат и 15 години служба.
      МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Лошото е, че никакви проценти оскъпяване не могат да гарантират качеството, което търсим. У нас.
        Опитвам се да плюскам здравословно с това, което се намира, без тъсенето да става самоцел.
        И с продукти от село може да станеш торба с лайна, с кръвно и диабет.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
          И с продукти от село може да станеш торба с лайна, с кръвно и диабет.
          С това изречение секна всичкия ентусиазъм на лелеещите здравословен начин на живот.
          А щяха да живеят по 120 години ядейки еко и био храни.

Язък за барута...
          Има ли желание-има и начин!

Коментар

Дори и да пише домашно и бла бла, няма как да знаем кое какво точно е и как е гледано, дори и доматите от гледани от дядото на село..
            Най-качественото е това, което сами си отгледаме.. На село лесно, дворче ала бала, ама в града на терасата мисията невъзможна..

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
              С това изречение секна всичкия ентусиазъм на лелеещите здравословен начин на живот.

Язък за барута...
              Адаш, ходи си купи в Лидл - свински ребърца па си ги опечи и пробай да ядеш.
              Ма това не е прасешко бе ! Не знам какво е, ама на нищо не прилича.
              Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Аз от трите ми крави всеки ден доя над 40 литра мляко 20 за телетата и 20 правиме на кисело млеко и сирене...Млеко колкото искаш по 1.30 ама клиентите избягаха при един с по едно левче на кило измамник

Много хора се опитват да се занимават със селско стопанство забравяйки че това е занаят като всеки друг....

Трябва да ти се отдава

Парите са на второ място пред уменията
                К мирной жизни не пригоден.
                Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Живея в покрайнините на град Русе. Имам двор 1,5дка, а родителите ми отглеждат 7-8дка зеленчукова градина. Гледаме предимно екологично да произвеждаме, не торим с изкуствена тор, а с тор от гъбарник. Родителите ми вече 15-тина години с това се изхранват, но вече едвам свързват двата края, въпреки че сестра ми започна да работи и аз си изкарвам добри праи, та се налага да им помагаме. До преди 3-4 години се преживяваше, лятото не можеше да си вдигнем главата от работа, но се знаеше защо.
                  Мога да дам пресен пример от събота (продавах аз на пазара). Продаваме си краставички и си личи качеството. На ден около 10-тина кг берем. Минават и коментират цената че била много висока и добре, а в калфланд било евтино. На нас да продаваме на цени като на кауфланд не ни е изгодно, понеже сортовете които засаждаме не дават такива големи добиви, семената са скъпи и грижите са доста големи. Има сортове, които не искат толкова големи усилия, дават големи добиви, но вкусовите им качества са други.
                  Животновъдството целенасочено се унищожи. Едно прасе за година изяда около 500кг фъраж х0,5лв/кг=250лв. Отделно хамалогията всеки ден и накрая 30-40кг месо и 15-20кг сланина. аз 40кг чисто месео по 7-8лв като си купя от магазина ще дам по-малко пари, ама въпроса е в качеството.
                  Трябва да се предпочита родното производство и тези големи вериги като кауфладн, била, лидъл, пени и др да се махнат. От големите вериги започнаха да се продават боклуците.

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                    Адаш, ходи си купи в Лидл - свински ребърца па си ги опечи и пробай да ядеш.
                    Ма това не е прасешко бе ! Не знам какво е, ама на нищо не прилича.
                    Да ама не си проЗ селянин като мен !!!
                    Имаш си жълти павета,сини зони,министерства,президенства и големи работи.

Коментар

Сиренце вземам само от Ел Би Булгарикум. Яйца жена ми купува от една женица на края на селото по пътя за вилата ( кокошките пасат щастливи на поляната ). Прясно мляко от нормална крава ми носят всяка седмица в сряда. Агнешко ( ярешко ), обикновено цялото изчистено, готово за тавата от доверен източник също ни носят, при заявка, естествено. Та, ако си поставиш цел и работиш за нея - рано или късно има резултат!
                      Казано е:
                      -"Обичай ближния",
                      щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение

Язък за барута...
                        На къра с мотиката гарантирам 150 години .
                        Рекламации само след първите 30 , броено от днес. Зале'ам се!

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
                          Аз от трите ми крави всеки ден доя над 40 литра мляко 20 за телетата и 20 правиме на кисело млеко и сирене...Млеко колкото искаш по 1.30 ама клиентите избягаха при един с по едно левче на кило измамник

Много хора се опитват да се занимават със селско стопанство забравяйки че това е занаят като всеки друг....

Трябва да ти се отдава

Парите са на второ място пред уменията
                          Ти да мълчиш, с тез зайци , като лидълски прасенца, че ш' та налази целия форум. Добре че не знаят де си.

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Самозадоволяване му е майката, това е ясно. Темата е за друго. Стига сте се фукали, кой- как. Има ли шанс в търговската мрежа да влязат вкусни домати, истинско кисело мляко, колбас от който да не те гонят киселини.... ако може и да са български. Според мен, не.
                            Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

В търговската мрежа НЯМА шанс да влязат вкусните неща щото , както стана ясно, ги изкупуват съфорумци на място, от производителя, ерго няма излишък, който да стигне до борсата, от там до магазина.
                              Та затова и попитах: защо в анкетата няма отговор "НЕ", ама Златев спи.

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Не е проблемът в недостига на въпросните продукти. Колкото и съфорумци да изкупуват продукцията на съвестните фермери, все ще остане нещо и за сергията. Питам, защо бай Петко, дето отглежда домати като за себе си; бай Димчо, дето прави сирене в дървените рамки, повито в марля; бай Герги, дето кокошките му си имат петел... Защо тия байчовци не са на пазара?
                                Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X