Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бихте ли купували качествени български хранителни продукти с доказан произход, но мал

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Бихте ли купували качествени български хранителни продукти с доказан произход, но

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
    Баш не е С, щото витамин С е аскорбинова, а не лимонена киселина.
    Да в грешка съм ,но това ми останало в съзнанието като витамин ц , а лаймъм цитрика я използват във виното
    Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

• Re: Бихте ли купували качествени български хранителни продукти с доказан произход, но

Цитрик ацида е естествен консервант, не е вреден, даже е полезен.

Коментар

• От: Бихте ли купували качествени български хранителни продукти с доказан произход, но

Първоначално публикуван от NovemberCharlie Преглед на мнение
        Излизат ми киселини до степен да се задушавам нощем. От български магазински колбаси, бял хляб, сладки ...Не ми излизат от домашни колбаси и домашен жляб или домашни сладки. Други симптоми ? А иначе аз съм интересен и много специален.
        Имах подобен проблем, но след подаръка на a_andreew - http://www.offroad-bulgaria.com/show...0+%E3%FA%E1%E0 , нещата се подобриха. Продуктът не само е натурален и с доказан произход, ами се прави лично у дома. После и аз раздадох закваска на приятели от форума, ама нямам обратно инфо, може да са ракиджии .
        ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

У дома предпочитаме домашно приготвения хляб. Жена ми използва само финно смляно брашно тип 450 на Мелко Варна. Хляба става разкошен. Има вкус и е приятен за ядене дори 3-4 дни след като е опечен. Пробвали сме други видове брашно, но резултата не е същия. Трябва да се ползва чисто брашно без никакви допълнителни добавки.

Коментар

Живея и работя в Германия,хубавия хляб струва 2,50-3 евро килограма.Еко краставици 1,20-30 евро бройката,не еко 70 цента.Еко домати 2,70 не еко 1,30 килограма....
            Да бих си купувал такива продукти.
            Последно редактирано от mdn; 12-06-13, 02:12.

Коментар

• Re: Бихте ли купували качествени български хранителни продукти с доказан произход, но

Ето горе долу какво ядем - не всики ензими са полезни за човешкия организъм. Е сега да има и един биохимик да каже кое, какво и защо, аз поназнайвам малко но не съм достатъчно компетенте за да давам мнение. Благодарение на тези добавки хляба изглежда добре, гаден е на вкус и не е полезен. Повечето от тези неща се добавят в хлебопекарните, не е ясно какво се добавя преди това.

Ксиланазите влияят на глутеновата структура чрез увеличаване количеството на водноразтворимите пентозани. Aмилазите (плесенната и глюкоамилазата) спомагат за разграждане на нишестето до по-низши захари (декстрини, малтодекстрини и глюкоза). Липазата има силно кондициониращо действие върху тестото чрез получаваните инсито емулгатори (подобни на Е471 и Е472) от добавените и съдържащите се в суровините мазнини.
              Типовете ензими, използувани в хлебопроизводството са:
              Амилази

Плесенната амилаза спомага за разграждане на нишестето до по-нисши захари, увеличава газообразуващата способност на брашното, ускорява технологичния процес, подобрява качеството на хляба - увеличен обем, еднородно развита структура, равномерна и тъмна пигментация на кората, ясно изразен аромат.
              Малтогенната амилаза има уникално въздействие върху степента на преснотата, като модифицира нишестето по време на изпичане на изделията. Показва силен ефект върху трайността, свежестта и мекотата, удължава срока за появяване на плесени (намалява необходимостта от консерванти), стабилизира реологичните свойства на тестото, подобрява консистенцията му.

Протеази

Протеазите омекотяват глутена. Особено са подходящи при производство на вафлени кори, бисквитени изделия и формов хляб.

Ксиланази и хемицелулази

Влияние на ксиланази и хемицелулази Влияят на глутеновата структура чрез увеличаване количеството на водноразтворимите пентозани. Ефектът от тяхното действие води до подобрена стабилност на тестото, увеличен обем, подобряване на органолептичните качества, подобрени възможности за машинна обработка, унифициране на технологията за работа с брашна с различни показатели.

Глюкозооксидази

Глюкозооксидазата спомага за значително подобряване на физическите свойства на тестото, намалява отпускането на глутена, увеличава устойчивостта при механични въздействия, повишава газозадържащата способност на тестените изделия, подобрява органолептичните и физико-химичните показатели на готовата продукция.

Липази и фосфолипази

Влияние на Липази и фосфолипазиЛипазите и фосфолипазите имат силно кондициониращо действие върху тестото, дължащо се на продуцираните глицериди, увеличаване броя на амилозолипидните комплекси и усилване на глутена. Ефект - съкращава се времетраенето на технологичните процеси и се намалява енергоемкостта, подобряват се адхезионните свойства на тестото и неговата стабилност.

Отпада необходимостта от използване на емулгатори.
              При производството на макаронени изделия готовата продукция има добре изразен гланц, цвят, здравина, стъкловиден лом, сваряват се за по-кратко време и не се разпадат, чувствително се увеличава обемът им при сваряване. Успоредно с това има възможност за унифициране на технологията за работа с брашна с различни показатели - дори и от мека пшеница.
              Подобрява това - подобрява онова, обаче внимателно ако се зачетете - подобрява само изгледа на хляба, никъде не се споменават вкусовите качества, всички екстри са за производителя на хляб - демек добре изглежда, може да се продава няколко дни и не мухлясва, бухнал е и седи мек - а консуматорите ???
              Последно редактирано от Daniel; 12-06-13, 07:06.

Коментар

И консуматорите: бухнали са и седят меки...
                Публикувайте отговор

Коментар

Лошите навици при храненето вредят колкото добавките в храните. Аз съм си го доказал върху себе си, затова си вярвам. По-простичко казано: излишните количества манджа = лошокачествена манджа по отношение на вредата върху здравето.

Коментар

Сега остава да подкарате и какво е влиянието на храните върху високото кръвно?
                    Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

Коментар

Първоначално публикуван от Даниел Чобанов Преглед на мнение
                      Сега остава да подкарате и какво е влиянието на храните върху високото кръвно?
                      Да, ама няма нужда, темата все пак е какво и за колко пари бихме купували. Няма ли някой, с опит, да препоръча конкретен магазин или пък производители, които са проверени. Като модератор напомням, споменаването на име на производител не е проблем, линка към търговски сиайт е. Та нека си говорим за конкретни производители с имената им, базирани на личния ни опит. Дотук разчепкахме брашното и хляб и донякъде зеленчуците, споделете и за сиренето, колбасите и прочие. И особено важно за мен, как ги откривате и на какви цени ги купувате тия качествени продукти. Изключвам домашното, като градско чедо питам за магазините.
                      LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                      www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Откровено казано не може да се вярва на БГ производител, не че западните са идеални. Но там тарикатлъка се намалява от добрия контрол. В даден момент може да уцелиш добър продукт в магазина и си казваш - уцелих десятката , от това ще купувам. Да ама не, следващия път вече не е същото. Не вярвам да е поради некадърност да изкарат еднакви партиди по качество от един и същи продукт, остава тарикатлъка и мерака за повече печалба от по евтини материали. Как тогава да се довериш на производител за каквото и да е , като не знаеш какво мисли и как си развива бизнеса. Реално май няма продукти от хранителния бранш запазили старите вкусове и качества от татово време. Ето защо за соца не съжалявам, но за храните от времето на соца съжалявам че ги няма вече. Тогава поне повечето неща си бяха истински - месо, мляко и производните им и т.н.

Коментар

Препоръчвам сирене и кашкавал Забърдо но не зная да ли навсякъде се намира.
                          Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

Коментар

Кисело мляко купувам Боженци от поне 2 години насам. След отваряне прокисва. И без да се отваря пак. И е еднакво всеки път.

Прясно мляко и сирене най-често от магазинчето с млекомат на пазара на Красна поляна. Такова сирене, независимо истинско или не (няма как да знам), не бях ял от години. Не е пресолено, ама е твърдо. След изкисване пак е твърдо. Стърже се върху салатата идеално, няма дъх на мазноч.

Шунка и филе на Тандем.

Колбаси Орехите и Чановете, сушеница Тандем.

Описаните до тук неща от доста време насам са с константно качество, поне по отношение на вид и вкус. Не казвам добри или лоши (в колбасите със сигурност има нелицеприятни неща), но поне са еднакви всеки път.

Сирене Роса също е горе-долу еднакво всеки път. Не е имало случай да е драстично по-различно на вкус.

Хляб купувам предимно по "оня стандарт". По-вкусен ми е. Но все повече се замислям да си купя домашна пекарна. Страх ме е само после да не ми омалеят дрешките, че каквато съм хилка, стигат ми и 5 кила и нищо няма да ми става.
                            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Спарки това е млякото което и аз харесвам - Боженци, Колбаси ако купувам те са на Орехите. Хляба май наистина оня стандарт добричкия е най-хубав - ако въобще може да се каже хубав.
                              Има и едни драгалевски питки - и те стават Сирене и Кашкавал - тандем за мен е пълно разочарование, бяха що годе добре а сега не ми харесват - само цената им остана.

Коментар

Белия хляб по принцип не е най-"здравословния", но това е друга тема... За "черния, диетичния, ръжения, баварски, със семена" и др. четете внимателно какво пише с малките букви... Ако има брашно тип 500 просто не е такъв.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X