От: Бихте ли купували качествени български хранителни продукти с доказан произход, но
По време на соца бях ученик в селскостопански техникум, специалност - животновъдство. Имахме отделен предмет свързан с производството на мляко. Още тогава даскалицата ни загатна че има практика за подобряване на резултатите от млеконадоя. В много мандри, млякото се събираше в една голяма каменна вана. Там е едното място където му се подобряват показателите - количество и масленост. Не помня подробности но основната съставка беше вода - за увеличаване на обема. Да обаче тя разрежда, затова се добавя съставка за плътност на млякото и още една за масленост. Лесно е да се сети човек какви са. От ваната , млякото се изсмуква в една цистерна - там е другото място където се подобрява пътьом към преработвателната фабрика. Цистерната обикаля няколко малки мандри, събира млякото. По пътя отделя за 'дегустация' и добавя разликата като 'подобрител'. После се изпразва в завода за млечни изделия. Там , така полученото 'натурално' и 'натурално обогатено' мляко го обработват според техните си нужди. Още колко 'подобрения' претърпява докато стигне до трапезата ...
Първоначално публикуван от turtey
Преглед на мнение
Коментар