Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бихте ли купували качествени български хранителни продукти с доказан произход, но мал

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Бихте ли купували качествени български хранителни продукти с доказан произход, но

Първоначално публикуван от NovemberCharlie Преглед на мнение
    Айде да спрем с глупостите и да пробваме малко с мислене. Като например как при едни и същи европейски изисквания в Италия, Испания и Франция може, а тук не може...Тогава ще стане ясно, че Европа няма пръст тука.
    Изискванията и да са еднакви, колко са субсидиите в Германия и Франция, и колко са тук?

...освен друго - изискванията са си изисквания, ама администрацията и начина и на работа нямат нищо общо.

...и освен всичко друго - всички се оплакват от прекупвачи и търговски лобита. Ми направете си и вие организация и лоби бре! Вместо да висите по пътищата и да хвърляте половината си продукция, организирайте си собствени тържища и магазини. 20 и кусур години вече слушам само мрънкане по въпроса - защитавайте си интересита групово. Индивидуално нямате шанс. НИто са ви виновни големите вериги, нито прекупвачите, нито кои да е лобита, нито държавата. Никой няма да ви защити интереса, ако не го сторите сами. Ако нещата, дето се случват тук се случат в някоя от гореизброените държави, за броени дни ще настане така патаклама, че никой не си и помисля да си развява байряка така.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

От: Бихте ли купували качествени български хранителни продукти с доказан произход, но

Aз лично не пестя от храна. Това е първата анкета, на която не знам какво да отговоря. Прекалено много естествени торове пак правят нитрати. Които в организма ставали на нитрозамини. Селските домати пак се пръскат със синтетични препарати. Смеските за кокошките на село пак имат 2 камари химия на етикета. Това, че е българско - не е гаранция за качество. На село вече в почти всяка къща има диабетик, минимум един. Европейската стока е евтина най-вече заради субсидиите. До които нашите производители не могат да се доредят, с изключение на шепа феодали.

Коментар

Всички стоки произведени извън границите на страната ни са по скъпи от нашите.
        Това, което идва при нас е най ниско качество, затова и малко по ефтинко от нашенското си.

Но да Ви просветля малко-каквито клиентите, такава и стоката! С изключение на малкото уважаващи себе си, на които ако не им харесва, не си купуват.
        ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Първоначално публикуван от Красимир Начев Преглед на мнение
          Всички стоки произведени извън границите на страната ни са по скъпи от нашите.
          Това, което идва при нас е най ниско качество, затова и малко по ефтинко от нашенското си.

Но да Ви просветля малко-каквито клиентите, такава и стоката! С изключение на малкото уважаващи себе си, на които ако не им харесва, не си купуват.
          Това второто е абсолютно вярно, не 100 , но поне 90% от клиентите формират липсата на наши качествени продукти. Тези 90% пък ги формираха веригите с предлагането на все по боклуци с все по-ниски цени.
          И се завъртя колелото - българския производител или прави по боклук, или изнася, или ... затваря.
          подаръци за мъже от FACOM
          промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от Красимир Начев Преглед на мнение
            Самоуважението как се формира?
            Публикувайте отговор

Коментар

Първоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнение
              Самоуважението как се формира?
              Първите 7 години и пример от Мама Тати и родата и в училище...
              И добра религия, НЕ може да си овчедушен като ти набият шамар ти да си даваш и другата буза и да искаш самочуствие и акъл после...
              Още помня как са ме "възпитавали" бог да ги прости старците ми баба и дядо...
              Йофтинкото йофтинкото е по-важно, мама все йофтинкото гледа по пазарите и обикаля като луда за 20 стинки келепир...
              Краси е прав, той е пример за фермер, ако нямаше смисъл дали той нямаше да стане био мио и ала бала, но няма кой да го купува, с 2-3 птичета клиенти пролет не става...
              Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
                ...И добра религия...
                Ще ме извиняваш, ама преди религията човек трябва да се научи да мисли. Другото е промиване на мозъци.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Re: Бихте ли купували качествени български хранителни продукти с доказан произход, но

Да бих си купувал продукти от малки производители дори и да са по скъпи, от селския двор НЕ (изключвам познати от които купувам разни работи и съм сигурен какво правят), защото знам как ги гледат когато са за продажба, за тях си няколко лехички без тор а за продажба тор с кофата, самоковските картофи са същата работа почти светят на тъмно. Най чисто е от градината обаче не е достатъчно. И аз търся и купувам каквото мога от сигурни хора, защото чистата храна влиза в диетата на Ники и за него е важно да не яде нитрати, антибиотици и всички там боклуци които слагат в колбасите.

И понеже качествени такива на пазара няма, просто не купуваме и ядем каквото има. Всички мрънкат против био - не знам явно думата дразни но в нашата градина продукцията е точно такава, специално за София мога да кажа, че тук ядем най-големите боклуци, в провинцията по лесно се намира качествена храна.

Виждам и хора но които не им дреме - но гледат да сипят качествено гориво на колицата, при човека е същото, когато ядеш некачествени храни отиваш на ремонт.

п.с. Много мнения, ама който е идвал на гости в нас винаги е наблягал на компоти, салати от градината и на ники безглутеновите питки, а тъпата ми торта за рождения ден сам си я хапнах

Коментар

"Домашна" продукция по НИКАКЪВ начин не кореспондира с понятието "екологична" и "чиста" (каквото и да значи последното)...
                    Интересува ме как отглеждате плодове и зеленчуци без препарати за растителна защита? Интересува ме как чувате добитък и сте си произвели фураж без препарати за растителна защита? Сигурни ли сте, че земята не е замърсена десетилетия преди това? Сигурни ли сте, че вятъра не ви е довлякъл химията, с която пръска стопанската авиация в съседния парцел?... Ами ако се разболее добитъка и се наложи лечение? Ами ако се появят паразити и болести по растенията? А знаете ли как обикновените стопани се справят с непреки вредители, дето им съсипват реколтата в еко-двора? Мога да напиша 10 страници с подобни въпроси... Дреболийки...
                    Летвата е вдигната до небето според очакванията на купувача. Цената е много под тази летва, което нещо трябва да ни замисли, дали имяа някакви компромиси.

И като попитах за "самоуважението", което ще ни накара да предпочетем качественото пред "изкуственото"... циганеното на масовия потребител за 20 стинки е, че му се налага да се храни нееднократно, години наред и не може да си позволи качествена храна поради "едни причини" ...

П.П. Че се сещам: а щастливи ли са животните, които гледате за прехрана?
                    Последно редактирано от p-pleven; 06-06-13, 13:40. Причина: щастливи ли са животните
                    Публикувайте отговор

Коментар

Re: Бихте ли купували качествени български хранителни продукти с доказан произход, но

Компромиси винаги има, няма как да е абсолютно еко и био, защото си отровихме и земята, но колкото толкова по добре е от това на пазара.
                      Интересува ме как отглеждате плодове и зеленчуци без препарати за растителна защита?
                      Такива препарати не слагаме и не сме имали проблем - ние сме на високо и при нас няма толкова вредители.
                      Сигурни ли сте, че земята не е замърсена десетилетия преди това?
                      Да наша е още след първата световна.
                      Ами ако се разболее добитъка и се наложи лечение?
                      Има си доктори но не е нужно да се тъпчат животните със вскакви гадости,хормони и аз не знам още какво им дават за да качват килограми.

Не ми се спори защото и аз като Злати се чудя откъде да намирам малко по качествени храни. А за които се примиряват с кашкавала и сиренето без мляко, с колбасите без месо, с хляба, който не се знае от какво е - няма проблем има ги в изобилие.

... циганеното на масовия потребител за 20 стинки е, че му се налага да се храни нееднократно, години наред и не може да си позволи качествена храна поради "едни причини" ...
                      Е тук си абсолютно прав, но България може да се самоизхранва и то с много качетсвени стоки и то на подобни цени - но няма да стане - златна добруджа е засята с рапица

п.с. Стандарта Стара Планина е голям майтап - същия боклук е само цената е друга.

Коментар

Качествената храна , вкусна и безопасна е голям проблем за по-големите градове. Няма такава и толкоз. Нити Пикадили, нито Кауфлад, нито Лидъл предлагат качество .... всичко що се продава е като втора употреба.

От известно време съм замислил да тръгвам по околните села да търся мандри, кланици и производители ...

В тоя ред на мисли една тема където да се препоръчват подобни източници на питателна храна няма никак да е излишна. Пък ако има и производители от форума, нека се представят.

Коментар

А, има места дето продават. Ама телешкото е 79 лв. килото.
                          Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Re: От: Бихте ли купували качествени български хранителни продукти с доказан произход

Първоначално публикуван от NovemberCharlie Преглед на мнение
                            А, има места дето продават. Ама телешкото е 79 лв. килото.
                            Остави ги тези места но телешко последния път купувах от фантастико и го варих 5 часа и си остана твърдо като тампона на щангата на субаруто ми

Намира се тук таме - в Симеоново има едно магазинче и предлагат от някаква частна калнница в сливен - не е лошо месото, аз от там пазарувам. Проблема е, че избора не е голям и обикновенно няма телешко но каквото има такова. Има и домашен суджук, наденица и карначета - колко са домашни е друга тема, но стават.

Коментар

Бе и аз пазарувам от месарници, даже вече има телешки котлети с размер на агнешки, ама пак е кофти. Явно се колят животни от млекодайни породи. Ако, разбира се, не е замразено от другия край на света...
                              Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Само за сравнение ще кажа, че когато сме при бабата в Добрич и месото дето купува дедото е месо и зеленчуците са си зеленчуци. Цените са по малки от тук, а и в София такива продукти няма.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X