Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бихте ли купували качествени български хранителни продукти с доказан произход, но мал

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Бихте ли купували качествени български хранителни продукти с доказан произход, но

Никакви проблеми с него. Същото и със соковете - с хубавите или домашните няма драма, но с купешките ефтинджоси...Абе като лакмус на химия и консерванти съм. Ама хайде стига за моите химично-вкусови неволи, че изместихме темата.
    Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

• От: Бихте ли купували качествени български хранителни продукти с доказан произход, но

Първоначално публикуван от NovemberCharlie Преглед на мнение
      Излизат ми киселини до степен да се задушавам нощем. От български магазински колбаси, бял хляб, сладки ...Не ми излизат от домашни колбаси и домашен жляб или домашни сладки. Други симптоми ? А иначе аз съм интересен и много специален.

Приятелю , не искам да те разочаровам ,но работих 10 години във втората по големина мелница в Бг. и искам да ти кажа че си в пълна заблуда за хляба (освен ако нямаш мелница та да си мелиш зърното ,което е наблъскано предварително с химия) , искам да го подчертая но ще го напиша с големи букви ,ХИМИЯТА СЕ ДОБАВЯ ОЩЕ В МЕЛНИЦАТА А НЕ В ХЛЕБОПЕКАРНАТА , имахме хлебарче което печеше хляб за проба на всеки половин час ,и един път го накарах да си направим експеримент ,да опечем един хляб с подобрител и един с извадено брашно от ръкава на планзихтера без подобрител .Резултата бе следния с подобрител си стана хляб а без стана тухла единичка ,готова за строителство . Искам да ви обясня какво е подобрител , 10 кг струва 750лв ,дозират го едни машинки ,и когато се наложеше да им правя ремонт (защото самия подобрител е един вид киселена ,и много други боклуци) ,нямаше начин да не попадне от самата химия част в носа (чрез вдишване ,защото е много фин прах) или по ръцете, и се получаваше следната ситуация : На мен ми потичаше кръв от носа ,а колегата се обриваше като крастав (на всеки различно се отразява) и това при всеки ремонт на шибаните машини . А сега си представи колко е вкусен домашния хляб . За написаното по горе се подписвам с двете си ръце !

пп По въпроса ,бих си купувал по скъпи и чисти храни ,но се съмнявам че ще почне една спекулация както беше с ,, Стара планина" ,беше стара ама като направиха проверка се оказа че не е чак толкова СТАРА . Може би ако бяхме малко европейци няма да се случват такива ситуации ,но уви сме ДИВИ БЪЛГАРИ и скоро няма да си оправим така или инъче изкривеното съзнание ..........
      Последно редактирано от jimito; 07-06-13, 18:38.
      Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Това за подобрителя го знам. Не знаех, че предизвиква обриви и теч на кръв от носа. Въпросът е, че после във фурната добавят още едни неща...
        Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Сега някой да разкаже как се прави лютеница (ако няма кой, мога и аз, от първо лице), как колбаси (само съм чувал, не съм виждал)... и някой да преименува темата на "За бога, братя, не купувайте!".
          Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
            ...мога и аз, от първо лице...
            Ми давай де, кво чакаш?

ПП: Това че се обривате от въпросния подобрител не значи нищо, докато някой, дето разбира от химия, не му види състава. Със същия успех можете да се обринете например от фосфорна киселина, а тя си е хранителна добавка и в нормалните си концентрации не вреди с нищо.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Е, да де. Лютеница със смляни в нея мишки, минала задължителните обработки, може да бъде далеч по- безвредна от домашната. Пък и кво ли лошо има в малко мръвка? Гадно е ако гледаш и/или знаеш. Ако просто ядеш, не е. Тоооо, всички въпросни химикали се слагат, за да гарантират здравето ни.
              Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от NovemberCharlie Преглед на мнение
                Това за подобрителя го знам. Не знаех, че предизвиква обриви и теч на кръв от носа. Въпросът е, че после във фурната добавят още едни неща...

И тука си грешка , във фурната преди години добавяха лимонена киселина или по просто казано витамин С (това е един вид стабилизатор ,демек хляба да не мухлясва за два дена, а да държи до 5/6 дена и да е по бял) ,но от 5/6 години не го добавят , защото вече го слагат в мелниците предварително , в фурната слагат единствено вода,сол,и мая . Съжалявам ако съм ти предизвикал стомашни киселини ,но това е действителността .Без подобрител много рядко става хляб ,причината е че в борбата си за големи добиви от селектирани зърна ,качеството на самото зърно е силно занижено , няма я вече хлебната пшеница

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                  Ми давай де, кво чакаш?

ПП: Това че се обривате от въпросния подобрител не значи нищо, докато някой, дето разбира от химия, не му види състава. Със същия успех можете да се обринете например от фосфорна киселина, а тя си е хранителна добавка и в нормалните си концентрации не вреди с нищо.
                  Приятелю ,ти и от брашна ли взе да разбираш? Подобритела е КОНЦЕНТРИРАН , от него се слага от 15/16 гр. на тон до 30/35 гр. на тон брашно (това зависи от самите показатели на пшеницата) ,ти си направи сметката какво вдишваме и се цапаме при самия ремонт на машината , не кръв от носа ами от задните части ще ти потече
                  ,но ми прави впечатление че всеки организъм реагира по различен начин , та колегата докато разберат от какво се е обринал бая време мина .

Коментар

Първоначално публикуван от jimito Преглед на мнение
                    Приятелю ,ти и от брашна ли взе да разбираш?
                    Нито разбирам, нито имам такива амбиции. Единствено съм на мнение че преди компетентно да се изказваш за вредността на нещо, редно е да знаеш какво има в него, и какво става с това нещо в крайния продукт. Впрочем в бяла държава би трябвало да ползвате предпазни средства като ремонтирате машината, за да не се стига до такива ексцесии. Защо не ползвате - ваша си работа.

То и от това с което дето пръскаш доматите на село да си сръбнеш концентрат, надали ще ти се отрази твърде добре. Ама без да пръскаш, няма салата от градината, освен ако не гледаш някой пластмасов сорт дето и градинските гадинки отказват да го ядат.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                      Нито разбирам, нито имам такива амбиции. Единствено съм на мнение че преди компетентно да се изказваш за вредността на нещо, редно е да знаеш какво има в него, и какво става с това нещо в крайния продукт. Впрочем в бяла държава би трябвало да ползвате предпазни средства като ремонтирате машината, за да не се стига до такива ексцесии. Защо не ползвате - ваша си работа.

То и от това с което дето пръскаш доматите на село да си сръбнеш концентрат, надали ще ти се отрази твърде добре. Ама без да пръскаш, няма салата от градината, освен ако не гледаш някой пластмасов сорт дето и градинските гадинки отказват да го ядат.
                      Ако иска да си сложа един презерватив на главата и да правя ремонт ,а ? А доматите не ги пръскам , и до сега не е имало гадинки да ги ядат ,освен като изтърва кокошките в двора и да ги накълват ,ама не е проблем ЩЕ НАПРЪСКАМ ПРОТИВ КОКОШКИ ,а за пластмасовите сортове домати ,пак си греда

пп Някой култури се пръскат ,пример картоф за колорадски или грозде за мана или........... НО ВСИЧКИ ПРЕПАРАТИ ИМАТ КАРАНТИНЕН СРОК ,НО ПОДОБРИТЕЛА В БРАШНОТО НЯМА КАРАНТИНА , хверщейн или нихтхверщен ?
                      Последно редактирано от jimito; 07-06-13, 21:03. Причина: допълване

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
                        И още един - по-универсален - ако е вкусно, не ми пука дали е вредно...
                        И аз вярвам в този бог.
                        Като ми дойде реда, и легна да умирам ще знам, че съм живял както ми харесва, а не каквато е била модата.

Иначе всеки има право да си живее живота както иска, да се трови с каквото иска, или да не се...

Я да попитам Джимито-и в местната ни провинционална мелничка ли слагат подобрители? Щото от тяхното брашно става много хубав хляб в домашната пекарна.
                        Ще ме амбицираш да изровя един стар хромел и да смеля 2 кила жито, па да направим един хляб от това брашно.
                        Само трябва да кажеш как да пресея смляна смес за да получа хубаво бяло брашно. Щото аз разни трици не ям...
                        Последно редактирано от Кольо; 07-06-13, 21:22.
                        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Значи светът,животът и най-вече людете са си както по-рано.
                          А тези простотии се правят от името на всички ни.
                          Даника
                          Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнение
                            Забавни откъси:

Кой ли пък я иска тази земя, четем следващото:
                            Кой ли?Фирми от уярските острови...Комунягите брат

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение
                            Старче, и как се спрявяте? Продължаваш ли да се занимаваш със земеделие и животновъдство сред всичко това...?!Да бориме се като свиня с тиква
                            И можеш да се усмихваш още... Какво въщносът произвеждаш? Дай, ще помагаме...
                            Нищо не плаши душите наши..........

Първоначално публикуван от kok4o1 Преглед на мнение
                            Темата добре тръгна, конструктивно. Може ли всеки да публикува инфо, откъде може да се купува близка до натуралната храна, дори да е от частни производители.
                            Аз лично мисля скоро да се спазаря със Стария да ми стане основен млечен доставчик, след теста де Рекох кайне проблем
                            Надявам се, че няма да се приеме като реклама, защото става въпрос за здравето ни. Надявам се също така, да се дава инфо само откъде може да купим, а не да плюем тези, от които сме недоволни.
                            Може да използваме тази тема или да се отвори нова, в която да влизаме само в конкретиката на личният опит. Държа на храната си и подържам 140 кила благодарение на това
                            Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                            Баси , ми за кво сме живи тогава ?!

А , то за правене - и аз знам къде се прави , ама знаеш ли от къде събират млякото ? от кравите и овцете...

Е те това е истината !

Айде аз сядам на салатка , плюс прясно овче сирене , плюс троздова ракийка собствен дестилат .
                            Наздраве
                            К мирной жизни не пригоден.
                            Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                            ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                              И аз вярвам в този бог.
                              Като ми дойде реда, и легна да умирам ще знам, че съм живял както ми харесва, а не каквато е била модата.

Иначе всеки има право да си живее живота както иска, да се трови с каквото иска, или да не се...

Я да попитам Джимито-и в местната ни провинционална мелничка ли слагат подобрители? Щото от тяхното брашно става много хубав хляб в домашната пекарна.
                              Ще ме амбицираш да изровя един стар хромел и да смеля 2 кила жито, па да направим един хляб от това брашно.
                              Само трябва да кажеш как да пресея смляна смес за да получа хубаво бяло брашно. Щото аз разни трици не ям...
                              Чичо Кольо ,местна ,,провинциална'' мелничка е втората по големина след софия мел , а за триците яж ги полезни са и ако имаш глисти ще ти ги извади ,но ако искаш чисто брашно без трици ,ти трябва едно планзихтерче ( сандък със много сита с различни отвори ,и се клати като на коча м..дете ,но за сметка на кочовите по някой път пада на земята ,като му се скъсат пръчките от стъклопластика) Успех Чичка и прати един самун насам

пп Чичка не съм те разбрал правилно ,ако става въпрос за Шуменска караджейка ,пак слагат , просто пшеницата ни няма хлебни качества , писах по горе че сега борбата е за добиви а не за качество

Коментар

1. Пичове преди 30-на години най-хубавия хляб беше от селските фурни.Там се мелеше, месеше, втасваше и печеше.По-хубав от селския хляб с брашно по него не съм вкусвал/ял.Там подобрители освен самата пшеница нямаше.

2. Селектирано растение НЕ Е РАВНО на генно модифицирано растение/организъм.

3. Ето ви за който се интересува да види за "Светът на Монсанто" така както тази корпорация чертае бъдещето на света: http://www.youtube.com/watch?v=xqX_QIOKKBg
                                епизодите са 11-гледайте ги всички докато ги има, защото така преди няколко месеца корпорациите принудиха ю тюб да премахне филма Газланд.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X