Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бихте ли купували качествени български хранителни продукти с доказан произход, но мал

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • От: Бихте ли купували качествени български хранителни продукти с доказан произход, но

    Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    Да си видял някъде да съм написал това? Аз просто не отричам нещо, без да съм достатъчно наясно какво е и какво прави. Това че в хилядократна доза вреди не значи че в нормалната си доза пак вреди, не значи че задължително оцелява в изпечения хляб, не значи че дори да е оцеляло вреди. Страници на тема "световната конспирация на чичковците с пачките" в интернет дал господ. Отдавна съм престанал да им се връзвам, понеже се случва същите заклеймяват и неща от които да имам дпстатъно представа за да преценя че говорят безпочвени глупости. А понеже целокупната ни нация е "свръхинтелигентна и свръхинформирана" за всичко, и ни е удобно да ни е виновен всеки друг, но не и ние самите, затова сме и на това дередже.

    А конкретно по въпроса - очевидно нито ти, нито аз сме наясно. Нито ти си станал биохимик покрай поправката на машините и теченето на кръв от носа (иначе нямаше да поправяш машини), нито аз покрай четенето из интернет по темата. Разликата е че ти заклеймяваш, а аз не. Всеки гледа от камбанарията си.

    Все едно разговарям с баба си...........но на нея и е простено ,че стига вече 80-те............. кви клейма кви пет лева Аз отговорих на колегата че какъвто хляб си прави в къщи такъв е и във фурната ,ти сам го каза А за целокупната ни нация ,все ще се намери някой да се пъне като кокичка на гъз , и му е удобно да му е виновен всеки друг, но не и той самия, затова сме и на това дередже.Наздраве
    Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

    Коментар


    • От: Бихте ли купували качествени български хранителни продукти с доказан произход, но

      Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнение
      Отбелязвам тукашния вариант на кучето, което гледало месаря и се научило и то. Можеше да се провери какво прави хляба различен и какво има в брашното.
      Основен проблем с нестарателна работа с пшеницата е прекалено ниското съдържание глутен. С повече глутен хлябът е по-вкусен и мек. Сега ще почета как поправят този дефект.
      Селският хляб е печен във фурна, заводският е с пара. Оттам идва голяма част от разликата. Почти сигурен съм, че го и месят по различен начин.
      Eто какво може да е притеснило работниците в мелница - урея. Всеки си произвежда от това едно добро количество, има си го в организъма.

      Смях в залата , ново десет ,пара Я преброй до десет и пробвай пак А за глутена си прав и не си прав , в големи количества нищо не става и в малки пак нищо не става ,и не е само глутена ,и отпускане ,пепелно съдържане ......... и ред други фактори ,ама темата отиде май ,,За хляба и неговата тайна "



      пп Колега ,твоето изказване от на кучето страната ли е ?
      Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

      Коментар


      • От: Бихте ли купували качествени български хранителни продукти с доказан произход, но

        Първоначално публикуван от jimito Преглед на мнение
        ... Аз отговорих на колегата че какъвто хляб си прави в къщи такъв е и във фурната ...
        Което просто не е вярно.
        Ние не сме неутрални!

        Коментар


        • От: Бихте ли купували качествени български хранителни продукти с доказан произход, но

          Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
          Което просто не е вярно.

          Да в къщи може да си го направиш какъвто искаш ,а в фурната какъвто ти го направят
          Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

          Коментар


          • От: Бихте ли купували качествени български хранителни продукти с доказан произход, но

            В старите хлебозаводи топлината идва наистина от пара, но тя се движи по тръби, а не се пуска в пещта. Това по спомени от разкази на работник в тукашния хлебозавод, който отдавана не работи, защото на ТИМ не им е изгодно.
            Не претендирам за вярност, просто може и човека да е бил толкова в час, може и аз да не съм разбрал, а може и трето.
            Но почти със сигурност знам, че лъскавата коричка на заводския хляб се получава когато в пещта, при почти опечения хляб се пусне пара. От нея коричката омеква повърхностно, и след като се доизпече-става лъскава. Което няма отношение към вкуса де, прави се само за фасон.

            Иначе вкуса на стария селски хляб не може да се забрави. За който е ял такъв де. В моето село пещта се затопляше с нафтова горелка.

            Ред е да започнат възгласи от рода на "Аууу, нафта, той хляба ще мирише"; Докато се стопли пещта-колко нафта се изгаря, и как се отразява това на околната среда"...
            Има ли желание-има и начин!

            Коментар


            • От: Бихте ли купували качествени български хранителни продукти с доказан произход, но

              Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
              В старите хлебозаводи топлината идва наистина от пара, но тя се движи по тръби, а не се пуска в пещта. Това по спомени от разкази на работник в тукашния хлебозавод, който отдавана не работи, защото на ТИМ не им е изгодно.
              Не претендирам за вярност, просто може и човека да е бил толкова в час, може и аз да не съм разбрал, а може и трето.
              Но почти със сигурност знам, че лъскавата коричка на заводския хляб се получава когато в пещта, при почти опечения хляб се пусне пара. От нея коричката омеква повърхностно, и след като се доизпече-става лъскава. Което няма отношение към вкуса де, прави се само за фасон.

              Иначе вкуса на стария селски хляб не може да се забрави. За който е ял такъв де. В моето село пещта се затопляше с нафтова горелка.

              Ред е да започнат възгласи от рода на "Аууу, нафта, той хляба ще мирише"; Докато се стопли пещта-колко нафта се изгаря, и как се отразява това на околната среда"...
              До колкото знам с пара само втасва ,но да се пече едва ли , а старите фурни си втасва само на топло ,но там се печеха една две фурни на ден ,а с парата е за непрекъснат процес(подържа се влага на въздуха и температура) и много по бързо втасване ,там си е като конвеер .А нашата на село се опалваше на дърва ,след това се чисти жарта ,и се пече хляба ,спомням си че по някой път оставаше по някой въгленче на долната кора ,ех спомени ,спомени .
              Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

              Коментар


              • От: Бихте ли купували качествени български хранителни продукти с доказан произход, но

                Аз в мойта пещ като приключа с пиците.щото ги пека на 400 гр.замесвам хлебно тесто и си опичам 2-3 хляба но на 180 гр.Иначе се пече на букови дръвца като в пещта слагам една купичка с вода.По Великден опекох и козунаци.
                Но наистина е проблем да се намери хубаво брашно.
                МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

                Коментар


                • Re: Бихте ли купували качествени български хранителни продукти с доказан произход, но

                  В крайна сметка дори и да не е вредно това което слагат в брашното /някъде четах за много добавени ензими за бухване на хляба и т.н. и че тези ензими хич не са полезни за човека, но не съм сигурен в източника така че го слагам в скоби / факта е, че хляба не прилича на хляб.

                  И то да беше само той......

                  п.с. Бе да си смелиш сам житото не може да си сигурен какво има в брашното /а житото жито ли е/

                  Коментар


                  • От: Бихте ли купували качествени български хранителни продукти с доказан произход, но

                    Първоначално публикуван от jimito Преглед на мнение
                    ........И тука си грешка , във фурната преди години добавяха лимонена киселина или по просто казано витамин С ...
                    В лимоновия сок има вит.С
                    но в лимонената киселина - няма грам вит.С

                    за хубавия хляб трябва много да се знае и пак има доза късмет като се прави.
                    изключително трудно е да получаваш хляб с едни и същи качества постоянно.
                    просто брашното не е еднакво.

                    А хубав хляб "като едно време" си има, но не е масов
                    байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                    Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                    Суперспам - спама на суперите

                    Коментар


                    • От: Бихте ли купували качествени български хранителни продукти с доказан произход, но

                      Първоначално публикуван от jimito Преглед на мнение
                      Да в къщи може да си го направиш какъвто искаш ,а в фурната какъвто ти го направят
                      В къщи става хляб, от който се насищам с 1 филия. Купешките са някакви супербухнали, с много въздух в тях и често пъти - без вкус. Да не говорим за порнографии от типа на "ръжено-пшеничен", "пълнозърнест" или др. ментета ...

                      А, като гледам на опаковката на брашното, СофияМел освен брашно са писали "аскорбинова киселина". Какво слагат след това във фурните и хлебозаводите не знам, но продукцията им няма нищо общо с домашния хляб, в който освен брашно има само сол, захар и мая.
                      Ние не сме неутрални!

                      Коментар


                      • От: Бихте ли купували качествени български хранителни продукти с доказан произход, но

                        Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                        А, като гледам на опаковката на брашното, СофияМел освен брашно са писали "аскорбинова киселина".
                        Тъй де - това си е витамин С. Ама аз още чакам обяснение от по-знаещите за онзи образец, който след няколко дни вместо да мухляса взе да ферментира и да се превръща в лепкава каша.
                        Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

                        Коментар


                        • От: Бихте ли купували качествени български хранителни продукти с доказан произход, но

                          Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
                          В лимоновия сок има вит.С
                          но в лимонената киселина - няма грам вит.С

                          за хубавия хляб трябва много да се знае и пак има доза късмет като се прави.
                          изключително трудно е да получаваш хляб с едни и същи качества постоянно.
                          просто брашното не е еднакво.

                          А хубав хляб "като едно време" си има, но не е масов
                          За първото не си прав ,баш С си е ,на чувалите пише ,,Лаймън цитрик " Втората част от цитата си е на място ,две мнения няма .
                          Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

                          Коментар


                          • От: Бихте ли купували качествени български хранителни продукти с доказан произход, но

                            Първоначално публикуван от jimito Преглед на мнение
                            За първото не си прав ,баш С си е ,на чувалите пише ,,Лаймън цитрик "
                            Ми не, не е. Лимонената киселина (Citric Acid) се ползва за консервант, или за аромат. Ц-то е ascorbic acid.
                            Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

                            Коментар


                            • От: Бихте ли купували качествени български хранителни продукти с доказан произход, но

                              Първоначално публикуван от jimito Преглед на мнение
                              За първото не си прав ,баш С си е ,на чувалите пише ,,Лаймън цитрик " ...
                              Баш не е С, щото витамин С е аскорбинова, а не лимонена киселина.
                              Ние не сме неутрални!

                              Коментар


                              • От: Бихте ли купували качествени български хранителни продукти с доказан произход, но

                                Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                                В къщи става хляб, от който се насищам с 1 филия. Купешките са някакви супербухнали, с много въздух в тях и често пъти - без вкус. Да не говорим за порнографии от типа на "ръжено-пшеничен", "пълнозърнест" или др. ментета ...

                                А, като гледам на опаковката на брашното, СофияМел освен брашно са писали "аскорбинова киселина". Какво слагат след това във фурните и хлебозаводите не знам, но продукцията им няма нищо общо с домашния хляб, в който освен брашно има само сол, захар и мая.
                                И в СофияМел няма да слагат нищо по различно от Т...зМел ,сигурен на 99.99% ,но са го спестили В началото беше кориоза ,като в мелницете почнаха да тъпчат с подобрители ,пращаме брашно ,връщат го не ставало за хляб (връщат го с едни сплескани питки за мостра) ,и пращат наш технолог да прави проба в самата фурна .Отива нашия и почва да ги пита какво слагат, и те почват да му изброяват :- Брашно ,сол,мая,вит. С, и сух глутен . Нашия се засмял и казал :-Я сега месете без последните две ,че ние каквото е трябвало сме го сложили .След няколко подобни случая разбраха ,че химията се слага в мелницата а не в фурната(фурнаджиите) ,това се опитах да ви обясня още в началото
                                Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X