Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бихте ли купували качествени български хранителни продукти с доказан произход, но мал

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Re: Бихте ли купували качествени български хранителни продукти с доказан произход

Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
    Спарки това е млякото което и аз харесвам - Боженци, Колбаси ако купувам те са на Орехите. Хляба май наистина оня стандарт добричкия е най-хубав - ако въобще може да се каже хубав.
    Има и едни драгалевски питки - и те стават Сирене и Кашкавал - тандем за мен е пълно разочарование, бяха що годе добре а сега не ми харесват - само цената им остана.
    Кашкавал купувам "На Баба". Преди време се бяха поосрали и го бях спрял, но от около година насам е ОК, стават хубави филийки от него (което е моя тест за читав кашкавал), и е горе-долу еднакъв.

За сирене - ако някойа минаваш през Красна поляна - вземи си от въпрсния магазин (питай някой и ще те опъти). Наистина ти казвам че такова сирене скоро не бях ял. Просто сирене, кяквото го помним. Не твърдя че като съдържание е същото, но като консистенция и вкус определено по-добро не съм ял скоро.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• От: Бихте ли купували качествени български хранителни продукти с доказан произход, но

За кашкавал напоследък се спрях на Домлян, и вкус и твърдост и зрялост са на ниво. Но за Орехите съм резервиран. Преди време се появи един бранд Еленските майстори и почнаха да предлагат страхотни неща, но нещо зачезнаха. А откакто Меком Силистра фалира, изечзнаха и техните наистина хубави сушени колбаси. От личен опит препоръчвам бирените, или бяха ловджийски, пръчици на АВА, страхотни и като мезе директно, и като част от разни леки барбекюта.
      LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
      www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

• От: Бихте ли купували качествени български хранителни продукти с доказан произход, но

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        Кисело мляко купувам Боженци от поне 2 години насам. След отваряне прокисва. И без да се отваря пак. И е еднакво всеки път. ...
        Това ми е в черния списък откак неотдавна се опитахме да изцедим от Боженци с по-високата масленост, за да направим салата тип "Снежанка". Познай дали пусна някаква вода! Така че, вместо салата, ядохме таратор. А "Боженци" отиде в компанията на "Родопея", което преди години имаше същия грях (най-вероятно поради наличие на нишесте).

Засега използваме кисело мляко (2%), кашкавал и сирене от мандрата в с. Кутела, купувани от малко магазинче.

Хляб - собствено производство с брашно тип 500 на София Мел. Опитът да се използва брашно на Елиаз завърши с пълен провал (хлябът не бухна). Пълнозърнесто брашно - от Арчар или Балван.

Колбаси общо взето избягваме. Сравнително добри впечатления имаме от шунка и бекон на Тандем, врат на Орехите, телешки суджук на "Бони".

Кайма готова не купуваме никога - във "Фантастико" или месарския до пазар "Ситняково" ти мелят от каквото месо си избереш.

Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
        ... От личен опит препоръчвам бирените, или бяха ловджийски, пръчици на АВА, страхотни и като мезе директно ...
        +1
        Последно редактирано от Чавдар (V93); 12-06-13, 13:44.
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
          Това ми е в черния списък откак неотдавна се опитахме да изцедим от Боженци с по-високата масленост, за да направим салата тип "Снежанка". Познай дали пусна някаква вода така че вместо салата, ядохме таратор. А "Боженци" отиде в компанията на "Родопея", което преди години имаше същия грях (най-вероятно поради наличие на нишесте).
          Ниския процент купувам. Снежанка не сме опитвали да правим, но чисто от любопитство ще пробвам. Купувам го защото на вкус все пак прилича на кисело мляко, и като го оставиш се разваля, тоест има и нещо живо вътре, за разлика например от Данон, който и 2 седмици след срока на годност пак си седи невкиснат.

Имай в предвид че имаше период, в който го нямаше масово, бяха се скарали нещо там производител и търговец, имаше няколко опита за пълна имитация на опаковката от други и т.н. Аз го купувам от Billa. Точно в тоя период на неуредици в Billa въобще не го продаваха, обаче.

Иначе "масово" прясно мляко купувам на Верея, мисля 3% (синя кутия). Че не е истинско - не е. Но поне на вкус има някаква прилика с мляко.

Кайма напоследък и жената купува така - мелят и. Иначе сме купували на Тандем и Billa - тандема е по-мазна, Billa e по-суха. Като качество - относително постоянно, макар че от време на време, макар и рядко, имаше изцепки, особено с тандемската. Във всеки случай кюфтетата значително намаляват обема си след печене и с двата вида.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

С Боженци подквасвам прясно мляко от близката ферма и става прекрасно домашно кисело мляко. Значи наистина има нещо живо в него.
            The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
              Но все повече се замислям да си купя домашна пекарна. Страх ме е само после да не ми омалеят дрешките, че каквато съм хилка, стигат ми и 5 кила и нищо няма да ми става.
              Не се замисляй. Заслужава си.
              Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
                За кашкавал напоследък се спрях на Домлян, и вкус и твърдост и зрялост са на ниво .
                Ние купуваме също Домлян или пък от Добрев. Поне маслото на Добрев си е истинско, и млякото има малко повече вкус на мляко. Обаче не винаги има постоянно качество. Случи ми се недозрял кашкавал веднъж.
                Последно редактирано от NovemberCharlie; 12-06-13, 14:25.
                Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Първоначално публикуван от Liebherr4eto Преглед на мнение
                  С Боженци подквасвам прясно мляко от близката ферма и става прекрасно домашно кисело мляко. Значи наистина има нещо живо в него.
                  Нещо живо има винаги - въпросът е какво

И само да ви светна - при соца киселото мляко и сиренето пак бяха сухо мляко и лайна - само дето нямаше консерванти. А знам от доста проверен източник. Колбасите и те бяха основно тоалетна хартия и боя.
                  За д-р Живков и ЦК имаше отделен колбасарски цех в Родопа. Вътре работеше ЕДИН дядо.
                  И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

• Re: Бихте ли купували качествени български хранителни продукти с доказан произход, но

Възможно, но явно технологиите са били на по високо ниво, защото кремвиршите се варяха нормално и не се надуваха до размера на наденица, също и салама се запичаше на фурна и не ставаше на гадна смърдяща лой.

За цк и другия цех си абсолютно прав.

Коментар

Мисля че тогава не се справяха така добре с блъскането на месата с вода и май само това е разликата.

Преди няколко седмици като бях в Мадрид се набутах в музео де хамон или както се казваше на испански. МММММ!!!!!!!! Е там нещата бяха правени както си трябва по класическите технологии. Интересно е че не беше нещо съществено скъпо.
                      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

• От: Re: Бихте ли купували качествени български хранителни продукти с доказан произход

Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
                        Възможно, но явно технологиите са били на по високо ниво, защото кремвиршите се варяха нормално и не се надуваха до размера на наденица
                        Тандем еднолично са най-добре в това отношение, поне от масовите марки. Не че пак не са пълни с боклуци де. Това от всичките, дето съм купувал. Сурови малко или много поне по-добрите стават. Ако ще се варят обаче - само Тандем.

И тогава се надуваха, но примерно 10-20%. Ама имаха вкус мязащ на днешната шунка. То аз затова и шунка не ям - взимам филе. Поне се знае че е месо, макар и пълно с половината менделеева таблица. Засега съм окосмен нормално и не са ми поникнали още гърди.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                          И само да ви светна - при соца киселото мляко и сиренето пак бяха сухо мляко и лайна - само дето нямаше консерванти. А знам от доста проверен източник. Колбасите и те бяха основно тоалетна хартия и боя.
                          Колега, не знам какъв "достоверен" източник слушаш, но това са откровени глупости. Може да важат за сегашното производство, но не и това по време на соца. Присъствал съм при производството и на колбаси, и на млечни продукти, и на хляб в заводи по онова време и гарантирам на 100% че се използваше месо, мляко и качествени брашна. Не знам за теб, но аз съм ял прясно и кисело мляко от магазина по времето когато още го разкарваха в гюмове и се купуваше в котелки, тенджерки, или кой в каквото си занесе. Така че недей да правиш такива заключения по слухове.
                          Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                            ... И само да ви светна - при соца киселото мляко и сиренето пак бяха сухо мляко и лайна - само дето нямаше консерванти. А знам от доста проверен източник. Колбасите и те бяха основно тоалетна хартия и боя.
                            И откъде са го взимали това сухо мляко, та да е на далавера? А че имаше един скандал със сложена тоалетна хартия в кренвирши - имаше, ама ще имаш много здраве, че всичките колбаси са били така. Даже кучешката радост ставаше за ядене, а сегашните и животните не ги искат ...
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

Смятам че тая тема е чисто лицемерие.
                              Всеки отива в магазина и пита кое колко струва.
                              Дрън,дрън !
                              На мама доматите когато станат в магазина са на 50 стотинки.
                              Щом искате да се правите,правете се!!!
                              Смешници !!

Коментар

Относно млечните продукти:

Мой съсед работив Meggle, тук им е завода за България(май и Румъния), та разправя, че немците не правели компромис с качеството.
                                Съседът всяка сутрин става в 4 за да запали камиона, и да обикаля с него по селата да изкупува млякото. Има и още няколко като него, та със сигурност използват И мляко

Та пробвайте какво е, дано пък комшията да не лъже.

Не работя в Мегле, нямам никаква полза от продажбите им. Това в случай, че някой си помисли, че правя реклама де.
                                Има ли желание-има и начин!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X