Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бихте ли купували качествени български хранителни продукти с доказан произход, но мал

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Бихте ли купували качествени български хранителни продукти с доказан произход, но

Първоначално публикуван от kok4o1 Преглед на мнение
    Старче, ако продаваш сирене от мляко, мляко от мляко, сметана от мляко, масло от мляко и извара от мляко....................рязко ще те заобичам и ще ти стана клиент. Само предупреждавам, че съм голямо мрънкяло, щот цял живот с храни се занимавам и правя разлика между узряло и не сирене, между пресолено за да е твърдо и нормално порастнало...........
    Да направим сделка, а ?
    Немаш гайле........
    К мирной жизни не пригоден.
    Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
    ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

От: Бихте ли купували качествени български хранителни продукти с доказан произход, но

Ако това което Гоблин пусна-го бях пуснал аз-щях да отнеса доста ругатни, ама нейсе/
      Моята позиция е и по-крайна от писанието.
      Разбира се, че в съвременния живот има и вредни неща, то самото раждане е вредно за бебетата, ако можеше да се предотврати това страдание- ЕС веднага щеше да излезе с директива против страданието на бебетата при преминаването им през родовия канал... Бива ли така да се мъчат невинните и с чисти души бебета...

С други думи-в момента царува една доста заблудена мода, че всичката химия която се използва в селското стопанство е вредна. И че всичките ГМО са си гадни по принцип, и ако ги яде човек-скорошната му и супер мъчителна смърт му е в кърпа вързана.

Да, ама не. В много голям процент от случаите химията използвана в селското стопанство е ако непълно безвредна, то безвредна до степен да не вреди на нормален организъм. Преди да се пусне в продажба се извършват много тестове, и ако има и най-малко съмнение, че има някаква вредност-не се допуска до продажба, колкото и добър ефект да има.
      Същото е и за ГМО. Не знаете колко такива организми изяждате, но щом като не знаете-няма и проблем.

И друг път съм го писал тук, нека и пак:
      Преди 15 години, като млад тракторист, поради невнимаване в окото ми се впръсна концентриран препарат за борба с плевели в житата. За запознатите-2,4Д. Има разни формулировки, но си е чиста химия.
      Та имаше гадна болка, парене(по-скоро горене) в окото, лютевина, и т.н. След сериозно измиване с вода-след половин час само паренето ми напомняше за случката. И до ден днешен си виждам без проблем с окото. И това представете си от концентиран препарат, който се разрежда до степен на 30 литра вода-120 грама препарат. Мързи ме да смятам съотношението.
      А съвременните препарати се прилагат в концентрации 2-3 грама за 30 литра вода. И това се разпръсква на площ 1 декар. Знаете ли колко е един декар? Надали... А знаете ли колко са 3 грама от препарата? Не повече от половин кафяна лъжичка. И това разпръснато на 1 декар?..

Но от опит знам, че в спор е много трудно да убедиш другия, че ти си прав. Всеки си втвърдява позицията, и умира на своето.

Та затова-живейте в постоянен страх да се капичнете от химията и ГМО, търсете еко и био производители, които само вас чакат и потриват доволно ръце. Не, че ще ви продадат "химическа" храна, тя ще си е както я искате, но ще ви я продадат на двойна цена.

Ние-простите селяни дето си торим градините от които се храним( не продавам нищо) и пръскаме с химии лозята и доматите-ще си живеем без страх. И ще умрем на същите години като вас, но поне ще сме живяли без да се шашкаме от всяка агро аптека.

Извинявайте.
      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Хораааа...хора..България не е нормална държава та искате нормални неща

България е различна от Сърбия и Гърция та камо ли да се сравняваме с Европа

България е феодална държава без ред и закон големия гази малките и не им дава да дишат и власт и съд са зад него.......

Добрата храна в целия свят се произвежда във фермерски стопанства каквито в България няма и не може да има щото земята вече е заграбена от феодалите зърнопроизводители...

Ей в Северна България има случаи че не им дават на хората да си поят кравите в язовирчето че феодала го е бил взел под аренда и него

При нас е страшно дойдоха изораха къде какво им падне и никой нищо не знае ....първата фирма продала правата на втора тя оре и не дава обяснения на никой..власта е тяхна ше ни унищожат и няма на кой да се оплачеш ...кмета дига рамене...безгласна буква.... народа див и прост....

Беззаконие облечено във власт ...изораха ни земята и не само нашата без да питат никой и сега ше жънат и зърното износ в чужбина ...те с пълни джобове ние ше подсмърчаме без пари и фураж за животните...

В 21 век да има феодална държава и то в Европа е те това не съм мислил че ше стане ...

Та затова нема и нема да има чиста и хубава храна щото нема фермери а има феодали

В цяла Европа фермерите произвеждат храна за хората а наще феодали проидвеждат зърно за износ и това е...

Всичко е резултат от проклетата дата 9..9...44 та годИНА началото на края

Е сега сме към края на края......вие шо сакате не знамот феодализма

Виж ако бяхме народна република като Гърция или Турция държава на народа а не на шепа мракобеси като у нас друго щеше да е ама не ни е било писано да ни обиколи трети украински и ВСЬО......
        К мирной жизни не пригоден.
        Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
        ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
          Хораааа...хора..България не е нормална държава та искате нормални неща

България е различна от Сърбия и Гърция та камо ли да се сравняваме с Европа

Виж ако бяхме народна република като Гърция или Турция държава на народа а не на шепа мракобеси като у нас друго щеше да е ама не ни е било писано да ни обиколи трети украински и ВСЬО......
          Старче, и как се спрявяте? Продължаваш ли да се занимаваш със земеделие и животновъдство сред всичко това...?!
          И можеш да се усмихваш още... Какво въщносът произвеждаш? Дай, ще помагаме...

Коментар

Забавни откъси:
            Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
            ...При нас е страшно дойдоха изораха къде какво им падне и никой нищо не знае ....първата фирма продала правата на втора тя оре и не дава обяснения на никой..власта е тяхна ше ни унищожат и няма на кой да се оплачеш ...кмета дига рамене...безгласна буква.... народа див и прост....
            ...
            Кой ли пък я иска тази земя, четем следващото:
            Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
            Само за сравнение ще кажа, че когато сме при бабата в Добрич и месото дето купува дедото е месо и зеленчуците са си зеленчуци. Цените са по малки от тук, а и в София такива продукти няма.

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
              ... С други думи-в момента царува една доста заблудена мода, че всичката химия която се използва в селското стопанство е вредна. И че всичките ГМО са си гадни по принцип, и ако ги яде човек-скорошната му и супер мъчителна смърт му е в кърпа вързана.

Да, ама не. В много голям процент от случаите химията използвана в селското стопанство е ако непълно безвредна, то безвредна до степен да не вреди на нормален организъм. Преди да се пусне в продажба се извършват много тестове, и ако има и най-малко съмнение, че има някаква вредност-не се допуска до продажба, колкото и добър ефект да има. ...
              Ти що бягаш, без да те гонят?

В тази тема не става въпрос толкова за химиите в селското стопанство. Колкото и да е безопасен един домат от сорт, селектиран да е траен и с добър търговски вид, то си е все едно ядеш нещо пластмасово. Няма го вкуса на истинския домат от градината.

Виж, химиите и качеството като цяло на продуктите на хранително-вкусовата промишленост са друга работа. То не са Е-та, не са ментета, не е чудо! Истинско събитие е да уцелиш що-годе читаво сирене или кашкавал, и още по-голямо чудо е, ако 3 последователни партиди от същия продукт и производител са с едно и също качество. Колбаси почти сме спрели да купуваме, че е имало и такива "попадения", дето и котката не щеше да ги помирише.
              И по-високата цена изобщо не е гаранция за качество. Ама то и месо да вземеш, и то наблъскано с разни разтвори на фосфатни соли, та си плащаме вода по 8, 9, 10 лв/килото.

За момента сме уцелили едно магазинче, в което продават продукти на няколко мандри, та поне засега сиренето не ми се разпада, като го сложа във вода, а кашкавала мога да го отрежа, без да се полепи по ножа. Ще видим докога ще е така ...

Ама и потребителите са си виновни. Миналото лято в кварталния "Плод-зеленчук" попаднахме на много вкусни български домати, ама след седмица-две свършиха и няма повече. Питаме продавачката що така, тя разправя, че клиентите не щяли да ги купуват, щото били малко дребни и с неправилна форма. Бе да ви ... Тия домати за изложба ли ги купувате или да ги ядете?!?
              Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от NovemberCharlie Преглед на мнение
                Айде да спрем с глупостите и да пробваме малко с мислене. Като например как при едни и същи европейски изисквания в Италия, Испания и Франция може, а тук не може...Тогава ще стане ясно, че Европа няма пръст тука.
                Поне аз не знам до сега малък производител да се е доредил до тая благина наречена субсидия .
                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Re: Бихте ли купували качествени български хранителни продукти с доказан произход, но

Коле, съгласен съм с теб ама само да някъде, хайде да ти резна една салатка от порцелановите домати и гумените краставици, може и една телешка пържола от фантастико или една шекембе чорбица да ти сготвя, ама от това шкембе дето го куих за последно преди 3 години и след като го сварих приличаше на варени медузи Ами аз не искам да ям такива неща, доматите имат такива жили вътре че трябва да ги режа със сатърчето - е вярно могад да седят цяло лято без да се развалят ама...

На малкия Ники му е забранено да яде риба заради токсините, пъстървата по магазините не прилича на риба та за това ходя от време на време да му хвана по една истинска риба, повярвай ми няма такава пъстърва, оранжево месо /яде гамаруси за това е този цвят/, вкусна, крехка - малкия се съдира да яде /между другото знам няколко развъдника в околноста които продават страхотни пъстърви/.

Коле я кажи какво садите като сортове, не знам при вас как е но тук се позагубиха българските сортове домати. Морковите които насадихме в градината са отврат, салатките и те са като картон, другата година ще се взема в ръце и ще намеря хубав разсад, че тази година се изложихме яко.

Ето доматките от миналата година - БИО даже и смената са био и не са ГМО - поне така казват де.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:11072012222.jpg
Прегледи:2
Размер:96.3 КБ
ID:5490509Натиснете снимката за да я уголемите

Име:11072012223.jpg
Прегледи:2
Размер:112.2 КБ
ID:5490510

Коментар

Е, аз не се я зеленчуци, те са доста трудоемки, а няма кой.
                    Когато се завърна да живея на село(май ще е скоро) ще си сея каквото ми е кеф. И ще си го пръскам с каквото ми е кеф.

Иначе за доматите сте напълно прави-големите производители сеят сортове които са подходящи за съхранение и транспорт, и имат добър търговски вид. Именно защото са предназначени за продаване.
                    Пазарната икономика, нали към нея се стремяхме преди 20 години... Май единственото засега решение е който иска да яде храна каквато му харесва-да си я произвежда сам. Щото другата е произведена главно с цел продажба.
                    Има ли желание-има и начин!

Коментар

• Re: Бихте ли купували качествени български хранителни продукти с доказан произход, но

Именно защото са предназначени за продаване.
                      Това какво означава, че не са предназначени за ядене ли? /дефакто отговора е да/. Всичко се прави за да се вземат едни пари а какво ядем не е важно. За това добре, че имам дворче да си насадя нещичко - е тъпо, че доматите стават края на август, но няма значение

Коментар

• От: Бихте ли купували качествени български хранителни продукти с доказан произход, но

Дани няма ли възможност да сееш по рано ?
                        За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
                        0878 79 20 61 Борис

Коментар

• Re: Бихте ли купували качествени български хранителни продукти с доказан произход, но

Колко по рано, разсада още в снега го почваме Не няма вариант - просто при нас е студено и високо. Но за сметка на това нещата стават вкусни.
                          Имаме малко място на виноградец и садим и там, но симеоновската продукция е много по вкусна, лука е по крехък и доматите са по месести.

Колкото толкова, важното е малкия да хапва по чисти продукти - доколкото е възможно де.

Коментар

• От: Бихте ли купували качествени български хранителни продукти с доказан произход, но

Аз, пресонално, не мога да ям храни, в които има консерванти, различни от сол или захар. Създава ми здравословни проблеми.
                            Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение

Та затова-живейте в постоянен страх да се капичнете от химията и ГМО, търсете еко и био производители, които само вас чакат и потриват доволно ръце. Не, че ще ви продадат "химическа" храна, тя ще си е както я искате, но ще ви я продадат на двойна цена.

Ние-простите селяни дето си торим градините от които се храним( не продавам нищо) и пръскаме с химии лозята и доматите-ще си живеем без страх. И ще умрем на същите години като вас, но поне ще сме живяли без да се шашкаме от всяка агро аптека.

Извинявайте.
                              Недей така бе колега. Сигурно си минавал през някой от големите маркети във Варна. Еми то месото потъмняло и често пъти направо вмирисано. Доматите зелени изгнили. Плодовете също. Да не изброявам всичко ...

Проблема е че ни липсва що годе нормална храна. Като си дадеш парите, поне да става за ядене, не да го занесеш в къщи и да го изхвърлиш.

Коментар

Темата добре тръгна, конструктивно. Може ли всеки да публикува инфо, откъде може да се купува близка до натуралната храна, дори да е от частни производители.
                                Аз лично мисля скоро да се спазаря със Стария да ми стане основен млечен доставчик, след теста де
                                Надявам се, че няма да се приеме като реклама, защото става въпрос за здравето ни. Надявам се също така, да се дава инфо само откъде може да купим, а не да плюем тези, от които сме недоволни.
                                Може да използваме тази тема или да се отвори нова, в която да влизаме само в конкретиката на личният опит. Държа на храната си и подържам 140 кила благодарение на това

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X